Boekenlijst braille-enkel voor de jeugdDovnload 221.65 Kb.
Pagina1/6
Datum25.08.2016
Grootte221.65 Kb.
  1   2   3   4   5   6

Boekenlijst braille-enkel voor de jeugd.

Boekenlijst braille-enkel voor de jeugd. 1

Vanaf 5 jaar. 1

Vanaf 6 jaar. 3

Vanaf 7 jaar. 6

Vanaf 8 jaar. 10

Vanaf 9 jaar. 12

Vanaf 10 jaar. 15

Vanaf 11 jaar. 20

Vanaf 12 jaar. 21

Vanaf 13 jaar. 29

Vanaf 14 jaar. 30
Vanaf 5 jaar.

Michael De Cock.

Hoe oma almaar kleiner werd.
Vroeger was oma groot. Groter dan de bezem, maar kleiner dan de ladder die achter in de tuin onder de perenboom staat. Maar zo groot heb ik mijn oma nooit gekend. Want hoe ouder ze werd, hoe kleiner ze werd. Het lijkt misschien eigenaardig, maar krimpen is voor oma's heel normaal. Een prachtig, ontroerend verhaal, door de ogen van een klein meisje aan het begin van het leven, over haar oma, op het einde van het leven.

48 Bladzijden. Boeknummer: 15448.


Wally De Doncker.

Wolken in het zand.


Op Dasland barst een heel oud ei eindelijk open. Uit dat ei hipt Flop. Flop wil weten waarom ze op Dasland is. De bloem, haar enige gezelschap, zegt niks. Flop is verrukt over de sporen die haar poten maken. Maar de regen wist de sporen uit. Ze is trots op de wolken die haar bek in het zand tekent. Maar de zee spoelt de wolken weg. Als ook de bloem haar hoofd laat hangen, ziet Flop het niet meer zitten. Tot plots...

36 Bladzijden. Boeknummer: 15199.


Agnès De Lestrade.

Het land van de grote woordfabriek.


Er is een land waar de mensen bijna niet spreken. In dat vreemde land moet je de woorden kopen en heel voorzichtig inslikken om ze dan te kunnen uitspreken. De kleine Florian is op zoek naar woorden vol liefde voor een heel bijzonder iemand. Voor Siebelle. Maar net die woorden kosten een fortuin.

36 Bladzijden. Boeknummer: 15128.


Oliver Jeffers.

De ongelooflijk bijzondere boekeneter.


Harry vindt boeken letterlijk om op te eten. Hij begint met een hapje van een woordje en al snel eet hij virtuoos in één hap een boek op. Zo verslindt hij woordenboeken, atlassen en moppenboeken. Hoe meer hij eet, hoe meer hij weet. De inhoud van het boek gaat rechtstreeks naar zijn hersenen. In zijn drift om de slimste mens ter wereld te worden, overeet hij zich, wordt misselijk en alles raakt ontregeld.

32 Bladzijden. Boeknummer: 15143.


Madonna.

Jacob en de zeven dieven.


De zoon van Jacob de schoenmaker is zo ziek dat hij niet meer beter kan worden. Een oude man die met engelen praat en wonderen kan verrichten, belooft voor Jacobs zoon te bidden, maar vindt de hemelpoort op slot. Dan laat de oude man alle boeven uit de stad opsporen en laat hen voor de zieke jongen bidden zodat hun gebeden hem de sleutel geven om de hemelpoort te openen.

32 Bladzijden. Boeknummer: 15230.


Madonna.

Lotsa de Casha.


Lotsa de Casha was verreweg de rijkste man van het land, Hij bezat alles wat met geld gekocht kon worden. Maar hoeveel Lotsa ook verdiende, hij was niet gelukkig. Hoeveel grote kastelen, snelle paarden of rijtuigen hij ook kocht, hij was en bleef een sombere, ouwe zuurpruim. Lees hoe Lotsa niet alleen het geheim om gelukkig te zijn ontdekte, maar ook een vriend vond.

44 Bladzijden. Boeknummer: 15282.


Madonna.

De avonturen van Abdi.


Abdi is een kleine jongen met een grote opdracht. Op een dag moet hij de meest waardevolle ketting ter wereld - gemaakt door zijn leermeester en edelsmit Eli - afleveren bij de koningin. Onderweg wordt hij in de woestijn overvallen en gooit men hem in een kerker. Maar wat voor obstakels hij ook op zijn weg tegenkomt, Abdi blijft geloven in de goede afloop, de raad van zijn leermeester indachtig: wat er ook gebeurt in het leven, alles komt altijd goed.

36 Bladzijden. Boeknummer: 15294.


Madonna.

De appels van meneer Peabody.


Tommy ziet hoe meneer Peabody, de geliefde honkbalcoach, een appel neemt uit de winkel van meneer Funkadeli. Het verhaal over de 'diefstal' doet als een lopend vuurtje de ronde in het stadje, en heeft zware gevolgen voor meneer Peabody.

28 Bladzijden. Boeknummer: 15296.


Brigitte Minne.

Heksenfee.


Het feetje Rozemarijn woont samen met haar moeder in een luchtkasteel met gouden torentjes. Fee zijn is saai, vindt Rozemarijn. Want je moet roze jurkjes aantrekken, taart eten zonder te kruimelen en voor je verjaardag krijg je een toverstafje. Op een dag besluit het feetje naar het heksenbos te gaan. Moeder vindt heksen gemene wichten en is er nogal zeker van dat haar dochter het daar niet uithoudt. Maar daarin vergist ze zich lelijk...

36 Bladzijden. Boeknummer: 15229.


Tine Mortier.

Mare en de dingen.


Mare is een ongeduldige, kleine dondersteen. Alles wat ze bedenkt, moet nu! Meteen! Haar oma is net zo, en de twee begrijpen elkaar helemaal.

26 Bladzijden. Boeknummer: 15463.


André Sollie.

De Zomerzot.


Kleine Menno is alleen thuis. Het alleen-zijn maakt hem bang. Hij heeft angst van de Zomerzot, die in zijn kleine hoofd de vreemdste gedaanten aanneemt. Een prachtig boek om met jonge kinderen te filosoferen en te fantaseren.

32 Bladzijden. Boeknummer: 15067.


Katrien Vandewoude.

Een draak op de weg.


Kleuter Korneel staat samen met zijn buurvrouw en buurmeisje te wachten voor een zebrapad als een motor op een auto botst. Het ongeluk maakt diepe indruk op Korneel, het blijft hem achtervolgen tot in zijn dromen. Hij droomt over een draak op de weg. Korneel durft het aan niemand te vertellen. Tot oom Hendrik hem zegt dat ook hij bang is van enge dromen. Samen gaan ze het spoor van de draak achterna.

72 Bladzijden. Boeknummer: 15429.Vanaf 6 jaar.

Jonas Boets.

Jop is een haai.
Jop is een kleine gele vis, maar hij wil graag groot en stoer zijn. Daarom vertelt hij overal dat hij een haai is. De krab, de aal en de kwal lachen hem uit. Jop maakt zich erg boos, nu is hij pas echt een haai. Een vrolijk verhaal met een eenvoudige tekst en een verrassend einde.

28 Bladzijden. Boeknummer: 15037.


Paul De Moor.

De wei van Koe.


Koe brengt - geflankeerd door dierenvrienden - haar gehele leven door in de wei. Als koe te oud is, moet ze volgens de boer naar de slacht. De dieren bedenken allerlei ontsnappingsplannen, maar niets helpt, totdat koe een bijzondere daad verricht. Een ontroerend eerste leestboekje, geschreven met alleen maar eenlettergrepige woorden.

157 Bladzijden. Boeknummer: 15130.


Reine De Pelseneer.

Brieven aan mijn kikkerprins.


Prinses LuiPels verveelt zich dood. De koning en de koningin hebben geen tijd voor hun dochter, het personeel vindt de prinses een vervelend wicht en geen prins kijkt naar haar om. Maar als prinses LuiPels op een dag bij de vijver een kikker ontdekt, verandert alles...

28 Bladzijden. Boeknummer: 15131.


Gerda Dendooven.

Hoe het varken aan zijn krulstaart kwam.


Toen God de dieren had geschapen, waren zij allemaal naakt en hadden zij geen naam. De engel Gabriel weet met enige moeite de Goede Vader te overreden om één dag naar de aarde te gaan om de dieren hun kenmerkende vacht en naam te geven. De dieren weten niet goed wat ze kunnen verwachten, maar komen allemaal op tijd opdagen. Alleen het roze beest komt te laat. Het wil kost wat kost ook een naam en vleugels om te vliegen. Maar God, kribbig en met veel tegenzin, heeft andere plannen. Het beest krijgt de naam 'varken' en een krulstaart. Een humoristisch verhaal vol pittige en verrassende uitroepen en dialogen.

36 Bladzijden. Boeknummer: 15045.


Kristien Dieltiens.

Ik ben Pomme.


Een Afrikaanse vrouw komt aan in een voor haar nieuw en onbekend land. Ze leert er een man kennen en wordt verliefd. Ze krijgen hun eigen plekje, maar de vrouw mist de warmte en openheid van haar thuisland. Toch slaagt ze erin, samen met haar man, een evenwicht te vinden en een veilig nest te geven aan hun dochter Pomme. Dit poëtisch boek draagt alles van het leven in zich: vreugde en verdriet, dichte en open deuren, oude en nieuwe werelden.

28 Bladzijden. Boeknummer: 15133.


Jaak Dreesen.

Een wereld voor Mus.


Vanuit de boom kan Mus de hele wereld aan. Dan verschijnt er iets zwarts in de boom. Iets zwarts met een bek en poten, dat 'kras! kras!' roept. Mus vindt het eng en spannend tegelijk. Het zwarte ding heet Kraai en neemt Mus mee uit de boom.

28 Bladzijden. Boeknummer: 15136.


Anita Jolles.

De kleine reiziger wereldwijs op reis.


Op vakantie gaan of een lange reis maken is altijd spannend. Maar wat kun je in verre landen allemaal verwachten? Het boek bereidt kinderen voor op al die nieuwe ervaringen. De inentingen, het afscheid nemen van vriendjes en familie, de vliegreis, een andere cultuur, een andere slaapplaats, een andere taal, heimwee, alles waar een kleine reiziger mee te maken kan krijgen komt op een speelse manier aan bod.

94 Bladzijden. Boeknummer: 15334.


Ann Lootens.

Het buikje van papa.


De oma van Robbe is heel sportief. Op een dag geeft oma de vader van Robbe gymnastiekles om zijn buikje kwijt te raken.

25 Bladzijden. Boeknummer: 15228.

Ann Lootens.

Rare vogel, malle meid.


De papa van Loes draagt gekke broeken met groene bollen. De mama van Daan heeft oorbellen met gele banaantjes. Loes en Daan vinden ouders maar gekke wezens.

25 Bladzijden. Boeknummer: 15197.

Ann Lootens.

Wat een schat!


Robbe, Basje, papa en mama gaan een dagje naar oma. Daar ontdekken ze dat oma al papa's speelgoed op zolder heeft bewaard.

25 Bladzijden. Boeknummer: 15246.


Ann Lootens.

Weg met die boeken.


Papa leest de krant. Mama leest een boek. Ze gaan er helemaal in op. Tuur en Daan roepen en gillen. Mama en papa lijken wel doof. Krijg je van lezen dan slechte oren? Een grappig verhaal over boeken die boeien.

29 Bladzijden. Boeknummer: 15185.


Madonna.

De Engelse Rozen.


Vier meisjes vormen samen het vriendinnenclubje 'De Engelse Rozen'. Ze sluiten systematisch hun buurmeisje en klasgenootje Binah uit omdat die te mooi, te sportief, te intelligent en te vriendelijk is.

46 Bladzijden. Boeknummer: 15277.


Frow Steeman.

Mijn ridder.


Op haar vijf jaar droomt de ik-persoon van een ridder op een groot paard die haar zal komen halen en haar al het geluk op de wereld zal geven. De realiteit draait echter anders uit en het gemis maakt in haar hart een groot gat dat niemand, behalve haar ridder, kan vullen. Even is er hoop als zij op latere leeftijd een lieve man ontmoet en ermee gaat samenleven, maar al snel zakt zij weer weg in het grote gat en voelt zij zich erg alleen en bang. Zij vlucht in breien, tot een vriendin haar onder een stapel truien vandaan haalt om iemand te ontmoeten...

26 Bladzijden. Boeknummer: 15156.


Edward Van de Vendel.

Pup en Kit.


De hond Pup en de kat Kit komen samen terecht in het huis van baas. Ze kunnen het goed met elkaar vinden, maken af en toe ruzie maar steunen elkaar door dik en dun zoals twee echte vrienden.

62 Bladzijden. Boeknummer: 15329.


Sylvia Vanden Heede.

Even om.
Elke dag maakt Stijn een ommetje. Soms is het ver. Soms niet. Dat hangt van het weer af. Vandaag schijnt de zon. De vogels fluiten. Dus gaat Stijn op stap. Eerst naar de molen. En dan naar het bos. En dan naar de zee. En dan... En dan... Gewoon even om!

29 Bladzijden. Boeknummer: 15317.
Paul Verrept.

Geen spijt : leven en liedjes van kleine Edith.


Kleine Edith wordt in Parijs op straat geboren. Ze heeft niets, behalve een grootse stem. Het leven doet haar geen cadeaus, maar Edith heeft geen spijt. Alles wat ze ziet en voelt, kleurt haar liedjes. Een verrassend boek dat inspirerend werkt voor klein en groot.

28 Bladzijden. Boeknummer: 15168.


  1   2   3   4   5   6


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina