Biografie Esther HartDovnload 7 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte7 Kb.

Biografie Esther Hart

info@abr-online.nl

www.artiestenbureaurotterdam.nlESTHER HART


ZANGERES

Esther Hart (Epe, 3 juni 1970) geboren als Esther Katinka Hartkamp treedt tegenwoordig op onder de naam Esther Hart. Aan het Rotterdamse conservatorium volgde ze een “lichte muziek” zangopleiding en met haar ‘soulvolle’ stem, een soepele en heldere mezzosopraan, studeerde ze in 1994 cum laude af als docerend en uitvoerend musicus. In die tijd trad Esther al heel regelmatig op in allerlei gelegenheden en het was ook in die tijd dat Esther een CD in eigen beheer uitbracht, ”Love this Life” van “Fruit at the Bottom”.

Zingen is altijd heel belangrijk in het leven van Esther geweest en vanaf het begin heeft ze er zichzelf van kunnen onderhouden. Ook het doceren doet ze al heel lang. Eerst op verschillende muziekscholen en tot begin 2007 op de Rock Academie in Tilburg. Ze heeft daar zanglessen gegeven vooral gericht op zangtechniek. Esther heeft een prettige soul in haar stem en dat slaat aan, getuige ook haar Engelse hitsucces met `Ain’t no Lies`, dat op nummer acht van de dance-charts belandde.

In 2003 werd Esther bij het grote publiek bekend. Esther was dat jaar in de race voor deelname aan het Songfestival. Met een overtuigende overwinning in Ahoy met het liedje “One More Night” mocht Esther dit jaar Nederland vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Riga. Esther eindigde op de 13de plaats. Wel mocht Esther “The Best Artistic Performance Award” mee naar huis nemen. Een juryprijs uitgereikt door oud Songfestival winnaars. Deze prijs betekende meer voor Esther dan een hoge notering.
Tegelijkertijd met het Songfestival kwam ook Esther’s debuutalbum uit “Straight from the Hart” Met het nummer “One more Night” behaalde Esther een top 20 notering in de Nederlandse hitlijsten. Later zijn van dit album nog “You’ll never know” en “If I Knew You Then” uitgebracht. Door het Songfestival gingen er voor Esther toch een aantal deuren open, die anders waarschijnlijk gesloten waren gebleven.

In 2003, 2004 en 2005 heeft Esther de selectie en vocalcoaching gedaan voor de kinderen van het Junior Songfestival. In 2004 was Esther de vocalcoach van de meidengroep in het programma Popstars The Rivals. Momenteel doet Esther nog de vocalcoaching van Marco Borsato.

Samen met Marlayne vormt Esther sinds juni 2006 het duo “The 80's Ladies”. Esther en Marlayne brengen een ode aan de zangeressen uit de tachtiger jaren.
Naast haar pop repertoire heeft Esther de afgelopen jaren bewezen ook een verdienstelijke Jazz zangeres te zijn. Getuige haar optredens met het “Trio Ruud Jacobs” en Trio Peter Beets.

In oktober 2006 maakt Esther haar musicaldebuut als Glinda in de musical The Wiz.


Samen met Glennis Grace deelt zij de rol als alternates met de hoofdrolspeelster Mathilde Santing. The Wiz is een feestelijke feelgood musical over doorzettingsvermogen en het geloof in jezelf. Dit is de boodschap die de goede fee Glinda expliciet meegeeft aan Dorothy, de hoofdpersoon uit de musical.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina