Bezinning voor onderwijsmensenDovnload 5.91 Kb.
Datum26.08.2016
Grootte5.91 Kb.

Bezinning voor onderwijsmensen


Inzet en bezinning hebben elkaar nodig… Bij alle mensen is dat zo. Misschien nog het meest bij onderwijsmensen. Hun inzet is erop gericht kinderen en jongeren te helpen om ‘hoofd, hart en handen’ te ontplooien. Zij doen dat onder andere door kinderen en jongeren uit te nodigen om bezinnend om te gaan met de hele werkelijkheid en hen daarin te begeleiden. Om dat te kunnen doen, hebben onderwijsmensen natuurlijk ook zelf bezinning nodig. Daarom is er ‘Bezinning voor onderwijsmensen’.
Karlijn Demasure begeleidt op vrijdagavond 28 en zaterdag 29 november 2003 een mid-weekend voor onderwijsmensen in de abdij van Averbode. In deze bezinning met de titel ‘Begeleiden in moeilijke levenssituaties’ gaat zij in het bijzonder in op het seksueel misbruik van kinderen en jongeren. Slachtoffers van seksueel misbruik vindt men in elke school, zo stelt zij. Het kunnen leerlingen zijn, maar ook collega’s die vroeger misbruikt werden. Ook daders maken deel uit van onze leefwereld: vaders van leerlingen, collega’s of meerderen.
Welke houding kan een christen aannemen om bij te dragen tot heling van slachtoffers? Hoe ga je als christen met daders om? Zowel bij de dader als bij het slachtoffer spelen drie thematieken met religieuze resonanties een rol: (verlies aan) verbondenheid, schuld en verzoening en macht(eloosheid). Deze religieuze dimensie mag in een christelijk geïnspireerde begeleiding niet over het hoofd gezien worden.
Meer info staat te lezen op www.vsko.be/pastoraal. Je kan ook een folder vragen bij VSKO/Pedagogisch Bureau, secretariaat pastoraal op school, Guimardstraat 1, 1040 Brussel – tel. 02 507 07 74 – fax 02 507 07 76 – pastoraal@vsko.be.
Inschrijven bij: Bezinningscentrum Abdij Averbode, Abdijstraat 1, 3271 Averbode – tel. 013 78 04 40 – fax 013 78 04 39 – bezinningscentrum@abdijaverbode.be. Prijs: € 34.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina