Dag 1: Vertrek Vlucht naar Athene met aansluitend transfer naar het hotel. Dag 2: Athene op z’n mooist!Dovnload 14.84 Kb.
Datum17.04.2018
Grootte14.84 Kb.
Oud Griekenland 2 – 11 maart 2008

Dag 1: Vertrek

Vlucht naar Athene met aansluitend transfer naar het hotel.


Dag 2: Athene op z’n mooist!

We nemen de hele dag de tijd om de mooiste bezienswaardigheden van Athene te bezoeken. We beginnen met een stadsrondrit om een goede indruk van de stad te krijgen. Athene, dat is meer dan drieduizend jaar geschiedenis, dus de rondrit voelt als het rijden door een openluchtmuseum. Aansluitend rijden we door naar de Akropolis, de bekendste bezienswaardigheid van Athene. We zien de belangrijkste gebouwen; oa het Parthenon en het Erechtheion. We sluiten de dag af met een bezoek aan het Nationaal Museum. Diner en overnachting Athene.Dag 3: Epidaurus en Mycene

We laten Athene voorlopig achter ons en vertrekken richting Tolo.

Vandaag brengen we een bezoek aan het adembenemende theater van Epidaurus, het best bewaarde theater van Griekenland en geldt als het mooiste ter wereld. Het biedt plaats aan 14000 toeschouwers en is beroemd vanwege de buitengewone akoestiek. Tevens bezoeken we vandaag de burchtruïnes van Mycene met de beroemde leeuwenpoort. Diner en overnachting in Tolo.
Dag 4: Nafplion en Palamidi

Vandaag doen we Nafplion nog aan. Het prachtige stadje is bekend als één van de meest pittoreske steden van de Pelloponnesos. Het was van 1829 tot 1834 de eerste hoofdstad van Griekenland en speelde hierdoor een belangrijke rol in de geschiedenis van het moderne Griekenland. Uiteraard brengen we ook een bezoek aan de Palamidi, het grootste vestingcomplex in Griekenland. De middag is ter vrije besteding. Diner en overnachting in Tolo.Dag 5: Sparta en Mistras

We rijden naar Mistras. Nu is het een spookstad maar destijds was het de hoofdstad van het Byzantijnse Morea. Mistras wordt ook “het laatste Griekse wonder” genoemd. We rijden naar boven en bezoeken uitgebreid de oude Byzantijnse stad. Door de wijngaarden en de Taygetos bergen rijden we naar Sparta dat vanaf de 6de eeuw v. Chr. zo “Spartaans” ging leven dat er geen monumenten werden gebouwd en dat het ons vandaag de dag moeilijk voor te stellen is dat de macht van Sparta zo groot was. Diner en overnachting in Tolo.


Dag 6: Cruise Hydra – Spetses

Er staat vandaag een volle cruisedag op het programma. U varen naar de eilanden Hydra en Spetses voor de kust van de Peleponnesos. Op het autovrije Hydra vindt alle vervoer per ezel plaats.


Dag 7: Delphi

Delphi is in Griekenland één van de hoogtepunten van het antieke Hellas. We bezoeken de archeologische site en het museum. De godsdienstige en geestelijke uitstraling die van deze oude orakelplaats uitging reikte tot ver buiten de Helleense wereld. In een echt verbijsterende omgeving klampt het heiligdom van Apollo zich vast aan de flanken van de Parnassos, wellicht een van de meest majestueuze bergen in Hellas. Geen wonder dat de oude Grieken dit oord beschouwden als het middelpunt, de navel, van de wereld. Diner en overnachting in Delphi.


Dag 8: Kalambaka

Vandaag rijden we door de prachtige vallei van Tempi. De breedte van deze vallei is ongeveer 10 kilometer en bevindt zich tussen de bergen Ossa en de Olympus. Heel beroemd is de hangbrug over de Pinios rivier die dagelijks door heel veel Griekse en buitenlandse toeristen bezocht wordt. Het uitzicht is naar de groene omgeving met platanen, cipressen en weelderige planten en doet werkelijk sprookjesachtig aan. Diner en overnachting in Kalambaka.


Dag 9: Byzantijnse kloosters en Iconen

Na het ontbijt vertrek naar de Metéora, grote rotsmassa waar de Byzantijnse kloosters een onderkomen vonden. Hiervan getuigen de wondermooie wandschilderingen. We bezoeken er twee kloosters, echte kleinoden van de Byzantijnse kunst. ’s Middags rijden we naar ons hotel in Athene voor het diner en de overnachting.Dag 10: Naar huis

In de loop van de dag transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.


HOTELS

Athene: 3 overnachtingen in hotel Oscar* (www.oscar.gr)

Tolo: 4 overnachtingen in hotel Tolo* (www.hoteltolo.gr)

Delphi: 1 overnachting in hotel Hermes* (www.gtp.gr/Hermes-Dephi)

Kalambaka: 1 overnachting* (www.hotelantoniadis.gr)

* of gelijkwaardig.


VLUCHTSCHEMA (onder voorbehoud)

02 Maart Brussel – Athene 09.30 – 13.50 uur11 Maart Athene – Brussel 14.25 – 16.55 uur
PRIJS


TOESLAGEN

 • 1-Persoonskamertoeslag € 179,- per persoon


INBEGREPEN

 • Vlucht Amsterdam – Athene v.v..

 • Luchthavenbelasting!

 • Transfer luchthaven – hotel v.v.

 • Alle vervoer per comfortabele touringcar.

 • 09 nachten in goede middenklasse hotels op basis van een gedeelde 2-persoonskamer.

 • Verzorging op basis van halfpension.

 • Begeleiding door een Nederlands sprekende reisbegeleider.

 • Volle dagcruise Hydra – Spetses.

 • Entreegelden*

 • Calimiteitenfonds

* Acropolis ,National Archaeological museum , Theater of Epidaurus & Mycenae ,Palamidi ,Esparta, Mystras ,Boottocht Spetses–Hydra, Archaeological sight and museum of Delphi , 2 monasteries of Meteora
NIET INBEGREPEN

 • Annuleringsverzekering.

 • Reisverzekering.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina