Case story Edge Communication “Lancering Lipton Green” herfst 2002 zomer 2003Dovnload 8.12 Kb.
Datum07.10.2016
Grootte8.12 Kb.

Case story Edge Communication “Lancering Lipton Green”

herfst 2002 - zomer 2003
Prelaunch: Product placement & exclusive editorials in underground media


In een eerste fase (september - december 2002) organiseerde Edge Communication selectieve underground distributie van Lipton Ice Tea Green in nachtwinkels en trendy shops. In deze periode was ook sampling van het product naar opinion leaders. De site www.greentea.be werd gecreëerd en exclusive editorials in jongerenmedia werden hieraan gekoppeld. Zowel in Outsoon, Sheap als Move X e.a. werd het eiland Kauai en zijn life rules gebruikt als rode draad voor de filosofie van Lipton Green Tea.


Launch: ‘Green Things From Kauai’ party’s


De mainstream lancering startte begin 2003. De campagne baseert zich op de waarden “natuur, authenticiteit en evenwicht”. Lipton Ice Tea Green biedt een alternatief voor andere softdrinks.

In februari werd de lancering officieel gevierd met drie events in Gent (Culture Club), Antwerpen (Café Capital) en Brussel (Blow up club). Drie party’s met telkens een uiteenlopende opzet en programmatie, maar overal met hetzelfde thema: Kauai. Jungle decoratie, electro-etnische muziek, Green cocktails en de “do try this at home-bags” om je eigen groene hoekje thuis te creëren.Lente: ‘21 maart’: Green groe(n)t de stations


De eerste dag van de lente verrast Lipton duizenden mensen met een opvallende en geanimeerde Green Tea sampling in de vier belangrijkste treinstations van het land. Aan de ingangen wordt een Green Passage gecreëerd waar de reizigers een blikje konden proeven, aangeboden van een steltloper in een tropische omgeving.

Het wordt een groene zomer…


Naast al deze acties waren er diverse sampling en promotie acties in o.a. de AB, tijdens de voorstellingen van de improvisatieliga, op de Roller Parade en aan scholen. Van april tot september rijdt er ook een Green bus door de Belgische steden. In de zomer van 2003 is Lipton Green Tea aanwezig zijn op verschillende straattheater- en muziekfestivals met geanimeerde sampling. Elke zaterdag in juli, augustus en september zullen groene artiesten de voorbijgangers tijdens Espaces Speculoos entertainen. Maar ook op het Internationaal Straattheater festival tijdens de Gentse Feesten zullen de artiesten van Theater Exces (WHYWI-Achtersikkel) te ontdekken zijn. De straattheater zomertoer van Green wordt afgesloten op het 30ste Fêtes des Artiestes (23-24/8/03) in Chassepierre (Internationaal straattheater festival).
Perscontact :

Maja Van der Borst & Serge Dielens

Aptitudes voor Edge Communication i.o.v. Lipton Ice Tea Green

De Frélaan 219 – 1180 BrusselTel : 02/375.59.78 – fax: 02/372.16.38

maja@aptitudes.be & serge.dielens@aptitudes.beDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina