Curriculum Vitae: Kees van Duijvenvoorde,pmpDovnload 57.08 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte57.08 Kb.


kees@rijnvoorde.com


Curriculum Vitae: Kees van Duijvenvoorde,PMP
Kees van Duijven-voorde, PMP

Senior Project/

Program manager
Kees is een ervaren Project / Programma Manager met een achtergrond in de IT-Outsourcing, offshoring, software ontwikkeling, ERP oplossingen en met een brede kennis van diverse bedrijfstakken en IT omgevingen. Hij managed de relaties met de klant en andere derde partijen op een effectieve wijze.Als IT professional sinds begin jaren 80, heeft hij geacteerd als project en programma manager in multi-vendor projecten, service management, offshoring van applicatie support en ontwikkeling. Kees heeft ervaring in programma en project management variërend van lokale teams tot international verspreide teams tot 100 FTE.


Photo


PROFIEL


Als Senior Project Manager/Programma Manager heeft Kees een achtergrond in de IT-Outsourcing, Software ontwikkeling, ERP (SAP) oplossingen en met een brede kennis van diverse bedrijfstakken en IT omgevingen. Hij managed de relaties met de klant en andere derde partijen op een effectieve wijze.
Meer dan 27 jaar ervaring in consultancy, project en programma management binnen bedrijfstakken zoals de Detailhandel, Olie, Chemie, Auto en Staalindustrie, Financiële Sector. Ervaring met ERP als consultant, Project Manager en Business Consultant. Hij acteert als project en programma manager in multi-vendor projecten, offshoring van software ontwikkeling, beheer en service management.
Zijn functionele expertise gebieden vallen binnen de logistiek (voorraadbeheer, verkoop, artikelbeheer, magazijnbeheer, inkoop, MRP en MPS). Kees heeft ervaring in programma en project management variërend van lokale teams tot international verspreide teams tot 100 FTE. Hij heeft aangetoond binnen overeengekomen service levels te leveren met als resultaat een toenemende klanttevredenheid en het terugdringen van kosten
De beoordeling, welzijn en professionele ontwikkeling van de medewerkers valt tevens onder de verantwoordelijkheid van Kees.
Kees heeft zijn ervaring is opgedaan tijdens zijn carrière bij Exxon, Inter Access en EDS.
Vanaf maart/april 2009 is Kees inzetbaar is Freelance Project manager en Programma manager.

Opleiding


 • 1976, HAVO

 • 1978, rijbewijs

 • 1981, HEAO BI (HES Den Haag) ba

 • 1983, Post Informatica HEAO (HES Den Haag)

 • 2005, PMP gecertificeerd

 • Talen: Nederlands & Engels (moedertaal), Duits (conversatie)PersoonlijkheidToegewijd: Kees is toegewijd aan zijn taken en verantwoordelijkheden. Hij is flexibel ten aanzien van werklocatie.

Balans: Hij stelt hoge eisen aan kwaliteit en is goed in staat de juiste balans te hanteren tussen enerzijds de tijdsdruk van het project en anderzijds de kwaliteit van de afgesproken projectresultaten.

Teamspeler: Hij heeft een voorkeur voor teamwork waarbij kennis en ervaring actief worden gedeeld. Hij staat open voor ideeën en feedback van anderen.

Communicatie: werkt continue aan het onderhouden c.q. opbouwen van relaties met alle partijen. Hij toont respect voor anderen en maakt duidelijke afspraken om misverstanden te voorkomen.

Pragmatisch: hij past zich gemakkelijk aan veranderende omstandigheden en zal opnieuw zijn aanpak en plannen herzien waar nodig. Hij is resultaat gedreven en toont een vastberadenheid en vasthoudendheid om problemen op een efficiënte wijze en tijdig op te lossen

Veelzijdig: Kees is veelzijdig in zijn mogelijkheden qua werk en qua rol en verantwoordelijkheid wat ook een extra dimensie geeft aan de taken die hij oppakt. Dit dankzij zijn lange en brede ervaring in de IT.

Privé


Nationaliteit: Nederlands. Hij woont in Katwijk (niet ver van Den Haag). Hij is geboren op 4 juni 1958 in Katwijk. Ten aanzien van zijn privéleven: "Ik ben getrouwd met mijn Australische geboren vrouw en heb twee kinderen van 25 en 21. Wij houden van actieve vakanties. Met onze camper reizen we door Europese landen met als voorkeur de Alpen landen. Wandelen in de Alpen (met mijn zoon) is een passie die ik doe als de gelegenheid zich voordoet. Andere hobby’s zijn tuinieren, fietsen. ".

Industrie ervaring

Kees heeft gewerkt of heeft ervaring in de volgende sectoren: • Energie (Gastec)

 • Olie & Chemie (Exxon, Shell)

 • Productie (Daikin, GM, SKF, Thyssen)

 • Detailhandel (Schuitema)

 • Telecommunicatie (Ericsson, Nokia)

 • Transport (Nederlandse Spoorwegen)

 • Financiële sector (ABN AMRO, RBS)


Werkervaring (EDS)
Maart 2006 – maart 2009


ABN AMRO / RBS

Functie: Portfolio Programma manager


Beide heren waren opeenvolgend verantwoordelijk voor de gehele delivery door EDS aan ABN AMRO. De diverse programma managers, elk verantwoordelijk voor een aantal portfolio’s, rapporteren aan deze delivery managers.
In maart 2006 was Kees aangesteld als Programma manager in de EDS account unit voor ABN AMRO. Hij was verantwoordelijk voor een aantal portfolio’s voor de BU Transaction Banking. De portfolio’s omvatten software ontwikkeling en het onderhoud van ongeveer 200 applicaties, die geografisch worden afgedekt door teams in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Nederland en (vooral) India. Kees was verantwoordelijk voor een jaarlijkse begroting van ongeveer 10 miljoen euro. De Project managers, verantwoordelijk voor deze software ontwikkeling projecten rapporteren direct aan Kees.

In 2007 werd ABN AMRO gekocht door Fortis, Banco Santander en RBS. Voor EDS resulteerde dit in een aantal aanvullende integratie en separatie programma's. Een aantal van deze projecten vielen ook binnen de scope van de portfolio’s van Kees

.

November 2004 - maart 2006


ABN AMRO - Odyssey

Functie: Senior Project Manager


Het Odyssee project werd gezamenlijk uitgevoerd door EDS, Accenture, Murex en ABN AMRO. De scope van het project was de implementatie van het software product Murex (FX en MM).

Kees was verantwoordelijk voor alle infrastructuur (ITO) gerelateerde activiteiten (architectuur, sizing, aankoop, installatie en ondersteuning) en ADU activiteiten (interfaceontwikkeling). Het EDS-team bestond uit ongeveer 20 project medewerkers. De EDS begroting, beheerd door Kees, voor fase 1 (EMEA) bedroeg in totaal 4, 5 miljoen euro. Op 6 februari 2006 is het systeem live gegaan.Februari 2003 - oktober 2004


ABN AMRO - PB26

Functie: Project / Programma Manager


PB26 was de naam van een van de transitie programma's voor ABN AMRO. De doelstelling van dit transitie programma was het aantal servers met 40% te verlagen door consolidatie vóór 30/09/2004. Van de resterende aantaal servers zou 40% moeten migreren naar het EDS SMC (computercentrum) in het Verenigd Koninkrijk (vóór 30/09/2005). In 2003 begon Kees als 1 van de 4 projectmanagers voor PB26 EMEA (hij rapporteerde aan de EMEA Programma Manager). Als Projectmanager was hij verantwoordelijk voor de consolidatie van de database servers voor NL en UK. Vervolgens werd het aantal Projectmanagers gereduceerd tot 2 en werd Kees verantwoordelijk voor PB26 NL. Tijdens de laatste projectfase werd Kees gepromoveerd tot EMEA Programma Manager voor PB26.

Januari 2003 - januari 2003


Daikin Airconditioning

Functie: Cutover manager


In de loop van december 2003 werd Kees verzocht om het Daikin SCM project te ondersteunen. Het project stond als rood gemerkt aangezien de go live voorbereiding nog niet beschreven was en er sterke behoefte was aan een cutover manager en cutover projectplan als voorbereiding voor de Go Live van 3 februari 2003. In de tweede week van januari 2003 heeft Kees het draft cutover projectplan gepresenteerd aan de Stuurgroep. Het plan werd goedgekeurd en 1 week later heeft de Stuurgroep ingestemd met de Go-live datum van 3 februari 2003, welke ook werd gerealiseerd.

December 2001 - december 2002


SKF: LPS

Functie: Project manager


Het LPS (Leveraged procurement services) project is geïnitieerd tijdens het outsourcing contract tussen EDS/Ericsson en EDS/SKF waar deze service als onderdeel van MWe (Managed work environment) is verkocht.

De dienst biedt een webgebaseerde procurement oplossing voor computer apparatuur (Pc’s, printers etc.) voor iedere werknemer van Ericsson en SKF. Voordat de oplossing beschikbaar was, had EDS al een pijplijn van 100.000 potentiële gebruikers vanuit 10 verschillende klanten/accounts. Hoewel het enkele maanden duurde voordat EDS bereid was in deze oplossing te investeren is uiteindelijk het budget beschikbaar gekomen. LPS is als eerste ingezet voor SKF waar Kees van Duijvenvoorde verantwoordelijk was voor de implementatie wereldwijd. In november 2002 zijn de eerste 4 landen live gegaan met LPS.April 2001 - december 2001


SKF / Ericsson: LPS

Functie: Project Manager


Om klaar te zijn voor het gebruik en de efficiënte implementatie van LPS (zie hierboven) werd in juli 2001 het “LPS deployment design” project gestart. Kees was als projectmanager verantwoordelijk voor dit project. Het doel van dit project was het ontwikkelen van een aantal generieke LPS producten (project plan, kosten model etc.). Deze voorbereiding zou een efficiënte en snelle inzet van LPS mogelijk maken. In december 2001 is dit project succesvol afgesloten.

Januari - maart 2001


Nokia Telecom

Functie: SAP Project Manager, Pre-sales


Kees nam deel aan pre-sales activiteiten voor de wereldwijde SAP-HR outsourcing en een wereldwijde SAP-HR-Payroll uitrol voor Nokia telecommunicatie in 12 landen in Europa, Azië en Amerika. Kees was verantwoordelijk voor het maken van diverse proposals.

December 1999 - december 2000


NSP – Transport (Nederlandse Spoorwegen),

Functie: SAP Programma manager


Voor de onderneming NSP (Nederlandse Spoorwegen Personeelszaken) is eind 1999 een SAP release wijziging project gestart voor HR (inclusief de salarisadministratie). NSP heeft ongeveer 25.000 medewerkers opgenomen binnen de HR module ten behoeve van onder andere de salarisadministratie en personeelsbeheer. Deze release wijziging had veel impact aangezien NSP nog een oude SAP release gebruikte. Als Programma Manager leidde Kees de diverse betrokken teams vanuit EDS, Cap Gemini en NSP. Het programma bestond uit de volgende projecten:

 • Communicatie: Kees was de verantwoordelijke eindredacteur van de nieuwsbrieven. De maandelijkse distributie van de nieuwsbrief naar 300 NSP gebruikers werd door EDS (onder aansturing van Kees) verzorgd. Tevens zijn diverse roadshows georganiseerd waarbij, middels presentaties, de verschillende gebruikersgroepen werden geïnformeerd over de nieuwe SAP release, geplande trainingen, projectvoortgang etc.

 • Technisch: een volledige installatie van een nieuw hardware platform (zowel clients en servers)

 • Functioneel: applicatieontwikkeling: van 23-interfaces

 • Opleiding: Werkinstructies en de opleiding van ongeveer 350 gebruikers.

Met ongeveer 20 projectmedewerkers werd het programma in oktober 2000 binnen tijd en budget opgeleverd. De EDS revenu uit dit programma was NLG 3,2 miljoen.

April 1999 - november 1999


Delphi - EDI roll-out Europa

Functie: Programma manager


Kees was de Programma Manager voor de succesvolle roll-out van EDI in Europa voor Delphi. Deze roll-out liep parallel met de SAP R/3 roll-out (genaamd VEGA) voor dezelfde Europese landen. Een centraal team in Antwerpen en een lokaal team per land vormden het totale EDI team.

Vijf projectleiders, elk verantwoordelijk waren voor 1 of 2 landen, rapporteerden aan Kees. Het totale team was 25 consultants. De EDS opbrengst van dit project was USD 2.8M.Januari 1999 - april 1999


General Motors - SAP

Functie: SAP Programma manager


Voor General Motors (in Duitsland) was Kees als Programma manager verantwoordelijk voor de implementatie van de volgende SAP projecten:

Interfaces en onderhoud (75 project medewerkers),

SAP-HR implementatie (15 project medewerkers),

SAP R/3 operationeel systeembeheer (15 project medewerkers ) en

Infrastructuur (10 project medewerkers).

Voor elk project was een projectmanager aangesteld die elk weer aan Kees verantwoording moesten afleggen over budget, voortgang etc.
December 1997 - december 1998


GASTEC _ SAP

Functie: SAP Project manager


Eind 1997 werd Kees gevraagd het Project management op zich te nemen voor een SAP implementatie voor de klant Gastec. Dit project had tot doel een Y2K probleem op te lossen. Bij deze implementatie werd de ASAP methodiek gehanteerd (Kees was ASAP gecertificeerd bij SAP). Het project heeft 11 maanden geduurd en werd met succes afgerond (binnen tijd en budget), terwijl de scope qua SAP modules, die zijn geïmplementeerd zeer uitgebreid was (PS, FI, CO, AA, MM, SD, CATS). Ook interfaces, conversie, rapportages (ABAP) en een nieuwe infrastructuur was onderdeel van het project. Het team bestond uit 12 EDS (SAP) consultants en 20 key gebruikers.

De omzet van dit project was NLG 2.2M. Dit succesvolle project resulteerde ook in een (systeembeheer) contract (technisch en functioneel) voor deze klant.October 1996 - november 1997


Thyssen Staal: SAP

Functie: SAP Project manager


Voor het staalbedrijf Thyssen was Kees toegewezen als project manager voor een SAP implementatie voor Thyssen Nederland. Deze implementatie is gebaseerd op een eerder uitgevoerde SAP implementatie voor Thyssen Oostenrijk.


Werkervaring (Inter Access)
Januari 1996 - september 1996


Verschillende SAP klanten

Functie: Pre-sales, SAP Project manager


Kees was als Project manager ingezet voor de implementatie SAP voor diverse klanten (Primax, Carbon Black). Elk van deze projecten bestond uit 5 a 6 consultants en 10 tot 15 key gebruikers. De omzet voor elk van deze projecten was rond de USD 500.000, -.

Februari 1995 - december 1995


Shell Chemie: SAP

Functie: SAP Project manager


Onder Kees als Project manager en senior consultant werd SAP R/3 “Warehouse management” geïmplementeerd voor Shell Chemie Frankrijk ( Berre) om 24-uurs beschikbaarheid te bieden en om een volledig geautomatiseerd magazijn aan te sturen. Het team bestond uit 5 consultants en een aantal key gebruikers.


April 1989 - januari 1995


Shell Chemie: SAP

Functie: Project manager SAP consultant


In 1989 heeft Shell Chemie aan Kees gevraagd om te participeren in het SAP R/2 evaluatieteam. Shell begon deze evaluatie om te vast te stellen of SAP R/2 zou kunnen voldoen aan de Shell vereisten. Kees was aanvankelijk toegewezen als teamleider van het "Voorraadbeheer" team. In december1989 is het definitieve besluit genomen om SAP R/2 globaal te gaan inzetten voor Shell Chemie. De implementatie had tot doel 1 geïntegreerd informatie systeem neer te zetten voor alle operationele Shell bedrijven in heel Europa. Dientengevolge zouden de lokale IT systemen kunnen verdwijnen om tot de gewenste kostenbesparingen te komen. De eerste SAP R/2 implementatie vond plaats voor Shell Benelux. Vervolgens is de verdere roll-out in Europa is voortgezet.

Tijdens de eerste jaren was Kees ingezet als SAP consultant voor de configuratie van de RM-MAT module. Vanaf 1991 was hij de Projectmanager voor de implementaties van SAP “Warehouse management” voor de Shell Chemie magazijnen in Rotterdam Pernis, Breda en het Verenigd Koninkrijk. Alle magazijnen werden met succes geïmplementeerd binnen tijd en budget. .Juni 1986 - maart 1989


Verschillende rollen / klanten

Functies: Systeem ontwerper, Informatie analist, Pre-sales


Kees was als consultant binnen verschillende IT projecten werkzaam voor Schuitema (Detailhandel), Farnest Engineering (Ingenieurs bureau voor Hoogovens) en BP (Oliemaatschappij). Daarnaast was hij ook een belangrijke speler in (pre-) Sales activiteiten voor SAP projecten en outsourcing.

Ten slotte ontwikkelde hij trainingen op het gebied van functioneel ontwerp en acteerde tevens als trainer voor deze opleiding.
Werkervaring (Exxon)
Juni 1981 - mei 1986


Esso Nederland (Exxon)

Rollen: Programmeur, Systeem Analist, Systeem ontwerper, informatie analist, projectleiderEsso, de eerste werkgever van Kees, was de omgeving waar Kees het vak als programmeur, systeemanalist, systeemontwerpen en teamleider leerde kennen. Kees heeft als programmeur het credit card informatie systeem gebouwd, rapportages ontworpen en gebouwd voor het verkoopinformatiesysteem. Ook heeft hij een simulatie systeem geconfigureerd voor de Esso aardgas verkopen
Cursussen/trainingen

 • Lean Six Sigma Green Belt (2007)

 • PMP gecertificeerd (2005)

 • GSMS (2002)

 • E.Business master class (SAP, 2001)

 • PME (Project Manager Excellence Program)

 • PM2 (1998) met modules als:

  • Risk management

  • Estimating

  • Onderhandelingstechnieken

  • Change management

  • Advanced Project management

 • ASAP certified (Accelerated SAP) 1998

 • SAP R/3 WMS (SAP-BRD, 1995)

 • SAP R/3-CO (SAP-BE, 1994)

 • Master Planning (APICS, 1991)

 • MRP (APICS, 1990)

 • Presentatie technieken (Boertien, 1989)

 • R/2 RM, WM, RV and PP (SAP Den Bosch, 1989)

 • TIA (Pandata 1988)

 • SISP (Strategisch Planning Informatie System) (DCE 1988)

 • Project Management (Inter Access, 1988)

 • Strategie Planning Informatie (DCE, 1988)

 • SDM-tools (Pandata, 1986)

 • Computer networken (Inter Access, 1986)

 • Time manager (1986)

 • Innoverend teamwork (Senectics 1985)

 • Methodologie voor programmeren, systeemanalyse en systeemontwerp (Exxon 1981-1986)

www.rijnvoorde.com mobile +31-6-29581845

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina