Citaverde heerlen Heldevierlaan 12 6415 sb heerlen t 045 570 08 88 FDovnload 31.43 Kb.
Datum21.08.2016
Grootte31.43 Kb.
CITAVERDE Heerlen

Heldevierlaan 12

6415 SB HeerlenT 045 570 08 88

F 045 570 08 89

E heerlen@citaverde.nl
Heerlen, juli 2011
Onderwerp: Werken met een notebook / Actie notebooks

Beste leerling,

Je bent aangenomen of neemt reeds deel aan een niveau 3 of 4 opleiding op het CITAVERDE College te Heerlen. Bij deze willen wij je graag informeren over een notebook welke je in je bezit dient te hebben, wanneer je deelneemt aan één van de volgende opleidingen (schooljaar 2011-2012):


  • Bloem&Design, niveau 3 (alleen BOL!);

  • Bloem&Design, niveau 4 (alleen BOL!);

  • Dier, niveau 3;

  • Dier, niveau 4;

  • Interieur&Vormgeving, niveau 3;

  • Interieur&Vormgeving, niveau 4.

Voor de overige leerlingen (van andere niveaus en opleidingen) geldt dat ze wel gebruik kunnen maken van onderstaande aanbieding, maar deze niet voor schooldoeleinden hoeven aan te schaffen.


Onze school maakt deel uit van een maatschappij waarin Informatie- en Communicatie Technologie (ICT) niet meer weg te denken is. Het CITAVERDE College vindt het zeer belangrijk om leerlingen goed voor te bereiden op de maatschappij die komen gaat, een informatiemaatschappij waarin ICT geïntegreerd is.
Daarom heeft het CITAVERDE College, locatie Heerlen, in het voorjaar van 2009 besloten bij bovengenoemde opleidingen, het werken met een notebook in te voeren, zodat bij (bijna) alle onderdelen gebruik gemaakt kan worden van deze ICT-mogelijkheid. In het komende schooljaar zal dit (zoals bovenstaande is te zien) resulteren in een niveau 3 en 4 opleiding Bloem&Design, Dier en Interieur&Vormgeving, waarbij alle klassen en leerlingen met notebooks werken.
Een notebook gaat (bij normaal gebruik) enkele jaren mee, dus het betreft een eenmalige uitgave voor de duur van de gehele opleiding. Hier tegenover staat dat de kosten van de aan te schaffen boeken zullen dalen, aangezien een groot aantal boeken, welke voorheen op de boekenlijst stonden, digitaal beschikbaar zijn via ECC (de Educatie Content Catalogus, een digitaal medium waarop je je via de boekenlijst dient te abonneren bij de meeste opleidingen).
Actie notebooks

Het CITAVERDE College bied je de mogelijkheid om deel te nemen aan een notebookactie, waarbij je een uitstekend notebook voor een aantrekkelijke prijs kunt aanschaffen. Onze keuze is gevallen op notebooks van ISL Automatisering (onderdeel van de Paradigit Groep).

Je hebt de optie om via deze aanbieder de notebook aan te schaffen. Uiteraard ben je vrij om te kiezen of je van deze aanbieding gebruik wil maken of niet.
De notebooks zijn geschikt voor gebruik tijdens je opleiding; voor het maken van werkstukken, presentaties, het opzoeken van informatie en het maken van ontwerpen. Natuurlijk zijn ze ook prima thuis te gebruiken voor het luisteren van muziek, het spelen van games of om DVD’s te bekijken.
Voor meer informatie of voor het plaatsen van een bestelling kun je kijken op www.campusshop.nl. Op de website kun je (rechtsboven) navigeren naar de bestelsite van CITAVERDE College. Als je een bestelling plaatst, wordt om een code gevraagd bij het afronden van de bestelling. Dit is de code LPTP1112. Houd deze code bij de hand!

Vragen?

Heb je een specifieke vraag waarvan je het antwoord niet op de website terugvindt, bel dan0900 – 7278776 (€ 0,15 p/m) of stuur een e-mail naar verkoop@campusshop.nl.

Heb je al een notebook in je bezit?

Je hebt al een notebook? Geen probleem, zolang je notebook maar een draadloze netwerkvoorziening heeft en voldoet aan onderstaande minimale systeemeisen. De minimale systeemeisen zoals hieronder beschreven zijn verplicht.


Minimale systeemeisen laptop

Onderstaande systeemeisen zijn verplicht bij aanschaf van de notebook:

Processor Intel® Pentium Dual Core T4500. Geheugen 3GB DDR2, 800Mhz Harde schijf 320GB, 5400RPM Schermgrootte 1366x768 (1200x768 kan ook). Draadloos netwerk 802.11 b/g Batterij 6 cell, externe muis. Het werken met netbooks (kleiner schermgrootte) wordt sterk afgeraden, aangezien enkele programma’s waarmee gewerkt wordt een grotere (standaard) schermgrootte behoeven.
Software
De software voor je nieuwe notebook wordt onder andere aangeboden via SLIM. Deze aanbieder geeft hoge kortingen op software die wordt gebruikt voor studiedoeleinden. Alle basis en designprogramma’s zijn via deze aanbieder te bestellen. Je moet in het bezit zijn van een CITAVERDE e-mailadres om via SLIM software aan te schaffen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanschaf en installatie van de software. Kijk voor meer informatie op: www.slim.nl of op intranet (http://portal.citaverde.nl) onder Algemeen > ICT. Vragen over de aanschaf via Slim kun je mailen naar: info@slim.nl. Je bent echter niet verplicht om de software via SLIM te bestellen, dit kan ook via andere wegen.
Welke software dient op je notebook te worden geïnstalleerd?

Zie onderstaand per opleiding de minimaal vereiste software voor de notebook:
Minimaal vereiste software per opleiding:

Microsoft Windows (wordt gebruikelijk met de laptop meegeleverd)

Windows XP of

Windows Vista of Windows 7.


Microsoft Office

Artikelnaam: Office Professional Plus 2010 Nederlands Windows XP/Vista/7 (32/64-bits)

(Studenten Thuisgebruik)
Artikelcode: CLPMS432
Prijs bij SLIM € 56.50 (incl. €9.02 btw)


Adobe

Artikelnaam: Design Premium CS5 voor 1 jaar gebruik Nederlands Windows XP/Vista/7 (Studenten Thuisgebruik)


Artikelcode: LCADG122
Prijs bij SLIM € 74.75 (incl. €11.93 btw)


Antivirus-software

Bijvoorbeeld gratis AVG op http://free.avg.com/nl-nl/avg-free-antivirus-gratis-downloaden


Of betaald via www.slim.nl


Dier

JA

JA


NEE


JA

Bloem&Design

Niveau 3

Niveau 4, leerjr 1 en 2


JA

JA

NEE


JA

Bloem&Design

Niveau 4, leerjr 3 en 4


JA

JA

JA

JA

Interieur&Vormgeving, leerjr 1

JA

JA

JA, echter, in leerjaar 1 heb je enkel Photoshop nodig, overige onderdelen van Adobe gebruik je pas vanaf leerjr 2.


JA

Interieur&Vormgeving, leerjr 2, 3 en 4.

JA

JA

JA


JA

Er kan door de school gecontroleerd worden of laptops aan de hardware en software eisen voldoen.


Houd er verder rekening mee dat je gedurende je opleiding, wellicht nog een extern geheugen / harddisk of een memorystick (4 of 8 GB) aan dient te schaffen, wanneer je gaat werken met zwaardere bestanden.
Op school zijn kluisjes aanwezig, zodat je bijvoorbeeld tijdens een praktijkles je notebook veilig op kunt bergen. De kluisjes zijn tegen een gering bedrag te huur voor een geheel schooljaar. Wij raden jou hierbij dan ook met klem aan om een kluisje te huren, om je notebook tussendoor in op te bergen. Bedenk dat schade aan je notebook of eventueel verlies of diefstal voor eigen rekening zijn.
Eigen verantwoordelijkheid

Voor de aanschaf van een notebook ben je zelf verantwoordelijk, ook voor al de software en documenten die op je notebook staan ben je zelf verantwoordelijk. Let op de supportmogelijkheden, en sluit bij voorkeur een contract hiervoor af zoals Campusshop aangeeft. CITAVERDE assisteert alleen bij storingen, maar repareert of installeert niets! De school biedt een zeer beperkte vorm van assistentie bij problemen, de leerling is zelf verantwoordelijk voor reparaties en installaties op de laptop. Jij bent immers de eigenaar van de computer.

We hopen je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Veel succes met je opleiding bij CITAVERDE College!

Met vriendelijke groet,
P.H. Claessen

Directeur CITAVERDE College, locatie Heerlen

College van Bestuur

Louis Eijssenweg 5

6049 CD Herten-Roermond

T 0475 389 160

F 0475 389 161

E info@citaverde.nl

CITAVERDE Nederweert

Past. v.d. Steenstraat 5

6031 EB Nederweert

T 0495 63 21 30

F 0495 63 39 19

E nederweert@citaverde.nl

CITAVERDE Roermond

Jagerstraat 6

6042 KA Roermond

T 0475 34 63 46

F 0475 34 63 00

E roermond@citaverde.nl

CITAVERDE Horst

Spoorweg 8

5963 NJ Horst

T 077 398 16 20

F 077 398 63 45

E horst@citaverde.nl

CITAVERDE Cursus & Contract

Louis Eijssenweg 56049 CD Herten-Roermond

T 0475 38 91 90

F 0475 38 91 99

E cursus@citaverde.nlDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina