Bol com en Sony bundelen krachten met introductie 'Digitaal Lezen' in NederlandDovnload 21.15 Kb.
Datum14.08.2016
Grootte21.15 Kb.

Bol.com en Sony bundelen krachten met introductie 'Digitaal Lezen' in NederlandSony gaat grote groepen lezers bekend maken met digitaal lezen.

Badhoevedorp, 26 augustus 2009 - Sony introduceert de nieuwste generatie Readers. Nederland is het eerste land in Europa waar de Sony Readers verkrijgbaar zijn. Bol.com is de leverancier van digitale boeken. Beide partijen zetten hiermee in op 'Digitaal Lezen'. De nieuwste generatie Sony Readers zorgen voor dezelfde leeservaring als papieren boeken, maar zijn dunner dan een paperback. De zeer gebruiksvriendelijke en lichtgewicht Sony Reader is slank vormgegeven, heeft een aluminium behuizing en biedt ruimte aan 320 digitale boeken*. Met een adviesprijs van 299 euro voor de Sony Reader Touch Edition en 199 euro voor Sony Reader Pocket Edition en de meer dan tweeduizend beschikbare Nederlandse boektitels via bol.com, ligt de Sony Reader in ieders bereik.

* via een optioneel verkrijgbare Memory Stick kunnen echter vele duizenden boeken worden opgeslagen op de Sony Reader Touch Edition.Digitaal lezen voor iedereen beschikbaar
Digitaal lezen is vanaf vandaag een feit. In een overvol Ketelhuis in Amsterdam kondigde Sony vanmiddag samen met bol.com hun plannen aan over 'Digitaal Lezen'. Zij maken in Nederland zo een begin aan de digitalisering van het boek, de eerste vernieuwing in de manier van lezen sinds Gutenberg's uitvinding van de boekdrukkunst. Met de introductie van de aantrekkelijk geprijsde Sony Readers en de beschikbaarheid over tienduizenden digitale boeken via bol.com, zal de populariteit van digitaal lezen de komende maanden een enorme vlucht nemen. In Europa waren eerdere versies van de Sony Reader al verkrijgbaar in diverse Europese landen, waaronder Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland.

Beeldscherm als inkt op papier


De Sony Reader Touch Edition heeft een zes-inch (diagonaal 15,2 cm) touchscreen en dankzij de geavanceerde beeldschermtechnologie heeft de gebruiker een leeservaring die gelijk is aan inkt op papier. Geen flikkerend beeldscherm maar zeer scherpe tekst en afbeeldingen, zelfs buiten in fel zonlicht. De Sony Reader Touch Edition is zowel horizontaal als verticaal te gebruiken waarbij de lettergrootte aanpasbaar is in vijf verschillende standen (S, M, L, XL en XXL). Een volledig opgeladen batterij is goed voor ongeveer twee weken leesplezier of 8000 pagina’s. Via de stylus (pennetje) of het toetsenbord op het scherm zijn aantekeningen in de documenten te maken.

De Sony Reader Pocket Edition heeft een 5-inch (diagonaal 12,7 cm) compact scherm. De Sony Reader Pocket Edition is net als de Touch Edition zowel horizontaal als verticaal te gebruiken waarbij de lettergrootte aanpasbaar is in drie verschillende standen (S, M, L).Meer dan alleen boeken
Naast de ePub-formaat eBooks zijn ook Adobe PDF-bestanden, Word-documenten, JPEG, ongecodeerde MP3-en AAC-audiobestanden* te lezen via de Sony Reader.

* MP3- en AAC-bestanden kunnen alleen worden gelezen met de Sony Reader Touch edition.Boeken op de Sony Reader
De gebruiker kan via het Internet boeken bestellen en downloaden, en deze vervolgens op de Sony Reader plaatsen. Met behulp van een optionele verwisselbare Memory Stick Pro Duo of SD geheugenkaarten is de Sony Reader Touch Edition geschikt te maken voor duizenden boeken en documenten.
Boekenliefhebbers kunnen vanaf vandaag bij bol.com tienduizenden Nederlandse en Engelstalige digitale boeken kopen en op hun E-Reader lezen, waaronder bestsellers van Herman Koch, Adriaan van Dis en Herman Brusselmans. Daarnaast zijn er exclusieve verhalen te downloaden van Susan Smit, Kluun, Ronald Giphart, Arthur Japin, Joost Zwagerman en vele andere Nederlandse en Vlaamse schrijvers.

Sony, duurzaamheid en het milieu
Per product werkt Sony een eco-strategie uit op basis van de pijlers Proces, Product en Planeet. Zo ook bij het ontwikkelen van de Sony Reader. Alle inspanningen op dit gebied zijn terug te vinden op www.sony.nl/eco.

Prijs en beschikbaarheid
De adviesprijs van de Sony Reader Touch Edition is 299 euro
De adviesprijs van de Sony Reader Pocket Edition is 199 euro

De Sony Reader Touch Edition is verkrijgbaar in Zwart, Rood en Zilver, de Reader Pocket Edition in Blauw, Zilver en Roze. Ze worden geleverd met alle benodigde software op het apparaat en boeken zijn te downloaden via bol.com.

De Sony Reader modellen zijn vanaf 2 september 2009 beschikbaar via bol.com, CAPI Schiphol, alle ANWB winkels en de eigen Sony winkel www.sonystyle.nl.

--------------------------------
Voor meer informatie en afbeeldingen kijk op www.sony.nl/pers of neem contact op met:
Hans den Heijer, PR Manager Sony Nederland
Tel: 020 658 1640 / e-mail: hans.den.heijer@eu.sony.com of
Gijs Fennell, Whizpr; Tel: 0317 410 483 / e-mail sony@whizpr.nl

Over Sony
Sony is een innovatieve producent van audio-, video-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor zowel de consumenten als zakelijke markt wereldwijd. Sony staat bekend om zijn audiovisuele producten, zoals de BRAVIA ™ LCD High Definition (HD) televisie, Cyber-shot ™ digitale camera, Handycam ®-camcorder en Walkman ® MP3-speler alsmede de VAIO ™ personal computers en professionele HD-uitzendapparatuur, met in het bijzonder de XDCAM™ HD. Sony biedt een complete end-to-end High Definition-productketen en is met elektronica, muziek, films, games en online ondernemingen een van de belangrijkste entertainmentmerken ter wereld. Wereldwijd werken bij Sony ongeveer 170.000 mensen.

Sony is langdurige verbintenissen aangegaan als officiële sponsor van de UEFA Champions League tot 2012, als Official FIFA Partner tot 2014 en als wereldwijde sponsor van de FIFA World Cup ™ in 2010 en 2014. Sony inspireert hiermee miljoenen voetbalfans over de hele wereld."Sony", "WALKMAN", "VAIO", "Cyber-shot", "Handycam", "BRAVIA" en "XDCAM" zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Sony Corporation. Alle andere handelsmerken of geregistreerde handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaars.


Specificaties

Type

Sony Reader Touch Edition

Sony Reader Pocket Edition

Scherm

6-inch touch screen (15,2 cm)

5- inch compact scherm (12,7 cm)
e-ink met 8 grijswaarden

e-ink met 8 grijswaarden

Geheugen

320 eBoeken

320 eBoeken

Afmetingen (lxbxh)

17,4 x 12,1 x 0,98 cm

15,6 x 10,7 x 1,0 cm

Gewicht

286 gram

220 gram

Batterijduur: aantal pagina’s indien batterij volledig opgeladen is

8.000 pagina’s

8.000 pagina’s

Letter grootte

5 formaten

3 formaten

bestanden

ePub, PDF, Text, Word, mp3 en JPEG

ePub, PDF, Text, Word,

Features

Zoekfunctie, high light, notitiefunctie en onderstreping
Kleur

Zwart, Zilver, Rood

Blauw, Zilver, Roze

Adviesprijs

299 euro

199 euro

: res -> attachment -> file
res -> Resoluties Raad van State 1672-1702 Rampjaar tot aan de Spaanse Successieoorlog toegangsnummer 178 inventarisnummer 224 dienstjaar 1680 – 17 microfiches
res -> Resoluties Raad van State 1703-1748
res -> Resoluties Raad van State 1703-1748
res -> Resoluties Raad van State 1703-1748
res -> Resoluties Raad van State 1703-1748
file -> Nieuwe Sony-videoschermen in Amsterdam Arena eerste scherm van 65 m2 maakt debuut tijdens Ajax Šk slovan Bratislava
file -> Ajax, Amsterdam ArenA en Sony tekenen samenwerkingsovereenkomst Realisatie ‘stadion van de toekomst’
file -> Nieuwe Sony Full hd handycam zorgt voor schokvrije beelden in elke situatie
file -> Sony introduceert nieuwe Blu-ray speler en bijbehorende surround systemen
file -> Sony geeft met Blu-Ray High Definition een nieuwe betekenis
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina