Bestuursbeleid, uitgesproken tijdens de jaarvergadering op 3 maart 2014Dovnload 6.1 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte6.1 Kb.
Bestuursbeleid, uitgesproken tijdens de jaarvergadering op 3 maart 2014
Zoals we ons algemeen jaarverslag over het jaar 2013 afsloten, is het hoopvol dat bij tal van betrokkenen het besef keihard is doorgedrongen dat er op gebied van respect en fair play iets moet gebeuren. De KNVB heeft een uitgebreid actieplan opgesteld en is druk bezig met de realisatie daarvan, diverse initiatieven zijn ontplooid, voetbalclubs zijn er mee bezig…. Natuurlijk is dit slechts een begin en blijf je incidenten houden. Het is mede aan ons als scheidsrechtersvereniging het onderwerp op de agenda te houden, waar mogelijk KNVB en clubs te ondersteunen en waar nodig de kritische luis in de pels te zijn. Dat kunt u ook in 2014 zeker van ons verwachten!
In 2013 was het thema respect ook één van onze speerpunten en daaraan hebben we op verschillende manieren invulling gegeven, zoals u in ons jaarverslag heeft kunnen lezen. Ook andere voornemens zijn gerealiseerd, zoals de taken als belangenbehartiger, het vormen van een thuisbasis voor alle scheidsrechters en het verbeteren van ons voorraadbeheer. Helaas is het voornemen om een ‘videoproject’ te starten om jonge scheidsrechters extra te coachen nog niet van de grond gekomen. Dit willen we in 2014 alsnog realiseren.
In 2014 willen we onze bestaande, en vaak al jarenlang georganiseerde, activiteiten waar nodig vernieuwen en moderniseren, zodat ze alle leden blijven aanspreken. In het verlengde van de inspanningen op gebied van respect willen we de dialoog zoeken met verenigingsscheidsrechters en scheidsrechterscoördinatoren van voetbalverenigingen. Ook op gebied van spelregels gaan we aan de slag. We denken aan meer speels opgezette avonden voor clubs en de inzet van moderne media.
Samengevat hebben we voor 2014 de volgende speerpunten:

  • Blijven hameren op het belang van respect en fair play, in samenwerking met KNVB, clubs en andere initiatieven. Daarbij als het moet ook een kritisch geluid laten horen. Zo willen we de inzet van meer waarnemers in de B-categorie bepleiten en zullen we oproepen tot een verbetering van de situatie in met name het lagere voetbal: denk aan het beter faciliteren van scheidsrechters, het aanspreken van clubs op zaken als ontvangst en begeleiding et cetera

  • Alsnog, al dan niet in samenwerking met de KNVB en andere partijen, kijken of we onze scheidsrechters kunnen helpen in hun ontwikkeling als scheidsrechter door middel van een ‘videoproject’. We willen ons ontwikkelen als regionaal centrum voor scheidsrechters

  • Het waar nodig vernieuwen van onze bestaande activiteiten

  • Het zoeken van de dialoog en samenwerking met scheidsrechterscoördinatoren en verenigingssscheidsrechters van de voetbalverenigingen en het aan de kaak stellen van de omstandigheden in de B-categorie

  • Het stimuleren van een betere spelregelkennis onder alle voetballiefhebbers, liefst op moderne manier en in samenwerking met de verenigingen.


Daarnaast blijven we onze rol als thuisbasis voor scheidsrechters, als belangenbehartiger en als sportvereniging vol overtuiging vervullen. Dat doen we graag samen met u. Op naar een mooie toekomst!
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina