Big History opdracht Lieke Lotte Danielle Iris MinkeDovnload 22.37 Kb.
Datum27.09.2016
Grootte22.37 Kb.

Big History opdracht Lieke Lotte Danielle Iris Minke

A4B


BIG BANG

Op deze foto beelden wij de big bang uit. De big bang is een theorie die beschrijft hoe het universum, ruimte en tijd zijn ontstaan. We wilden iets origineels doen in plaats van wat iedereen zou doen dus besloten we het zelf maar uit te beelden.

STARS LIGHT UP

Voor deze foto hebben we op onze telefoons een plaatje van sterren opgezocht en die naast elkaar gelegd zodat ze een grote sterrenhemel vormden. Sterren zijn ontstaan doordat grote gaswolken onder de invloed van hun eigen zwaartekracht gefuseerd zijn. Door de toenemende dichtheid stijgt de temperatuur zo erg dat de ster oplicht. We wilden graag een grote sterrenhemel uitbeelden en omdat een telefoonscherm te klein was hebben we vier telefoons naast elkaar gelegd.

New CHEMICAL ELEMENTS

Bij deze foto hebben we de elementen waterstof en zuurstof uitgebeeld die samen water vormen, dit hebben we voor een waterval gedaan. De chemische elementen zijn ontstaan in de kern van stervende sterren. De elementen van het periodieke systeem tot en met ijzer zijn ontstaan in gewone sterren. De rest van de elementen hadden hogere temperaturen nodig en ontstonden daarom alleen in stervende supernova’s. We hebben dit zo uitgebeeld omdat we niet zo snel elementen konden vinden in Naturalis en we dit wel grappig vonden.


EARTH AND THE SOLAR SYSTEM


Op deze foto lezen we alle drie een boek over planeten omdat we dat heel interessant vinden ;) . De planeten zijn ontstaan door accretie; grote rondzwevende rotsblokken botsten tegen elkaar aan door zwaartekracht en vormden samen een steeds groter rotsblok. Deze grote rotsblokken vormden uiteindelijk planeten. We zagen de boeken over planeten en het leek ons wel leuk om dit te doen.
LIFE


Voor leven op aarde hebben we een collage met verschillende aspecten van het leven. We hebben een foto met een dinosaurus want die kwamen vrij snel, daarna hebben we een foto met een slang omdat de reptielen na de dinosaurussen kwamen. Ook hebben we een schedel omdat de mens als laatst kwam, ook zit hier ironie in omdat de schedel dood is en het over leven gaat. Als laatste hebben we een overzicht met de aarde en al het leven erop. De elementen begonnen onder de juiste omstandigheden complexere dingen te vormen zoals levende organismen. We hebben deze foto’s gekozen omdat dit een goed beeld geeft van leven op aarde en omdat we de dino leuk vonden.

COLLECTIVE LEARNING

Op deze foto beelden we de evolutie van de mens uit. De mens heeft een steeds groter brein en kan door te communiceren gebruik maken van andermans kennis. Zo ontwikkelt iedereen andere vaardigheden en kan de mensheid zich steeds verder uitbreiden op gebied van kennis en zo de overlevingskans vergroten. We hebben de foto zo gemaakt omdat dit een simpele, duidelijke manier is om de evolutie van de mens uit te leggen.

AGRICULTURE


Hier zie je drie landbouwers hard aan werk op de akkers. In de landbouw werd opgeschreven hoeveel geproduceerd werd, dit is het begin van dingen opschrijven en markeert het einde van de prehistorie. Door de landbouw ontwikkelde de mens zich verder en ontstonden de eerste dorpen. Specialisatie en handel werden hierdoor mogelijk. We hebben dit zo uitgebeeld omdat dit duidelijk laat zien wat landbouw is en we wilden graag naar buiten.THE MODERN REVOLUTION

Hier zie je moderne technologie die ontwikkeld is in de moderne tijd. De mensheid ontwikkelde zich steeds verder, o.a. door collective learning. Zo vonden ze allerlei complexe, handige dingen uit die we nu als onmisbaar beschouwen, zoals de iPhone ;) en andere dingen. We wilden zoveel mogelijk moderne technologie op een foto krijgen, daarom hebben we dit zo gedaan.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina