Cbs “de Aquarel” Waallaan 6Dovnload 48.53 Kb.
Datum26.08.2016
Grootte48.53 Kb.


Cbs “de Aquarel” Waallaan 6

8032 GZ Zwolle

tel: 038-4537622

www.de-aquarel.nl

directeur@de-aquarel.nl

penseelstreken@cbs-de-aquarel.nl
Jaargang 19 nummer 12

Vrijdag 12 april 2013

Agenda 12 – 26 april 2013

woensdag 17 april

Nationale Rekendag

woensdag 17 april

schoolvoetbal

dinsdag 23 april

cultuur

donderdag 25 april

Informatieavond continurooster

vrijdag 26 april

continurooster

vrijdag 26 april

Koningsspelen

Week 16: 15 t/m 21 april

Thema: De steen was erbij

Blijf God trouw

Jozua 24:1 en 24:14-24

De steen onder de boom

Jozua 24:25-28

Na de dood van Jozua

Rechters 2:6-19

Lied van de week

Week 17: 22 t/m 28 april

Thema: Leve de koning!

Abimelek wordt koning

Rechters 9:1-6

Het verhaal van Jotan

Rechters 9:7-21

Het einde van Abimelek

Rechters 9:51-57

Lied van de week

Inhoud nieuwsbrief:

  • Identiteit

  • Gefeliciteerd

  • Van de directie

  • Uit de groepen

  • Overig nieuws

Identiteit

De steen was erbij
Jozua 24:1-28 en Rechters 2:6-19
De Israëlieten willen niet vergeten dat God hen bevrijd heeft, ze willen Hem altijd trouw blijven. Als teken daarvan wordt een steen opgericht.

Leve de koning!
1 Samuël 16, 1 Koningen 3, Psalm 72
Wat is eigenlijk een goede koning? In de Bijbel wordt verteld dat een goede koning op een herder lijkt: Zoals een herder voor zijn schapen zorgt, zorgt een koning voor de mensen. En voor een goede koning is wijsheid belangrijk, zodat hij weet wat het verschil is tussen goed en niet goed.


Welkom op school

Anouk ten Brinke, Lieke Geubels en Twan van der Kolk zijn begonnen in de instroomgroep bij juf Annemarie en juf Gerlinde.

Kinderen en ouders: hartelijk welkom en veel plezier op de Aquarel!
Gefeliciteerd!

Felicitaties voor de jarigen in de komende weken:

14-04 Ben Groenewold gr.3

15-04 Daan Zaaijer gr.3

16-04 Iris Plakke gr.1 B

22-04 Joshua Huigen gr.4

23-04 Casper Snellink gr.3

23-04 Lolke Terpstra gr.6

23-04 Niels ten Brinke gr.3

24-04 Elsemarijn Winkeler gr.7

25-04 Sara Kerssies gr.3

25-04 Seroush Mohamadian gr.7

26-04 Lucas Snellink gr.4
Namens alle meesters en juffen: gefeliciteerd en een leuke dag toegewenst!Van de directie

Beste ouders/ verzorgers,

Iedere dinsdag op de school van uw kind en af en toe ook op andere momenten geeft mij een mooie inkijk in de Aquarel. Ik constateer een hoge betrokkenheid van leerkrachten, ouders en kinderen en een sterke drive om hoge opbrengsten bij kinderen te realiseren. Dat we in de griepgolf als team flinke tikken hebben gehad bleek uit een bovengemiddelde afwezigheid. Gelukkig hebben onze invallers dit goed opgepakt. Ik ga ervan uit dat u over deze situaties, zeker bij wat langduriger afwezigheid, bent geïnformeerd. Heel specifiek noem ik even de vervanging bij het kamp voor groep 8. Vanwege het bevallingsverlof van juf Inger en de ziekte van juf Stefanie ging groep 8 “eigen jufloos” op pad. Onze juf Inge heeft dit gemis op enthousiaste en voortreffelijke wijze opgepakt. Grote waardering en dank hiervoor en in zijn algemeenheid. Hulde aan het team. Ieder zet er op zijn positie een tandje bij om de zaken zoveel als mogelijk door te laten draaien.

Van mijn kant uit op dit moment verder info op de volgende thema’s:

- Nieuwe directeur
- Ouderavond continurooster
- Vakanties 2013-1014

Nieuwe directeur
De sollicitatieprocedure is in volle gang. Op basis van de profielschets worden er gesprekken gevoerd. Ik schat in dat ik na de meivakantie kan aangeven wie er na de zomervakantie aan het team van de Aquarel leiding gaat geven.
Ouderavond continurooster
Op donderdagavond 25 april van 19.30- 21.30 uur zal de heer Klaas Jurjens ons informeren over het continurooster tijden een door de MR georganiseerde infoavond. Verschillende Vivente scholen en scholen in onze omgeving hebben hiervoor gekozen en wij willen ons als Aquarel hier ook op oriënteren. We doen dit vanuit een open mind. Informeren en binnen laten komen wat de voor- en nadelen ervan zijn. U krijgt nog een officiële uitnodiging hiervoor maar noteer de datum vast in uw agenda aub!
Vakantierooster

Hierbij een overzicht van de vakanties voor het cursusjaar 2013-2014. De genoemde data zijn in overleg met het VO en de andere basisscholen binnen Zwolle vastgesteld. Extra margedagen, studiedagen e.d. krijgt u nog door. Deze zijn nl. nog niet vastgesteld.

Herftsvakantie 21 oktober -25 oktober
kertvakantie 23 december – 3 januari
Voorjaarsvakantie 24 februari – 28 februari
Paasvakantie 18 april
Meivakantie 21 april – 5 mei
Hemelvaart 29 mei – 30 mei
Pinksteren 9 juni
Zomervakantie 7 juli – 15 augustus

Met vriendelijke groet,


Theun de Vries
EVEN VOORSTELLEN

Graag wil mij aan u voorstellen. Mijn naam is Doremieke Kersbergen en ik ben 38 jaar. Ik woon in Zwolle, in de wijk Stadshagen.

Anderhalf jaar geleden heb ik mijn diploma Leerkracht basisonderwijs gehaald.

Ik ben heel erg blij dat ik tot de zomervakantie kan invallen op de Aquarel.

Op maandag sta ik voor groep 6 en op woensdag voor groep 7.

Naast het werken op de Aquarel werk ik ook nog 4 dagen bij de Jumbo.

In mijn vrije tijd ga ik graag, en ook veel, naar musicals. Ook vind ik het fijn om lekker te sporten.

Ik weet zeker dat ik een fijne en leerzame tijd ga krijgen op de Aquarel.Graag stel ik mij even aan jullie voor. Ik ben Karin van der Steege en ik vervang Inger tijdens haar zwangerschapsverlof in groep 8 op de donderdag en de vrijdag. Ik woon in Harderwijk en ben nu ruim 2 jaar werkzaam in het basisonderwijs op verschillende scholen. In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en ook lees ik erg graag. Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk bij VluchtelingenWerk in Harderwijk.

Nog maar een paar maanden op de basisschool voor groep 8, en ik hoop er met hen een paar mooie maanden van te maken!

Groeten, Karin van der SteegeUIT DE GROEPEN

Pompomdag groepen 1, 2 en 3 op woensdag 3 april

Hierbij willen wij alle kinderen en hun ouders bedanken voor de leuke en mooie cadeaus die wij hebben gekregen.
Wij voelden ons echt jarig die dag. De kinderen zagen er zo feestelijk uit qua kleding, maar ook de blije verwachtingsvolle gezichtjes maakten het tot een echt feest.
Wij zijn verwend met ballonnen, plantjes, tekeningen, geurtjes, sieraden, kaarsen...enz.

De kinderen hebben zich ontzettend vermaakt met alle spellen die klaar stonden, wat fijn dat zo veel ouders deze dag wilden helpen!
Dank jullie wel allemaal.

Namens alle juffen van groep 1,2 en 3
Schoolkamp groep 8

Vandaag zijn alle leerlingen van groep 8 weer thuisgekomen van het schoolkamp. Wat was het leuk en gelukkig werkte het weer, op een nat pak op de terugweg, ook redelijk mee. Ze hebben veel leuke spellen gedaan, een bonte avond gehouden en natuurlijk veel plezier gehad! In de volgende penseelstreken zullen we de leerlingen zelf wat laten vertellen.


Leesvoer gezocht!

Na het fruit eten en drinken lezen de leerlingen van de kleutergroepen graag een (strip)boekje of tijdschrift. Die worden letterlijk stuk gelezen. Misschien heeft u nog oude Bobo’s, taptoes, Doremi’s, pompoms of Donald Duckjes thuis die niet meer gelezen worden, dan zouden wij ze heel graag willen gebruiken! U kunt ze inleveren bij een van de juffen van de kleuters. Alvast bedankt!
n

Spettergroep:

Hieronder een stukje over waar we onder andere mee bezig zijn in de Spettergroep. We doen nog veel meer.

Groep 2 en 3:

We hebben de afgelopen weken gekeken naar verschillende functies van ons lichaam. Hoe bewegen we eigenlijk? We bekijken dan samen een boek over dat onderwerp, praten er met elkaar over en maken er een opdracht bij. Zo hebben de kinderen een bewegende hand gemaakt.

Ook hebben ze zelf iets bedacht om te maken waar beweging in zit. Zie de foto’s van de fiets en radio met schuif,- en draaiknop.

Met het spijsverteringsstelsel hebben ze gekeken naar de werking van de darmen door van alles in een kous te stoppen, er water bij te gieten en te constateren dat sommige dingen door de kousenwand heen gingen net zoals in onze darmen en andere dingen erin blijven.

Groep 4 en 5:

De afgelopen weken zijn we bezig geweest met het bekijken van het oog. Er zijn cijfers in braille gemaakt en de leerlingen hebben bij elkaar uitgeprobeerd of ze door elkaar te “lezen” voelen waren.

Ook zijn we een aantal weken bezig geweest met ontdekdozen over o.a drijven en zinken en statische elektriciteit.

Groep 6:

Vanaf groep 4 zijn we al regelmatig bezig met het maken van planningen, nu in groep 6, moesten de leerlingen een groter project gaan plannen, organiseren en uitwerken in de presentatie van een product daarvan. Dat was nog niet voor iedereen even makkelijk.

Het resultaat mocht er echter zijn.

Onder het genot van een bekertje thee hebben we elkaars uitwerkingen bewonderd. De leerlingen kunnen trots op zichzelf zijn.

Nu zijn we gestart met wat touwfiguren te maken en met rekensommen die met behulp van tekeningen die je ervan maakt, op te lossen zijn

Groep 7 :

Zij komen 1 keer per drie weken naar de Spettergroep. Daar krijgen ze dan ook opdrachten mee om in de tussenliggende weken in de klas aan te werken. Zij werken op dit moment aan opdrachten over leren leren, maken wiskunde opdrachten en werken aan een project over de hersenen.

Groep8:

Enkele leerlingen volgen lessen op maandagmiddag in het voortgezet onderwijs. Zij gaan op dit moment naar het Meander College en volgen daar lessen over “Krachten en constructies”.

Verkeersexamen


Met enige trots kan ik u vertellen dat alle kinderen uit groep 7 het theoretische deel van het verkeersexamen hebben gehaald. Er was dit jaar zelfs geen herexamen nodig, jongens en meiden van groep 7, ik ben super trots op jullie! 28 mei stappen de kinderen op de fiets voor het praktische examen.

Meester Guido
OVERIG NIEUWS

17 april grote rekendag

Op woensdag 17 april is het Grote Rekendag. Dit jaar staat het thema speeltuinen en pretparken centraal. In alle groepen zullen we hier een deel van de ochtend aandacht aan besteden en doen we allerlei opdrachten die hiermee te maken hebben. Hierbij wordt met name gewerkt aan meten en meetkunde. We hopen op een leerzame ochtend!

Concert voor Rafiq.

Voor de ouders van de leerlingen van groep 6,7 en 8.

Op 23 april om 9.45- 10.45 , in de Spiegel.

Eric Robbillart vertelt samen met de kinderen en het Nederlandse Symfonie Orkest in muziek en taal het verhaal van een elfjarig jongetje dat uit zijn eigen land moet vluchten en als talisman van zijn ouders een lied mee krijgt.

Als ze vluchten raakt hij zijn ouders kwijt en heeft hij alleen het lied nog.

Zal hij zijn ouders terugvinden?

Al een aantal weken werken de kinderen van groep 6, 7 en 8 met juf Stefanie aan dit prachtige concert.

We nodigen u uit om samen dit concert met ons te beleven.
U bent van harte uitgenodigd op 23 april a.s. vanaf 9.30 uur in theater de Spiegel.Koningsspelen

Ook wij doen mee met de koningsspelen op vrijdag 26 april. We beginnen deze dag met een ontbijt, waarna de spelen geopend zullen worden door prins Willem-Alexander en prinses Maxima. Met de verdere invulling van deze dag zijn we nog druk bezig, hierover ontvangt u binnenkort meer informatie.Hulp voor de kledingbank

Lieve ouders en verzorgers van de Aquarel,

Op 25 mei 2013 houden wij een dag die in teken staat van anderen helpen. We hebben de gelegenheid gekregen om zomerkleren in te zamelen voor de stichting Kledingbank Zwolle. Door de recessie en de economische crisis zijn veel gezinnen afhankelijk geworden van de voedselbank en nu blijkt ook de kleding een hoge nood te zijn. Mijn vraag aan u is: mocht u kleding gaan uitzoeken wilt u het dan doneren aan ons? Zodat wij het aan de Stichting Kledingbank Zwolle kunnen schenken. In 2011 hadden 30 gezinnen kleding nodig, vorig jaar 120 en eind maart blijken ze al op 150 gezinnen te zitten. Dit zegt mij in ieder geval genoeg.

Wanneer u het komt afleveren graag op de doos of tas zetten wat er in zit: broeken, rokken, T-shirts, schoenen, blouses, jassen. Wanneer wij de kleding zo gesorteerd aangeleverd krijgen kan de Stichting het zo weg ruimen en scheelt het hen heel veel werk met nakijken van wat het allemaal is.

Voor mij is het logisch maar even voor alle duidelijkheid: alle kleren die gedoneerd worden moeten heel, schoon en netjes zijn. Geen ondergoed en sokken tenzij er een label aan zit dat ze niet gedragen zijn of gebruikt.

Op vrijdagavond 24 mei kunt u het langs brengen op de Mozartlaan 8 (kerk tegenover het winkelcentrum en de vijver/verzorgingshuis). Mocht u vragen of opmerkingen hebben dan verneem ik dat graag van u (hellen.spijkerman@hetnet.nl). Ik hoop op uw ondersteuning in deze actie.

Hellen Spijkerman, moeder van Esmé groep 8.


NIEUWS VAN DE OV

Meebeslissen?
Wilt u een mening laten horen?
Kom in het bestuur van de Oudervereniging!

Voor meer informatie zie http://www.cbs-de-aquarel.nl/ouders/oudervereniging.html


of per e-mail naar
ov@cbs-de-aquarel.nl­


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina