Bonifacius bodeDovnload 28.85 Kb.
Datum23.07.2016
Grootte28.85 Kb.

BONIFACIUS BODE


PAROCHIE H. BONIFACIUS KWADENDAMME

Johan Frisosraat 5, 4434 AC Kwadendamme;

www.kerk-kwadendamme.nl

tel: (0113) 649219/649605 – email: h.bonifacius@hetnet.nl

jaargang 3 nr. 12


Door uitgeverij Abdij van Berne, de uitgeverij waar ook onze zondagboekjes worden gedrukt, is een lees- en meditatie boekje uitgegeven met de titel “op weg naar kerstmis”.

Deze Mooie uitvoering met prachtige illustraties en teksten helpt u om in deze tijd in de goede sfeer te komen. Bij ons verkrijgbaar voor het bedrag van € 5,--.


Vrijdag 4 december 2009, 09.00 uur: Viering van Woord en Communie * eerste vrijdag

Intenties voor:

Apollonia en Hubrecht Jasperse en overleden ouders, Adriana Buteijn, Hein van Hooff.Na de viering bent u van harte welkom voor een kopje koffie in het parochiehuis.
Voor de Egidiusgemeenschap in Antwerpen wordt gevraagd het volgende in te zamelen:

Voor de dames een make-up setje. Dit wil zeggen, oogschaduw, eyeliner, oogpotlood, lippenstift, enz. Alles om het gezicht mooier te maken.

Voor de heren een handdoek. U kunt uw make-upspulletjes en / of handdoeken dan deponeren in de doos achterin de kerk. U maakt er iemand heel blij mee! Na de viering van 13 december worden de spullen naar Heinkenszand gebracht en vandaar op regionaal transport naar Antwerpen.
Zondag 6 december 2009, 10.45 uur: Viering van Woord en Communie

2e Zondag van de Advent: God openbaart zich voor alle mensen

Lector: P. Beulens en H. de Vos/misdienaars: Jeroen de Beste en Jean Pierre Acda

Zangkoor: St. Caecilia

Collectes: voor activiteiten van de parochie en voor Solidaridad

Intenties voor:

Jacob Rijk echtgenoot van Anthonia Rentmeester, Apollonia, Pieter en Jan de Jonge, Cornelis de Winter, Clazina de Koning en overleden ouders de Winter-de Koning, Jacobus de Winter, Corrie Vermue echtgenote van Ko Steijn, Dingenis Driedijk, Margaretha Rijk en zoon Rinus, Marien Boudens, Marinus Allemekinders en Jozina Rijk, Jacob de Jonge en overleden familie de Jonge-van Eijkeren, Clazina Rijk en overleden familie.


Vrijdag 11 december 2009, 09.00 uur: Viering van Woord en Communie

Intenties voor: Apollonia en Hubrecht Jasperse en overleden ouders, Adriana Buteijn


Zondag 13 december 2009, 10.45 uur: Pastor Buijssen

3e Zondag van de Advent, zondag “Gaudete”: Vreugde bij God en bij mensen

Lector: K. Boonman/Misdienaars: Simon en Gijs Steijn

Zangkoor: St. Caecilia

Collecte: voor activiteiten van de parochie

Intenties voor:

Gerrit Menheere en Janny Menheere-Raas, Helena van ’t Westeinde, Cornelia en Adriana Buteijn, Marinus Drijdijk en overleden familie, jaargetijde voor Catharina Vermue echtgenote van Cornelis Remijn, Jan Franse echtgenoot van Paula Peeters, overleden familie Bek-Uitterhoeve, Pieter de Koning en Anthonia de Punder, Francina Andrina Elenbaas-de Koning, Marijn Steijn, jaargetijde voor Johanna Uitterhoeve echtgenote van Bas Vroonland en overleden kinderen, Clazina Rijk en overleden familie, Jacobus de Winter.Tijdens deze viering is het ook kindernevendienst; We gaan weer een mooie engel maken.
Direct na de viering bent u van harte welkom bij het Kerstkoffieconcert van

Brassband 'Con Affezione' in het dorpshuis.


Maandag 14 december 2009, 19.00 uur: Pastoor Verbeek

Boeteviering ter voorbereiding op Kerstmis
Vrijdag 18 december 2009, 09.00 uur: geen viering
Zaterdag 19 december 2009, 11.15 uur: Pastoor Verbeek * Kerstviering voor leden van de Bond voor Ouderen in dorpshuis 'De Burcht'. Zangkoor: Mini Voices.
Zondag 20 december 2009, 10.45 uur: Pater Paul

4e Zondag van de Advent: Gij zijt gezegend

Lector: C. Franse/misdienaars: Manon en Ankie Steijn

Zangkoor: Singing Voices

Collecte: voor activiteiten van de parochie

Intenties voor:

Janna Franse echtgenote van Sjef Roelands, Aalbrecht Mathijs Zuidhof, Marinus Goense, Jozina Rijk en kleindochter Jolanda, Johannes Vroonland, Johanna Vroonland-Courtin, Maria Allemekinders echtgenote van Jan de Koning, Adriaan Franse, Adriaan de Punder echtgenote van Marietje Poortvliet, Hans Beulens echtgenoot van Joke Schrieks, Adriaan Beulens en overleden familie Beulens-Nagelkerke, Clazina Rijk en overleden familie, jaargetijde voor Pieternella Claeijs-Kodde, Franciscus Claeijs, jaargetijde voor Wannes Franse, Jacobus de Winter.Ook tijdens deze viering is het kindernevendienst en ook deze keer maken we een engel.
Op weg naar Kerstmis
Geboorte van een Kind, geboorte van een Woord

het Woord, net geboren

en steeds weer,

gaat de wereld door

tot in onze tijd.

Heden is u een kind geboren,

heden is u een Woord geboren,

om te horen,

om te doen,

om te leven


Donderdag 24 december 2009, 20.00 uur: Pastor Buijssen * Nachtmis: Een nieuw tijdperk

Lector: L. Dekker/Misdienaars: Lars Goudswaard, Malou de Beste, Martijn Acda

Zangkoor: St. Caecilia, Brassband Con Affezione

Collectes voor: activiteiten van de parochie en het naaiatelier van Jan Beekman in Tanzania

Intenties voor:

Jacob Rijk echtgenoot van Anthonia Rentmeester, Willem Huige, Frans Peeters, Maria de Baar, zoon Piet, dochter Annie en Piet Timmerman, Jan Franse echtgenoot van Paula Peeters, Henk Grim echtgenoot van Jo Traas, jaargetijde voor Jeanne Goossens echtgenote van Emile Boonman, Cornelis Wouterse en Margaretha Wouterse-Geijs, Janus en Betsie Oostdijk, Ada Menheere Hoogesteger, Tannetje Menheere-Bal, overleden familie Franse en broer Piet, Jan Steenbakker echtgenoot van Corrie Huizen, Franciscus Claeijs en Pieternella Claeijs-Kodde, Leen Huige en overleden familie Huige-Vroonland, Jan Raas, Jacobus Timmerman, Jacobus Hoondert, Jan Remijn en overleden familie, overleden familie Nagelkerke-van Eijkeren, overleden familie Peeters-Boudens, overleden familie Traas-Moison, Cornelis de Winter echtgenoot van Helena Leenman en overleden familie, Jacob Franse en Elisabeth Franse-Clarijs, Cornelia Remijn echtgenote van Cornelis Poortvliet.


Vrijdag 25 december 2009, 09.00 uur: Pastoor Verbeek * Hoogfeest van Kerstmis

Het kind brengt ons genade en waarheid

Lector: J. Zuidhof/Misdienaars: Manon, Margot en Bianca Steijn

Zangkoor: Singing Voices en de Mini’s

Collectes voor: : activiteiten van de parochie en het naaiatelier van Jan Beekman in Tanzania

Intenties voor:

Apollonia en Hubrecht Jasperse en overleden ouders, Adriana Buteijn, Marinus Allemekinders en Pieternella Allemekinders-de Winter, Jacob de Winter en zoon René, Jacob de Jonge en overleden familie de Jonge-van Eijkeren, jaargetijde voor Jobina van Stee-Smulder, Piet van Stee en overleden familie, Monique de Meester, Hubrecht Beulens, Catharina Hoondert en Harold, Kees Beulens, Jan Zuidhof en overleden familie, overleden ouders Kaas-Stokx en familie, Jobina Maria Boonman echtgenote van Jos Steijn en overleden familie, Pieter Hoondert en Cornelia Ars, Nel Vroonland, overleden moeder en broers, Fina Zuidhof-Poortvliet, Marina Zuidhof-Julien, Jacobus Steijn en Marietje Steijn-Remijn, Bert Bek en Ineke Bek-Steijn, Marinus Rijk, Adriana Pieters, zoon, dochter en schoonzoon, Cornelia Rijk echtgenote van Adriaan Rijk, Aalbrecht Rijk en Clazina van Stee.Tijdens deze viering is het ook kindernevendienst. Engelen komen u verrassen.
Zondag 27 december 2009, 10.45 uur: Pastor Brooymans

Feest van de Heilige Familie: Verbonden door Gods Woord

Lector: M. v.d. Plasse

Zangkoor: St. Caecilia

Collecte: voor activiteiten van de parochie

Intenties voor:

Hendrik de Winter echtgenoot van Pieternella Poortvliet, Jan Acda en overleden familie, Pieter Boonman en Tannetje Franse, Janus Raas en Francina Traas, Jacobus de Winter.


Op deze zondag, derde kerstdag wordt wegens succes herhaald: de kerststallentocht.

Gedurende de middag is de kerk geopend ( ook de andere kerken in de regio) en kunt u onder het genot van een kopje koffie, of glaasje glühwein de mooie bloemversiering, de binnen- en buitenkerststal en niet te vergeten: de engelententoonstelling nog eens bekijken.

In het regionale parochienieuws staat nadere informatie.
Vrijdag 1 januari 2009, 09.00 uur: Pastor Buijssen

Nieuwjaar: De Levende zegene en behoede U

Intenties voor: Apollonia en Hubrecht Jasperse en overleden ouders, Adriana Buteijn

Cornelis de Winter echtgenoot van Helena Leenman en overleden familie, Hein van Hooff.
Zondag 3 januari 2009, 10.45 uur: Feest van Driekoningen en daarna Nieuwjaarsreceptie in het parochiehuis.

VERANTWOORDING COLLECTE

Collecte 25 oktober € 117,85 boekjes € 22,05

Colelcte 1 november 215,53 29,75

collecte Allerzielen 162,75 16,75

collecte 8 november 76,47 18,10

Willibrordcollecte 91,72

collecte 15 november 151,10 29,65

collecte 22 november 83,17 14,65


AGENDA

2 december – bezoekersgroep; 7 december – ’s morgens wordt op het kerkhof gewerkt; ’s-Avonds parochievergadering; 14 december – vergadering parochiebestuur; 15 december- ’s morgens koperpoetsen; 28 december – borrel voor kerkhofwerkers; 3 januari – na de viering nieuwjaarsreceptie.
Cadeautje aan alle parochianen van 70 jaar en ouder

Ook dit jaar worden alle senioren van 70 jaar en ouder weer bezocht door mensen van de caritas en bezoekersgroep. Deze mensen komen niet met lege handen maar brengen een cadeautje mee. Was dat de afgelopen jaren een kalender, nu weer eens heel iets anders. We gaan nog niet verklappen wat het is maar lichten alvast een tipje van de sluier op: dit parochiegeschenk zult u ervaren als een weldaad voor de zintuigen! Mocht u in deze periode geen bezoek krijgen, het kan zomaar gebeuren dat er op een groep van 130 adressen een foutje wordt gemaakt, laat u dat dan vooral even weten, dan kunnen we alsnog tot actie overgaan. Horen we geen bericht, dan kunnen we niet anders dan concluderen dat het adressenbestand tiptop in orde is.


Kalender van de Parochie

Ook dit jaar wordt een parochiekalender uitgegeven en deze is weer net zo uniek maar toch weer heel anders dan de vorige edities. Deze keer spelen de kinderen een hoofdrol. Het is ons gelukt een 12-tal foto’s te verzamelen van momenten dat kinderen de hoofdrol in vieringen of activiteiten speelden. De kalender is voor een bedrag van € 8,-- te koop en daarmee koopt u niet alleen 12 plaatjes maar haalt ook een stukje jeugdig katholiek élan bij u in huis.


In Memoriam

Jacobus Hendricus de Winter werd op 17 augustus geboren te Wolphaartsdijk en overleed op 14 november in verpleeghuis Ter Valcke in Goes. In tussenliggende periode woonde hij in de zgn. rieke buurte, was werkzaam in de bouw. Ko is nooit getrouwd geweest, bleef na het overlijden van zijn ouders in het ouderlijk huis wonen en was een stille, nuchtere man die heel erg kon genieten van de gewone dingen in het leven zoals een bezoekje van de buren. Ko was een trouw bezoeker van onze vieringen en toen hij dat niet meer kom ontving hij maandelijks de communie thuis. Op 19 november namen we afscheid van hem en werd zijn lichaam op ons kerkhof begraven.


Parochiebijdrage 2009.

In het begin van kalenderjaar 2009 ontving U een acceptgiro met de vraag om de jaarlijkse steun aan de parochie(de parochiebijdrage) over te maken. Tot 1 november hebben hier 258 parochianen(= 38%) op gereageerd. Hiervoor onze hartelijke dank. Maar dat zijn nog lang niet alle ingeschreven van onze parochie. Mocht U vergeten zijn deze vrijwillige bijdrage te betalen,dan vragen wij U om dit alsnog te doen voor het einde van het jaar. Alle beetjes helpen om de kerk van Kwadendamme levendig te houden. Uw steun is hiervoor onmisbaar. We rekenen op Uw medewerking. U kunt Uw bijdrage overmaken op een van de rekeningen van de parochie welke U kunt vinden in het parochienieuws of op de website ,www.kerk-kwadendamme.nl.
Engelen gevraagd voor de tentoonstelling in de doopkapel.

Ook uw engel mag deel uitmaken van de expositie in de doopkapel. Beelden, schilderijen of andere voorwerpen die met engelen te maken hebben kunt u tentoonstellen in de doopkapel. Op deze manier proberen we samen een mooie expositie in te richten welke t/m 10 januari is te bezichtigen. Ondertussen denken we na over een volgend thema. Mocht u hiertoe suggesties hebben, dan horen we dat graag.
Het parochiebestuur wenst u een goede voorbereiding op Kerstmis toe, Gods zegen en een nieuw jaar vol vrede en vreugde.
.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina