Biljartcentrum Arnhem continueert stijgende lijn naar de derde plaats in het klassementDovnload 7.51 Kb.
Datum17.10.2016
Grootte7.51 Kb.
Biljartcentrum Arnhem continueert stijgende lijn naar de derde plaats in het klassement.

Afgelopen zaterdag heeft Biljartcentrum Arnhem haar stijgende lijn voortgezet in de Eredivisie. Ondanks dat tegenstander B.I.O.S / Blitz Optiek een-na-laatste in het tussenklassement staat waren zij bij onze vierde thuiswedstrijd van het seizoen een geducht tegenstander. Een sterk spelende Renè Tull en Christian Pöther hadden bijna roet in het eten gegooid. Desondanks slaagde Biljartcentrum Arnhem erin om eenmaal gelijk te spelen en de tweede ontmoeting in winst om te zetten. Markus Dömer heeft deze dag twee mooie wedstrijden laten noteren, één daarvan speelde hij in tien beurten uit. Onze tegenstander B.I.O.S. / Blitz Optiek uit Barneveld kwam te gast met Christian Pöther, Erik van der Linden en René Tull. Biljartcentrum Arnhem speelde de eerste thuiswedstrijd van 2014 met Markus Dömer, Martijn Egbers en Marek Faus.

In de eerste en de tweede ontmoeting werd door beide teams met dezelfde opstelling gespeeld. Martijn Egbers tegen Christian Pöther in het ankerkader 47/2, Marek Faus tegen Erik van der Linden in het ankerkader 71/2 en Markus Dömer tegen René Tull in het bandstoten.

De biljarts waren schoongemaakt en de kaderlijnen waren op het biljart gezet. Zoals gewoonlijk werd er dus gestart met Martijn in het ankerkader 47/2 en Marek in het ankerkader 71/2. Christian mocht de wedstrijd beginnen, maar miste de acquitstoot. Martijn kwam in zijn eerste beurt niet verder dan 14 caramboles. Christian nam in de tweede beurt het initiatief in de wedstrijd en maakte een serie van 78 caramboles. Martijn kwam direct met een tegenantwoord van 79 caramboles. Christian maakte in de drie beurten die daarop volgden twee series en speelde hiermee zijn beste partij van het seizoen. Martijn moest genoegen nemen met 142 caramboles. Op de andere tafel kwamen Marek en Erik wat moeilijker op gang. Middels kleine series door beide spelers was de tussenstand na vijf beurten 79-42 in het voordeel van Marek. In de negende beurt kwam Erik met een serie van 41 weer in de buurt van Marek, maar het was Marek die de wedstrijd in de zestiende beurt in zijn voordeel besliste. De tussenstand in de eerste ontmoeting stond hiermee op 2-2.

Het wedstrijdprogramma werd vervolgd met het bandstoten en het ankerkader 71/2 van de tweede ontmoeting. René ging van acquit, maar maakte maar 3 caramboles. Markus nam direct het initiatief in de eerste beurt en maakte een sterke serie van 50 caramboles. De beurten die daarop volgden werden er van beide kanten kleine series gemaakt. René die duidelijk zijn draai niet kon vinden had na elf beurten nog maar 15 caramboles op het scorebord staan. Markus had ondertussen al 91 caramboles bij elkaar gespeeld. Op dat moment kwam René met een sterke eindsprint. Met series van 22-58-5 maakte hij als eerste de wedstrijd uit en voor Markus stond de taak te wachten om in de gelijkmakende beurt zijn laatste 4 caramboles te maken. Hierin slaagde Markus en de eerste ontmoeting eindigde hiermee in een 3-3 gelijkspel. In de tweede ontmoeting ankerkader 71/2 herpakte Marek zich en speelde een betere wedstrijd. Met series van 73 en 41 caramboles was hij dit keer na zes beurten bij de finishlijn. Erik moest genoegen nemen met 38 caramboles.

De speeldag werd afgesloten met de tweede ankerkader 47/2 wedstijd en het bandstoten. Martijn nam dit keer vanaf de eerste beurt direct een voorsprong op Christian. Na vijf beurten was de tussenstand 73-27 in het voordeel van Martijn. In de beurten die daarop volgden krabbelde Christian steeds dichter bij Martijn in de buurt. Uiteindelijk was het Martijn die in de twaalfde beurt de wedstrijd in zijn voordeel besliste. Op de andere tafel speelde Marek wederom een goede wedstrijd. René kende dit keer een sterke start en opende in de eerste beurt met een serie van 34 caramboles. Markus pakte direct de aansluiting met een serie van 25 caramboles. Na vijf beurten keek Markus nog tegen een achterstand aan van 63-43, maar dit veranderde direct in de zesde beurt. Markus maakte een knappe serie van 44 caramboles en pakte zo het initiatief in de wedstrijd. Uiteindelijk finishte Markus in de tiende beurt. René bleef steken op 69 caramboles. Hiermee eindigde de tweede ontmoeting in een 6-0 overwinning voor Biljartcentrum Arnhem.

Doordat Biljartcentrum Arnhem 3 van de 4 matchpunten heeft verzilverd en de concurrentie enkele matchpunten niet wist te behalen, stijgt Biljartcentrum Arnhem naar de derde plaats in het tussenklassement. Aankomende zaterdag 1 februari heeft Biljartcentrum Arnhem de volgende wedstrijd op het programma staan.

Biljartcentrum Arnhem speelt zaterdag (1 febrari) de negende speelronde van het seizoen tegen De Graafschap Biljarts. Dit team beschikt o.a. over Frans van Kuyk, Ricardo Goud, Guido Kauffeld, Demi Pattiruhu en Sam van Etten.De wedstrijden worden gespeeld bij De Graafschap Biljarts aan de Boutensteinseweg 2B in Rumpt. De wedstrijden starten om 11:00 uur. Als u in de gelegenheid bent, kom ons dan aanmoedigen. Wij kunnen uw steun goed gebruiken. Tot dan.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina