Configuratie van Outlook Express. Engelstalige versieDovnload 18.48 Kb.
Datum27.09.2016
Grootte18.48 Kb.
Configuratie van Outlook Express.


  1. Engelstalige versie.
    1. Nieuwe account aanmaken.

Indien u reeds een account hebt, volgt u dezelfde procedure en wordt er een extra account aangemaakt.

Om een nieuwe account aan te maken gaat u naar het menu "Tools" en klik u daarin op "Accounts".


Daarna komt u terecht op onderstaand scherm. Hier klikt u aan de rechterkant op de knop "Add" en in het submenu kiest u "Mail".1.2. Nieuwe account configureren.
Na het doorlopen van de vorige stappen zal een wizard u doorheen de stappen leiden om de zojuist aangemaakte account in te stellen met de nodige gegevens.

In de eerste stap wordt er u gevraagd "Display Name" in te vullen. In dit vakje typt u de naam die zal dienen als afzender. Telkens u een e-mail verstuurt zal de bestemmeling deze naam bij de afzender te zien krijgen. Hebt u dit ingevuld dan klikt u op "Next" onderaan.In de volgende stap wordt er u gevraagd om uw e-mailadres in te vullen. Hierin typt u het volledige adres dat u van ons hebt gekregen (bv.: school@vsko.be) (Het "@"-teken kan u bekomen door tegelijk de "Alt Gr" toets en de "2" toets boven de "z" in te drukken). Daarna klikt u op "Next" onderaan.In de volgende stap wordt u gevraagd de namen van de e-mailservers op te geven. In het zinnetje "My incoming mail server is a … server" zal "POP3" als standaard keuze gemaakt zijn. Als dit niet zo zou zijn moet u dit veranderen. Daaronder wordt u gevraagd om de "Incoming mail server" op te geven. In dat vakje typt u "mail.vsko.be". Daaronder wordt de "Outgoing mail server" gevraagd : Hier vult u de uitgaande mailserver van uw provider in (Bij Pandora is dit bijvoorbeeld "mail-out.pandora.be"). Daarna klikt u op "Next" onderaan.
In de vierde en laatste stap wordt er gevraagd om "Account name" en "Password" in te vullen. In het vakje "Account name" daar typt u de gebruikersnaam die u is toegewezen en in het vakje "Password" typt u het bijhorende wachtwoord.

Let hierbij goed op het gebruik van hoofdletters en kleine letters ! (Bijvoorbeeld als uw email adres school@vsko.be is dan is "school" uw gebruikersnaam)Even ter controle : U gaat in het menu "Tools" naar "Accounts" en dan klikt u op het item "Mail". U krijgt dan een overzicht van alle accounts. U duidt de account "mail.vsko.be" aan en klikt rechts op "Properties".U krijgt dan onderstaand scherm te zien. Bij "Name" zou de naam van uw school moeten ingevuld zijn en bij "E-mail address" zou het adres moeten staan dat u van ons hebt gekregen. Is dit niet zo dan kan u dit hier aanpassen. Het vakje bij "Reply address" mag/moet leegblijven. U klikt dan op "Apply" en op "OK".
    1. E-mail ophalen.

Om nieuwe e-mail op te halen klikt u onder het menu op de knop "Send/Recv". Outlook Express zal dan elk van uw accounts controleren op nieuwe e-mail. Bij het controleren van de account "mail.vsko.be" zal u het onderstaande scherm te zien krijgen. In dit venster, zoals op onderstaande figuur, vult u bij "Gebruikersnaam" uw gebruikersnaam in en bij "Wachtwoord" vult u uw wachtwoord. Hierna klikt u op "Ok" en zal er gecontroleerd worden op nieuwe berichten.
* * *

2. Nederlandstalige versie.


    1. Nieuwe account aanmaken.

Indien u reeds een account hebt, volgt u dezelfde procedure en wordt er een extra account aangemaakt.

Om een nieuwe account aan te maken gaat u naar het menu "Extra" en klik u daarin op "Accounts".


Daarna komt u terecht op onderstaand scherm. Hier klikt u aan de rechterkant op de knop "Toevoegen" en in het submenu kiest u "Email".2.2. Nieuwe account configureren.
Na het doorlopen van de vorige stappen zal een wizard u doorheen de stappen leiden om de zojuist aangemaakte account in te stellen met de nodige gegevens.

In de eerste stap wordt er u gevraagd "Weergegeven naam" in te vullen. In dit vakje typt u de naam die zal dienen als afzender. Telkens u een e-mail verstuurt zal de bestemmeling deze naam bij de afzender te zien krijgen. Hebt u dit ingevuld dan klikt u op "Volgende" onderaan.In de volgende stap wordt er u gevraagd om uw e-mailadres in te vullen. Hierin typt u het volledige adres dat u van ons hebt gekregen. (bv.: school@vsko.be) (Het "@"-teken kan u bekomen door tegelijk de "Alt Gr" toets en de "2" toets boven de "z" in te drukken). Daarna klikt u op "Volgende" onderaan.In de volgende stap wordt u gevraagd de namen van de e-mailservers op te geven. In het zinnetje "Mijn inkomende mail server is een… server" zal "POP3" als standaard keuze gemaakt zijn. Als dit niet zo zou zijn moet u dit veranderen. Daaronder wordt u gevraagd om de "Inkomende mail server" op te geven. In dat vakje typt u "mail.vsko.be". Daaronder wordt de "Uitgaande mail server" gevraagd : Hier vult u de uitgaande mailserver van uw provider in (Bij Pandora is dit bijvoorbeeld "mail-out.pandora.be"). Daarna klikt u op "Volgende" onderaan.In de vierde en laatste stap wordt er gevraagd om "Gebruikersnaam" en "Wachtwoord" in te vullen. In het vakje "Account name" daar typt u de gebruikersnaam die u is toegewezen en in het vakje "Password" typt u het bijhorende wachtwoord. Let hierbij goed op het gebruik van hoofdletters en kleine letters ! (Bijvoorbeeld als uw email adres school@vsko.be is dan is "school" uw gebruikersnaam.

Even ter controle : U gaat in het menu "Extra" naar "Accounts" en dan klikt u op het item "E-mail". U krijgt dan een overzicht van alle accounts. U duidt de account "mail.vsko.be" aan en klikt rechts op "Eigenschappen".U krijgt dan onderstaand scherm te zien. Bij "Naam" zou de naam van uw school moeten ingevuld zijn en bij "E-mailadres" zou het adres moeten staan dat u van ons hebt gekregen. Is dit niet zo dan kan u dit hier aanpassen. Het vakje bij "Antwoordadres" mag/moet leegblijven. U klikt dan op "Toepassen" en op "OK".


2.3 E-mail ophalen.
Om nieuwe e-mail op te halen klikt u onder het menu op de knop "Verzenden/Ontvangen". Outlook Express zal dan elk van uw accounts controleren op nieuwe e-mail. Bij het controleren van de account "mail.vsko.be" zal u het onderstaande scherm te zien krijgen. In dit venster, zoals op onderstaande figuur, vult u bij "Gebruikersnaam" uw gebruikersnaam in en bij "Wachtwoord" vult u uw wachtwoord. Hierna klikt u op "Ok" en zal er gecontroleerd worden op nieuwe berichten.* * *De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina