BoerenNatuur en lto noord Fryslân: snelle betaling vergoeding ganzenbeheerDovnload 5.43 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte5.43 Kb.
       

 

 PERSBERICHT

 

  
 

11 januari 2011Bijna 250 Friese boeren wachten al maanden op in totaal circa één miljoen euro
BoerenNatuur en LTO Noord Fryslân: snelle betaling vergoeding ganzenbeheer

 

Agrarische ondernemers in Fryslân wachten nu al enkele maanden op de uitbetaling van de vergoeding voor het ganzenbeheer dat ze hebben uitgevoerd in het winterseizoen 2009/2010. Het is het tweede opvolgende jaar dat de vergoedingen voor ganzenbeheer veel te laat worden betaald. BoerenNatuur en LTO Noord Fryslân stellen dat de overheden de vergoedingen op korte termijn moeten voldoen.

 

Vrijdag 26 november 2010 was de afgesproken uiterste betaaldatum, maar dat is slechts voor een kleine groep beheerders gelukt. De andere beheerders hebben een brief ontvangen dat de betalingen met maximaal 13 weken worden uitgesteld. Als oorzaak voor de vertraagde uitbetaling noemt Dienst Regelingen van het ministerie van EL&I dat de dienst de perceelsregistratie nog niet heeft geactualiseerd. 

BoerenNatuur en LTO Noord Fryslân zijn van mening dat ook overheden normaal aan hun betalingsverplichtingen moeten voldoen en blijven daarom druk op de ketel houden. Het is het tweede opvolgende jaar dat de vergoedingen veel te laat worden uitgekeerd. Bij de bijna 250 Friese boeren gaat het om een totaalbedrag van circa één miljoen euro.

Het bestuur van LTO Noord in Fryslân heeft de kwestie eind december in een gesprek met staatssecretaris Henk Bleker aan de orde gesteld. Het ministerie heeft toegezegd dat het alles op alles zet om zo spoedig mogelijk tot betaling over te gaan.

 

BoerenNatuur en LTO Noord blijven echter van mening dat de betalingsachterstand buiten proporties is en dat de achterstand het vertrouwen van de deelnemers aan deze beheerregeling onnodig ondermijnt. Betrouwbaar zaken doen met de overheid zou vanzelfsprekend moeten zijn, en niet zoals nu moeten worden afgedwongen, aldus LTO Noord Fryslân en BoerenNatuur.


 

[Niet voor publicatie]
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jan de Kam, voorzitter BoerenNatuur Friesland, M 06 - 20 60 25 71
Geart Kooistra, voorzitter LTO Noord provincie Fryslân, M 06 - 51 98 09 66
Fenneke Wiepkema, communicatieadviseur LTO Noord, M 06 - 51 26 17 69

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina