Cv  Walter LiekensDovnload 10.3 Kb.
Datum14.08.2016
Grootte10.3 Kb.
CV  Walter Liekens

----------------------

Walter werd geboren in Turnhout en groeide op temidden van een woelig arbeidersgezin in Westerlo. Van een echte toneelopleiding was daar in het Hart van de Kempen geen sprake ( van studio Teirlinck of conservatorium had het gezin Liekens alleen maar “ op den televies gehoord ” )

Toen hij, via vrije radio’s in Lier terechtkwam halfweg de jaren 80, kreeg hij de kans om zijn toneeldebuut te maken bij de lokale KLJ beweging in een stuk van R.De Ridder “ Als ik de lotto win “, een acteerkans die hij met beide handen greep. Sindsdien is Walter niet meer van de planken slaan.

hij mocht in een aantal schitterende producties staan zoals “Het proces Xhenceval” tot 2x toe zelfs,

de musial “Pallieter” met Gunther Levi, Jenny Tanghe en Door van Boeckel, “ One flew over the cuckoo’s nest” , Geweide geschiedenis”, “Oliver Twist”, “Drinken de Goden Duvel ? “, “Valstrik voor een man alleen” en diverse jeugdproducties.Hij had het genoegen om te mogen werken met regisseurs als Herman Fabri, Jos Dom, Jan Verbist, Karel Vingerhoets, JF D’Hondt, Frank de Kaey, e.v.a. hij mocht een aantal keren figureren in films en reclamespots, zelfs ooit aan de zijde van …Leonardo Di Caprio …als we zijn sterke verhalen mogen geloven...

Walter volgde ook een opleiding voordracht en toneel aan de Sted.Academie voor Muziek, Woord en Dans in Lier wat hem 2 x een grootste onderscheiding opleverde.

de laatste jaren tuimelde hij van de ene schitterende productie in de andere, vaak geholpen door zijn vriend en reggiseur Herman Fabri . (…een regisseur die als een vader voor mij is …)

in 2001 had onze olijkerd uit Lier nog een rol in “Zomernacht” van W.Shakespeare , samen met Gert van Mechelen als het blues brothers duo Oberon en Puck …, in 2002 in “ het haar van de hond” van H.Claus en in 2003 in “ het gezin Van Paemel “ van C.Buysse.

Begin 2003 kwam Walter bij TheaterSpektakel in Herentals terecht waar hij een hoofdrol kreeg in het kassukses “ Smullen met Snullen “ een productie waar het een echt plezier was om met collega’s als Jan Swab, Alex Janssens, Rik Rossenbacker en de anderen te mogen werken.

in 2004 had de acteur het geluk om in de cast van de schitterende productie “ Reizen met mijn Tante “ te mogen staan samen met Gert, Raf,Werner,Ellen en Pascale.Deze productie ging zelfs “op reis” .Hij speelde er nog enkel beklijvende stukken zoals “Het geheugen van water” en “ de kussenman” een stuk dat door vakmensen erg gesmaakt werd.

in 2005 hernam Lyra toneel het assisenstuk “het Proces Xhenceval” waarvoor regisseur Herman Fabri hem opnieuw vroeg voor de rol van verdediger Finck naast zijn vriend Peter van de Velde wat menige open doekjes opleverde ! “ één van de mooiste toneelervaringen die ik heb mogen doen...”

Hij was de voorbije jaren ook te zien in enkele tv reeksen, reclamespots en wervende filmpjes ( Zorgsector Hoofdstedelijk gewest, bouwsector Vlaanderen )

De laatste theaterproductie dateert van Maart 2007 waarin Walter het stuk “ hallo, 6 uur ten laatste “ van de fransman M. Perrier, samen met Raf jansen tot een geslaagd sukses wist te brengen.

In 2007 regisseerde hij, met veel sukses één van zijn lievelingsstukken: “het Proces Xhenceval” , bij het gezelschap Tilia Zoersel, waar hij erg veel bijval oogste dank zij de inzet van de ganse cast en crew. Een gedreven ploeg volgde zijn regisseur tot in de kleinste details ! “ Wat een luxe “

Quote:” hij tilde ons gezelschap tot boven zijn mogelijkheden uit ….”

De laatste jaren is Walter ook aan het regisseren geslagen.

1989 “ Als ik de Lotto win”  het Klaverblad Herentals

1990 “ Drinken de Goden duvel ? “  het Klaverblad Herentals

1993 “ Oorlogsfragmenten”  voor Middenschool Lier

1999 “ Onderweg”  voordracht programma S.A.M.D Lier

2000 “ Tussen liefde en leegte”  voordracht programma S.A.M.D Lier ( eindwerk)

2004 “Who’s life is it anyway”  Toneel Lisp Lier

2006 “ Dolle pret in het cabaret”  ’t Zepapke Geel ten Aard

2007 “ Life line”  De Hulst Hulshout

2007 “ het Proces Xhenceval”  Tilia Zoersel2009  Ootello Mol Ezaart

2010  Tilia ZoerselDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina