Boekpresentatie Opdracht Kies samen een c-boek uit, dat verschenen is vanaf 2004. Lees dit boek allebei. Maak samen een presentatie van maximaal 5 minuten over dit boek. Veel succes!Dovnload 6.68 Kb.
Datum26.08.2016
Grootte6.68 Kb.

Boekpresentatie


Opdracht

Kies samen een C-boek uit, dat verschenen is vanaf 2004.

Lees dit boek allebei.

Maak samen een presentatie van maximaal 5 minuten over dit boek.

Veel succes!
De titel van het boek is ‘Hoe overleef ik mijn eerste zoen? ‘

Het boek is geschreven door Francine Oomen.


Keuze: Dit boek heb ik gekozen omdat de titel me nieuwsgierig maakt.

Francine Oomen is een goede en vooral leuke schrijfster. Haar boek ‘Hoe overleef ik de brugklas heb ik ook gelezen.


Rosa is de hoofdpersoon. Zij is 14 jaar, zit in de tweede klas van de middelbare school en een echte puber. Ze maakt zich zorgen om haar uiterlijk, kleren, haar, jongens, zoenen en verliefd zijn. Ze mailt veel met haar vrienden. Ze bespreken veel samen en geven elkaar voor elk probleem handige tips en waarschuwingen.
Het verhaal

Er is een heleboel verandert in het leven van Rosa: ze verhuist van Den Bosch naar Groningen.

Ze vindt het vreselijk om daar te wonen met haar moeder en haar vriend Alexander, want hij is streng en bemoeit zich met alles.

Tot overmaat van ramp is haar moeder ook nog zwanger.

Rosa mist haar vrienden, haar oude leventje en haar vader. En verder gaat ze haar eigen gang: ze verft haar haar paars, steelt geld en spijbelt.

Ook wordt ze verliefd op Thomas. Samen met Rosa kom je erachter hoe je moet zoenen, versieren en het uitmaken. Ook hoe het voelt om verliefd te zijn en liefdesverdriet te hebben.

Ondertussen wordt haar broertje Abeltje geboren, maar omdat niet alles goed gaat, blijven haar moeder en Abeltje in het ziekenhuis.

Al met al maakt Rosa een moeilijke tijd door, ze voelt zich zo eenzaam dat ze zelfs wegloopt van huis. Maar gelukkig: eind goed, al goed.


Mening: Hoe is een leuk boek. Je kunt je in de hoofdpersoon verplaatsen. De gebeurtenissen zijn heel herkenbaar.

Het is ook een handig boek met veel tips over verliefd-zijn, make up, versieren en zoenen.De stijl van Francine Oomen is lekker vlot en vaak grappig. Een prima boek!De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina