Boekenlijst braille-enkelDovnload 332.64 Kb.
Pagina1/4
Datum24.08.2016
Grootte332.64 Kb.
  1   2   3   4
Boekenlijst braille-enkel
Romans 2
1. Autobiografische literatuur 2

2. Avonturenromans 5

3. Biografische literatuur 6

4. Chicklit 7

5. Detectives 7

6. Essays 13

7. Griezelliteratuur 13

8. Historische literatuur 13

9. Humoristische literatuur 15

10. Ideeënliteratuur 15

11. Novellen 16

12. Oorlogsromans 17

13. Poëziebundels 18

14. Politieke literatuur 19

15. Psychologische literatuur 19

16. Reisverhalen 27

17. Romantische literatuur 28

18. Sciencefiction 29

19. Sociale literatuur 30

20. Sprookjes 32

21. Streek- en familieromans 33

22. Thrillers 34

23. Verhalen 38

24. Vrouwenliteratuur 40

25. Waar gebeurd 40

Informatieve boeken 41


1. Economie 41

2. Eten en drinken 42

3. Exacte wetenschappen 42

4. Geschiedenis 43

5. Gezondheid 46

6. Kunst en vrije tijd 47

7. Landen, volkeren en reizen 48

8. Natuur, planten en dieren 50

9. Opvoeding en onderwijs 50

10. Politiek 51

11. Psychologie 51

12. Religie 52

13. Sociale vraagstukken 54

14. Sport 55

15. Taal en literatuur 55

16. Wijsbegeerte 56


ROMANS
1. AUTOBIOGRAFISCHE LITERATUUR.
Tom Lanoye.

Sprakeloos.

Bekroning : De Gouden Uil Prijs van de Lezer, 2010. Bekroning : Henriette Roland Holst-prijs, 2011.

'Sprakeloos' vertelt het levensverhaal van Josée Verbeke. Ze was de moeder van Tom Lanoye, slagersvrouw en 'amateur-actrice eerste klas'. Na een beroerte raakte ze echter haar spraakvermogen kwijt en takelde ze langzaam en onherroepelijk af.

359 bladzijden. Boeknummer: 15018.
Elizabeth MacCracken.

Hersenspinsel.

Vertaald uit het Engels. Elizabeth MacCracken en haar man verwachten hun eerste kindje. Een paar dagen voor de uitgerekende datum gebeurt het meest ondenkbare en het afschuwelijkste dat aanstaande ouders kan overkomen. Ze krijgen te horen dat hun baby, een jongetje, in de buik is overleden. Hoe ga je om met zo'n groot verlies? En hoe kom je zulk verdriet ooit weer te boven? Het antwoord is 'niet', maar je moet verder. En McCracken gaat verder, met humor, moed en met ongelofelijke hartelijkheid. Met dit boek heeft ze een prachtig en liefdevol monument voor haar kind neergezet.

159 bladzijden. Boeknummer: 15020.


Piet De Moor.

Grimmig heden : een polyfonie.

Piet de Moor is vaak op reis, maar thuis leidt hij een teruggetrokken bestaan tussen boeken en kranten. Ver weg van het feestgedruis en de drukte van de wereld kan hij, tussen zijn eigen vier muren, zijn obsessies het best uitleven. Het resultaat van die in stilte gestreden strijd vindt zijn neerslag in 'Grimmig heden'. Een polyfonie waarin alles opduikt wat de schrijver omringt: stemmen en gezangen, schrijvers en landschappen, tijdperken en visioenen, schoonheid en verraad.

365 bladzijden. Boeknummer: 15039.


Isabel Allende.

De som der dagen.

Vertaald uit het Spaans. In het boek richt Isabel Allende het woord tot haar overleden dochter Paula. Ze vertelt aan Paula hoe ze het leven weer heeft opgepakt en hoe ze, ondanks alle tegenslagen, erin slaagt het leven met een glimlach tegemoet te zien.

383 bladzijden. Boeknummer: 15081.


Carol Drinkwater.

De olijventijd.

Vertaald uit het Engels. Vervolg op 'De olijfgaard'. Autobiografisch relaas over hoe een Britse actrice en een Franse filmproducer proberen een olijfgaard in Zuid-Frankrijk weer rendabel te maken.

351 bladzijden. Boeknummer: 15083.

Alex Boogers.

Het sterkste meisje van de wereld, of De autobiografie van een mislukt schrijver.

Alex Boogers is zowel schrijver als trainer van het jonge meisje Soumia, een thaibokser. Hoe meer de jonge vechtster erin slaagt haar leven te ontstijgen, met de wereldtitel als kroon op haar werk, des te gedesillusioneerder bevindt de schrijver zich achter zijn schrijftafel. Als hij na drie jaar van zijn manuscript wordt losgerukt om als trainer mee te vliegen naar Bangkok - waar de rijzende ster Soumia de rol van 'bad girl' zal spelen in een film - wordt het tijd voor Boogers om zijn eigen toekomst te herzien.

273 bladzijden. Boeknummer: 15094.


Herman Franke.

Uit het niets.

In 'Uit het niets' wordt een 'ik' geboren die de lezer vervolgens leert kennen aan de hand van zijn eerste Groningse herinneringen, zijn obsessies, liefdes, fantasieën, zijn ontroerende ervaringen op de weg naar volwassenheid, de verhalen die hij verzint en die hem verteld worden. Is het een verzonnen autobiografie? Is het een meerstemmige roman? Zijn het verhalende beschouwingen? De 'ik' in 'Uit het niets' haalt er zijn schouders over op en leidt zichzelf rond in een grenzeloos rijk van verbeelding en werkelijkheid, waarin heden en verleden, innerlijke en buitenwereld meeslepend op elkaar ingrijpen.

250 bladzijden. Boeknummer: 15099.


Wayne MacLennan.

Prijsvechten.

Vertaald uit het Engels. Tentboksen is in de meeste delen van Australië verboden. Alleen in het noorden zijn nog een paar groepen actief met een tiental boksers, van wie de meeste Aboriginal zijn. Ze trekken rond en zorgen voor vermaak door met de lokale kerels en mannen te vechten. De hoofdpersoon is een van die boksers, die aanvankelijk succes heeft, uitgespeeld wordt en na jaren besluit te vertrekken. Op zijn vijftigste, op weg naar huis, of eigenlijk zijn woonplaats van weleer, strandt hij door een kangoeroe aan te rijden.

286 bladzijden. Boeknummer: 15106.


Robin Hannelore.

Het einde van het lang spoor.

Robin Hannelore, geboren in 1937, geeft in 33 kleine hoofdstukken zijn leven als vijftiger weer. Hij schrijft over zijn boeken en columns, het ontstaan en de publicatie ervan, zijn lezingen en voordrachten, zijn leraarschap en over zijn vrouw die ziek wordt en voortdurende zorg nodig heeft.

142 bladzijden. Boeknummer: 15257.


Bart Plouvier.

Het land van tante Marie : reisimpressies en -brieven.

Een bundel met reisimpressies, waarin de auteur op zoek gaat naar het verleden. Bijzonder openhartig zijn de brieven die her en der tussen de reisimpressies zijn opgenomen. Die brieven zijn voor Plouvier een moment van stilstand, van de vraag naar het waarom van zijn schrijven.

252 bladzijden. Boeknummer: 15280.


Ruby Wax.

Hoe wil je me hebben ?.

Vertaald uit het Engels. Autobiografie van de talkshowpresentatrice en celebrity-interviewster Ruby Wax. Ze vertelt in het boek over haar bizarre jeugd als enig kind van een zwaar getraumatiseerd Oostenrijks joods echtpaar. Vanwege haar deprimerende ouders trekt ze de aandacht met cynische grappen en grollen. Na haar schooltijd vertrekt ze naar Engeland, waar ze beroemd en heel populair wordt met haar interviews en talkshows. Ze trouwt en krijgt kinderen, maar haar jeugd achtervolgt haar en ze belandt in een psychiatrische inrichting waar ze eindelijk met zichzelf, haar traumatische jeugd en haar ouders leert leven.

176 bladzijden. Boeknummer: 15297.


Kristien Hemmerechts.

Als een kinderhemd.

De teksten die in dit boek bijeen zijn gebracht gaan over verlies van ouders, kinderen en geliefden, maar ook over verlies van onschuld en illusies. Soms zijn ze de verwerking van een verlies, wat merkbaar is aan de grote intensiteit waarmee ze zijn geschreven. Of Kristien Hemmerechts nu schrijft over huiswerk of literatuur, over muziek of Cambodja, over haar ouderlijk huis of over haar overleden echtgenoot, de dichter Herman de Coninck, haar observaties verrassen telkens weer. Soms schrijft ze autobiografisch, soms juist niet, maar haar blik is altijd onbevangen.

221 bladzijden. Boeknummer: 15303.


Gerrit Krol.

60000 uur : een autobiografie.

In '60000 uur' presenteert Gerrit Krol zijn lezers een autobiografisch verslag van zijn werk als computerprogrammeur en systeemanalist in dienst van de Nederlandse Aardolie Maatschappij. Een spannend verhaal,waarin de auteur niet alleen smakelijk over zijn strijd tegen de bureaucratie vertelt, maar en passant ook laat zien dat er nog niet zo heel lang geleden weinig waarde werd gehecht aan automatisering.

114 bladzijden. Boeknummer: 15308.


Czeslaw Milosz.

Alfabet.


Selectie uit de oorspr. Poolse titels : Abecadlo Milosza ; Inne abecadlo.

Nobelprijswinnaar Czeslaw Milosz (1911-2004) publiceerde in 1997 en 1998 twee alfabetisch ingedeelde bundels met persoonlijke herinneringen. Uit deze bundels maakte Gerard Rasch een selectie. De alfabetische volgorde zorgt voor een autobiografische dwarsdoorsnede, waarin de auteur de meest verscheiden personen, landschappen en beschouwingen de revue laat passeren in meestal korte notities.

318 bladzijden. Boeknummer: 15327.
Natasha IllumBerg.

Thee op de blauwe sofa : een geheime liefde in Afrika.

Vertaald uit het Engels. Hij is kunstenaar, zij is schrijfster en jaagster. Samen brengen ze onvergetelijke momenten door op haar enorme blauwe sofa. Maar op een avond wordt hij voor haar huis neergeschoten en verliest zij de liefde van haar leven. Ze kan haar verdriet met niemand delen, want hij was getrouwd en hun relatie was geheim. - Een op autobiografische ervaringen gebaseerd verhaal over een gepassioneerde liefde.

126 bladzijden. Boeknummer: 15337.


Saïd Sayrafiezadeh.

Als skateboards gratis zijn : herinneringen aan een politieke jeugd.

Vertaald uit het Engels. Saïd woont met zijn joods-Amerikaanse moeder in Pittsburgh. Zijn vader is teruggekeerd naar zijn geboorteland Iran. Zijn ouders hebben één ding gemeen: ze geloven in de komst van de socialistische revolutie. Terwijl Saïd van de ene partijbijeenkomst naar de andere wordt gesleept en verlangt naar de luxe die hij zou moeten verachten, wacht hij op de revolutie die nooit komt. Wanneer zijn vader zich kandidaat stelt voor het presidentschap in Iran en de gijzelaarscrisis in Teheran de gemoederen in Amerika bezighoudt, ziet Saïd zich gedwongen orde te scheppen in het licht ontvlambare mengsel van zijn identiteit: als Amerikaan, Iraniër, jood, socialist en scholier die van sport en videospelletjes houdt.

253 bladzijden. Boeknummer: 15364.


Edwidge Danticat.

Vaarwel, broer.

Vertaald uit het Engels. Dit autobiografische relaas bevat de neerslag van de bloedige Haïtiaanse geschiedenis binnen Danticats eigen familie. Haar ouders vertrekken naar New York en Edwidge blijft achter bij het gezin van oom Joseph op Haïti. Joseph is als een tweede vader voor Edwidge: ze woont jarenlang bij hem in huis, tot ze op haar twaalfde herenigd wordt met haar ouders in New York. Vol compassie en ontzag vertelt Edwidge het levensverhaal van de twee broers. De auteur schreef met het boek een diep ontroerend familierelaas over de levens en de dood van haar vader en haar oom, en haar liefde voor hen beiden.

256 bladzijden. Boeknummer: 15371.


Adriaan Van Dis.

Leeftocht : veertig jaar onderweg.

We reizen met de auteur mee als student op zijn Grand Tour, als verslaggever voor een dagblad, als getuige die zich betrokken voelt bij zijn tijd. En in al die facetten zien we een Van Dis op zoek naar zijn kern - in al zijn tweeslachtigheid. Hier zijn eindelijk alle stukken bijeengebracht die laten zien dat hij aan een sluitend oeuvre werkt, en dat veel van de thema's die we uit zijn romans kennen in de kern allang aanwezig waren.

519 bladzijden. Boeknummer: 15388.


2. AVONTURENROMANS
Michael Crichton.

Piraten.


Vertaald uit het Engels. Jamaica, 1665. De hoofdstad Port Royal is een broeinest vol kroegen, boeven en hoeren, waar je even snel sterft door een dolksteek als door dysenterie. Het is de ideale plek voor kapitein Hunter, een charmante, handige jonge duvel, uitgerust met een aantrekkelijk uiterlijk en een scherp oog voor buitenkansjes. Hunters grote kans dient zich aan als een Spaans galjoen ligt te wachten op een escorte in de haven van een nabijgelegen eiland. Hij zeilt uit met een even veelzijdige als kleurrijke bemanning om, met goedkeuring van de gouverneur van Jamaica, het goudschip te veroveren. Maar de gevaren zijn groter en de wateren dieper dan hij ooit had kunnen vermoeden...

318 bladzijden. Boeknummer: 15374.


3. BIOGRAFISCHE LITERATUUR.
Madelon Djajadiningrat.

Vorst tussen twee werelden : historische roman.

Een indrukwekkend gedocumenteerd relaas over het privé-leven van een vorst in Midden-Java, die stierf in 1944. Hij werd Mangoenegoro de zevende genoemd toen hij op zijn 40steofficieel tot vorst werd benoemd. De schrijfster trouwde met een kleinzoon van deze vorst en werkte jaren aan het onderzoeken van het nagelaten archief. Het boek leest prettig en biedt een boeiend kijk achter de schermen van de Javaanse politiek.

380 bladzijden. Boeknummer: 15048.


Enrique Vila-Matas.

Bartleby & Co..

Vertaald uit het Spaans. Sommige auteurs houden plotseling op met schrijven. Op elk verzoek antwoorden ze, net zoals Bartleby, het onsterfelijke personage van Herman Melville: 'Ik zou het liever niet doen.' De auteur laat de lezer kennismaken met een vloed aan interessante gevallen van bekende, minder bekende en verzonnen schrijvers die hun pen aan de wilgen hingen. Het is een unieke roman en een hommage aan schrijvers die van het ene op het andere moment de stilte boven de literatuur verkozen, zoals Robert Walser, Arthur Rimbaud, Robert Musil en J.D. Salinger.

189 bladzijden. Boeknummer: 15117.


Leonid Tsypkin.

Zomer in Baden-Baden.

Vertaald uit het Russisch. Het boek beschrijft de beginjaren van het huwelijk van de Russische schrijver Dostojevski met zijn tweede vrouw Anna Grigojevna. Dit verhaal wordt verweven met een reisverslag naar het toenmalige Leningrad, waar de auteur Leonid Tsypkin langs verschillende huizen passeert die met Dostojevski's laatste jaren worden geassocieerd.

206 bladzijden. Boeknummer: 15226.


Jane Alison.

De liefdeskunstenaar.

In het boek staat het latere leven van de Romeinse dichter Publius Ovidius Naso centraal. Publius wordt verbannen door Augustus naar een plaatsje bij de Zwarte Zee. Hij wordt er verliefd op de jonge genezeres Xenia en keert na een tijdje samen met haar terug naar Rome. Daar gaat hij een duivels pact aan met Julia, de kleindochter van Augustus.

254 bladzijden. Boeknummer: 15323.


Brigitte Raskin.

Hartenheer : een koningsverhaal.

Het verhaal van de Deense koning Christiaan II (1481-1559). Door zijn volk aanbeden, maar door de adel verdreven, gaat hij als balling naar de Nederlanden. Daar wordt hij vriend van geleerden en kunstenaars, en vijand van landvoogdes Margaretha. Brigitte Raskin schreef een fascinerend portret van deze Deense heerser en zijn Amsterdamse vriendin Duveke.

255 bladzijden. Boeknummer: 15324.


Sa Shan.

Keizerin.

Vertaald uit het Frans. Licht, de dochter van Heer Wu, wordt geboren in het China van de zevende eeuw in de roemruchte Tang-dynastie. Aan haar idyllische leven komt een einde als ze uitverkoren wordt tot concubine van de Keizer. Licht doet haar intrede in het keizerlijk vrouwenverblijf, een broeinest van intrige, perversie en wreedheid. Ze leert te overleven in deze slangenkuil en begint een mars omhoog in de hiërarchie tot ze uiteindelijk als eerste en enige vrouw plaats mag nemen op de Drakentroon, de zetel van de Keizer van China.

341 bladzijden. Boeknummer: 15350.


4. CHICKLIT
Sophie Kinsella.

Hou je mond!

Vertaald uit het Engels. Emma heeft, zoals alle jonge vrouwen ter wereld, een paar geheimpjes. Voor haar ouders, haar vriend, haar collega's. En sommige geheimen wil ze met niemand op de hele wereld delen. Emma is altijd nerveus als ze moet vliegen. Daarom vertelt ze al haar geheimen zomaar aan een aardige vreemde man die naast haar in het vliegtuig zit. Tenminste, Emma dénkt dat het een vreemde is. Want wanneer ze de volgende dag op haar werk komt.....

336 bladzijden. Boeknummer: 15375.


5. DETECTIVES
Kate Atkinson.

Wachten op goed nieuws.

Vertaald uit het Engels. Ex-detective Jackson Brodie, dokter Joanna Hunter, Reggie Chase en Louise Monroe zijn de belangrijkste personages. In het begin lijken die weinig of niets met elkaar te maken tehebben, maar na enkele hoofdstukken weet de lezer dat Reggie het 16-jarige kindermeisje bij Joanna is en dat ze Brodie na een rampzalig treinongeluk het leven heeft gered. Joanna verdwijnt met haar baby en niemand behalve Reggie maakt zich daar zorgen over. Dan verschijnt adjunct-inspecteur Louise Monroe met een boodschap voor Joanna...

382 bladzijden. Boeknummer: 15002.


Dennis Lehane.

Gone baby gone.

Filmeditie. Ook vertaald o.d.t. Over mijn lijk. Wordt vervolgd door : Het verleden spreekt.

Vertaald uit het Engels. Dorchester, de ruige buurt van Boston, is niet geschikt voor onschuldigen of zwakken. Hier wonen gebroken gezinnen, aan lager wal geraakte criminelen en verbitterde wetshandhavers. Op een avond ziet een apathische moeder zichzelf op de televisie. Haar vierjarige dochter Amanda is enkele uren eerder uit haar bedje ontvoerd. Privédetectives Patrick Kenzie en Angela Gennaro kunnen de smeekbeden van de tante van het vermiste meisje niet weerstaan. Ondanks hardnekkig politiewerk, de meedogenloze media en enorme publieke belangstelling, stuit het onderzoek herhaaldelijk op een muur. Dan verdwijnt er een tweede kind...

384 bladzijden. Boeknummer: 15019.
Henning Mankell.

De gekwelde man.

Vertaald uit het Zweeds. Vanwege een fout staat inspecteur Kurt Wallander even op non-actief. Zijn dochter Linda en haar partner Hans, de zoon van een Zweedse marineofficier, krijgen een dochter. Dan verdwijnt de vader van Hans, en later ook diens moeder. Iedereen, Wallander incluis, staat voor een raadsel. In dit allerlaatste deel in de Wallander-reeks belandt de inspecteur in de voor hem ongekende werelden van de Zweedse marine én (onrechtstreeks) de spionage. Er wachten hem nieuwe uitdagingen, al leidt hij het onderzoek niet zelf.

603 bladzijden. Boeknummer: 15021.


Jo Nesbø.

De verlosser.

Vertaald uit het Noors. Het is bijna kerst in Oslo en mensen hopen op de komst van een verlosser, een nieuwe leider, een nieuwe liefde. In plaats daarvan wordt de stad opgeschrikt door twee brute moorden. Eerst wordt het lichaam van een junkie gevonden, en vervolgens wordt een lid van het Leger des Heils doodgeschoten. Politiecommissaris Harry Hole bijt zich vast in de moordzaken en ontmoet daarbij de kwetsbare heilsoldate Martine.

495 bladzijden. Boeknummer: 15022.


Laura Wilson.

De actrice.

Vertaald uit het Engels. Wanneer het lichaam van Mabel Morgan wordt gevonden, gaat men ervan uit dat het om zelfmoord gaat. Maar brigadier Ted Stratton is niet overtuigd. Ondanks tegenwerking van zijn superieuren begint hij rond te vragen, en krijgt hij het vermoeden dat Morgans dood het werk moet zijn geweest van een van Soho's beruchtste gangsters. Pas wanneer Ted in contact komt met Diana Calthrop van de Binnenlandse Veiligheidsdienst, die haar baas Neville Apse verdenkt van betrokkenheid bij spionage, komt de waarheid dichterbij. Als bovendien de connecties tussen Morgan, Apse en enkele geheime organisaties duidelijker worden, moeten Diana en Ted steeds meer op hun hoede zijn.

617 bladzijden. Boeknummer: 15030.


A.C. Baantjer

De Cock en de dode meesters.

Rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder krijgen heel wat op te lossen: een vermiste jonge officier van justitie, een lijk in de Brouwersgracht, een onwillige getuige van de rechtbank, een vermoorde advocaat en een competentiestrijd met de narcoticabrigade.

133 bladzijden. Boeknummer: 15032.


Stieg Larsson.

Mannen die vrouwen haten.

Vertaald uit het Zweeds. Journalist Mikael Blomkvist wordt door een grootindustrieel ingehuurd om een familiekroniek te schrijven en uit te vinden wat er is gebeurd met zijn nicht die 40 jaar geleden verdwenen is. Hij komt terecht in een familie vol met vetes en vreemde figuren. Als hij eindelijk een vinger achter het geheim krijgt, gaat er een gruwelijke beerput open en wordt duidelijk met wat voor familie hij te maken heeft. Een roman die zich ademloos laat lezen dankzij de spannende verhaallijnen en de soms onthutsende personages.

559 bladzijden. Boeknummer: 15056.


Kathy Reichs.

Gebroken.

Vertaald uit het Engels. Forensisch antropologe Temperance Brennan werkt met studenten op een eeuwenoude indiaanse begraafplaats. Behalve oude beenderen graven ze ook een recent skelet op. Korte tijd later wordt in een bos het lijk gevonden van een vermiste man, die is omgekomen door ophanging. Merkwaardig is dat de twee dezelfde achtergrond hebben: blanke mannen van rond de veertig. Ook hebben ze dezelfde letselpatronen. Brennan gaat op onderzoek uit, waarbij ze hulp krijgt van haar ex-man Pete en haar nieuwe vriend rechercheur Andrew Ryan.

392 bladzijden. Boeknummer: 15063.


Jonathan Kellerman.

Razernij.

Vertaald uit het Engels. Het was een mediahype: peuter vermoord door twee pubers. Jaren later wordt psycholoog Alex Delaware gebeld door een van de daders. Rand Duchay is net uit de gevangenis en hij wil Delaware dringend spreken. Maar Rand komt niet opdagen op de afgesproken plek: zijn lichaam wordt langs de snelweg gevonden. Samen met rechercheur Milo Sturgis start Alex Delaware een onderzoek. Stukje bij beetje leggen ze het verleden bloot en onthullen zo een monster van ongekende omvang.

365 bladzijden. Boeknummer: 15100.


Philip Kerr.

De een van de ander.

Vertaald uit het Engels. Bernie Gunther is het beu een hotel te runnen en doet waar hij denkt het best in te zijn: privédetective spelen. Maar de periode en plaats, Duitsland 1949, leidt niet tot veel interessante zaken. Na enkele conventionele naziopsporingen wordt hij gevraagd de verdwenen echtgenoot van een cliënte op te sporen. Ze wil graag de bevestiging dat hij dood is. Gunther belandt in allerlei hachelijke situaties voor hij zijn missie kan volbrengen. Hij is een bittere cynicus, een twijfelend persoon en net daardoor zo menselijk en boeiend.

368 bladzijden. Boeknummer: 15102.


Stieg Larsson.

De vrouw die met vuur speelde.

Vertaald uit het Zweeds. Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfde haar, piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse. Drie moorden, één avond. De slachtoffers zijn twee journalisten die voor Millennium werkten aan een publicatie over vrouwenhandel, en Nils Bjurman, de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden de vingerafdrukken aangetroffen van Lisbeth. Het hele politieapparaat komt in beweging, maar Lisbeth is onvindbaar.

568 bladzijden. Boeknummer: 15104.


Xiaolong Qiu.

Een delicate dans.

Vertaald uit het Engels. In het dichtbevolkte Shanghai is een moord gepleegd door een geheime criminele organisatie. Tegelijkertijd verdwijnt de vrouw van een belangrijke getuige in een zaak van de Amerikaanse overheid tegen een bende Chinese mensensmokkelaars. Hoofdinspecteur Chen probeert, samen met de aantrekkelijke Amerikaanse inspecteur Catherine Rohn, deze zaken tot een goed einde te brengen.

381 bladzijden. Boeknummer: 15112.


Henning Mankell.

Labyrint.

Vertaald uit het Zweeds. In een klein stadje aan de Zweedse kust vindt officier van justitie Louise Rehnström een schedel, mogelijk van de oplichter die een hele tijd geleden de regio miljoenen afhandig maakte en daarna spoorloos verdween. Maar ook de nog steeds aanwezige locale bevolking was indertijd diep betrokken bij deze dubieuze zaken. Rehnström krijgt dan ook te kampen met tegenwerking uit eigen kringen. Het boek schetst een zeer pessimistisch wereldbeeld, waarin zingeving  1   2   3   4


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina