Bespaar tijd door je emailberichten te ordenen!Dovnload 10.92 Kb.
Datum18.08.2016
Grootte10.92 Kb.

Bespaar tijd door je emailberichten te ordenen!


Heb jij dat ook? Zo'n lange lijst met email in de in-box van Outlook Express? In de komende minuten leer je hoe je door een paar simpele instellingen die lijst op orde brengt en hoe je dat zo kunt houden, zonder dat je er ooit nog moeite voor hoeft te doen.


Als je regelmatig email ontvangt, is het mogelijk om in Outlook Express, verschillende mapjes aan te maken. Dit geeft een overzichtelijker geheel. Je hoeft niet iedere keer, als je een email hebt ontvangen, zelf die email onder te brengen in de door jou aangemaakte mappen. Je kunt dit allemaal instellen in Outlook Express zodat dit automatisch gebeurt.
Zo meteen gaan we stap voor stap uitleggen wat je moet doen om je email te ordenen. Als je eenmaal weet hoe je email moet ordenen kun je dit ook toepassen door mail van hele groepen te ordenen in een bepaalde map. Bijvoorbeeld, je bent aangesloten bij een voetbalclub en je wilt dat alle mailtjes van de spelers van het elftal, in de map "voetbal" komen.
We gaan nu stap 1 uitvoeren. Je gaat eerst een hoofdmap maken gevolgd door een aantal submappen. Bijvoorbeeld, je krijgt regelmatig mail van je beste vriend J.Jansen. Je wilt graag dat al zijn mailtjes direct in één map komen te staan. Dit gaat dan als volgt.
De map maak je in Outlook Express door met je rechter muisknop te klikken op "Lokale mappen" ("Folders").

Kies dan voor "Nieuwe map" en geef deze een nieuwe naam, bv. "relaties" en klik op “OK”.

Als dit allemaal is gebeurd herhaal je dit, maar nu in de map relaties, dus klik met je rechter muisknop op de map "relaties", klik "Nieuwe map" en noem die "J.Jansen". Zo kun je dus mappen maken van al je relaties, zoveel als dat er nodig zijn.

De volgende stap is om nieuwe emailregels (Mail Rules) aan te maken. Emailregels zijn regels die bepalen onder welke voorwaarden en benamingen een specifieke mail in een specifieke map wordt geplaatst.


Ga naar "Extra" ("Tools") in het hoofdmenu van Outlook. Klik op "Berichtregels" ("Messagerules") en daarna op "E-mail".

In de eerste lijst die je ziet vink je de optie "Als de regel van bepaalde personen bevat" ("Where the from line contains people") aan. In de tweede lijst vink je de optie "Verplaatsen naar een bepaalde map" ("Move it to the specified folder") aan.


Onder in het venster zie je dan blauwe tekst verschijnen. Klik als eerste op "bepaalde personen" ("contains people") en voer daar de naam "J.Jansen" in. Klik vervolgens op "Toevoegen" en daarna op "OK". Het is ook mogelijk om hier meerdere personen in te typen om bijvoorbeeld alle leden van je elftal in onder te brengen.

Vervolgens klik je op "een bepaalde map" ("specified folder"), selecteer de map "J.Jansen" en klik op "OK".

Noem deze regel bij "Naam van de regel" bijvoorbeeld "Post van J.Jansen" en klik op "OK". Als dit allemaal is gebeurd komt de mail van, in dit geval J.Jansen, terecht in de map zoals jij die hebt aangemaakt.

Zo nu heb je alle instellingen gedaan dus vanaf nu komen de mailtjes keurig netjes in de voor hen bestemde mappen. Je kunt zo meerdere mappen aanmaken met bijpassende regels. Je kunt meerdere soorten mailtjes naar één bepaalde map sturen. Als je er mee aan de slag gaat zul je de verschillende mogelijkheden snel ontdekken. Het werkt allemaal op dezelfde manier.

Veel succes!PS: Belangrijke tip: krijg je ook vaak van die reclame mailtjes? Kijk eens goed van wie ze vandaan komen (zijn altijd dezelfde). Klik een spam mailtje aan, ga naar "Bericht" en dan "Afzender blokkeren..." Alle mailtjes van die afzender worden vanaf nu ongelezen naar de prullenbak gestuurd. Heb je per ongelijk de verkeerde geblokt? Geen nood, ga naar "Extra" en dan "Afzenders blokkeren". Daar kun je je instellingen corrigeren.
PPS: Je kunt ook deze mappen ordenen in de map "Postvak in" i.p.v. in de map "Lokale mappen".
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina