Contributiebetaling: Rabobank 354806610 of Postgiro 2827365Dovnload 37.09 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte37.09 Kb.

41e jaargang nr. 9 d.d. 18 oktober 2005

contributiebetaling: Rabobank 354806610 of Postgiro 2827365

t.n.v. Herman Michel, Wierden

Internet: http://www.home.zonnet.nl/blauw-zwart


Voorzitter : Gerrit Ooms tel. 492525

Secretaresse: Betsy Vording tel. 575798

Penningmeester: Herman Michel tel. 571091

Wedstrijdsecretariaat sen./jun.: Marianne Dijkstra tel. 578574

Wedstrijdsecretariaat B t/m G jeugd: Dineke Altena tel. 577113
Schoonmaken kantine:

17-10-2005/22-10-2005 4e

Belangrijke overwinning voor Blauw Zwart in degradatieduel
De ontlading na de wedstrijd was groot bij de korfballers van Blauw Zwart afgelopen zaterdag in Emmen, de laatste kans om mee te blijven doen in deze klasse werd door de Wierdenaren met beide handen aangegrepen. In een goede wedstrijd tegen EKC 2000 werd een duidelijke overwinning behaald die gedurende de hele wedstrijd eigenlijk niet in gevaar kwam. 9-14
Voor de korfballers van Blauw Zwart stond zaterdag het belangrijke duel tegen EKC 2000 uit Emmen op het programma. De Emmenaren stonden 7e op de ranglijst met 4 punten, terwijl Blauw Zwart na 6 wedstrijden nog steeds op nul stond. Voor de wedstrijd was wel duidelijk dat winst absoluut nodig was om na de zaal nog mee te doen in de strijd tegen degradatie, verlies zou namelijk een achterstand van 6 punten op de veilige plaatsen betekenen.
Met dit gegeven in het achterhoofd begonnen de Wierdenaren scherp aan de wedstrijd. In de beginfase van de wedstrijd werd gelijk een voorsprong van twee punten opgebouwd, die de hele eerste helft kon worden vastgehouden en in het laatste kwartier zelfs werd uitgebouwd. Verdedigend liet Blauw Zwart weinig steken vallen en aanvallend werd de goede kansen gepakt en daardoor lange aanvallen gespeeld. Blauw Zwart ging de rust in met een voorsprong van 4-8.
In de rust bleek dat de ploeg er van overtuigd was dat hier de punten meegenomen konden worden naar Wierden, na rust leverde dat gelijk de 4-9 op. Daarna brak door concentratieverlies toch een mindere fase aan. EKC kon terugkomen tot 6-9 en mede door het gebrek aan zelfvertrouwen wat uit de laatste wedstrijden was meegenomen, werd het voor de Wierdense korfballers toch nog een spannende slotfase. Blauw Zwart herpakte zich echter knap, drie mooi uitgespeelde Wierdense aanvallen leverden drie treffers op tegenover maar 1 van EKC, dat vergrootte de marge weer en met nog enkele minuten op de klok was Blauw Zwart in veilige haven. De wedstrijd werd vervolgens simpel uitgespeeld, waarna er een klein feestje in het Wierdense kamp werd gevierd.
Blauw Zwart kon de vorige week ingezette stijgende doortrekken en dat resulteerde nu ook in twee verdiende punten. Volgende week wordt de laatste veldwedstrijd van de 1e helft van de competitie gespeeld tegen Lintjo uit Oldeberkoop. Uit werd na een goede wedstrijd nipt verloren (19-17) dus er liggen zeker mogelijkheden voor de Wierdense ploeg. Mocht ook deze wedstrijd met steun van het eigen publiek in winst worden omgezet dan houdt Blauw Zwart goede kansen op een positieve afloop aan het einde van het seizoen.

Zaterdag 22 oktober, Blauw Zwart 1 – Lintjo 1 aanvang 15:30.
Overige uitslagen en standen:

NKC ’51 1 - Spannum 1 20 - 19

Lintjo 1 - Sparta 1 9 - 17

EKC 2000 1 - Blauw Zwart 1 9 - 14

HHV 1 - Rog / Oris 1 16 – 19
1 Rog / Oris 1 7 7 0 0 14 121 86 (35)

2 HHV 1 7 4 1 2 9 104 97 (7)

3 Sparta 1 7 4 0 3 8 90 80 (10)

4 NKC ’51 1 7 3 1 3 7 106 98 (8)

5 Spannum 1 7 3 0 4 6 110 111 (-1)

5 Lintjo 1 7 3 0 4 6 101 112 (-11)

7 EKC 2000 1 7 2 0 5 4 77 101 (-24)

8 Blauw Zwart 1 7 1 0 6 2 91 115 (-24)DVO 4-Blauw Zwart 2

Door de winst van vorige week begonnen we positief aan de wedstrijd. Door een lange aanval en te wachten op goede kansen kwamen we op 0-1. Daarna hadden we te lange aanvallen maar kwamen we niet tot scoren. Maar DVO kwam ook moeilijk tot scoren. Bij rust was het daarom 6-3.

In de rust geloofden we er allemaal in dat we nog konden gaan winnen. Tweede helft kwamen we alleen moeilijk tot scoren. Tien minuten voor tijd was het 9-4. Op dat moment was het voor ons duidelijk dat we niet meer konden winnen, mede dankzij de scheidsrechter omdat hij een aantal fouten had gemaakt. De eindstand kwam op 14-5.

Hopelijk komen jullie aanstaande zaterdag ons aanmoedigen bij onze laatste veldwedstrijd. TOT ZATERDAG ALLEMAAL.Wik 1 - Blauw Zwart 3

Wik 1 uit en dan ook nog in Enschede: altijd lastig!!

Dit lijkt een cliché of een metafoor maar het is tevens een gegeven wat op waarheid berust.

Afgelopen zaterdag mocht er dan van onderschatting ook geen sprake zijn. Wik had een aantal vreemde maar ook goede uitslagen neergezet in onze klasse zodat een gewaarschuwd derde voor vier telt. Die vier had Wik zich echter ook ten doel gesteld. Binnen 10 minuten hadden zij er dan ook al 4 inliggen, daar waar wij nog geen fatsoenlijke bal hadden geschoten laat staan een goal hadden gemaakt. Deze 4-0 achterstand maakte ons uiteindelijk wakker, waarna we in een slopend tempo begonnen aan een inhaalrace. Deze race werd beklonken vlak voor de rust die we dan ook ingingen met een 6-7 voorsprong.

De 2e helft leek vlot in ons voordeel beslist te worden omdat we redelijk snel op een voorsprong kwamen van 4 punten. Dit werden er 5 maar toen kwamen die laatste 10 altijd lastige uitminuten in Enschede. De voorsprong slonk van 5 naar 3 en in de laatste minuten van 2 naar 1. Gelukkig hadden wij de scheids dermate omgekocht dat deze in zijn wijsheid besloot om af te fluiten. Achteraf bleek de tijd ook wel echt om te zijn zodat we de wedstrijd afsloten met een 16-17 eindstand in het voordeel van de “Königsblauen 3”.

Al met al zeker een verdiende overwinning met als enige minpuntje de vele tegendoelpunten.

Aanstaande zaterdag wacht ons de laatste thuiswedstrijd voor de zaalcompetitie.

De lastige tegenstander zal dan zijn Sparta 3 uit Zwolle om 12:30 uur op het Lageveld.

Sluiten we deze wedstrijd winnend af dan hebben we een goed 1e helft veldseizoen gedraaid met slechts 1 verliespartij tegen Centrum.

En stel dat Centrum nog ergens iets laat liggen dan is zelfs het Herbstmeisterschap niet uitgesloten.

Tot “DRIE”.

BLAUW ZWART 4 KAMPIOEN

Dit was de laatste wedstrijd voor we de zaal in gaan, we moesten tegen Devinco 4 en hadden aan 1 punt genoeg om kampioen te worden. De 1e helft ging mooi gelijk op en we gingen de rust in met een 3-4 voorsprong.

De 2e helft ging een stuk vlotter en dit resulteerde in een eindstand van 5-14 dus met glans en glorie KAMPIOEN. Dit moest natuurlijk gevierd worden dus in Wierden aangekomen zijn we bij Bartje geweest om te toasten op ons kampioenschap.

Hierbij willen wij iedereen bedanken die zich heeft ingezet voor Blauw Zwart 4.

Natuurlijk willen we ook de supporters niet vergeten voor hun aanwezigheid.

Tot ziens in de zaal!!!!!

Blauw Zwart 4

HKC A2-Blauw Zwart A2

Onze laatste wedstrijd moesten we tegen HKC. Omdat we de afgelopen wedstrijden alles hadden verloren waren we vandaag vast besloten om de punten niet in Hengelo te laten maar mee terug te nemen naar Wierden. Na het fluitsignaal van de scheids vloog dan ook al snel onze eerste doorloopbal er in door Sanne B., ook het schot dat daarna in de mand belandde was van haar. Maar dat bleek natuurlijk te mooi om waar te zijn, want HKC gooide er al snel een doelpunt tegenaan zodat het 1-2 werd. Janet maakte ook een mooie doorloopbal die onterecht werd afgekeurd door de scheidsrechter, maar dat maakte Sanne v. D. al snel weer goed met een nieuw doelpunt. Ondertussen was de stand 3-1 voor ons. Omdat er even niet op een van de heren werd gelet viel voor HKC hun tweede schot er in. Zodat we nog maar met 1 doelpunt verschil de rust ingingen.

Er werd ons verteld dat ons spel eigenlijk heel goed gespeeld werd, maar dat de ballen meer meegegeven moesten worden om lang het blok te komen. Zo gingen we dan ook, vastbesloten om het hier niet bij te laten zitten, het veld weer in. HKC kreeg al snel na de rust een prachtige kans die zij dan ook met volle glorie benutten zodat we op een gelijkspel uitkwamen. Sanne van D. lette goed op, zodat ze zag dat ze gemakkelijk langs haar dame kwam en natuurlijk voor ons de 3-4 er in legde. Snel daarna kwam Wibo mooi vrij te staan en die schoot de bal er in, zodat we weer met 2 punten voorstonden. Onze aanvallen draaiden nu wat langer zodat er ruimer gespeeld werd en er mooie kansen werden gecreëerd. Annerieke kwam er dan ook langs zodat we met 3-6 toch al een beetje op een overwinning konden hopen. De strafworp die we meekregen werd geraakt door Jacquelien. Weer werden de aanvallen langer doorgedraaid en weer kwam er een kans vrij die werd benut door Nick. Daarna zakte het spel een klein beetje in zodat HKC toch nog twee doelpunten kon scoren en onze eindstand uitkwam op een overwinning van 8-5 voor ons.

Doelpuntenmakers: Sanne B. en Sanne v.D. 2x, Wibo, Annerieke, Jacquelien en Nick 1x.

Elwin heel erg bedankt voor je inzet de afgelopen seizoenen in ons team. Bedankt!

A2.


Zwart Wit C1-Blauw Zwart C1 5-2

We begonnen goed aan de wedstrijd. Emiel kreeg een strafworp mee omdat het heertje van Jorian van achter kwam. 20 minuten lang hielden we de score op 0-0. Maar niet lang na 22 minuten is het 1-0. Daarna floot de scheids. RUST.

Daarna kwam Emiel nog weer met de 2e strafworp doelpunt 1-1. Daarna weer een hele tijd 1-1. Maar Zwart Wit liet de koppen niet hangen. Dus daar kwam een doorloopbal 2-1. Maar ja, het aanvalsvak liet het ook niet zo zitten dus op aangeven van Jorian een schot van Emiel doelpunt 2-2. Ja, maar de Zwart Witten lieten de kopjes niet hangen. Dus weer een schot en …….ja, hoe kon het anders, doelpunt. 3-2. Ook daarna ging het weer niet goed en we deden het ook wel weer goed, maar niet zo goed dan normaal, dus de Zwart Witjes kwamen met een schot, doelpunt 4-2. En nog 1 minuut daarna kwamen die Zwart Witjes weer, en ja hoor, je kunt het wel raden, schot……..doelpunt, 5-2. Dit was ook de eindstand, Rosanne en de andere twee coaches zeiden dat we goed gespeeld hadden, maar dat vonden we zelf (denk ik) ook wel.

p.s. Rosanne, Nynke en Marjan bedankt voor het meegaan (wat jullie altijd doen). Bedankt voor de moed inspreken en voor het coachen, dank je wel.

Doelpuntenmaker: Emiel 2x.

Uitslagen 15 oktober 2005

EKC 2000 1 -Blauw Zwart 1 14-19 DVO 4 -Blauw Zwart 2 14-5

WIK 1 -Blauw Zwart 3 15-16 Devinco 4 -Blauw Zwart 4 5-14

Juventa/Notule A2 -Blauw Zwart A1 8-6 HKC A2 -Blauw Zwart A2 5-8

Zwart Wit C1 -Blauw Zwart C1 5-2 d Ommerdieck D1 -Blauw Zwart D1 5-0

Blauw Zwart E1 -AKC/Erma E1 0-2 TOP MW1 -Blauw Zwart MW1 16-8Programma 22 oktober 2005Plaats Aanvang Vertrek Afzeggen Scheidsr.
Blauw Zwart 1 -Lintjo 1 15.30 uur Wim 577484

Blauw Zwart 2 -Juventa/Notule 2 14.00 uur

Blauw Zwart 3 -Sparta (Zw) 3 12.30 uur

s.v.p. pasjes inleveren voor zaterdagavond 21.00 uur bij Marianne Dijkstra, Kruissteenweg 146.
Zwart Wit C2-Blauw Zwart C1

Dames: Dorien H., Meike v.t.E., Stephanie H., Denise D. Aanvang: 10.00 uur

Sofia v.d.V., Kimberley S. Vertrek: 8.45 uur

Heren: Bas R., Emiel G., Shirak M., Jorian S. Plaats: Delden

Vervoer: ?

Eventueel afzeggen bij Rosanne Hilberink 575087, Marjan Hilberink of

Nynke ter Horst 577609

TRAINING JEUGD

Let op!!!!!!!!!!!!

De Blauw Zwart D en E-jeugd gaan vanaf de herfstvakantie weer in de zaal trainen. De trainingstijden worden zo snel mogelijk doorgegeven door jullie trainers/coaches…………

Wij trainen dus gewoon door in de herfstvakantie!!!!!!!!!!!VOORLOPIGE INDELING ZAALTRAININGSUREN SENIORENEerste zaaltraining 25 oktober.
’n Dikken woensdag (zaal beschikbaar tot 23.00 uur)

20.00-21.15 ½ zaal 1e

21.15-22.30 ½ zaal 2e

21.00-22.15 ½ zaal 3e


Noordbroek dinsdag

        1. 4e en 5e

        1. 2e

De Zomp donderdag

21.00-22.00 1e
Zaterdag 5 november is er ruimte voor twee oefenwedstrijden 14.45-17.15 uur.

De wedstrijden zijn nog niet vastgesteld omdat de competitie deze dag ook begint en het 1e en 2e een oefenwedstrijd in Almelo hebben. Invulling volgt.Woensdag 9 november speelt Blauw Zwart 1 tegen TOP 1 om 21.00 uur.

De training: voor het 3e: is dan van 20.00-21.00 uur

voor het 2e: is dan van 22.00-23.00 uur

Als er op 2 november ook nog een wedstrijd vastgesteld mocht worden dan veranderen de trainingstijden als op 9 november.

TC

Reanimatie
De oproep voor de reanimatiecursus heeft het positieve resultaat opgeleverd dat 17 personen zich hebben aangemeld. Dit is een prachtig resultaat. Natuurlijk zal de uiteindelijke opkomst afhangen van de avond waarop de cursus gehouden gaat worden. Jeannette Borger gaat haar invloed binnen het ziekenhuis aanwenden om zo spoedig mogelijk duidelijk hierover te krijgen. Mochten er nog mensen zijn mee willen doen, geef je op bij Dinand Rotman (tel 577063). Voor de kosten hoef je het niet te laten. Van iedere deelnemer wordt een eigen bijdrage gevraagd van 3 euro.
De volgende mensen hebben zich aangemeld voor de reanimatie cursus:

Janine Meijer Marjan Gierveld Gretha Oost

Yvonne Wild Michel Harbers Jan Boertien

Gerbert Kleinjan Dinand Rotman Herma Dam Wichers

Bert Dam Wichers Marjan Hilberink Linda Spoolder

Wim van Ginkel Veronique Kleinjan Christine Vording

Manon Prumers Gerdien de Jong
Wel opgegeven maar staat uw naam er niet tussen, neem dan even contact op met Dinand Rotman.
Verloting

Als u dit leest heeft u naar alle waarschijnlijkheid in de rechterhand het krantje en in de linkerhand de loten. Om onze financiële basis te verstevigen hebben we de inkomsten van deze verloting nodig. Neem uw verantwoordelijkheid en breng uw loten aan de man. Uiteraard zijn er prachtige prijzen te winnen. Nadat u uw loten verkocht heeft dient u de controlestroken en het geld in te leveren bij een van onderstaande dames:

Mien Hakkert Beukenlaan 50

Rita Eshuis Hooiland 98JONG TEGEN”OUD”

Om het eerste deel van het veldseizoen van C en D en E-jeugd goed af te sluiten leek het ons een leuk idee om een wedstrijd jong tegen “oud” te organiseren.

De wedstrijden worden op 5 november gespeeld rond 11 uur op het sportpark.
Alle jeugdspelers zijn enthousiast. Hoe staat het met de ouders?????
Alle opgaves dienen door te worden gegeven aan de trainers/coaches van het team of aan de OC leden.

Een sportieve groet van het OC team, Herma, Rutger, Frank, Nicolien en Sharon.


AVONDWEDSTRIJDEN
De TC heeft met het wedstrijdsecretariaat eerder al afspraken gemaakt over het eventueel inhalen van wedstrijden die om wat voor reden dan ook zijn verschoven naar een doordeweekse dag. Thuiswedstrijden die moeten worden ingehaald kunnen alleen op maandag of vrijdagavond worden gespeeld. De woensdagavond is ook nog een mogelijkheid maar dan alleen als er geen midweekcompetitie is. Ook het plannen van oefenwedstrijden op dinsdag of donderdagavond is i.v.m. ruimte en lichtgebrek niet mogelijk.

KORFBALMATERIAAL
We hebben er als vereniging alles aan gedaan om het nieuwe seizoen met nieuw materiaal te kunnen starten. Prachtig materiaal waar een behoorlijk prijskaartje aan hangt. We willen dan ook een beroep doen op iedereen die hiermee omgaat om het materiaal met enige voorzichtigheid te behandelen. Met name de aluminium palen vragen speciale aandacht. Vooral tijdens het opruimen niet in de stelling gooien maar leggen. Dit materiaal is zeer gevoelig voor deuken en breuken.
AFZEGGEN
We willen nog even uit de doeken doen welke problemen zich voordoen als spelers om welke reden dan ook afzeggen. Spelers tekort, blessures, ziektes, vakantie en werk hebben er voor gezorgd dat er al wedstrijden niet konden worden gespeeld. Als een speler afzegt wordt er eerst naar een vervanger gezocht. Is al niet eenvoudig omdat we weinig spelers over hebben. Als er meerdere spelers afzeggen, wordt er besloten om een team terug te trekken. Officieel moeten we dan het laagste team terugtrekken en deze spelers naar boven doorschuiven, zodat de teams weer compleet zijn. (vind men meestal niet leuk) Dan – meestal donderdagavond - moet er contact gezocht worden gezocht met het bondsbureau in Driebergen, tegenstander, scheidsrechter, wedstrijdsecretaresse en de eigen spelers. Daarna moet er met de tegenstander overlegd worden over de nieuwe speeldatum en dan opnieuw contact met het Bondsbureau, de eigen spelers en de scheidsrechter. Een verschrikkelijke klus zoals je merkt. Zeg daarom alleen af als het echt niet anders kan.

Technische Commissie.


VERGADERROOSTER

DATUM TIJD PLAATS

Bestuur 14 november 19.30 uur kantine
Kopij inleveren voor zondagmiddag 16.00 uur bij Hylk Kleinjan, Europa-ring 69.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina