Charles Dickens FestijnDovnload 26.07 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte26.07 Kb.
OJS De Zevensprong
Winterfeest 2013

“Charles Dickens Festijn”


Op woensdag 18 en donderdag 19 december zal het jaarlijkse Winterfeest gevierd worden op de Zevensprong. Het thema van dit jaar is “Charles Dickens Festijn”.


Het goede doel voor ons Winterfeest van dit jaar is 3FM Serious Request. Verderop in dit boekje staat beschreven wat het doel is in 2013 en hoe wij hopen daaraan bij te dragen.
De woensdag zal in het teken staan van de musical “Meer geluk dan rijkdom”, verzorgd door toneelclub “Groep 9”.

Deze musical zal ’s ochtends opgevoerd worden voor de kinderen en ’s avonds voor de ouders. U bent natuurlijk van harte welkom!


Op de donderdag zal het Winterfeest van 8.30 tot 13.30 uur gevierd worden. In iedere stamgroep zullen activiteiten zijn, waaronder Oud-Hollandse spellen. Ook zullen er in de school een aantal kraampjes te vinden zijn waar de kinderen wat lekkers mogen halen. Uiteraard zal dit in de stijl van het thema zijn. In dit boekje is een gedetailleerder programma opgenomen, zodat iedereen vast in de stemming kan komen!
Op vrijdagochtend 20 december gaan er weer twee koortjes van de Zevensprong op pad. Het ene koortje gaat zingen in “De Obelisk”, wooncentrum voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Het andere koortje zal haar muzikale kunsten ten gehore gaan brengen bij het bijbehorende activiteitencentrum. De kinderen die in een koortje zingen, krijgen nadere informatie per brief.
Op vrijdag 20 december begint de kerstvakantie om 12.00 uur. Er is dan geen TSO. Mocht u toch graag TSO willen voor uw kind, kunt u dat z.s.m. (in ieder geval vóór woensdag 18 december) aangeven. U kunt uw kind(eren) telefonisch aanmelden op nummer 0527-620613 of u kunt mailen naar www.sknop.nl o.v.v. afmelding TSO vrijdag 20-12 Zevensprong en naam kind(eren).
Mocht u gratis een kerstboom mee naar huis willen nemen op vrijdag 20 december, kunt u zich melden bij meester Ruben.
Wij hopen ook dit jaar weer een sfeervol Winterfeest te mogen vieren.

De winterfeestcommissie:

juf Eva, juf Meta, meester Ruben, juf Ingrid, juf Marianne, Jannet Poppe, Margreet Hovenkamp, Monique van der Meij en Ingrid van der Zee

Programma woensdag 18 december
De kinderen moeten wel een fruittas meenemen!8.30 – 12.15 uur:

Iedereen is in de eigen stamgroep

Alle kinderen gaan naar de kerstmusical

“Meer geluk dan rijkdom”


Programma donderdag 19 december
De kinderen hoeven geen fruittas mee te nemen.


8.30 – 9.00 uur

Inloop voor kinderen en ouders. Om 9.00 uur worden de kinderen in hun eigen stamgroep verwacht.

9.15 – 10.30 uur

De kinderen gaan op pad voor de eerste spelletjesronde. De kleuters worden in tweetallen begeleid door oudere kinderen.

10.30 – 11.00 uur

Pauze.

11.00 – 12.15 uur

De kinderen hebben een tweede spelletjesronde.

12.30 – 13.30 uur

Lunch in de eigen stamgroep.

13.30 uur

De kinderen zijn uit.

* Let op: de kinderen moeten zelf een bordje, soepkom, beker en bestek meenemen naar school!


Kleding: dit Winterfeest staat in het thema van Charles Dickens. De kinderen mogen verkleed in die stijl naar school komen.
Zoals vermeld is het goede doel voor dit jaar 3FM Serious Request 2013.

Tijdens de inloop wordt er op ludieke wijze geld ingezameld voor dit doel. Denkt u aan:  • Schoenenpoetsers

  • Op de foto in een Charles Dickens-tafereel

  • Kinderen mogen raden hoeveel snoepjes er in een vaas zitten. Degene die het dichtst bij het werkelijke aantal zit, krijgt een eigen potje met snoep.

Al deze activiteiten zullen € 1,- kosten.
Verder zal “Scrooge” collecteren en zullen de jonge koperblazers met de pet rondgaan. Ook na schooltijd zal Scrooge te vinden zijn op het schoolplein. Dus als u het doel van 3FM Serious Request een warm hart toedraagt, neemt u dan vooral uw portemonnee mee! Mocht uw kind zelf naar school komen, kunt u uw kind ook wat geld meegeven.
3FM Serious Request 2013
3FM Serious Request 2013 vraagt aandacht voor kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan (de gevolgen van) diarree. Dit is een stille ramp die het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten.
De drie DJ’s die van 18 tot en met 24 december het Glazen Huis in Leeuwarden zullen bewonen, gaan er in die week alles aan doen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp. Het Rode Kruis helpt met schoon drinkwater en zeep, met de bouw van sanitaire voorzieningen, en met training en informatie over het belang van goede hygiëne.

Elk jaar sterven ruim 800.000 kinderen aan diarree, elke dag 2200 kinderen. Dat zijn ruim 70 volle schoolklassen per dag.

Jonge kinderen, met name die tot vijf jaar oud, zijn kwetsbaar omdat ze nog weerstand moeten opbouwen en diarree breekt de weerstand af. Kinderen met diarree die niet behandeld worden sterven door uitdroging.
Hoe krijg je diarree?

Ouders hebben meestal onvoldoende kennis om diarree te voorkomen, om het zieke kind te helpen en het leven van hun kind te redden. Met praktische hulp en begeleiding kan deze stille ramp bestreden worden. Alle reden waarom 3FM Serious Request dit jaar aandacht vraagt voor deze kwetsbare kinderen.


Het Rode Kruis helpt en bereikt met haar netwerk van miljoenen vrijwilligers de kinderen en gezinnen die dat het hardst nodig hebben. Het Rode Kruis redt levens met schoon drinkwater, met zeep en met ORS (geneesmiddel dat uitdroging helpt voorkomen).

Het Rode Kruis legt sanitaire voorzieningen aan, zowel thuis als in de gemeenschap, en leert kinderen en hun omgeving hoe die gebruikt en onderhouden moeten worden. Getrainde Rode Kruis vrijwilligers geven ouders en kinderen informatie over hygiëne en over de juiste behandeling van zieke kinderen met diarree.


Uitnodiging
Voor alle ouders, vrienden en bekenden van de school

......om te komen kijken naar de winterfeest-musical van Groep 9,
de toneelclub van de Zevensprong

Meer geluk dan rijkdom”


Datum: woensdag 18 december

Plaats: De Zevensprong

Tijd: 20.00 uur, zaal is open om 19.30 uur

(kom op tijd, vol is vol)
Entree 3.00 euro. Na afloop gezellige kerstborrel en muziek!!!

Meer Geluk dan Rijkdom


De kerstmusical speelt zich af in een prachtig paleis, jaren geleden …

Koning Eduard en koningin Hester wonen daar met hun dochters Wendela en Grisela. Ook de moeder van de koning, Cornelia, woont in het paleis.

De koning vraagt zich regelmatig af of hij nou eigenlijk nog wel zo gelukkig is. Hij heeft alles wat zijn hartje begeert: een mooi paleis, veel geld, twee mooie gezonde dochters, veel pracht en praal. Maar hij mist wat… Het ECHTE gevoel van liefde. Al het geld en goed kan hem gestolen worden, als hij maar echt gelukkig zou zijn. De koningin heeft daar niet zoveel last van: zij geniet van alle mooi kleren en spullen.

Nu zegt de wet dat Wendela, de oudste prinses, op Kerstavond moet trouwen. En wel met een prins uit Frankrijk. De moeder van de koningin heeft hem voor haar uitgezocht. Prinses Wendela wordt daar heel ongelukkig van.. ze wil niet trouwen met iemand die ze niet kent. Zelfs niet met een prins uit Frankrijk!

Cornelia, de moeder van de koning, maakt het niks uit of Wendela daar nou gelukkig van wordt of niet. Ze kan altijd nog een slokje nemen uit het flesje met het geluksdrankje. Want ja, in het paleis staat een flesje met een geluksdrankje. Dat staat er al eeuwen. Ooit is dat op een geheimzinnige manier in het paleis terecht gekomen. Maar de koning vindt dat onzin… geluk komt toch niet uit een flesje!!!!

Zo is het een hele onrustige tijd in het paleis. De prinses wil niet trouwen met de prins. Het zusje van de prinses wil hem wel, maar dat wil de prins weer niet. Op een dag besluit de prinses haar geluk buiten het paleis te gaan zoeken. Het hele paleis is in rep en roer! Wat gebeurt er nu??


Wendela ontmoet buiten het paleis twee muzikanten, Reinder en Roef. Het lijkt erop dat er een vonk overslaat… Zou de prinses het ECHTE GELUK buiten het paleis vinden? Dat zou toch onmogelijk zijn!!

Hoe gaat het aflopen met de koninklijke familie? Trouwt de Franse prins met zijn prinses? Krijgt de koningin-moeder haar zin? Wordt het een kerstavond waarop het ECHTE GELUK gevonden wordt?

Dat gaan jullie allemaal zien tijdens het optreden van Groep 9!!
Rolverdeling:
Koning Eduard Rinse Hoekstra

Koningin Hester Annemarie Mol

Koningin Moeder Cornelia juf Greta

Reinder Steven Bangma

Roef Adri Dijk

Prinses Grisella Juf Katja

Prinses Wendela Juf Mariëtte

Prins Alain Kees BootAdviseur Pia juf Annemarie
Muziek en geluid Peter le Fèvre
Schmink Ilse Martens en Saskia Kroep
Regie Heleen Wijnhoud
Tekst musical Adri Dijk en Mariëtte van Dorsser
Tekst liedjes Heleen Wijnhoud
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina