Buitenschoolse Opvang Stichting EscaldascholenDovnload 10.59 Kb.
Datum26.07.2016
Grootte10.59 Kb.

Buitenschoolse Opvang Stichting Escaldascholen

Juni 2007Met ingang van 1 augustus 2007 worden schoolbesturen in het primair onderwijs verantwoordelijk voor de aansluiting tussen de school en de buitenschoolse opvang (voor en na schooltijd). Dit kan op verschillende manieren worden gerealiseerd.


Het bestuur van Escaldascholen heeft gekozen voor een makelaarsovereenkomst met de Stichting Kinderopvang Zeeuwsch-Vlaanderen (uitgezonderd de locaties Schoondijke en IJzendijke), dit betekent dat kinderopvang wordt geregeld in samenspraak met een betrouwbare bestaande kinderopvang organisatie.

De Stichting Kinderopvang Zeeuwsch-Vlaanderen organiseert de buitenschoolse opvang voor Escaldascholen op verschillende manieren.

Zoveel mogelijk op maat en afgestemd op de mogelijkheden van de basisschool, de vraag naar buitenschoolse opvang, de grootte van de kern en de mogelijkheden van huisvesting.

Van belang is dat de Stichting Kinderopvang Zeeuwsch-Vaanderen de garantie van opvang biedt. Het kan voorkomen dat deze niet direct plaats kan vinden in de opvang van uw keuze maar er zal altijd een alternatief worden geboden.

De buitenschoolse opvang kan op de volgende manieren aangeboden worden:


 • Buitenschools opvangcentrum in de school

 • Buitenschools opvangcentrum zo dicht mogelijk bij de school, waarbij de kinderopvang organisatie verantwoordelijk is voor het vervoer van de kinderen van school naar de opvang en van de opvang naar school

 • Gastouderopvang, bij een gastouder thuis

 • Experimentele gastouderopvang aan school

Sinds 2007 zijn de kosten van de kinderopvang sterk verlaagd waardoor kinderopvang voor ouders betaalbaarder is geworden.

Omdat Stichting Kinderopvang Zeeuwsch-Vlaanderen een erkende kinderopvang organisatie is, wordt een groot deel van de kosten door de overheid vergoed. Iedere ouder die via deze weg buitenschoolse opvang afneemt kan gebruik maken van de tegemoetkoming van de overheid. Deze tegemoetkoming is inkomensafhankelijk en wordt via een toeslag van de belastingdienst aan de ouders uitbetaald.

Stichting Kinderopvang Zeeuwsch-Vlaanderen helpt u kosteloos bij de aanvraag van de tegemoetkoming en factureert, indien u dit wenst, alleen de netto kosten van de opvang.

Hoe is de opvang geregeld voor uw school:


 • OBS de Berenburcht te Oostburg: in de BSO de Beestenboel en Apenkooi te Oostburg
 • OBS I. Leenhoutsschool te Waterlandkerkje: gastouderopvang en opvang in de BSO de Beestenboel en Apenkooi te Oostburg • OBS Johan Hendrik van Dale te Sluis: in de BSO de Heksenketel te Sluis • OBS Europaschool te Zuidzande: gastouderopvang en opvang in de BSO de Beestenboel en Apenkooi te Oostburg
 • OBS J. Willem Friso te Nieuwvliet: gastouderopvang of BSO de Beestenboel en Apenkooi te Oostburg, BSO de Duizendpoot te Breskens
 • OBS Oranje-Nassau te Retranchement: gastouderopvang of BSO in de Beestenboel en Apenkooi te Oostburg: BSO de Heksenketel te Sluis
 • OBS Het Tij te Cadzand: gastouderopvang en zeer waarschijnlijk wordt hier gestart met het experiment ‘Gastouder aan school’

De buitenschoolse opvang is aanwezig wanneer de school gesloten is: voorschools-, naschools en tijdens vakantie- en studiedagen van de leerkrachten.Voor vragen of een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met Stichting Kinderopvang Zeeuwsch-Vlaanderen 0115-612368 of info@kinderopvangzvl.nl
De opvang in Schoondijke en IJzendijke (niet vallend onder de Stichting Kinderopvang Zeeuwsch-Vlaanderen) wordt op de onderstaande locaties gerealiseerd:


 • OBS Prinses Irene te Schoondijke: in Kindercentrum Juultje 4 kids, onderdeel van Stichting Prokino te Schoondijke (0115-686100/www.juultje.nl)
 • OBS De Schuttershoek te IJzendijke: in Kinderdagopvang ’t Gabbertje te IJzendijke

(0117-302790)
Bij de hierboven genoemde kinderdagopvang organisaties kunt u ook terecht voor vragen en/of vrijblijvende offertes.


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina