Betreft: Educatiepakket “Blauwbaard”Dovnload 7.6 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte7.6 Kb.

header-mail.jpg

Koning Willem II College

T.a.v. Mevr. M. Jacobs

Tatraweg 80

5022 DS Tilburg
Betreft: Educatiepakket “Blauwbaard”
Tilburg, april 2013

Geachte mevrouw Jacobs,


Door middel van deze brief willen wij u informeren over een toegankelijk, leerzaam en uitdagend educatiepakket dat wij uw bovenbouwleerlingen muziek bieden rondom de Franse opera buffa “Blauwbaard” van Jacques Offenbach.
Op 17, 23 en 24 mei 2014 brengt Amateur - Muziektheatergezelschap Muzemento de opera buffa “Blauwbaard” op het toneel van Jacques Offenbach. Deze opera, geschreven in 1866, wordt in een eigentijdse versie van 90 minuten in de Stadsschouwburg van Tilburg en het Theater Jan van Besouw in Goirle uitgevoerd. Het originele symfonieorkest wordt teruggebracht naar negen musici en het decor en de kleding worden door de regisseur in een modern jasje gestoken. Daarmee vormt de opera een kleinschalige, toegankelijke en laag drempelige muziektheaterproductie voor leerlingen van het Voortgezet Onderwijs, met name 4-5 havo en 5-6 vwo.
Naast € 10,00 entree per leerling kunt u voor € 200,00 een educatiepakket rondom de opera afnemen, dat u naar eigen inzicht in de lessen kunt inzetten.

Het educatiepakket bevat twee voorbereidende lessen en een reflectieles, waarin leerlingen in verschillende werkvormen aan de slag gaan met achtergrond-informatie, verschillende personages met bijbehorende muzikale motieven en het zelf organiseren van een muziektheaterproductie. De lessen zijn op een zodanige manier samengesteld, dat de verschillende muzikale opdrachten ook los van elkaar te gebruiken zijn en de docent zelf kan kiezen wat behandeld wordt en wat niet. Bovendien bieden wij u het materiaal digitaal aan.

Mocht er belangstelling zijn om ook onderbouwleerlingen te laten participeren in dit project dan kunt u daarvoor contact opnemen met ons door middel van het e-mailadres theo@muzemento.nl. Ook voor overige inhoudelijke en praktische vragen kunt u ons via bovenstaand e-mailadres benaderen.
Wij hopen uw interesse gewekt te hebben en willen u vragen via theo@muzemento.nl aan te geven of u wel of geen gebruik wilt maken van de voorstelling en bijbehorende educatiepakket. Voor een nadere kennismaking kunt u ons treffen op 4 juni in het Cultureel Centrum Jan van Besouw te Goirle in het kader van een presentatie, georganiseerd door CIST.

Hopelijk zien wij u en uw leerlingen in mei 2014 bij de opera “Blauwbaard”.


Namens Muziektheatergezelschap Muzemento,

Theo Tak. Sander Vredenborg.Project-voorzitter. Educatie-medewerker


footer-mail.jpg
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina