Christelijke Dansformatie PreciousDovnload 17.35 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte17.35 Kb.
Christelijke Dansformatie Precious

Annemieke Bais-Langhenkel

Steynlaan 119

3851 BP Ermelo

0341-427667

06-25507785

rek.nr 9559776

annemieke@precious-dans.nlwww.precious-dans.nl

kvk. 08115518

 bijbelthema’s d.m.v drama en dans  aanbiddings- / eigentijdse dans  workshops

Matteus 19:14
Laat de kinderen ongemoeid, belet ze niet bij mij te komen, want het koninkrijk van de hemel behoort toe aan wie is zoals zij.’
Lieve allemaal,
We hebben niet stilgezeten bij Precious en daarom een nieuwsbrief om u eens goed bij te praten! Allereerst is Kirsten Mannee het team komen versterken. We zijn heel blij met haar! Ze danst al jaren bij mij in de Dansstudio en is ook een begaafd dramaspeelster. Aangezien we steeds meer drama stukken combineren met dans, is dat dus erg welkom! Ook de agenda vult zich goed op voor het komende jaar. We hebben rond kerst en pasen een aantal optredens staan, maar ook voor de rest van 2010 staan al diverse data gereserveerd. EN gaan we vanaf volgend jaar ook optreden .. voor kinderen!
Daarover ben ik erg enthousiast! Twee jaar geleden werd ik op een keer midden in de nacht wakker en ervoer een sterke drang iets te gaan maken voor kinderen van basisschoolleeftijden. Ik begon te bidden en al biddend werd het hele concept van het stuk duidelijk! God was aan het werk in mijn gedachten en in mijn hart en het vulde me met dankbaarheid. Een tijd van research begon. Ik wist hoe ik het wilde gaan doen, dus ik besloot met kinderen te praten over wat hun zoal bezig houdt en waar ze tegen aanlopen in hun jonge leven. En vervolgens begon ik een script te schrijven. Het heeft even geduurd totdat het echt af is, maar eindelijk is het zover en de eerste datum staat al gepland op het te gaan spelen voor kinderen. Daarnaast zijn we ook druk bezig geweest met andere dans/drama stukken. Verderop in de nieuwsbrief komen we hierop terug.
Maar voor nu: wensen wij jullie namens de stichting alvast hele fijne feestdagen en een gezond en gezegend 2010!
Groeten,

AnnemiekeMANUELS POPPENSJOP
Het nieuwe Precious kindertheater heet MANUELS POPPENSJOP. In een vogelvlucht het verhaal om een indruk te geven.
Het verhaal gaat over Manuel. Een poppenmaker die allerlei soorten poppen maakt; lapjespoppen, barbiepoppen, clowntjespoppen... noem maar op. Deze poppen personages worden gespeeld door de dansers van Precious. Er is een vertelster die het verhaal aan elkaar praat. De poppen komen tot leven in dit verhaal en kinderen herkennen zich ongetwijfeld in een pop. In het script komen onderwerpen naar voren, zoals pesten, erbij willen horen, geen eigen mening durven hebben, je niet geliefd voelen, etc..

Het stuk is erg afwisselend en dynamisch. Delen van het script worden buiten opgenomen, zelfs in het donker....! Deze beelden wisselen zich af met de scenes op toneel. Het is een leuk en soms zelfs een beetje ontroerend stuk met zang, dans en toneel, met de welbekende lach en traan.


Precious gaat dit stuk doen in kerken, kinderdiensten, en vooral op basisscholen. Daar hopen we kinderen dmv de genoemde kunstvormen waardevolle levens- en liefdeslessen van Jezus te leren. Op langer termijn zal het stuk ook vertaald worden naar het Engels, waarmee we hopen naar Afrika te kunnen gaan. Met het spelen van het stuk hopen we ook voldoende geld in te zamelen om de reis naar Afrika te bekostigen.
HEBZUCHT’
Naast het kindertheater is Precious ook bezig geweest met het maken van korte dans/drama stukken van een minuut of tien. Een voorbeeld hiervan is ‘Hebzucht’. Dit stuk is door Annemieke gemaakt in Moskou, toen ze daar met groepen uit haar dansschool was voor het Europees Kampioenschap. Nu moet u weten dat Annemieke in het dagelijks leven een “gewone” dansschool runt, waar veel niet christelijke dansers op les zitten. Toen Annemieke daar met de twee topgroepen van de dansschool in Moskou was, kreeg ze de gelegenheid iets van het werk van Precious te doen voor haar eigen leerlingen, alsmede voor mensen uit Moskou. Gerda, die ook meewas als danser, was hier gelijk voor te porren en toen is het stuk Hebzucht ontstaan. Het gaat over hoe moeilijk het is je bezittingen los te laten en het bij het Kruis van Jezus te brengen. En hoe Satan macht over je heeft als je dat niet doet. Het had een diepe impact op iedereen en dus blijft dat zeker in het Precious repertoire!
Naast ‘Hebzucht’ staat ook op het programma om een stuk te maken over Geestelijk Strijd en zo zijn er meer! Daarnaast doet Precious natuurlijk ook nog steeds losse dansen op allerlei soorten gospel en aanbiddingsmuziek en workshops geven op locatie.Vooral voor een dienst, waar we optreden is het erg leuk om workshops te geven om zo andere kinderen, tieners en volwassenen te betrekken bij dans in de dienst.
UW HULP
Met alle ambities die Precious heeft, is er ook hulp nodig. Dit kan d.m.v. een gift of in natura. Voor de Poppensjop zijn de volgende dingen nodig:

Daarnaast kunt u ons natuurlijk uitnodigen voor een optreden om zo de kas te spekken. Mocht u ons kunnen helpen met bovenstaande items, neemt u dan contact op met annemieke@precious-dans.nl of bel 0341-427667. Of een gift storten op giro 9559776.


U maakt ons en de kinderen er erg blij mee!
AGENDA


24 en 25 dec 2009

Kerstdiensten Evangeliegem.

Groevenbeek, Ermelo

18 april 2010

Jeugddienst

Drogeham

24 april 2010

Zendingskerk

Ermelo

29 mei 2010

Joy4Kids

Ermelo Westerkerk

3 oktober

Dienst

Kerk van de Nazarener, VeenendaalGEBEDSPUNTEN


Ook namens Gerda, Patricia, Esther, Kirsten en Peggy


Veel zegen en tot volgend seizoen!
AnnemiekeDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina