Briefing Zomer Pitch: Toon AchtergrondDovnload 16.63 Kb.
Datum24.07.2016
Grootte16.63 Kb.


Briefing Zomer Pitch: Toon
Achtergrond

Eneco’s missie is duurzame energie voor iedereen. Eneco gelooft daarom in duurzame energieoplossingen. Duurzaam met je energie omgaan is ook bewust met je energie omgaan. Daarom kwam Eneco met Toon: de revolutionaire thermostaat die je realtime inzicht geeft in je energieverbruik en de kosten daarvan. Maar Toon kan inmiddels veel meer dan dat. Nieuwe functies van Toon maken het mogelijk steeds slimmer met je energie én de apparaten en verlichting in je huis om te gaan (smart home automation). Toon is er als ‘kastje’ aan de muur en te bedienen met tablet app. In september introduceert Eneco een Toon-community op het open platform “vrienden van Toon”. Hier kan je jouw energieverbruik vergelijken met je buren, familie of vrienden. Zie eneco.nl/toon.

Veel mensen beseffen niet goed hoe bijzonder Toon van Eneco is in vergelijking met andere tools. De concurrentie in deze markt neemt snel toe. Hoog tijd om NU de ‘bijzonderheid’ van Toon goed naar voren te brengen.
Probleem

De communicatie over Toon was tot dusver vooral functioneel van aard: over de features van Toon. De gadgetwaarde van Toon speelt een rol in de communicatie, maar zit niet in het hart ervan.


Doelstelling

Toon juíst als coole gadget neerzetten, het wannahave gehalte verhogen en de ‘gadget-liefhebber’ in het hart raken.


RTB’s: de Wow factoren van Toon

Z’n design

Toon is opvallend mooi vormgegeven - het apparaat zelf maar ook het touchscreen. Dankzij de simpele, toegankelijke vormgeving en de tablet app is Toon makkelijk te bedienen, makkelijk te lezen en kun je er makkelijk van leren. “Wow. Dat slim met je energie omgaan ook zo mooi kan zijn”


Z’n effect op het individuele verbruik

Toon gebruikers besparen gemiddeld 10% op hun verbruik, zonder aan comfort te verliezen. “Wow, dat slim energieverbruik eigenlijk zó simpel is”


Z’n effect op een duurzaam Nederland

Toon heeft al 70.000 gebruikers die allemaal tenminste 10% minder energie zijn gaan gebruiken. Dat telt op! “Wow, dat we zo simpel samen het verschil kunnen maken.”


Z’n opties om slim verbruik ook leuk te maken

Dankzij features zoals ‘sociaal vergelijken’ of het bedienen van je thermostaat en apparaten/verlichting op afstand, kun je met Toon op een speelse manier slimmer worden met je energie. “Wow, slim met je energie omgaan is fun!”


Opdracht

Een idee dat een wow factor van Toon op zo’n manier dramatiseert en uitvergroot dat er over gesproken wordt.


Key-message

Toon maakt slim omgaan met je energie moeiteloos.Middelen

Denk middelenvrij. Je middeleninzet moet passen je idee versterken, maar houd er rekening mee dat de doelgroep zich vooral online bevindt (bovendien wordt er online veel vergeleken m.b.t. energieleveranciers) en video-content hen helpt om in de wereld van een product te komen. Uitdaging is om vooral earned media te bereiken. Er moet over gepraat en geshared worden.


Doelgroep

De Nederlandse energieconsument.

Bestaande Eneco klanten, omdat de potentie om Toon te verkopen daar het grootst is. Maar ook niet-Eneco klanten: uit onderzoek blijkt dat Toon de bereidheid vergroot om van energieleverancier te switchen. Mannen zijn veelal beslissers voor de aanschaf van Toon.

Mensen vinden het moeilijk om onderscheid te zien tussen de verschillende tools die op de markt zijn, maar Toon aan de muur = gegarandeerd fan. Zo is er een enthousiaste groep Toon gebruikers (Toon superpromoters) die het leuk vinden om anderen over Toon te vertellen.


Insight

De meeste mensen vinden het vervelend om hun energieverbruik in huis bij te houden. Dit komt door een gebrek aan kennis, het feit dat de energiemeter achter een deur zit en daardoor niet zichtbaar is, maar ook omdat energie iets ongrijpbaars is. Ze willen misschien wel wat aan hun energieverbruik doen, maar ze vinden het een opgave en het is (/lijkt) saai. Toon maakt het moeiteloos, want hij maakt van iets saais iets leuks!


Key-response

“Wow, wat een vet apparaatje. Die wil ik hébben!”


Tone of voice

Enthousiast, uitdagend, fun.


Randvoorwaarden

  • Je idee moet ervoor zorgen dat er gesproken wordt over Toon als DE wannahave.

  • In je idee tel je op naar de pay-off ‘Samen gaan we voor duurzaam’.

  • Houdt rekening met de Eneco-huisstijl.


Timings

Upload je concept + rationale vóór donderdag 14 augustus 14:00 op jongehonden.nl/pitches (de site wijst zich vanzelf). De uitslag is diezelfde avond, locatie wordt nog bekend gemaakt. Houd de nieuwsbrief en facebook in de gaten.


NB: Iedereen die zich Jonge Hond voelt mag meedoen, maar winnaars ouder dan 28 jaar kunnen helaas niet mee naar Cannes.
Tips & Tricks (take them serious)

+ Keep it simple. Een korte rationale moet genoeg zijn om je idee uit te leggen. De beste ideeën leg je uit in één zin!


+
Alle concepten mogen niet meer dan 2min tijd kosten om door te nemen!
+ Je kunt zowel video (.mov) als visuals (.jpg) uploaden. Ook case movies zijn toegestaan (maximaal 2 minuten, films die langer zijn worden niet gejureerd!).
+
Heb je teksten in je afbeeldingen staan, let er dan op dat het lettercorps groot genoeg is.
+ Leg je concept voor aan iemand die de briefing niet kent. Echt doen, het gaat je helpen! Maak het beter en beter en haal je spelfouten (!!) eruit. Lever het dan pas in.

+ Geniet van je creatieve vrijheid. Je concept moet tegen Eneco zeggen: “Ik vind dat jullie dit zouden moeten doen.”


+ En dan het allerbelangrijkste: Have fun!
Fire it up!De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina