Beschrijving Lange als-route (90 km)Dovnload 4.55 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte4.55 Kb.
Beschrijving Lange ALS-route (90 km)
Dit is een route voor de echte klimliefhebbers. Deze tocht door het Zuid-Limburgse en Belgische “Krijtland” volgt het fietsknooppuntennetwerk en gaat dus grotendeels over verkeersarme wegen.

Vanaf het vertrekpunt voert deze route de fietsers naar links, via een klein stukje langs de Mergelweg en door het Villapark bereiken ze de Maas. Via de kortste weg wordt (langs knooppunt 1, 2, 79 en 6) de stad zo snel mogelijk verlaten.

Via Bemelen en Antoniusbank krijgen de fietsers de eerste “kuitenwarmer” voor de wielen: de voor velen nog onbekende “Mettenberg”. Na het passeren van “Groeve ’t Rooth” gaat de tocht via Margraten, Bruisterbosch en Banholt naar Terlinden. Hier volgen we een mooi fietspad langs de hopvelden van de Gulpener Bierbrouwerij. Door het dal van de het riviertje de Gulp bereiken we langs het park van kasteel Neubourg het centrum van Gulpen. Via een mooi “binnendoor weggetje” passeren we Partij en via een fietspad bereiken we Wahlwiller, waarna de tweede klim van formaat opdoemt: de beruchte “Kruisberg”.

Via een weg over het plateau met mooie vergezichten passeren we na Bocholtz de Nederlands-Duitse grens en dalen we via Orsbach af naar het Nederlandse dorp Lemiers. Langs Holset en Kasteel Vaalsbroek voert de weg omhoog naar Wolfhaag. Nu passeren we de Nederlands-Belgische grens en gaat de route via een klein weggetje achterom Gemmenich naar beneden het dal van de Geul in.

Langs Sippenaeken en Kasteel Beusdal klimt de weg weer omhoog en via een mooie afdaling door het bos gaan de fietsers via Teuven weer Nederland in.

Na Slenaken volgt opnieuw een echte “kuitenbijter”: “De Schilberg”. Hierna loopt de route via Ulvend een stukje westwaarts precies over de grens.

Via een prachtige nieuwe fietsweg door het bos van Altenbroek gaan de fietsers via ’s-Gravenvoeren weer terug naar het Nederlandse dorpje Mesch. Langs de zuidrand van Eijsden bereiken ze nog een keer de Nederlands-Belgische grens.

Na de oversteek van de Maas via de stuw gaat de route over de laatste forse klim: de “Halembaye”, ooit scherprechter in de Amstel Gold-race.Langs het plaatsje Eben-Emael wordt het dal van het riviertje de Jeker gevolgd naar het Belgische dorpje Kanne. Via de Mergelweg door de mooie Jekervallei bereiken de fietsers het eindpunt van de route.
Kijk voor een afbeelding van deze route op Google Earth/Maps op: www.raymondoostwegel.nl/ALSlang9kaart.htmDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina