Blois, het weekend van de waarheidDovnload 8.3 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte8.3 Kb.
Blois, het weekend van de waarheid
Alle peilen aan het begin van het seizoen waren gezet op het weekend van de nationale wedvlucht Blois. Op deze nationale eendaagse fond vlucht hadden de duiven bij Team Eijerkamp op de voorgaande edities al laten zien dat ze op deze landelijke lossing zich konden meten met de rest van Nederland. In 2007 was ‘Lady Blois’ reeds winnaar van 1e Nationaal en in 2008 won ‘Denise’ de 6e Nationaal, en dus waren de verwachtingen hoog gespannen.
De aanloop naar Blois in ditseizoen was goed geweest want op de twee eerdere NPO vluchten had Lotte Eijerkamp reeds de 2e Nat. NPO Orleans en bij Hans Eijerkamp en Zonen de 3e NPO Chateaudun gewonnen. Op deze koniginnevlucht werden er bij Hans Eijerkamp en Zonen 22 duiven gezet en bij Lotte Eijerkamp waren 56 duiven aan de start gebracht.
De eerste meldingen vanuit het zuiden van Nederland kwamen in de loop van de middag en van hieruit berekende Evert-Jan dat voor de snelste duif er om tien voor half 4 geklokt moest worden. De spanning liep op en de tijd tikte verder tot er plotseling 2 duiven opdoken. Hun wegen splitsen zich, één duif richting het hok van Evert-Jan en de ander stormde op het hok van Lotte Eijerkamp af. De duivin bij Lotte tikte de klep aan en piep, om 15.26.14 noteerde het Unikon systeem NL08-1100913 ‘Ursula’ op de display. De andere duif vloog de klep enigszins verkeerd aan en lande aan de zijkant tegen de voliere. Deze duif vloog op en na een korte ronde werd deze weduwnaar ‘Armand’ 24 seconden later geconstateerd. Bij melding in het sterke nationaal inkorfcentrum van Brummen waren dit de twee eerste meldingen en dus was er blijdschap met deze twee vroege duiven. Hierna moest Team Eijerkamp ook een aantal minuten wachten toen wederom 2 duiven de val begonnen in te zetten. Wederom een duif bij Lotte Eijerkamp en de ander bij Hans Eijerkamp en Zonen. De tijd 15.34.34 zou uiteindelijk de 6e Nationaal Blois betekenen voor ‘Fabiola’ terwijl de 3e getekende van Hans Eijerkamp op 15.34.48 de 7e Nationaal zou opleveren. Hierna kwamen de duiven geleidelijk naar huis en opvallend was dat ze allemaal bijzonder fit waren.

Lotte Eijerkamp wint Nationaal in Afdeling 8; 2-6-23-27-36-40-71 tegen 6.220 duiven.

Hans Eijerkamp en Zonen winnen in Afdleing 8 de 3e en 7e prijs van 6.220 duiven.

In de Noordelijke – Unie betekend dit de 1e voor Lotte Eijerkamp en Hans Eijerkamp en Zonen winnen de 2e prijs in Zone II en in het totale concours van de Noordelijke Unie is dit goed voor de 3e en 4e tegen 21.650 duiven.


De 2e Nationaal werd gewonnen door ‘Ursula’ een jaarling duivin op het hok bij Lotte Eijerkamp. Zij werd gekweekt uit ‘Helena’, een dochter van het titanenkoppel ‘Chicago’ x ‘Miss Saigon’ en zij is hiermee dus een volle zus van ‘Abel’, ‘Britt’, ‘Kaïn’, ‘Hudson’, ‘Achilles’ enz. Wederom het de gouden formule Janssen x Van Loon wat al zoveel succes op de Eijerkamp hokken bezorgde hier aan de basis. De vader van ‘Ursula’ is ook wederom geënt op deze basis, met hierin de gekende lijnen ‘Miss Saigon’, ‘Troyes’, ‘Mister Bond’, ‘Chicago’ aangevuld met een snufje ‘Tournier’. ‘Ursula’ kwam de afgelopen vluchten steeds beter want met een staartprijs vanuit Orleans en een middenmoot prijs van Chateaudun liet ze zich nu in het snuitje van de uitslag zien. Gerard Boesveld, de verzorger bij Lotte Eijerkamp, bekende; “Ik was bijzonder zenuwachtig voor de vlucht, ze waren afgelopen week thuis gebleven en we hadden ze zelf gelapt en de duivinnen stonden er bijzonder scherp opaldus Gerard, “Ik had zeer hoge verwachtingen op Blois”.

De 3e Nationaal werd gewonnen door ‘Armand’ een jaarling doffer op het hok bij Evert-Jan Eijerkamp. Deze doffer was zeker niet aan zijn proefstuk toe want als jonge duif won hij reeds een 3e NPO Peronne tegen 10.274 duiven. In dit seizoen werd hij tot nu toe 8x gezet en met 6 prijzen 1:10, inclusief deze 3e Nationaal laat hij zien dat hij nog veel meer in zijn mars heeft. Hij heeft zijn kwaliteit ook niet van de minsten meegekregen. Zijn vader is ‘Kaïn’, een topper uit ‘Chicago’ x ‘Miss Saigon’ terwijl zijn moeder een dochter is van ‘Ché’.‘Kaïn’ excelleerde met o.a. 1e Peronne 6330 d., 2e Strepy Thieu 8468 d., 5e Haasrode 7848 duiven terwijl zijn neef ‘Ché’ de 1e Nat. NPO Orleans 14.285 duiven, 1e Arras 9.641 duiven, 8e Nat. NPO Orleans tegen 18.184 duiven won.
Het weekend van Blois werd nog extra glans gegeven door de grandioze uitslag op de midfondvlucht vanuit St. Quentin. Op het totale weduwschap hok bij Hans Eijerkamp en Zonen lieten de 46 ingezette duiven een serie neer om van te watertanden. In Regio 2 tegen 4.262 duiven werd het 1-2-7-8-10-12-16-26-27-28-29-36-38 enz enz. Met 40 van 46 duiven in de prijzen zette verzorger Piet Schrijvers ook hierop een absolute topprestatie neer.

De eerste prijs werd gewonnen door ‘Diablo’. Deze jaarling doffer werd gekweekt uit een zoon van het topkoppel ‘Peter’ x ‘Charlene’ ( Heremans-Ceusters) terwijl zijn moeder ‘Demeter’ wederom een dochter is van het topkoppel ‘Chicago’ x ‘Miss Saigon’.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina