Breda en omstrekenDovnload 33.28 Kb.
Datum19.08.2016
Grootte33.28 Kb.


VOETBALSCHEIDSRECHTERSVERENIGING “BREDA EN OMSTREKEN”


NIEUWSBRIEF oktober 2013

Beste sportvrienden,

hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met nieuws van onze eigen vereniging, het districtsbestuur en de landelijke organisatie.
Agenda van de activiteiten:

28 oktober : OBA vergadering met uitreiking Fair Play bokaal

29 oktober : clubavond met training aanvang 19.30 uur

1 november : najaarsbingo, aanvang 20.00 uur

8 november : kaartavond

20 november : bestuursvergadering

29 november : Sinterklaasavond voor kinderen (onder voorbehoud)

18 december : bestuursvergadering

21 december : kerstavond

29 december : winter kaartmarathon, aanvang 11.00 uur


Elke dinsdagavond training van 19.30 uur tot 20.30 uur.

Als er vanwege het slechte weer niet op de natuurgrasvelden kan worden getraind is de training voor onze trainingsgroep van 19.00 uur naar 20.00 uur op het halve kunstgrasveld waarop we ook op de andere avonden trainen.

Mededelingen over het afkeuren van de natuurgrasvelden kun je vinden op de website van de v.v. Baronie onder mededelingen in de linkerkolom of via de afgelastingenlijn van de gemeente Breda nummer: 06-30503428. U kunt ook bellen met trainingscoördinator Wim van Gils 06-1374293
Clubavond van 29 oktober met Maaike Remmerswaal

Na enkele trainingen en avonden verzorgd te hebben bij onze collega’s van de COVS Tilburg zal Maaike van Remmerswaal de training van 29 oktober voor onze leden gaan verzorgen. Daarna zal zij haar zienswijze geven op wat zij tijdens de training heeft gezien met betrekking tot onze fitheid, lenigheid, snelheid en coördinatie. Tevens zal zij kijken hoe het gesteld is met onze fitheid op dit moment aan het begin van het seizoen. Indien gewenst zal zij later in het seizoen komen kijken of we fitter zijn geworden. Ook zal zij bij een of enkele leden een bio mechanische screening uitvoeren met als doel ons eigen lichaam beter te leren kennen. Zij zal daarbij kijken naar de symmetrie en onevenwichtigheden in het lichaam omdat wanneer dat laatste niet het geval is dat de oorzaak kan zijn van veel sportblessures. De training begint om 19.30 uur en de clubavond om 20.45 uur.

Maaike Remmerswaal is een 29 jarige fysiotherapeute en personal trainer, die vanuit haar werk erg vertrouwd is met de sportwereld.

Het bestuur hoopt met het aantrekken van een vrouwelijke trainer, die weer eens iets andere trainingsvormen zal aanbieden, het aantal leden dat op 29 oktober de training komt bezoeken erg hoog zal zijn. Als u het belangrijk vindt dat u als een fitte scheidsrechter uw wedstrijden kunt leiden is een bezoek aan deze training en de daaropvolgende clubavond een vanzelfsprekendheid.

2
Najaarsbingo op vrijdag 1 november

Vrijdag 1 november organiseert onze vereniging de traditionele najaarsbingo waarbij weer mooie prijzen te winnen zijn. Zoals al vele jaren gebruikelijk is speelt u de hele avond met de zelfde kaart en zijn er elke ronde drie prijzen te winnen. De hoofdprijs is een 10 inch tablet. De prijs van de kaarten is € 8 en daar kunt u dus alle acht rondes mee spelen. Als er voldoende kinderen meekomen, zal er voor hen weer een extra ronde worden gespeeld met aangepaste prijzen. De avond wordt gehouden in ons clubhuis De Toss en begint om 20.00 uur. Naast alle leden zijn ook familieleden vrienden en kennissen van harte uitgenodigd om deze avond te bezoeken.


Sinterklaasavond op vrijdag 29 november

Het bestuur heeft besloten om onder de leden een inventarisatie te houden of er voldoende kinderen en kleinkinderen worden aangemeld om de goedheilige man te vragen om op zijn ronde ook ons clubhuis te bezoeken. In een afzonderlijke mail is al verzocht om kinderen in de leeftijdscategorie van 2 tot en met 8 jaar aan te melden bij het secretariaat breda@covs.nl

Hebt u kinderen of kleinkinderen, die een leuke sinterklaasavond mee willen maken geef ze dan op zodat wij de Sint en zijn Pieten tijdig kunnen vragen om langs De Toss te komen.
Verslag clubavond met Arie Treffers

Op deze clubavond bleek eens temeer dat Arie nog steeds een goed spreker is voor wie een politieke loopbaan niet zou misstaan, maar op deze clubavond kwam hij iets vertellen over zijn voetbalonderneming waarin een aantal clubs in Noord en Zuid Amerika (met name Brazilië) functioneren en waarin scouten en opleiden van toptalenten centraal staat. Daarnaast kent de onderneming een 3-tal ‘’handelshuizen’’ waar van uit de spelers door een achttal FIFA agenten begeleid worden (in de volksmond noemt men dat spelersmakelaars). Daarnaast is het bedrijf actief als organisator van trainingskampen.Dutch Lions USA

In Amerika zijn 24 miljoen voetballers actief waarvan er 4,6 miljoen geregistreerd. De voetballers hebben over het algemeen een minder technisch en tactisch vermogen, maar wel een atletisch bouw en een ijzeren winnaresmentaliteit. Met name de jonge spelers hebben technisch en tactisch een laag niveau en daar liggen de kansen om ook voetbal in Noord Amerika tot een groot succes te maken. Vandaar dat Dutch Lions FC ook insteekt op het zo jong mogelijk scouten en opleiden van jonge talenten.


Dutch Lions USA is actief in de volgende steden:

Dayton met 142.000 inwoners. Deze academie is in 2009 opgestart en er zijn momenteel 250 spelers aan verbonden. Er zijn tien coaches actief waarvan zeven Nederlanders waaronder Sonny Silooy en Oscar Moens. Het professionele mannenteam speelt in de USL Pro Division. Dat is maar één niveau onder de MLS (Eredivisie Noord Amerika). Op dit moment wordt er gewerkt aan de realisatie van een eigen jeugdcomplex en zijn er voorbereidingen opgestart voor een nieuw te bouwen stadion.

Houston met 2.1 miljoen inwoners. Deze is in april 2011 opgestart en daar zijn momenteel 130 spelers aan verbonden. Het mannenteam speelt in de regionale USL PDL division twee niveaus onder MLS. In 2013 is er een voetbalcomplex aangelegd met een in Nederlandse stijl opgetrokken clubhuis. Er zijn vier Nederlandse coaches en oud-spelers actief, Robert Maaskant, Joonas Kolka, Sjaak Polak en Hans van Arum.

Cincinnati met 300.000 inwoners. Deze academie is opgestart in september 2013. In mei 2014 zal het mannenteam in de regionale USL PDL competitie gaan spelen.

3
Dutch Lions Brazil

In Brazilië, met 200 miljoen inwoners, zijn 23.000 profvoetballers en er voetballen ook nog zo’n 5000 Brazilianen elders in de wereld. Voetbal wordt overal op straat gespeeld en de techniek van de spelers is ongeëvenaard. Er zijn veel scouts uit heel Europa maar die focussen zich alleen op de grote toernooien in RIO en SAO Paulo, terwijl de scouting feitelijk veel eerder plaats moet vinden. Grote clubs uit Europa laten zich graag voor ‘’het lapje houden’’ en betalen feitelijk veel te veel voor spelers van het Zuid Amerikaanse continent. De mening van Arie en zijn kompanen is op dat punt heel simpel: ‘’Voetbalbestuurders zijn over het algemeen zeer conservatief en niet bereid of kunnen niet verder kijken dan hun neus lang is!!’’
In Arapongas, een stad van 110.000 inwoners is de Nederlands/Braziliaanse voetbalschool Laranja Mecanica opgericht. Er is op 8,5 hectare een complex gebouwd waar drie velden zijn aangelegd en er is woonruimte en scholen. Er wonen 40 hoog getalenteerde voetballers tussen de 10 en 16 jaar. Er werken 18 medewerkers en er zijn 60 scouts actief, die elk weer 100 tipgevers hebben, die samen zoeken naar talenten tussen 8 en 15 jaar. Er is een partnerovereenkomst met verschillende verenigingen in de serie A en B. Er is een database aangelegd met talentvolle spelers geboren na 2000. De scouts bezoeken alle toernooien om talenten te zoeken.
Trainingskampen: het bedrijf is marktleider in het aanbieden van trainingskampen in binnen- en buitenland. Het hoofdkantoor staat in Nederland en er zijn al ruim 300 trainingskampen georganiseerd door heel Europa. Het bedrijf heeft acht medewerkers.
FIFA Agentschappen (‘’Spelersmakelaar’’):

Het bedrijf treedt voor diverse spelers op als makelaar. Het heeft een eerlijk en open contact met de spelers. Een goede passende begeleiding staat hoog in het vaandel. Als zij (de spelers) echter dingen willen die niet in verhouding staan met hun kwaliteit en dat niet strookt met de filosofie van de onderneming kunnen zij naar een andere makelaar vertrekken.


Na de presentatie van Arie had Cor nog wat aandacht voor enkele nieuwe richtlijnen die door de KNVB dit seizoen zijn ingevoerd en was er een spelregeltoets met beelden van eredivisie wedstrijden. Over het algemeen was de score van alle aanwezigen best goed te noemen maar of dat bij Arie ook zo was hield hij angstvallig geheim.
Terugkijkend kan gesteld worden dat het een leuke clubavond was.
Mededelingen en besluiten van het districtsbestuur Zuid 1 september 2013

Nieuwe bestuurder

Helaas heeft Jack Brummer besloten met directe ingang te stoppen als districtbestuurder. Zijn besluit om te stoppen heeft niets met de COVS maar met voor hem zwaarwegende redenen.

Het districtsbestuur is dus weer op zoek naar een nieuwe kandidaat.
Overleg KNVB

Tijdens het overleg met de KNVB heeft de KNVB verteld dat de subsidie die we nu ontvangen in twee jaar tijd afgebouwd word naar nul Euro. Als bekend is hoe deze afbouw plaats gaat vinden zal het districtsbestuur met nieuwe voorstellen komen. Wellicht zullen de diverse subsidies aangepast moeten worden.

De huidige DCS (District Scheidsrechter Commissie) waarin de COVS vertegenwoordigd is door districtbestuurder Wim Ippel, zal per 1-1-2014 opgeheven worden. De COVS Zuid 1 is dan niet meer vertegenwoordigd bij scheidsrechterszaken van de KNVB. Wel is de afspraak gemaakt dat het districtsbestuur op aanvraag in overleg kan treden met de KNVB Zuid1.
4
In het overleg hebben wij onze zorg uitgesproken over de onduidelijkheid die er is ontstaan over de nieuwe piramide. De KNVB heeft toegezegd te proberen hier tijdig duidelijkheid in te verschaffen.

Themabijeenkomsten worden aangepast. De conditietest vervalt. Puntenindeling wijzigt ook.


Vooroverleggen 2014

De vooroverleggen 2014 zijn als volgt vastgesteld.  • Maandag 24 maart: Clusters West

  • Maandag 31 maart: Clusters Oost

  • Maandag 7 april: Cluster Midden

Verzoek aan de verenigingen om geen activiteiten te organiseren op de datum waarin in uw cluster het vooroverleg is gepland. De plaats waar de overleggen plaatsvinden worden later bekend gemaakt.
Fontys project

Gelukkig heeft de werkgroep een student gevonden die dit project wil gaan uitvoeren. De eerste gesprekken met de kandidaat hebben plaats gevonden. Het project moet in maart 2014 afgerond zijn.


District Zaalvoetbaltoernooi

Onze groep gaat het zaalvoetbaltoernooi van 2014 organiseren. Dit toernooi vindt plaats op zaterdag 4 januari te Bavel. Op korte termijn ontvangt u nadere gegevens van Breda.Wikkeweld 6

4854 MH Bavel

tel/fax 0161433854

mob. 0651208896

arjaneversdijk@hetnet.nl


Uw adres voor aanleg, vervanging en onderhoud aan:

  • Centrale verwarming en gaskachels

  • Sanitair ( ook complete badkamers )

  • Daken ( bitumen en epdm )

  • Waterleiding

  • Gasleiding

  • Zinken goten


Lief en leed

Als u kennis hebt van zieke of geblesseerde collega’s of van hun familieleden geef dat dan even door aan het secretariaat zodat het bestuur er aandacht aan kan besteden.


Vaantjes voor de pupil van de week

Leden die standaardelftallen fluiten kunnen bij de secretaris nog steeds gratis vaantjes bestellen om uit te reiken aan de pupil van de week. Daarnaast heeft de secretaris COVS mouwemblemen en KNVB emblemen op voorraad.


5
Extra Themabijeenkomsten


Vanwege de grote belangstelling zijn er extra bijeenkomsten gepland. Inschrijven kan nu voor onderstaande bijeenkomsten.
Hebt u zich al ergens anders ingeschreven en wilt u liever naar een van onderstaande bijeenkomsten stuur dan even een mail naar zuid1-scheidsrechterszaken@knvb.nl

Wilt u zich inschrijven voor een van de “nieuwe” bijeenkomsten dan kan dat via onderstaande links:


22-10 Gorinchem “COVS gebouw GSV“.
04-11 Wolphaartsdijk “kantine Wolfaartsdijk”.
04-11 Eindhoven “COVS gebouw de Stip”.
06-11 Etten-leur “Unitas 30”

Spreekuren KNVB
Het vorige seizoen is de KNVB begonnen met spreekuren voor scheidsrechters.
Deze spreekuren zijn goed bevallen en zij gaan hier dan ook het komende seizoen mee verder.
De spreekuren worden (bij voldoende animo) georganiseerd op de 3e donderdag van de maand.
Een scheidsrechter kan een gesprek aanvragen met leden van de DCS maar andersom kan er soms ook aanleiding zijn voor een gesprek.
In dat geval wordt u door de KNVB uitgenodigd voor een gesprek tijdens een van de spreekuren.
Tenzij anders vereist/benodigd is worden de spreekuren georganiseerd op het districtskantoor in Breda.
U kunt nu een gesprek aanvragen voor het spreekuur van oktober. Geef met redenen aan waarom u op gesprek wenst te komen.
Dit kan via zuid1-scheidsrechterszaken@knvb.nl
De spreekuren voor 2013 vinden plaats op:
Donderdag 21-11
Donderdag 19-12

Leden die ondersteuning van de COVS willen bij een gesprek kunnen dat melden bij de secretaris.
Nieuws uit de bestuursvergadering van september

Het technisch weekend dat onze groep samen met Roosendaal en Bergen op Zoom organiseert zal op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober in ons clubhuis De Toss worden gehouden. Er hebben zich 20 actieve scheidsrechters aangemeld.

De secretaris zal bij de leden informeren of er nog voldoende kinderen en kleinkinderen kunnen worden aangemeld om een sinterklaasavond te organiseren.

De carnavalscommissie is nog op zoek naar nieuwe raadsleden. Leden die zich hiervoor beschikbaar willen stellen kunnen dat kenbaar maken via het secretariaat of rechtstreeks bij Ad Biemans.

28 oktober zal tijdens de OBA vergadering de door onze COVS groep beschikbaar gestelde Fair Play bokaal worden uitgereikt aan de sportiefste voetbalvereniging van Breda. Deze OBA vergadering wordt gehouden in ons clubhuis De Toss.

Cor Nagtzaam, de trainer van het spelregelteam, gaat vanaf 1 december de training van het team weer ter hand nemen. Hij zoekt nog leden die zich bij het team willen aansluiten. Wilt u iets meer leren van de spelregels geef u dan op bij het secretariaat of bij Cor.

Jack van der Perre laat met de nodige trots optekenen dat de trainingen de laatste weken goed bezocht worden met meer dan 15 leden maar dat dit niet wil zeggen dat andere leden niet meer welkom zijn.

6
Besluiten en mededelingen uit de vergadering van het VCN van 14 augustus 2013Taakverdeling VCN

Na de jaarvergadering en na de bestuursvergadering van 14 augustus 2013 is de taakverdeling binnen het VCN als volgt:

Johan Dollekamp voorzitter portefeuillehouder Redactieraad De Scheidsrechter

Willie Peijnenburg secretaris

Martijn v.d. Burgt penningmeester

Jan Kemkers district Noord portefeuillehouder Interne organisatie en juridische zaken

Gerben Koeslag district Oost portefeuillehouder Technische zaken en informatisering Piet Tiggelaar district West 1 portefeuillehouder Spelregels (LCS) (LCI) vertegenwoordiger COVS bij de KNVB (HCS)

Ben Wirken district Zuid 1 portefeuillehouder Opleidingen

Frans Sijben district Zuid 2 portefeuillehouder Voetbaltoernooien

Piet Hanen Notulist

Op dit moment is binnen het VCN de vertegenwoordiger van district West 2 nog een vacature.
Functionele e-mail adressen

Het VCN doet nogmaals een oproep aan alle bestuurders en commissieleden binnen de COVS, om zoveel mogelijk gebruik te maken van zijn of haar functioneel e-mail adres.

Alle geledingen in onze organisatie hebben een functioneel e-mail adres.

Wie daarvan niet op de hoogte is of het vergeten is, kan zijn of haar functioneel e-mail adres opvragen bij

Ed van Leeuwen, webmaster van de COVS (e-mail adres lci@covs.nl).
Activiteiten bij voetbalverenigingen

In de komende periode staan de volgende presentaties op de agenda:

Baronie 24 oktober 19.00 sen. Cor

The Gunners ?? 18.30 D Cor

Bavel 15 november 19.00 D Cor

Bavel 22 november 19.00 C Cor

Bavel 29 november 19.00 A/B Cor

 UVV ’40 ? 18.30 u Toss D Cor

WDS’19 ? D Cor

The Gunners, UVV’40 en WDS’19 voor D jeugd: datum nog niet bekend


Als u op deze nieuwsbrief wilt reageren of zelf kopij zou willen aanleveren voor een volgende uitgave dan kunt u contact opnemen met het secretariaat breda@covs.nl
Piet Janssen, secretaris
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina