Corvette Racing viert honderdjarig bestaan van Chevrolet tijdens 24 uur van Le MansDovnload 15.86 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte15.86 Kb.Corvette Racing viert honderdjarig bestaan van Chevrolet tijdens 24 uur van Le Mans
 

Amerikaans team mikt op zevende overwinning in Le Mans
 
Le Mans/Breda, 7 juni 2011 – Racen maakt deel uit van de geschiedenis van Chevrolet sinds de onderneming werd opgericht in 1911 door de uit Zwitserland afkomstige coureur Louis Chevrolet en de Amerikaanse financier Billy Durant. Dit jaar viert Chevrolet zijn honderdste verjaardag en Corvette Racing viert de tiende verjaardag van zijn eerste klasse-overwinning in de 24 uurs race van Le Mans in 2001. Corvette Racing is er op uit om weer een hoofdstuk te schrijven in Chevrolet’s rijke racegeschiedenis met een eerste overwinning in de GTE Pro (voormalige GT2) categorie tijdens de 24 Uur van Le Mans.
 
Corvette Racing wacht heftige concurrentie op het indrukwekkende Le Mans circuit met inschrijvingen van Ferrari, BMW, Porsche, Lotus en Aston Martin. Corvette Racing gaat graag uitdagingen aan en dit is er eentje van formaat.
 
Corvette Racing heeft sinds 2001 in Le Mans zes keer de overwinning behaald in de GTS/GT1- klasse. In 2010 maakte Chevrolet de overstap naar de GT2 categorie waar het team tot aan het 18e uur de snelste was, maar na ongelukken en mechanische problemen vroegtijdig definitief de pits op moest zoeken. Nu heerst er een gevoel dat de klus nog niet is geklaard terwijl het team zich prepareert voor de 12e verschijning op La Sarthe.
 
"Vorig jaar hadden we een fantastische auto die met iedere auto de strijd aan kon binden," zei Oliver Gavin, die in de GT2 categorie de pole position had veroverd. "Wij waren het snelste team en wij hopen dat dit jaar voort te zetten. Le Mans is zo’n speciale race, een race die iedereen wil winnen. Je stemt je hele jaar er op af; de verwachtingen zijn zo hoog gespannen. Het ongeluk vorig jaar toonde de kracht aan van het Chevrolet-team. Onze crew repareerde de auto heel erg snel en wij konden al snel de baan weer op."
 
Gavin zal een team vormen met Jan Magnussen in de nummer 74 Compuware Corvette C6.R, een equipe die al drie jaar achtereen de GT1-titel in 2004-06 heeft gewonnen. Richard Westbrook zal de derde rijder zijn omdat Olivier Beretta is doorgeschoven naar de nummer 73 Corvette C6.R.
 
"Ik heb iedere keer dat ik in Le Mans met Oliver aan de start verscheen gewonnen," benadrukt Magnussen. "Dat is een ‘big plus’. Richard heeft een fantastische job gedaan tijdens het testen in Sebring. Hij is een prima kerel en erg snel. Wij gaan er hoopvol gestemd naar toe.”
 
"Onze benadering is precies eender als vorig jaar," vervolgt de Deense rijder. "We zullen er vol tegenaan moeten gaan. In een team zoals Corvette Racing, met alle voorbereiding en planning, kun je de hele week de energie van het team in iedere vezel voelen. Maar Le Mans is en blijft Le mans en er kan van alles gebeuren, en dat zal ook gebeuren."
 
Teamgenoten van Beretta in de nummer 73 Compuware Corvette C6.R zijn Tommy Milner en Antonio Garcia. Het trio was derde in de seizoensopener, de Mobil 1 Twaalf uur van Sebring.
 
"Ik heb sinds 1995 in Le Mans geracet en ik ga er ieder jaar naar toe om te bereiken wat iedere coureur wil - winnen," zei Beretta, vijfvoudig klassewinnaar in Le Mans. "Voordat je aan de overwinning kunt gaan denken moet je je een hele week voorbereiden en alles klaar maken. Ik heb drie jaar achtereen gewonnen en ik heb hier drie jaar achtereen verloren. Nu kijk ik uit naar mijn zesde zege en ik hoop dat dat in 2011 zal zijn.”
 
De rijder uit Monaco maakt een diepe buiging voor ’s werelds oudste en meest vermaarde langeafstandsrace. "Mensen die nog nooit in Le Mans zijn geweest kunnen niet begrijpen wat we zeggen wanneer we er over praten," zei Beretta. "Je moet hier zijn om te begrijpen wat Le Mans betekent. Wanneer je de mogelijkheid hebt om hier met een goede auto te racen en je weet dat er alles aan is gedaan om te winnen, dan geeft je dat nog meer motivatie."
 
Beretta zal worden vergezeld door zijn Amerikaanse Le Mans Series co-driver, de 25-jarige Tommy Milner, die voor het eerst in Le Mans aan de start verschijnt met de Corvette. Dit is wel zijn derde reis naar Le Mans maar de voorgaande twee keer zag hij met de Panoz de finish niet. De combinatie van snelheid en ervaring in de nummer 73 Corvette geeft hem deze keer vertrouwen in een beter resultaat.
 
"Le Mans is magisch," zei Milner. "Je kunt hier de geschiedenis voelen, legendarische coureurs die hier hebben gereden en het succes van Corvette Racing. Het is zeker heel speciaal wanneer je voor het eerst over Mulsanne Straight rijdt. Aan de andere kant moeten we Le Mans op dezelfde manier in gaan zoals we dat bij de andere races doen. Wanneer ik in de auto zit denk ik niet aan Le Mans, maar aan een manier om de auto nog sneller te maken."
 
Met een honderdjarige geschiedenis achter zich en aangedreven door een passie om autosport op wereldniveau te bedrijven, zijn de mannen en vrouwen van Corvette Racing klaar om de strijd met de beste coureurs en auto’s ter wereld aan te gaan in Le Mans.
 
De race gaat op zaterdag 11 juni om 3 uur van start en eindigt een etmaal later. SPEED zal de race live uitzenden met onlime video streaming op www.speedtv.com/corvette.

# # #


Over Chevrolet

Chevrolet is General Motors' grootste merk wereldwijd met een jaarlijkse verkoop van zo’n vier miljoen auto’s in ruim 130 landen. Het is het vierde automerk wereldwijd op het gebied van verkopen en daarbij één van de snelst groeiende merken ter wereld. Auto’s van Chevrolet combineren passie, gedurfd design en praktische toepassingen. Zij leveren een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Na het in 2005 opnieuw op de markt brengen van het merk in Europa werden de verkopen van Chevrolet in 2008 meer dan verdubbeld naar 500.000 eenheden. Het marktaandeel van Chevrolet is in Europa gegroeid naar 2.5%, met 477.194 verkopen. Chevrolet heeft een distributienetwerk van ruim 2.700 dealers en servicepunten in Europa. Tot de Chevrolet-modelreeks behoren de Spark stadsauto, de kleine Aveo, de compacte vierdeurs Cruze, de Captiva SUV en de legendarische Corvette sportwagen. In 2011 lanceert Chevrolet zeven nieuwe auto’s: de volledig nieuwe Orlando gezinsauto, de nieuwe Captiva SUV, de Corvette Grand Sport Coupé, de volledig nieuwe vijfdeurs en vierdeurs Aveo, de vijfdeurs Cruze, de Camaro coupé en convertible en de veel onderscheiden Volt elektrische auto met range extender. Chevrolet’s grootste markten in Europe zijn Rusland, Italië, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Turkije.

Chevrolet is in Amerika in 1911 opgericht door de Zwitserse immigrant Louis Chevrolet en het merk viert in 2011 zijn honderdjarig bestaan.


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Chevrolet Nederland

De heer Pieter Stokman

Tel: +31 (0) 076 – 544 8840

E-mail: pieter.stokman@gm.com

Chevrolet Nederland

P.o. Box 3938 Tel. +31 (0) 76 - 5448840 www.media.chevroleteurope.com4800 DX  BREDA Fax +31 (0) 76 – 5448899 The Netherlands


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina