Centurion-nieuws april 2013 De 100 mijl/24hrs wedstrijd 2013 douglas, Isle of manDovnload 37.5 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte37.5 Kb.


CENTURION-NIEUWS APRIL 2013

De 100 mijl/24hrs wedstrijd 2013 DOUGLAS, Isle of MAN.
De wedstrijd wordt gehouden in het weekend van 3 - 4 augustus in de plaats Douglas op het Eiland Man (Isle of Man). Dit grote eiland ligt in de Ierse Zee, dus tussen Engeland en Ierland in. Het ligt een beetje op dezelfde hoogte als Liverpool.
Het is nu voor de derde keer dat de wedstrijd op het Isle of Man wordt gehouden. De eerste keer was in 1998 toen de wedstrijd gelijktijdig werd gehouden met de beroemde “Parish Walk”. Dat was een grote ronde van 85 mijl over het eiland met op het einde nog 15 mijl in kleine rondes om de 100 mijl vol te maken. De tweede keer was in 2006 in de stad Douglas waar een rondeparkoers was uitgezet bij het National Sports Centre.
Nadere informatie: is te vinden op de speciale website www.isleofman100milewalk.co.uk
Event-organiser: Jock Waddington

Race-Secretary: Steve Taylor email: 100@manx.netHet parkoers: Rondom het National Sports Centre is een ronde uitgezet op een betonnen weg van een half mijl.
Dat is dus 200 ronden van 800 meter en een beetje.
Alle deelnemers worden voorzien van een electronische chip voor de tijdwaarneming en rondetelling.
De start van de wedstrijd zal exact om 12.00 uur plaatsvinden (hopelijk geen herstart !)
Let op !: Denk er om dat het tevens een 24 uurs wedstrijd is. Iemand die alleen voor de centurion-titel gaat of het 100 mijl klassement, kan dus na 100 mijl stoppen. Maar je kunt natuurlijk nog doorlopen en kijken hoever je komt na 24 uur stappen (zoals onze Belgen zeggen).
Inschrijven. Het inschrijven voor deelname aan deze 100 mijl en 24 uurs wedstrijd dient online via die website gedaan te worden via een log-in register. De kosten voor deelname bedragen £ 30,00. Deze kan voldaan worden met een creditkaart of vooraf aan de start. Inschrijven kan tot 20 juli. Er is een maximum van 100 deelnemers !! Tot nu toe zijn er al 55 inschrijvingen. Wel willen wij gaarne op de hoogte blijven wie verder nog vanuit Nederland of België gaat deelnemen, dus stuur ook een berichtje naar ons. (piet.jansens@casema.nl)
Naar het Eiland Man. Het is niet echt gemakkelijk om daar te komen, maar er zijn natuurlijk diverse mogelijkheden. Als je mee wilt doen aan deze wedstrijd, trek er dan in elk geval een paar extra dagen voor uit en wellicht is het ook wel interessant om er een kleine vakantie aan vast te knopen.
Vliegen. Er zijn diverse maatschappijen waarmee je op het Eiland Man kan komen. Maar wel altijd met een overstap in Engeland. Van Johan Koning vernamen wij dat het mogelijk is om met de vliegmaatschappij FlyBe via Birmingham naar Isle of Man (IOM) te gaan. Zijn boeking kostte hem een € 180,00. Wel kan per dag de prijs verschillen. Zijn boeking bestaat uit de heentijd vanuit Amsterdam op vrijdag 2 augustus om 16.15 uur en aankomst in Douglas om 18.55 uur. Kijk op internet voor de mogelijkheden. Het is wel noodzakelijk een vliegtuig vroeg te bespreken, want vol is vol.
Over de weg en per veerboot. Ook dat is wel in een dag te doen. Je kunt zelf kiezen met welke veerboot je naar Engeland gaat en dan dien je nog naar Liverpool te rijden om daar de veerboot naar Douglas te nemen. Alleen voor die laatste veerboot kost een retourtje al 300 euro. Voor de overtochten en de overnachtingen bekijk de diverse internetsites.
Busreis. Een andere mogelijkheid is om mee te gaan met een busreis met Theo Tromp. Deze heeft dat in 2006 ook gedaan met een aantal deelnemers. Hij maakt daar meestal een paar dagen extra van om ook het Eiland Man nader te bekijken en nog wat bezienswaardigheden onderweg. Voor een week zal dat uitkomen op ongeveer € 800,00. Een aantal dagen korter kan ook voor € 150,00 minder. Ook hier geldt om zo snel mogelijk contact op te nemen met Theo Tromp. m.h.tromp@hccnet.nl. Indien Theo een busreis doet, dan kan hij ook de verzorging doen voor de CVN-deelnemers.
Deelnemers. Op de website isleofman100milewalk.co.uk is met doorklikken naar de entries te zien wie er al hebben ingeschreven. Voor zover bekend hebben vanuit de CVN er nu een achttal zich aangemeld. Dit zijn: C-944 Jaap Visser, C-949 Frans Leijtens, C-1022 Frank van der Gulik, C-1062 Rudy Schoors (B), C-1072 Johan Koning, Rob Tersteeg, Herwin Westrate en Kim Janssens (B).

==================================
Centurion-Newsletters van de Brotherhood of Centurions (Centurions1911).

Na de bestuurswisselingen in het Engelse bestuur is er ook het een en ander veranderd in de nieuwsvoorziening. Alles vernieuwd en gaat met de tijd mee en zo ook de Centurion Vereniging Nederland natuurlijk.
Was het vroeger heel erg moeilijk om contact te hebben tussen de Centurion Vereniging Nederland en de Brotherhood of Centurions, tegenwoordig gaat dat erg snel en kunnen we goed op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen. Nieuw is ook de maandelijkse Captain’s Newsletter van C-735 Sandra Brown. Verder is men in Engeland begonnen met het houden van Social Walks voor de Centurions. Zie de bijlagen en de onderstaande brief van Secretary C-849 Chris Flint:
Dear Fellow Centurion,
I have pleasure in sending you Sandra Brown’s Captain’s newsletter for March.  We had hoped that this would be circulated soon after the AGM but we decided to wait for confirmation of the date and venue of this Summer’s  100 miles in 24 hours event.  It will be at the National Sports Centre at Douglas on the Isle of Man starting at 12 noon on Saturday 3rd. August.  We are indebted to the work of athletes and officials there who have worked hard to secure sponsorship to make this possible.  Each lap will be chip recorded.
I also attach a flyer advertising a Social Walk on Saturday 29th June and we hope to see Centurions coming along to enjoy the day together and do bring along family/friends who may be interested in knowing more about the Centurions and how to qualify as one.  Sandra asks that you complete and return the form attached to the flyer to her so we can better judge the numbers interested in taking part and ensure cafes along the route can accommodate the group.
Also, I have taken over from Ian Statter as the merchandise officer.  He purchased a range of good quality fleeces (also a reversible fleece/jacket) and polo shirts, ties, a limited number of plain badges on which you could add your number, and Centenary medals.  Some articles have the Centenary logo on them and they are a good momento of this milestone.  I also have some of the new revised Handbooks. If you are interested in purchasing some Centurions merchandise please let me know. Now that Spring is round the corner I hope you are able to enjoy the warmer weather and long walks.
Best wishes, Chris C.849 Hon. Secretary, The Centurions.
Wetenswaardigheden Centurions.
Top op de Top. Van C-769 Adriaan Top ontvingen we nog een leuke foto van dat hij op 14-10-2008 de top van de Kilimanjaro bereikte. Wie nog meer ??

Koninklijk Centurions.
Op het einde van de maand april is het in Nederland altijd tijd voor de “lintjesregen”. Diverse Centurions zijn in de afgelopen jaren al “Koninklijk Onderscheiden” voor hun voortreffelijke inzet voor de maatschappij. Veel ook voor hun jarenlange vrijwillige inzet voor de wandelsport.
Van een aantal Centurions weten wij dat zij “geridderd” zijn en het lijkt ons wel aardig om een volledig overzicht te hebben.
De namen die bij ons tot nu toe bekend zijn, zijn:

C-448 Jan de Jonge

C-561 Ad leermakers

C-596 Chris Gijselaers.

C-639 Theo Tromp,

C-666 Alex Wijsman

C-966 Jo Leijtens

C-929 Willem Mutze
Adressen Centurions:
Voor ons adressenbestand en archieven zijn we op zoek naar de volgende Centurions. Wie kan ons helpen aan de adressen of weet dat bedoelde Centurion reeds overleden is.
C-329 Piet Mulder (woonachtig in Noorwegen of overleden ?)

C-393 Piet Borst (adres en geboortedatum)

C-444 J.v.Helvoirt (adres en geboortedatum)

C-472 J.Gossenberger (geboortedatum cq overlijdensdatum)

C-477 Bas aan de Wiel (adres, etc.)


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina