CurriculumVita e Persoonlijke gegevensDovnload 59.07 Kb.
Datum27.09.2016
Grootte59.07 Kb.
C u r r i c u l u m V i t a e

Persoonlijke gegevens


Achternaam : Makenbach-Borgsteede

Voornaam : Brian

Mobiel telefoonnummer : 06 – 28 58 81 41

E-mailadres : BrianMakenbach@Gmail.com

Adres : Akkerland 21

1567 EH Assendelft

Geboortedatum : 12 december 1975

Geslacht : Man

Nationaliteit : Nederlandse

Burgerlijke stand : Gehuwd met Anne Makenbach-Borgsteede

Kinderen : Twee (Joey en Dennis)

Rijbewijs : Nederlands rijbewijs (B)

Website : www.Makenbach.com


Kenmerken

Algemeen

 • Gedreven people manager

 • Flexibel / flexibele instelling

 • Goed gevoel voor humor

 • Nauwkeurig / exact / precies

 • Goed zelfstandig werken (al dan niet binnen een team)

 • Gemakkelijk in de omgang

 • Open communicatie

 • Gestructureerd

 • Creatief / nieuwe ideeën

 • Breed inzetbaar


Vaardigheden

 • Zeer goede Excel kennis

 • Sterk analytisch

 • Snel knelpunten herkennen

 • Professionele maar tevens informele manier om mensen te motiveren en te overtuigen

 • Heldere rapportages maken

 • Goede communicatieve vaardigheden

 • Data omzetten in informatieOpleidingen (verkorte weergave)

 • Belastingconsulent, College Belastingadviseurs 2004

 • HEAO, Bedrijfseconomie, Hogeschool Alkmaar 2000

 • MEAO, Economie en Administratie 1996Software

Gewerkt met / kennis over de werking van de volgende programma’s:


Spreadsheet : MS Excel (meer dan uitstekende kennis)

ERP / administratie : Oracle 11i; SAP R/3; Navision ABS Pro; Twinfield; Exact; Davilex; AccountView

Tekstverwerking : MS Word; Word Perfect

Data base : Business Object; Dbase; MS Access

AO vastlegging : SDW-AO; FlowCharter

Overige : MS Windows; MS PowerPoint, Cognos PowerPlay; MS Outlook;

Oracle ADI; Progressor; Remedy; Discoverer 4i; Cartesis Magnitude; DNB en CBS/iris; BaseNet (CRM & administratie)

Relevante werkervaring
De Raadgevers B.V. in Amsterdam

Verantwoordelijkheden: Verder optimaliseren en verbeteren van de financiële administratie. Leidinggeven aan de afdeling financiële administratie. Het opzetten van management informatie, alsmede het verstrekken van adequate informatie aan de aandeelhouders en externe partijen. Het opstellen van de budgetten, met daarin verschillende scenario’s en varianten op scenario’s. Financieel doorrekenen van business cases en commerciële activiteiten alsmede het doen van aanbevelingen omtrent de haalbaarheid en financiële gevolgen daarvan. Managen van de cash flow. Maken en implementeren van procedures. Lid van het Management Team (MT). Ad hoc vragen/ problemen oplossen.Functie: Controller

Branche: Juridische dienstverlening

Rapporteren aan:: Algemeen directeur

Leiding geven aan: 3 personen (incl hoofd administratie)

Periode: Oktober 2009 – december 2010 (interim)

DA Retailgroep B.V. te Leusden

Verantwoordelijkheden: Hoofdverantwoordelijkheid is het stroomlijnen van het integratie proces en de condities van de nieuw aangekochte drogisterijen "Uw Eigen Drogisterij" (UED) alsmede de groothandelactiviteiten van Brocacef binnen de reeds bestaande organisatie.Functie: Project controller

Branche: Retail:  drogisterij / parfumerie

Rapporteren aan: Financieel directeur

Periode: september 2009 (interim)DA Retailgroep B.V. te Leusden

Verantwoordelijkheden: Het bedrijfseconomisch/financieel/cijfermatig ondersteunen van de commerciële afdeling. Het maken van overzichten van en inzicht geven in de omzet en afzet ontwikkeling van de producten en (eigen) winkels. Het financieel doorrekenen van investeringen in, verkopen van of verbouwingen bij de winkels die door DA in eigen beheer gehouden worden.

Het verzorgen van de informatievoorziening richting de directie / het management over het budget in vergelijk met de realisatie, tevens het verschaffen van informatie over de marktpositie van DA. Alle overzichten vinden op weekbasis plaats. Het bewaken van de gemaakte bonusafspraken en de financiële afhandeling daarvan. Het ontwikkelen van diverse rekenkundige modellen om het inzicht in data te verbeteren. Ad hoc vragen/ problemen oplossen.

Functie: Business controller

Branche: Retail:  drogisterij / parfumerie

Rapporteren aan: Financieel directeur

Periode: april – juni 2009 (interim)Altran Nederland B.V. te Schiphol & Hoofddorp

Verantwoordelijkheden: Het rapporteren van de financials conform de IFRS standaarden en de ontwikkelingen van de business aan de directie in Nederland en het hoofdkantoor in Frankrijk. Mede daarbij het consolideren van de verschillende werkmaatschappijen (2 in Nederland en 1 in Noorwegen). Het doorberekenen van de verschillende bonussen voor consultants en management. Het aansturen en begeleiden van het personeel en het onderhouden van contacten met het SSC inzake de administratie / maandelijkse afsluiting. Het verbeteren van systemen en rapportages en het verzorgen van verdere professionalisering van de afdeling en output. Het opstellen van het budget en het maken van de forecast. Het management bijstaan met raad en daad, en het verzorgen van management informatie. Lid van het Management Team (MT). Ad hoc vragen/ problemen oplossen.Functie:  Financial Manager / Business controller

Branche: Detachering technisch personeel

Jaarlijkse netto omzet: € 20.000.000

Rapporteren aan: Financieel directeur

Periode:  september 2008 – februari 2009 (interim)

Morgan Stanley Real Estate Funds (MSREF), te Amsterdam

Verantwoordelijkheden: Verantwoordelijk voor de financiële, fiscale en juridische gang van zaken voor een cluster van 89 entiteiten in verschillende Europese landen, zoals Nederland (B.V., stichting en Coop), Engeland (Ltd), Luxemburg (Sarl) en Frankrijk (SAS en SCI), die al dan niet zelfstandig onroerend goed bezitten.


Het onderhouden van goede relaties met investment controllers (USA), asset managers (UK), accountants, juridische en fiscale adviseurs in binnen- en buitenland. Ondersteunen en begeleiden van een tweetal Junior Entity Controllers. Verantwoordelijk en eerste aanspreekpunt voor nieuwe projecten, verkoop van entiteiten of onroerend goed, het jaarrekening en audit proces, opstellen van documentatie en het organiseren van directievergaderingen. Initiëren, controleren en beheren van geldstromen (eigen vermogen, leningen en geld) tussen de verschillende entiteiten. Het financieel rapporteren en consolideren van de diverse entiteiten.

Functie: Entity controller

Branche: Investeringsmaatschappij in onroerend goed

Leiding geven aan: 2 personen

Periode: juni – augustus 2008 (interim)


COLT Telecom (City of London Telecom), te Amsterdam

Verantwoordelijkheden: Managen van de vastlegging van financiële en/of statutaire gegevens en rapporteren van deze gegevens voor fiscale entiteit voor interne en externe partijen (overheid, accountants, CBS, DNB) in overeenstemming met de statutaire en overige vastleggingvereisten. Het coördineren en het bewaren van goede contacten tussen het lokale finance team, het Shared Service Centre (SSC) in India (zij verrichte alle feitelijke financiële handelingen) en de overige lokale afdelingen.

Trainen en begeleiden van het SSC team in het boeken en verwerken van financiële posten. Het vergaren en analyseren van financiële data om te verzekeren dat ze volledig, accuraat en betrouwbaar zijn. Het consolideren en opstellen van de winst en verliesrekening, de balans en andere financiële (maandeinde) rapportages. Deze voorzien van commentaar en het doen van suggesties ter verbetering.

Het opstellen van jaarlijkse financiële lange termijn en korte termijn overzichten (budget, forecast, jaarrekening). Ad hoc vragen/ problemen oplossen.Functie: Accounting & control

Branche: Telecom / ICT

Jaarlijkse netto omzet: € 107.000.000

Rapporteren aan: Financieel directeur / Accounting manager

Periode: mei 2007 – april 2008 (interim)
TEKA B.V., te Hoofddorp

Verantwoordelijkheden: Inzicht geven in de financiële stand van zaken bij de diverse dochterondernemingen. Het maken van, het input geven aan, het beoordelen en het verdedigen van het business model omtrent het verplaatsten van een productielocatie van één van de dochterondernemingen van Duitsland naar Polen. Het ondersteunen van de diverse dochterondernemingen bij het opstellen van financiële informatie. Het berekenen van nieuwe en herberekenen van bestaande kostprijzen en het beoordelen van deze. Het (financieel) beoordelen van nieuw aan te kopen bedrijven. Sparringpartner zijn en het begeleiden van de financieel directeur in de breedste zin van het woord. Ad hoc vragen/ problemen oplossen.

Teka bezit de merken: Küppersbusch Großküchentechnik, Küppersbusch Hausgeräte, Ucon, APD, Buades, Europea, Mitrol, Mofém, Sitre Telecom, Thielman, Portinox, Swiag, Thor.

Functie: Business controller / rechterhand Financieel directeur

Branche: Hoofdkantoor: Producent / Retail / B2C

Jaarlijkse netto omzet: € 890.000.000

Rapporteren aan: Financieel directeur

Periode: december 2005 – april 2007
Het Nederlandsche Muntenhuis B.V., te Almere

Verantwoordelijkheden: Het herstructureren en uitvoeren van de complete F&A functie. Waarbij alle aspecten daarvan aan de orde zijn: administratievoering, volledige perioderapportage inclusief forecasting en budget, business control, IFRS, ontwikkeling van en rapportage op key performance indicatoren. Feitelijke opdracht: zorgdragen voor financieel fundament en het wegwerken van ontstane verschillen in de administratie en rapportages naar aanleiding van de implementatie van het ERP-systeem SAP R/3. Het opzetten van procedures binnen de financiële administratie. Alsmede het op orde brengen van de personele bezetting en het herstellen van rust en stabiliteit op de afdeling. Lid van het Management Team (MT). Sparringpartner van de algemeen directeur.Functie: Finance Manager

Branche: Retail / B2C

Jaarlijkse netto omzet: € 30.000.000

Rapporteren aan: Algemeen directeur alsmede zuster en moeder in Nederland en Duitsland

Leiding geven aan: 5 personen

Periode: juli – november 2005 (interim)Sanders Belastingadviseurs B.V., te Haarlem

Bruijnse & Sanders, Accountants en Belastingadviseurs, te Haarlem

Verantwoordelijkheden: Het samenstellen van jaarrekeningen, verzorgen van aangiftes vennootschapsbelasting, omzetbelasting, dividendbelasting, inkomstenbelasting, loonbelasting en successie. Tevens het verzorgen en begeleiden van de automatiseringbehoefte en opstellen van diverse financiële overzichten. Advisering en begeleiding op fiscaal gebied voor zowel ondernemingen als particulieren. Opstellen en rapporteren van informatiestromen tussen Nederlandse BV’s en buitenlandse moeder of dochter ondernemingen.Functie: Directeur (mede eigenaar)

Branche: Accountancy

Jaarlijkse netto omzet: € 600.000

Leiding geven aan: 9 personen

Periode: augustus 2003 – juli 2005


Heinz Nederland B.V., te Zeist

Verantwoordelijkheden: Het bedrijfseconomisch/financieel/cijfermatig ondersteunen van de afdeling Marketing. Het begeleiden van de medewerkers van de afdeling Marketing bij maken van financiële rapportages. Het berekenen van nieuwe en herberekenen van bestaande kostprijzen en het optimaliseren van het facturenproces. De budgethouders begeleiden bij het bepalen van het budget en men up-to-date te houden over de status en hoogte van het budget. Het financieel toetsen van nieuwe marktintroducties. Het verzorgen van de informatie-voorziening richting Heinz Northern Europe en de directie over het budget en de forecast in vergelijk met de realisatie, tevens het verschaffen van informatie over de business/ markt en de positie van Heinz en haar producten hierin. Ad hoc vragen/ problemen oplossen. Sparringpartner van de financieel directeur.

Heinz bezit de merken: Heinz, Honig, John West, John Moir, Bourbon, Saroma, Trixi, Brinta, Creackfree, Baukje, Koninklijke De Ruijter, Venz, Roosvicee, Karvan Cevitan, Lessini, HAKFunctie: Decision Support Manager Marketing Nederland / Controller

Branche: FMCG / Retail

Jaarlijkse netto omzet: € 355.000.000

Rapporteren aan: Financieel directeur (direct) en Marketing directeur (indirect)

Leiding geven aan: 1 persoon

Aansturen/ondersteunen: Afdeling Marketing (ongeveer 20 personen)

Periode: april – juli 2003 (interim)
Kamps Nederland B.V. (tot 1 jan 2003: Quality Bakers Nederland B.V.), te Reeuwijk

Verantwoordelijkheden: Het verzorgen van de interne en externe informatievoorziening voor wat betreft het aanleveren van cijfermatige rapportages voor de afdeling Commercie (Marketing en Sales). Het coördineren van de werkzaamheden rondom de commerciële begroting, inclusief het analyseren en rapporteren van (eventuele) verschillen tussen budget en realisatie. Het controleren en bewaken van marketing- en verkoopbudgetten. Het uitvoeren van conditie-simulaties alsmede het toetsen, controleren en interpreteren van gemaakte prijs/conditie-afspraken door de afdeling Sales. Het maken van commerciële kostprijzen en het begeleiden bij het maken van verkoopprijzen. Het begeleiden bij de implementatie van het ERP software pakket SAP binnen de afdeling Commercie. Het verzorgen van de informatievoorziening aan de directie over het budget en de forecast in vergelijk met de realisatie, tevens het verschaffen van informatie over de business/ markt en de positie van Kamps/Quality Bakers en haar producten hierin. Ad hoc vragen/ problemen oplossen. Lid van het Management Team (MT). Sparringpartner van de financieel en commercieel directeur.

Kamps bezit de merken : Kamps, Jacob Kempenaer, Heuvelland, Bakkerij ‘t Stoepje

Functie: Commercial Controller

Branche: FMCG / Retail

Jaarlijkse netto omzet: € 235.000.000

Rapporteren aan: Commercieel directeur (direct) en Financieel directeur (indirect)

Aansturen/ondersteunen: Afdeling Commercie (ongeveer 12 personen)

Periode: oktober 2002 – maart 2003 (interim)


Heinz Nederland B.V., te Zeist

Verantwoordelijkheden: Het bedrijfseconomisch/financieel/cijfermatig ondersteunen van de afdeling Sales. Het begeleiden van de medewerkers van de afdeling Sales bij maken van financiële rapportages. Het berekenen van nieuwe en herberekenen van bestaande kostprijzen en het beheren van het facturenproces. De budgethouders begeleiden bij het bepalen van het budget en men up-to-date te houden over de status en hoogte van het budget. Het doorrekenen van de consequenties van kortingen, bonussen en acties. Het verzorgen van de informatievoorziening richting Heinz Northern Europe en de directie over het budget en de forecast in vergelijk met de realisatie, tevens het verschaffen van informatie over de business/markt en de positie van Heinz en haar producten hierin. Ad hoc vragen/ problemen oplossen. Sparringpartner van de financieel directeur.

Heinz bezit de merken: Heinz, Honig, John West, John Moir, Bourbon, Saroma, Trixi, Brinta, Creackfree, Baukje, Koninklijke De Ruijter, Venz, Roosvicee, Karvan Cevitan, Lessini, HAK.

Functie: Decision Support Manager Sales Nederland / Controller

Branche: FMCG / Retail

Jaarlijkse netto omzet: € 355.000.000

Rapporteren aan: Financieel directeur (direct) en de directeur Sales (indirect)

Leiding geven aan: 1 persoon

Aansturen/ondersteunen: Afdeling Sales (ongeveer 35 personen)

Periode: mei – september 2002 (interim)

Heinz Northern Europe, te Zeist (en tevens tijdelijk kantoor te Baarn)

Verantwoordelijkheden: Het opzetten van Noord Europese consolidatie afdeling in Nederland, alsmede het opleiden en begeleiden van medewerkers voor deze afdeling (enkele weken in Engeland geweest voor overname van verantwoordelijkheden en behoeften). Consolideren van de verschillende Noord Europese landen tot één winst en verliesrekening, balans, forecast en cash-flow overzicht. Consolideren van de verschillende Nederlandse entiteiten. Een breakdown maken van de geconsolideerde overzichten naar productgroepen op Noord Europees niveau. Het actief begeleiden van het budgetproces binnen de Nederlandse en de Noord Europese entiteiten. Het opstellen, creëren en consolideren van management sheets en presentaties. Het verzorgen van de informatievoorziening richting het moederconcern over het budget en de forecast in vergelijk met de realisatie, tevens het verschaffen van informatie over de business/markt en de positie van Heinz en haar producten hierin. Lid van het Management Team (MT). Ad hoc vragen/ problemen oplossen. Sparringpartner van de financieel directeur.

Noord Europa bestaat uit: Nederland (5 entiteiten), België (2 entiteiten), Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland,

Scandinavië (3 entiteiten) en FoodService (6 entiteiten)Functies: Manager Financial Reporting Heinz Northern Europe en rechterhand van de financieel directeur Heinz Northern Europe

Branche: FMCG / Retail

Jaarlijkse netto omzet: € 550.000.000

Rapporteren aan: Financieel directeur Heinz Northern Europe alsmede de moeder in Amerika en subdivisie in Engeland

Leiding geven aan: 2 personen

Aansturen/ondersteunen: Financieel managers van Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Scandinavië en FoodService

Periode: oktober 2001 – mei 2002 (interim)
Honig Merkartikelen B.V., te Koog aan de Zaan

Functie: Medewerker Planning & Control

Periode: september 2001 (interim)


Bruijnse & Sanders, Accountants en Belastingadviseurs, te Haarlem

Functie: Assistent accountant

Periode augustus 2001 (interim)


TMF B.V., te Amsterdam

Functie: Controller

Periode: juli – augustus 2001 (interim)


Sanders Belastingadviseurs B.V., te Haarlem

Functie: Assistent accountant

Periode: april – juni 2001 (interim)


UnieKaas Castricum B.V., te Castricum

Functie: Assistent hoofd administratie

Periode: oktober 2000 – maart 2001 (interim)


Bose Europe B.V., te Edam

Functie: Financial analyst

Periode: juli – september 2000


UnieKaas Dijkman B.V., te Castricum

Functie: Afstudeeropdracht

Periode: januari – juni 2000


Honig Merkartikelen B.V., te Koog aan de Zaan

Functie: Medewerker Planning & Control (stagiair)

Periode: oktober 1998 – maart 1999 als stagiair en in loondienst juni & juli 1999


Gomes Mercedes-Benz B.V., te Zaandam

Functie: Financieel medewerker (stagiair)

Periode: september 1995 – februari 1996Datadvise, te Oostzaan

Functie: Financieel medewerker (stagiair)

Periode: september 1994 – februari 1995


Van Heusden B.V., te Wormerveer

Functie: Financieel medewerker (stagiair)

Periode: februari – juni 1994Opleidingen

CB belastingconsulent

College Belastingadviseurs, te Culemborg

Diploma behaald: januari 2004HEAO, richting bedrijfseconomie

Hogeschool Alkmaar, te Alkmaar

Diploma behaald: augustus 2000

MEAO, richting economie en administratie

Economisch College Zaanstreek/Waterland, te Zaandam

Diploma behaald: juni 1996

KMBO, richting economie en administratie

Economisch College Zaanstreek/Waterland, te Zaandam

Diploma behaald: juni 1994

LEAO, richting economie en administratie

Cor Kakes, te Zaandam

Diploma behaald: juli 1992
Cursussen


 • PowerPlay Data Exploration (Cognos, te Nieuwegein - Diploma: juli 2002)

 • Computerboekhouden (St. examens in toegepaste informatica, te Rotterdam - Diploma: januari 1996)

Pagina van


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina