Caro emeraldDovnload 6.97 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte6.97 Kb.


Artiest: Caro Emerald

Song: Back It Up

Label: Grandmono Records / info@grandmono.com 06-16606928

Jaar: 2009
Plugger: Marco Witkamp / Free Spirit Entertainment 06-53429343
CARO EMERALD
Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat “Back It Up” uit zou komen als single. En al helemaal niet met Caro Emerald als artiest.
In 2007 werd Caro gebeld door twee producers. Zij hadden met Vince Degiorgio (o.a. N Sync, Love Inc, Aloha From Hell, Alcazar, Atomic Kitten) een liedje geschreven voor een Japanse act, of Caro de demo in kon zingen. Maar hoewel het iedereen gelijk opviel hoe goed het liedje bij Caro’s stem paste, “Back It Up” belandde op de plank bij de uitgever.

Een jaar later kreeg Caro de kans om het liedje live te zingen op AT5. Het sloeg direct aan: kijkers bleven maar bellen en mailen, wie die zangeres met dat leuke liedje was. Caro maakte een videoclipje met een vriendin een, die AT5 uit kon zenden. De clip belandde ook op Youtube, met hetzelfde effect: alleen maar positieve reacties. Radiostations in allerlei landen zetten het liedje spontaan op de playlist, een Engels management bureau deed een interessante aanbieding en een US productiemaatschappij vroeg of ze het liedje mochten gebruiken in hun film “Dare” (met o.a. Emmy Rossum).Maar met slechts één liedje op het repertoire leek het Caro en haar team beter om eerst een album te maken. Met Vince Degiorgio werd in Toronto en Amsterdam gewerkt aan 10 nieuwe liedjes, geïnspireerd op films en muziek uit de jaren ’40 en ’50. Resultaat: een ongelofelijk sfeervol en toegankelijk album vol ballroom jazz, filmische tango’s, melancholische soul, groovende jazztracks en mambo’s, die klinken alsof ze in 1951 zijn opgenomen in Hollywood’s befaamde scoring studios. Alleen de beats, catchy melodieën en moddervette productie verraden dat het toch echt 2009 is, en dat dit wel eens het jaar van Caro Emerald kon worden.
Back It Up” wordt als eerste single uitgebracht. Het nummer is vanaf 6 juli 2009 te krijgen als download (oa iTunes) en cd-single. In augustus wordt een limited edition 7” vinyl uitgegeven. De releaseparty is op 5 juli in Panama (A'dam).
This vibrant tune is a masterfully produced fusion of hip-hop dance beats and nostalgic jazz tones that will have you smiling and grooving for hours. Then you’ll find it rattling around in your brain for weeks on end. But unlike most instantly catchy songs, these melodies don’t grow old. (...) The track bounces and bops with childlike enthusiasm. (...)” (*****! review CDBaby.com)
www.caroemerald.com
www.myspace.com/caroemerald


http://www.youtube.com/watch?v=266wN_ft8FADe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina