Casus 4: uit Jan Hilarius, De geur van abrikozen bloesem ontstegen (2001) Rita, een 81-jarige weduwe, leed aan ondraaglijke buikpijnen als gevolg van tumoren aan galwegen en pancreas. Ze verloor veel bloed bij het plassenDovnload 2.86 Kb.
Datum26.08.2016
Grootte2.86 Kb.
Casus 4: uit Jan Hilarius, De geur van abrikozen bloesem ontstegen (2001)
Rita, een 81-jarige weduwe, leed aan ondraaglijke buikpijnen als gevolg van tumoren aan galwegen en pancreas. Ze verloor veel bloed bij het plassen. Haar huisarts gaf bergen valium en pijnstillers maar op haar verzoek om een menswaardig einde via euthanasie had hij geantwoord: ‘Daar hoeft u bij mij niet mee aan te komen’.
Aanvankelijk dacht ze aan zelfdoding door de halsslagader met een slagersmes door te snijden. Maar een kennis met wie ze veel sprak raadde dit af, zo’n methode mislukte toch nog vaak. Ze zocht contact met Jan Hilarius en begon medicijnen te verzamelen. Intussen ruimde ze haar huis helemaal op, maakte het schoon en tekende de benodigde papieren en verklaringen.
Na enkele ontmoetingen was de dag van afscheid gekomen. In een kommetje vla mengde Rita ruim honderd pillen, alles kleingemaakt. Binnen enkele minuten na inname van de dodelijke cocktail sliep de vrouw langzaam maar zeker rustig in.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina