Cees Laas: still going strongDovnload 7.33 Kb.
Datum18.08.2016
Grootte7.33 Kb.
Cees Laas: still going strong
Afgelopen zaterdag, 07/12/2013, is ons erelid van BC 70, Cees 90 jaar geworden. Cees heeft dit, samen met zijn vrouw Truus, 84 jaar, gevierd in de bestuurskamer van AZ in Alkmaar. Zijn geboorte plaats.
In 1968 is het idee ontstaan om een prominente bridge club in Eindhoven te hebben bij een bijeenkomst van goede bridgers in Hotel Royal.
Op 4 juni 1970 is de oprichters vergadering gehouden en sinds dien is Cees lid van BC 70. Een vereniging die vele bekende bridgers in zijn gelederen mocht hebben.
Samen met zijn partner Karel van der Donck werden ze kampioen van Nederland in 1970.
Cees heeft 12 jaar lang het penningmeesterschap uitgeoefend en sinds hij daarmee gestopt is, is hij nog steeds actief voor de vereniging als materiaal meester.
In de 90’er jaren aan de voet gestaan van het initiatief van het Bavaria toernooi: Gerrit Wiggerink & Cees legden de eerste contacten met Jan Swinkels.
BC 70 was in de 90’er jaren erg actief met toernooien: viertallen en Buttler.

Cees was de persoon die van der Leegte VDL, als sponsor aan boord bracht


In 1992 werden Jan Daemen met Ton de Jong en Cees Laas met Piet van Besouw, met invaller Albert Bergmans, Nederlands kampioen bij het senioren viertallen.

Ze vertegenwoordigen dus Nederland in Portugal.


In 1997 werden ze 2e en in 1999 kon Cees & Piet als 3e paar mee naar Malta met de Keizer broeders.
In 2000 werd Cees benoemd als erelid van BC 70.
Cees komt uit een sterk geslacht. Zijn vader, die 99 geworden is, speelde op 97 jarige leeftijd met zijn twee zonen Jaap & Cees nog mee aan het senioren viertallen. Carla Arnolds heeft ze toen nog geïnterviewd voor de NBB: twee generaties bij de senioren viertallen.
Wel brengt de oudere leeftijd natuurlijk wat gebreken met zich mee. Voor Cees houdt dit in dat zijn gezicht vermogen beduidend minder is.

Vanaf zijn 85e geen rijbewijs meer. Dus andere club leden moeten voor vervoer zorgen naar en van BC 70: Germ Kemper – Marianne Seisener en Bas de la Parra doen dit met veel plezier.


De laatste twee jaren speelt Cees met een pool Jan nog steeds in de A groep bij
BC 70. Wel is 30 minuten voor een ronde niet altijd makkelijk. Gelukkig rookt Jan en dat helpt wel voor het tijd probleem.
Als een echte pool heeft Jan ook een apart systeem. Dus moet Cees nog steeds bijleren om hem bij te benen. Gelukkig dit gaat hem erg goed af.
Cees, we zijn trots op je en wat je voor onze vereniging gedaan hebt en nog steeds doet. Ik zou zeggen: op naar de 100!!!
Luit Kelfkens
Voorzitter BC 70.
08/12/2013De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina