Carmensac Haut Januari 2013 gps : 44°54’40. 27 N 1°02’24. 15 EDovnload 58.28 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte58.28 Kb.
La Grange

Carmensac - Haut Januari 2013

GPS : 44°54’40.27 N 1°02’24.15 E
1. Algemeen

Carmensac is een gehucht van de gemeente Meyrals op ongeveer 5 km van Les Eyzies de Tayac aan de rivier Vézère en op ongeveer 6 km van de stad Saint Cyprien aan de rivier Dordogne.
Meyrals ligt in Frankrijk in het departement Dordogne (24) en in de landstreek Périgord-Noir. De naam van het gebied noemt Aquitai­ne. U vindt Carmensac op de gele Miche­linkaart 75 (1.200.000) of op de blauwe Michelinkaart 4024 (1.150.000).
In de Périgord zijn heel veel bezienswaardigheden. De voor­naamste bekendheid, naast de gastronomie uiteraard, geniet de streek door prehistorische vindplaatsen, waarvan Les Eyzies wel de voornaamste is, zelfs in Europa. Verder zijn er kaste­len, middeleeuwse stadjes, abdijen, musea, aquaria, kunste­naars van velerlei pluimage ...
Voor de sportievelingen zijn er mogelijkheden te over voor voettochten (de streek wordt doorlopen GR-paden 6, 36 en 46 en de oude pelgrimsroute naar Compostella), er is een dicht netwerk van lokale en zeer goed aangeduide wandelpaden, kanovaarten op Vézère of Dordogne, fietsen of mountainbiking, paardrijden, paragliding, rotsklim­men, ballonvaarten, speleo, tennis, zwemmen, zelfs een uiterst modern en uitgestrekt golfterrein is er te vinden.
Voor de kleintjes en zelfs de groteren zijn er in de buurt een paar fijn uitgeruste pretparken met zwembaden, er pony gereden worden en zijn er ook de stranden aan de genoemde rivie­ren. Heel interessant is de vijver met zandstrand van Tamniès.

Het huis zelf is een gerenoveerde 17de eeuwse boerderij. De oorspronke­lijke stijl werd zoveel mogelijk behouden. Het is met alle komfort ingericht voor 6 personen. De schuur ligt aan de rand van het gehucht, met uitzicht over een vallei. Vlak voor het huis is een erf met terras met zonneluifel en barbeque. In de hof is het lekker luieren ..

2. Uitrusting

Keuken:

Gootsteen Gasvuur met oven Waterkoker

Handmixer Koelkast Broodsnijmachine

Frituurketel Snelkookpan Appelsienpers

Reeks kookpotten Reeks braadpannen Afwasbakjes

Keukenweegschaal Vuilbak Melita fil­ter nr.6

TV Telefoon Kloostertafel

6 stoelen Houtka­chel Bestek en Servies

Combi-oven Elektrische radiator

Waterverwarmer gootsteen : schakelaar naast gasfornuis!
Voorraadkeuken:

Strijkijzer Strijkplank

Apotheekkastje Voorraadschabben Kinderbordjes

Hoge kinderstoel Verlengstukken livingtafel Vaatwasmachine
Living:

Hoge kast Tafel en 4 stoelen Houtkachel

Televisie Radio met Tape, CD en DVD Legkast

Stripverhalen Gezelschapsspelen Salon 6 zitpl.

Zit-ligbank Toeristische informatie Wandelkaarten Uitgestippelde wandelingen
Sanitair:

Douche Lavabo koud/warm water haardroger Vuilbakje

Kinderbadje Kindertoiletzitje Kinderpotje Elektrische verwarming

Apart Toilet


Grote Slaapkamer:

Dubbelbed (160 cm breed) met donsdek (240 x 200) of deken

Kinderbedje (120 x 60) met plastic en dekentjes
Lavabo warm en koud Kleerkast Nachtkastjes

Commode Elektrische verwarming 2 stoelen
Kleine Slaapkamer:

Dubbelbed (140 cm breed) met donsdek(240x200) Legkast Klaptafeltje

Elektrische verwarming Lavabo koud water 2 stoelen
Zolder slaapkamer:
Stapelbed 2x (80 x 190) 2 enkele donsdekken

Legschabben Klaptafeltje 2 stoelen
Mezzanine:

2 enkele bedden
Vestiaire:

Stofzuiger Kleerhangers Brandblusser
Inkom:

Tuintafel en 4 stoelen Kapstokken Gootsteen Wasmachine

Droogkast 4 ligstoelen met voetensteun 2 relaxzetels

2 Parasols Barbeque roosters Elektrische BBQ
Buiten:

Terrastafel met zitbanken 8 personen en zonnepergola

Barbeque

Tafel met 4 stoelen in hof
Werkhuis

Tuingerief
3. Mee te brengen

Dekbedovertrekken Hoeslakens Kussenslopen

Matrasbeschermers voor kleine kinderen Schoteldoeken

Keukenhanddoeken Badhanddoeken Washandjes

Tafelkleden: op de keukentafel (90 x 190) ligt toilecirée

livingtafel (100 x 100) uittrekbaar (100 x 210)

Toiletpapier etc.

In de koude periode : ev. droge kranten/lucifers om de kachels aan te steken.
Er is steeds een klein voorraadje lakens en handdoeken die in geval van vergetelheid mogen gebruikt worden. U gelieve deze dan wel netjes terug te bezor­gen in Ranst!
Bij breuk van servies en glazen gelieve dit te melden maar niet te vervangen aub. Dan wordt dit door ons vervangen zodat het geen allegaartje wordt. Dank bij voorbaat.

4. Reisweg
De afstand Antwerpen - Carmensac bedraagt ong 910 km. Langs de hiernabeschreven weg is de effectieve reistijd ongeveer 10 uur, tenzij U persé op het drukste moment van de dag Parijs wil voorbij”razen”. U hebt voldoende met een algemene wegenkaart en een Michelinkaart 75 voor ter plekke. De tolgelden bedragen enkel ± 35 €. Deze kan U ook betalen met een Carte Bleu (bv. Visa) Ook aparte toldoorgangen voor kaartgebruik.
Van Antwerpen naar Parijs
Voor Parijs op de A1, verkeerswisselaar aan Garonor, richting A3/­A10 Bordeaux-Nantes-Lyon. Na een tiental km de A86 naar Créteil. Wat verder is er terug de aanduiding Bordeaux-Nantes-Lyon. U volgt de A86, die eigenlijk naar Versailles gaat, tot U terug een A6(A10) aanduiding Bordeaux-Nantes-Lyon ziet. De A86 wordt hier trouwens N186. U blijft nu Bordeaux-Nantes A10 volgen.
Na Parijs de A10 naar Bordeaux tot aan Orleans: daar richting

Bour­ges/Clermond Ferrand/Limoges (A71).
In Vierzon richting Limoges (A20 - E70 nemen).

Hier rijden we tot afrit 51 richting Périgueux langs de stadjes Terrasson, Larche, enz.. tot Montignac en vervolgens naar Les Eyzies
Of neem na Larche de richting Sarlat, een mooie weg met vergezichten via Salignac Eyvigues tot juist voor Sarlat en daar richting Les Eyzies
Of we volgen de A20 tot uitrit 49, voor Brive, richting Périgueux (A89 - E70 ). Deze nieuwe autoweg (3euro tolgeld) volgen we tot uitrit 17. Daar nemen we richting Montignac / Les Eyzies. Voor Le Lardin nemen we rechts de D46 langs Les Farges naar Montignac. Bij het binnenrijden van het centrum van Montignac (-34 km) houden we rechts aan ( = rechtdoor) door de oude stad, richting Les Eyzies. Even oppassen aan een kruispuntje en dan rechtdoor de D706. Net buiten Montignac, even voorbij het scholen-complex, op de linkerkant een Intermarché waar U eventueel nog wat proviand kan inslaan.

Voorbij St.Léon sur Vézère zien we op de linkerkant in de rotswand de goed bewaarde restanten van een holbewonersfort (Rocque St. Christophe)(-17 km). Hier gaan we naar links de Vézère nogmaals over, richting Tursac / Les Eyzies. Na Tursac, met zijn ‘eendenkwekerij met gavage’ rechts van de baan (-14 km), wordt de D706 wat bochtiger: we naderen het doel.

Na een lange laatste bergaf komen we net voor Les Eyzies, na een bocht naar links, op een kruispuntje. U volgt niet de baan naar rechts naar het centrum, maar steekt voorzichtig over, links van het grote huis. Daarachter gaat het naar links de D47 op, richting Sarlat.
Ongeveer 400 m na het kruispuntje, net voorbij het restaurant ‘Font de Gaume’, neemt U de D48 rechts naar Meyrals (-4,5 km).
Na een paar km komt U een aanduiding van een picknickplaats tegen. Deze ligt links van de weg (niet verwarren met een parking rechts van de weg). 800 m na het aanduidings­bordje naast die picknick­plaats (links van de weg) is er op de rech­terkant een weg die naar Carmensac voert. Als herkenningspunt is er aan die afslag een betonnen buskotje onder een notenboom. Er staan richtingbordennaar Carmensac.
Na ongeveer 300 m een splitsing. U volgt Carmensac-Haut.
U rijdt voorzichtig (kinderen) en volgt de muur van het domein aan uw rechterhand.

Daar waar de weg van beneden boven uitkomt en de weg schuin rechts tussen de huizen, de lange muur volgt, gaat U, net na een gazonnetje met boompjes voor een schuur aan uw linkerhand, links naast het huis met balkon en beneden 2 poorten, het straatje in. U neemt het eerste asfaltje naar links en U is aangekomen. Parkeren kan best in de ruine (afgesloten met rood-witte ketting ) beschut voor zon en hagel.
5. Bij aankomst
De meegegeven sleutel past op het poortje van de inkom. De andere toegangsdeuren en luiken zijn van binnenuit gesloten, behalve de keukenluiken.
Na openen van het poortje, dat tot tegen aanslag open geduwd wordt, vindt U direct rechts op borsthoogte de hoofdschakelaar van de electri­citeit: de zwarte knop induwen. Normaal gaat nu het licht in de inkomhal en de woonkamer branden. Indien niet, de schakelaar van de inkomverlichting bevindt zich rechts naast de hoofdschakelaar.

In de zomer blijft normaal de hoofdschakelaar op (koelkast).
Noteer nu eerst de stand van de electriciteitsmeter die zich bevindt aan de buitenkant van het huis, rechts van het poort­je. Noteer deze achteraan dit boekje en op het blad aan de zekeringkast ter kontrole voor uw opvolgers.
De hoofdkraan van de waterleiding wordt geopend in het houten kastje op de grond achter het huis tegen de achtergevel. Noteer daar ook de meterstand van het water. Indien het water in huis afgelaten werd, de purgeerkraan links achter het poortje (in het gemetste afvoergeultje) dichtdraaien, de eventueel openstaande kranen in huis alsmede de rode klep onderaan de boiler achter de douche (naar beneden duwen). De afsluit­kranen voor de bovenverdieping en de hof bevinden zich boven de purgeerkraan.
Openen van het luik van de keukenvenster: langs buiten met mes of dergelijke het palletje opzijduwen. De grendellat van de grote poort komt aan een haak aan de poortwand buiten te hangen.
Openen luik venster boven TV : venster openen en grendeltje naar boven schuiven.

Openen luik slaapkamer: venster openen en grendel lichten. Opgepast: eerst luik poort loszetten, anders kan slaapkamerluik er niet aan voorbij!
Gaskraan fornuis openen in rechterdeurtje van fornuis. Oppas­sen: deurtje niet te ver openen om beschadiging kast te ver­mijden.
Een flesje huiswijn staat voor U klaar (zoniet neem eentje van het rekje in achterkeuken. Gezondheid en Prettig Verblijf!

6. Nuttige tips
Brandblusser in vestiaire. Het licht in de vestiaire kan uit veiligheids-redenen niet gedoofd worden. Het verbruik is slechts 5 Watt.
Schakelaar boiler douche naast boiler.
Netspanning is 230 - 240 V. Het verdient aanbeveling in geval van onweer een zaklamp bij de hand te houden. Meestal zijn stroom­storingen van korte duur.
Drukknopjes verlichting woonkamer:

Groen : sfeerverlichting

Wit : spot boven salontafel

Geel : luster boven eetkamertafel

Zwart : overloop

Blauw : hoge kast
Het buitenlicht wordt met de schakelaars boven de keukendeur en boven de inkomdeur bediend.
Afval naar de grote verzamelvuilbakken brengen aan het kruis­puntje beneden. Let op de juiste zakken aub?

Reservegasfles in werkhuis. Opgepast: aansluitnippel heeft linkse draad! Waterpomptang in gasfornuis (niets forceren en eventjes nadenken bij linkse draad).
Alle courante voorraden zijn in huis (peper, zout, bloem, koffie, suiker, WC papier, zeepproducten, kaarsen, lucifers, aanmaakblokjes kachel, enz., enz.). U kan deze vrij gebruiken maar zorg er aub voor dat bij uw vertrek alles terug ter plekke voorradig is zodat uw opvolgers ook alles voorradig hebben.
Wasmachine!!! Er op letten niet tegelijkertijd de elektrische verwarming in het sanitair of de slaapkamers te gebruiken: de hoofdschakelaar zal afschakelen door overbelasting. Als de vaatwasmachine gestart wordt zal de wasmachine, indien gestart, automatisch onderbreken tot de vaatwasmachine minder verbruikt door een voorrangsautomaat.
In de keuken niet gelijktijdig de electrische oven, waterkoker en waterboiler aanzetten: hoofdzekering springt uit.
Vaatwasmachine: gebruiksaanwijzing boven de machine aan de muur. Gebruik tabletten “drie in één” zodat er zeker zout gebruikt wordt, zoniet beschadigt de machine. Toch nog extra zout toevoegen. Bij starten van de vaatwasser zal deze de eventueel gestartte wasmachine in het atelier uitschakelen.
Huiswijn : Wij trachten steeds een goede wijn uit het gebied Bergerac zelf op fles te zetten voor eigen gebruik en voor onze gasten . Deze liggen in de wijnrek in de achterkeuken. De gebruikte flessen gelieve U af te rekenen aan 2,50 Euro per fles. Lege flessen goed spoelen en terug in het rek plaatsen aub.
Alle courante bevoorrading is in St. Cyprien te verkrijgen. Er hangt een klantenkaartje van supermarkt Carrefour aan het prikbord indien U dit gebruikt komen de verkregen punten op rekening van onze buren.
Absoluut geen chemicalien in het toilet aub. Gebruik ook voor het overige natuurlijk afbreekbare producten.
Uit de kruidentuin kan U verse tuinkruiden gebruiken: tijm, rozema­rijn, munt, citroenmelisse, mierikswortel, bieslook.
Kinderen niet laten spelen in de ruïne of op muurtjes: de stenen en het brandhout zijn slechts gestapeld en kunnen instorten. GEVAAR!
Op rotsachtig terrein met vage begroeiing steeds gesloten schoeisel dragen: slangetjes kunnen steeds voorkomen! Steeds de veiligheid van het platform (boomhut kontroleren)
In de bossen niet van de wegen afgaan: de ganse streek is sterk grotachtig en vaak bevinden er zich ingangen op voor ongeoefende ogen onverwachte plekken.
Ook in het midden van de dag kan je in het dal allerlei wild zien : vossen, herten, reeën, everzwijnen. Deze laatste zijn makkelijk te herkennen aan de wroetsporen aan de kant van de weg. Een gidsje met hoefafdrukken is nuttig. In het jacht­seizoen (november/decem­ber) is het heel gewoon dat de jagers over erf en tuin komen.
Brandhout vindt U in het schuurtje. De lichtschakelaar bevindt zich achter de lamp in de hoogte.
Op het afgesloten gedeelte van de zolder is niets nuttigs. Het is er gevaarlijk en verboden voor iedereen. Let op de kinderen aub, het is er verboden terrein! In geval van nood kan U deze openen.
Telefoon: naar België : 00 32 en zonenummer zonder nul/abon­neenum­mer. Dus (03)485.61.59 in België wordt 00.32.3.485.61.59 Noteer aub uw telefoontijd en vraag ons om het na te kijken op de factuur.

Gelieve de wijnranken aan de pergola zo te geleiden en eventueel te bevestigen zodat deze een schaduwdak gaan vormen. Desnoods afknippen. U mag ook van de druiven eten als ze rijp zijn.
Wandelkaarten en toerischtische info vindt U in de linkerschuif van de hoge kast in de woonkamer. Ook enkele wandelbeschrijvingen die vertrekken van ter plekke.
Gelieve geen dieren uit de buurt in huis te laten: ze hebben vlooien!
In de kleine kast in de woonkamer zijn gezelschapsspelen en stripver­halen ter beschikking. Met zorg behandelen en beschadigingen melden aub wij kijken dit niet regelmatig na .
Vul aub het gastenboek in als attentie voor de volgende gasten? U kan er vooral nuttige tips voor uitstappen etc. in vermelden.
De naaste buren zijn Jean-Jacques en Georgette. Zij hebben een reservesleutel en worden door ons op de hoogte gesteld van wie er komt.

Zwembadje : uitleg in de hof onder de sparren.

Alle banken zijn zaterdag open, maar maandag gesloten. In de Crédit Agricole te St.Cyprien (einde van de hoofdstraat aan kruispunt) kan U terecht voor alle handelingen.
Markten: St.Cyprien: Zondag

Le Bugue: Dinsdag groot

Zaterdag klein

Sarlat: Woensdag kleine markt

Zaterdag (in de oude stad = prachtig)

Meyrals: Donderdag boerenmarkt

Les Eyzies: Maandag

Vrijdag in het seizoen avondmarkt

Supermarkt: St.Cyprien: Carrefour 2X Le Bugue: Intermarché, Aldi, Lidl en Leader price

Sarlat: Intermarché en Centre Leclerq

Perigueux: Hypermarkten
De supermarkten zijn in het seizoen op zondagmorgen geopend.
Op meerdere plaatsen is er in het zomerseizoen een soort avond picnic mogelijk.. Lange tafels staan klaar, eigen voedsel en drank mag je meebrengen of kopen aan verschillende standjes. Er speelt een muziekgroepje, ambiance alom.

In Cadouin op maandag, in St.Cyprien op donderdag en in Audrix op zaterdagavond.
Gebruik van de houtkachels: steeds met vlam laten branden, ttz. nooit volledig dichtzetten zodat er alleen gloed overblijft. In dat geval is er sterke kreosootvorming in de schoorstenen en geeft aanleiding tot schouwbrand en C0-vergiftiging.
Indien U de hekjes van het erf dicht laat, zullen loslopende kippen, honden etc. minder de behoefte voelen om deze op het erf te doen.

7. Bij vertrek
Gasfles sluiten
Koelkast: bederfelijke waren uithalen. Deur op spleetje zetten en iets tussensteken tegen dichtvallen of afzakken. In het seizoen aanlaten voor je opvolgers (vraag dit na bij ons)
Vuilbakjes in keuken, slaapkamer en douche leegmaken en uitkuisen.
Slaapkamers grondig stofzuigen. De vloer van slaapkamers en overloop niet opnemen met water!

Benedenverdieping stofzuigen en eventueel opnemen.

Douchegordijn steeds open hangen zodat de plooien niet kleven en gaan stikken. Toilet grondig reinigen met biologisch detergent (ook buitenkant en vloer).
Eindreiniging: U wordt verzocht deze goed te doen, iedereen komt graag in een nette woning binnen

Afval sorteren : zie prikbord!
Slaapkamerdeuren open laten en raampjes toe. Bij gemelde langere onbewoning de kastdeuren op een kier zetten aub.

In de tuin de plastiek stoelen gestapeld op de tafels plaatsen (wind en onweer!)

Schuurtje op slot en sleutel aan het rekje in de keuken.

Luiken sluiten en vergrendelen. Keukendeur en livingdeur op slot en sleutel laten zitten.

Hoofdkraan waterleiding dichtdraaien. Meterstand noteren.

Bij te verwachten vrieskou (nov.-feb.): boiler aflaten (schakelaar af, rode klep naar boven), kraan keuken openen, purgeerkraantje open in atelier. Toilet bij gesloten hoofdkraan nogmaals doorspoelen en beetje zout in de pot.
Het licht boven de eetkamertafel en in de inkom laten branden.

Hoofdschakelaar electriciteit afzetten: rode knop indrukken. Meterstand noteren.

Poortje sluiten.
Een veilige terugreis!

Verbruik


!

! 1. Water: Teller Vertrek: ..............

!

! Teller Aankomst: ..............!

! Totaal Verbruik m³: .............. x 5.00 €. = .............

!

!

! 2.Elekriciteit: Teller Vertrek: ..............!

! Teller Aankomst: ..............

!

! Totaal Verbruik kWh: .............. x 0,25 €. = ................!

!

! 3.Telefoon: Gesprekken lokaal: .............. x 0.15 €. = ................!

! Minuten België: .............. x 0,50 €. = ................

!

!

! 4.Huiswijn: Aantal Flessen: .............. x 2,50 €. = ................!

!

! 5.Brandhout: Aantal stère: .............. x 50 €. = ................!

! 6. Wifi: ...............x 5 €. = ................

!

! Totaal af te rekenen : ................ €.!

!

!!

!

! Invullen, afknippen en in Ranst afrekenen! samen met het terugbezorgen van de sleutel.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina