Blog week 4 2010 logboek : Berichten over Griekenland staan in blauwDovnload 24.52 Kb.
Datum24.08.2016
Grootte24.52 Kb.
Blog week 4 - 2010
LOGBOEK :

Berichten over Griekenland staan in blauw.
18 januari: we zijn bezig om via Marktplaats een autoclaaf aan te schaffen voor het steriliseren van onze instrumenten. Bij de Egels was er erg goed gegeten. De nachtelijke roofvogels hadden allemaal, m.u.v. de Oehoes, hun schade van een dag vasten ingehaald. Bij de Buizerd hebben we de vleugelwond van de fractuur in de opperarm opnieuw moeten hechten, na een uitstekend botstuk een beetje te hebben ingekort. Na gezamenlijk overleg hebben we besloten om voor 85 Euro de autoclaaf aan te schaffen. Vandaag weer de wekelijkse vleessnijdag, en in totaal diende er 18,215 kilo (voor 120,92 Euro; totaal nu dit jaar 54,235 kilo voor 352,95 Euro) verwerkt te worden, wat gebeurde door Douglas & Janice en Ineke & Joren. Om 10.25 uur telefoon vanuit Mytilíni van de nieuwe dierenvriendenvereniging “Kivotós” over een duif met pootproblemen > gaat met de bus van 11 uur opgestuurd worden. Na eerst op het postkantoor een pakket zeer bruikbare goederen van de “Stichting Dierenhulp” en van de “Stichting Dierenhulp Kreta opgehaald te hebben, zijn we “naar beneden” gereden om de duif op te halen. Onderweg zagen we de eerste wilde Anemoon bloeien !! De Duif hadden we in handen om 11.53 uur > zat behoorlijk “in de frut”. Zie verder bij DUIF. Om 17.55 uur werden we gebeld uit het Asiel in Skála Eressoú, dat “Máska” overmorgenochtend opgehaald gaat worden, maar dat er meteen een katje gebracht gaat worden waar een oogje moet worden verwijderd.

19 januari: alles in de Ziekenboeg leefde nog om 04.45 uur. De gisteren opgenomen Duif bleek dus inderdaad geschoten geweest te zijn: tenminste één doorschotgat aangetroffen in het rechter handgedeelte.

Aardbeving in Fokída

Schok van 5.2 maakt bevolking van streek

Een sterke aardbeving, die 5.2 op de schaal van Richter mat, trof gisteren Efpálio in de centraal gelegen prefectuur van Fokída kort voor 18.00 uur en veroorzaakte lichte schade maar geen gewonden. De beving schudde het nabijgelegen Pátras en Náfpaktos, terwijl die ook gevoeld werd in Attika. (zie ook 23 januari)We zijn gereed gekomen met het uitzoeken van alle materialen die we gisteren ontvangen hebben. Bij het inruimen hiervan kwam er een heleboel materiaal aan onze kant “vrij”, wat we weer in diezelfde doos hebben kunnen stoppen en wat allemaal naar het Asiel in Skála Eressoú zal gaan. De doos is weer even vol als dat ie hier aankwam . . . . !! Onze buitenkater “Earl Grey” werd vlak voor de siësta gezien met diverse grote verbrande plekken op zijn rug, vlak bij zijn staart !! De oorzaak ?? In de siësta is de hele zandbak aan de buitenkant van een nieuwe, dekkende verflaag voorzien > toch een gelukje dat er jonge mensen zijn die geen “schoonheidsslaapje” nodig hebben !!

20 januari: alles leefde nog vanochtend en het kleine katertje “Douglas” werd met pijn en moeite nuchter gehouden voor zijn castratie later in de ochtend. Bij de Egels was, behalve dan de kattenbrokjes, niets over van het aangeboden pallasvoer en peertjes. Om 08.11 uur kreeg het katertje “Douglas” (09-183; 29 september) zijn prikje om daarna door Joren verlost te gaan worden van 2, in de toekomst overbodige, onderdelen > zie verder bij KATER. Om 09.55 uur arriveerde de auto van het Asiel in Skála Eressoú, met daarin niet één, maar twéé poezenbeesten . . . . !! De eerste was de aangekondigde kater “Moritz”, waar inderdaad het linker oog verwijderd moet gaan worden; het rechter oog echter heeft een troebeling, zodat we eerst maar eens de boel met CAVASAN-zalf gaan behandelen, eer we tot extirpatie over zullen gaan. Zie verder bij KATER.De 2e was de poes “Emily” die vorig jaar aangereden was en waarbij het rechter jukbeen verbrijzeld was (met verlies van het rechter oog), en waarbij zowel de boven- als de onderkaak op diverse plekken gebroken was geweest. Volgens de verhalen zouden de onderhoektanden nu doorgroeien dwars door de bovenlip heen. We gaan eerst maar met een “papaplu” van antibiotica beginnen in de hoop de pussende wonden in de bovenlip rustiger te krijgen voordat we aan (eventuele) extractie van elementen gaan denken. Er zouden ook nog pussende hechtingen aanwezig kunnen zijn. Zie verder bij POES. “Máska” ging om 10.00 uur weer retour naar Skála Eressoú, en komt nu niet meer op straat te lopen. Bij de spierwitte Kerkuil zijn we begonnen het linker oog met CAVASAN-zalf te behandelen > was helemaal dik en gezwollen. Vrijdag komt er een zwerfpoes uit Kallonís, liefdevol door ons bestuurslid Médie opgenomen, om “ontmoederd” te worden.

21 januari: alles leefde nog in de Ziekenboeg. “Moritz” had goed gegeten en ook al de kattenbak weten te gebruiken; “Emily” daarentegen had dit stadium nog niet bereikt. Bij de Egels was er weer goed gegeten. De weersverwachting voor a.s. zaterdag en zondag is natte sneeuw, gevolgd door sneeuw . . . . !! “Emily” heeft ondertussen al op de kattenbak geplast. Bij de Moorse Landschildpad “Stoffel” (09-194; 24 oktober) hebben we twee grote gaten in de linker achterpoot met behulp van hechtingen in ieder geval een stuk kleiner kunnen maken > de poot is verder met sporttape afgeplakt. Bij nader onderzoek van “Emily” is gebleken dat inderdaad de beide onderste hoektanden ingekort zullen moeten worden. We zijn er (zeer waarschijnlijk) achter gekomen wáárvandaan “Earl Grey” die brandplekken (zie ook 19 januari) op zijn rug vandaan heeft: hij verstopt zich onder het afdekzeil van de CV-ketel en komt dan met zijn rug tegen het kijkglaasje aan te liggen. Wanneer de ketel aanspringt, wordt dat gloeiend heet !! Bij de Witte Kerkuil (09-216; 5 december) hebben we ± 1,5 cm dood bot (onderste stuk van de humerus tot aan de elleboog) eruit kunnen halen. En hier zijn we dan mooi aan ontsnapt 7 jaar geleden:

Turks Dagblad beweert dat er een complot was om Griekenland te provoceren

Een bericht in “Taraf”, een Turks liberaal dagblad met een kleine oplage, beschreef gisteren een zogenaamd complot dat in 2003 gesmeed was door de militaire autoriteiten in Turkije om spanningen met Griekenland te veroorzaken door het neerschieten van een Turks gevechtsvliegtuig te ensceneren.

Volgens het rapport waren militaire autoriteiten van plan de spanningen met Griekenland in het Aegeïsche gebied maar ook in het noordelijk gelegen gebied Tracië, wat een talrijke Moslimbevolking heeft, te intensiveren en wat tot doel had de regering van Premier Recep Tayyip Erdogan ten val te brengen en de staat ven beleg af te kondigen.

Griekse regeringswoordvoerders hadden gisteren geen commentaar op het rapport. Ondertussen werd in Ankara de Turkse regeringswoordvoerder Cemil Cicek geciteerd die zei dat het fout zou zijn een verklaring af te leggen voordat de beweringen in het rapport nader onderzocht waren.

Omdat “Emily” de hele dag nog niets had gegeten, hebben we haar om iets over half vijf “in slaap gesust” en hadden alles klaar staan om de onderhoektanden behoorlijk in te korten. Na tandsteen verwijderd te hebben, hebben we de punten van de onderste hoektanden eraf gehaald en toen bleek dat de symphysis van de onderkaak helemaal “los lag”. Met behulp van staaldraad de beide stukken tegen elkaar kunnen krijgen. Nu maar hopen dat dit weer vast wil groeien.

22 januari: er waait een ijskoude wind uit het noorden en het regent stevig; degenen die buiten aan de gang moesten hadden dus verkleumde handen !! Niet zo gek dat ze sneeuw voorspellen voor het weekend. “Emily” had de operatie goed doorstaan. Nu nog proberen er eten en drinken in te krijgen. Bij de Egels was er, ondanks het rotweer, goed gegeten; alleen waren alle kattenbrokjes verregend. Om 08.17 uur arriveerde het poesje “Muisje” vanuit Kallonís: was inderdaad een klein beestje, dus droeg de naam met ere. De kleur klopte ook wel. In precies 27 minuten werd haar de kans ontnomen in de toekomst de kattenpopulatie in dat dorp te vergroten > zie dus verder bij POES. We hebben een oranje weerswaarschuwing i.v.m. te verwachten onweer, storm en sneeuwbuien . . . . Hozen doet het in ieder geval al van vóórdat we opstonden (04.40 uur) !! Bij de geschoten Duif hebben we de hanging cast van de vleugel al weg kunnen halen; de pootspalk blijft nog een dag of wat. De vleugel van de Buizerd “stinkt” behoorlijk > we zijn dus met Dermisol-solvens begonnen. Het immense gat in de vleugel van de Witte Kerkuil, waar we gisteren dat dode stuk humerus uitgehaald hebben, heeft zich binnen 24 uur helemaal gesloten. Met eindeloos veel geduld en een eigen vloeibaar voermengsel heeft Joren de poes “Emily” aan het eten gekregen . . . . HULDE dus !! We hebben 2 Kerkuilen een kleurring gegeven om ze beter uit elkaar te kunnen houden én omdat ze nu bij elkaar zijn komen te zitten. Degene die als “Witte Kerkuil” genoemd werd (09-216; 5 december) wordt nu de Paarse Kerkuil genoemd, terwijl de “nieuwe Bruine” (00-002; 4 januari) voortaan de Blauwe Kerkuil genoemd zal worden. Het poesje “Muisje” werd om 11.40 uur weer opgehaald, en toen konden wij een totaal verzopen Arendbuizerd “Oma” weer naar binnen halen. Dit zelfde moest gebeuren met onze blinde Roek, met het “Down-syndrome-Kauwtje” en met de nestkneus Bonte Kraai.

Aardbeving bij Kefalónia


Een onderzeese aardbeving, die 4.2 op de schaal van Richter mat, had gisteren kort voor de middag plaats buiten de kust van Kefalónia, in de Ionische Zee. De beving werd op diverse van de nabijgelegen eilanden gevoeld, maar er waren geen rapporten over gewonden of schade.
Turkse militairen: “Geen samenzwering”

ANKARA – Turkse militairen ontkenden gisteren dat het leger een samenzwering op touw had gezet om Griekse gevechtsvliegtuigen te provoceren een Turks gevechtsvliegtuig neer te schieten en zeiden verder dat een krantenartikel over zo’n plan alleen gediend had om de ongerustheid te verhogen.

Het dagblad “Taraf” deelde mede dat de bedoeling van de veronderstelde samenzwering, een van de vele die in de afgelopen maanden in de Turkse media gerapporteerd zijn die hebben bijgedragen een wig te drijven tussen de secularistische militairen en de regering, was om de in de Islam gewortelde regering in diskrediet te brengen. Volgens de krant had de samenzwering eveneens het leger opgeroepen bommen in moskeeën en musea in Istanbul te plaatsen om chaos te verwekken. “Het is onze overtuiging dat aanmerkingen maken op deze beweringen door ze serieus te nemen en een informatievervuiling tot stand te brengen alleen het doel dient van hen die proberen ongerustheid binnen onze gemeenschap te zaaien,” deelde de militaire Generale Staf op hun website mede.

Taraf” die mededeelde 5000 pagina’s aan documenten en tapes verworven te hebben, zei dat het zogenaamde “Voorhamer-plan” ontworpen was om de aan de regering zijnde Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling te portretteren als niet in staat om het publiek te beschermen en om een machtsovername door het leger in 2003 te rechtvaardigen.De militairen zeiden dat documenten die door de krant geciteerd waren onderdeel waren van een militair trainings-semenarium maar dat ze nooit bedoeld waren om uitgevoerd te worden en geen onderdeel uitmaakten van een samenzwering ( ja-ja, en Gij geleuft dá !! > noot L.W.H.).

De regering heeft geen commentaar geleverd op het rapport, wat gepubliceerd was in een serie die woensdag en gisteren verscheen.

Onderzoekers raken in toenemende maten bezorgd over het potentieel voor instabiliteit in het gebied in een land waar de militairen vier regeringen naar huis gestuurd hebben in 50 jaar en wat nu opteert voor het lidmaatschap van de EU, ofschoon de (financiële) markten niet reageerden op de laatste veronderstelde samenzwering.

De militairen, die hun eens formidabele invloed op het publieke leven zien tanen als gevolg van op de EU-geïnspireerde hervormingen, hebben in het verleden documenten die soortgelijke verhalen bevestigden afgedaan als vervalsingen, en zeggen dat er een lastercampagne gaande is.Om 19.47 uur viel opeens de stroom uit op het hele eiland > geen CV meer, handsfree telefoons die het niet meer deden (maar de telefoonbel, die op het telefoonnet staat geschakeld, deed het natuurlijk wel en we werden dus gebeld . . . . !!), computers die het af lieten weten en ga maar door. Pas om 20.10 hadden we weer licht. Vijftig minuten laten kwam Joren vertellen dat de eerste sneeuw aan het vallen was en om 21.15 uur moesten we de hondjes in een gierende sneeuwjacht uitlaten !!

23 januari: gelukkig was alle sneeuw van de straten af; op hout lag het nog wel, en dat maakte dus het looppad bovenop “The Keep” erg glibberig !! Om 08.30 uur was het nog + 1,5° Celsius buiten !! Bij de geschoten Duif hebben we de spalk van de poot nu ook weg kunnen halen. De hele ochtend bleef het fijntjes sneeuwen. Om 11.22 uur stonden er mensen aan de deur die in Vaterá (en dat is een roteind hier vandaan !!) een gewonde vogel gevonden hadden, die ernstig bloedde. Zie verder bij Kievit. Om 12.30 uur was de Tafelberg door de sneeuwval niet meer te zien !! Na drieën sneeuwde het niet meer.

A

ardbeving bij Náfpaktos


E

en sterke aardbeving die 5.1 op de schaal van Richter mat, had gisteren om 03.00 uur plaats in de buurt van de stad Náfpaktos, ten noordoosten van Pátras. Er waren geen rapporten over gewonden of schade, maar de beving shockeerde de inwoners, waarvan er velen de straten op vluchtten. De scholen in Náfpaktos bleven die dag gesloten om structurele inspecties van de gebouwen uit te kunnen voeren. (zie ook 19 januari).
24 januari: de gevoelstemperatuur is erg koud buiten !! In de Ziekenboeg leefde alles nog; zelfs de Kievit. De Egels hadden goed gegeten. Vannacht en vandaag weer de wekelijkse vastendag voor de grotere soorten. Onze Appelvink (06-038; 21 maart 2006) begint aan het einde van zijn Latijn te komen: de kop is vrijwel volledig kaal en het linker oogje zat helemaal dicht > dit voorzichtig geopend en Cavasan-zalf toegepast. Hadden we gisteren al een invalide Turkse Tortel in de volière zien lopen met een vreemde plek/bobbel op de rug, vandaag hebben we hem/haar uit kunnen vangen en bekijken. Aan de kleurringen te zien is het beestje al van vóór 2004 bij ons aanwezig. Bleek een grote tumor/groot abces op de rug te hebben. Derhalve ter behandeling opgenomen; zie dus verder bij TURKSE TORTEL. Op diverse waterbakken in de buitenkooien lag bijna 1 cm dik ijs !! Bij de Buizerd hebben we een stukje uitstekend bot moeten verwijderen en meteen de hele omgeving van de wond helemaal van aangekoekt vuil en veren ontdaan. Joren gaat zijn capaciteiten verder uitbreiden door een demofilmpje over het LWH te vervaardigen. In de beide terraria hebben we de vloerverwarming nu ook gedurende de nacht aanstaan; zeer zeker de baby’tjes komen anders te traag op gang !!

Patiëntenbestand is dus nu (tenminste) 167 (bij t/m 24/01; 08:10 )


Aantal bezoekers deze maand: 007 (totaal dit jaar: 0007)De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina