Dci toernooibeleid 2002–2003 Magic: The Gathering Toernooiseizoen introductieDovnload 291.85 Kb.
Pagina1/5
Datum17.08.2016
Grootte291.85 Kb.
  1   2   3   4   5
DCI Toernooibeleid

2002–2003 Magic: The Gathering Toernooiseizoen
INTRODUCTIE

Dit document bevat de uitnodigings- en deelnamevoorwaarden voor Magic: The Gathering®

Toernooien voor het seizoen 2002-2003 en voor de kwalificatietoernooien die daaraan vooraf gaan. Dit document is niet van toepassing op toernooien die in het seizoen 2003-2004 of later plaatsvinden. Dit document kan gewijzigd worden zonder aankondiging. De meest recente versie van dit document is te vinden op thedci.com.
1 TOERNOOISEIZOEN

Elk Magic® toernooiseizoen begint de dag na het wereldkampioenschap (WK) en eindigt op de laatste dag van het eerstvolgende WK. Alle toernooien binnen deze periode vormen een toernooiseizoen.


Voorbeeld

Het 2002-2003 toernooiseizoen begint de dag na het WK 2002 en eindigt

op de dag van de finale van het WK 2003. Als een toernooi plaatsvindt tijdens hetzelfde weekend als het WK 2003 valt het onder het toernooiseizoen 2002-2003.
2 DEELNAME AAN EEN TOERNOOI

Spelers die geschorst zijn door de DCI™ mogen niet deelnemen aan toernooien die goedgekeurd zijn door de DCI. Ze mogen ook niet uitgenodigd worden op basis van rating. Als een speler geschorst is wanneer ratings worden geraadpleegd dan wordt deze speler niet meegeteld in deze ratings. Hij of zij zal niet worden uitgenodigd en zal geen byes ontvangen voor een toernooi dat gebaseerd is op deze ratings.


Bepaalde personen mogen niet deelnemen aan door de DCI goedgekeurde toernooien vanwege hun functie. Raadpleeg de DCI Magic huisregels voor details.
Toernooien worden ingedeeld als open of op basis van uitnodiging. Iedere speler mag meedoen aan een open toernooi zolang hij of zij maar voldoet aan de eventuele eisen aan woonplaats, leeftijd of amateurstatus en iedere andere voorwaarde die gesteld wordt aan dat toernooi.
Uitnodigingslijsten voor toernooien worden gepubliceerd op thedci.com.


 1. UITNODIGING OP BASIS VAN RATING

Voor veel toernooien worden spelers uitgenodigd op basis van hun rating. Deze uitnodigingen worden altijd gebaseerd op de ratings berekend zes weken voor het toernooi. De ratings die gebruikt worden zijn die van de meest recente woensdag die tenminste zes weken voor de laatste dag van het toernooi ligt.

Voorbeeld


Pro Tour-Chicago 2003 wordt gehouden van 12 januari tot en met 14 januari 2003. De laatste dag is op 14 januari 2003. De meest recente woensdag die tenminste zes weken voor dit evenement ligt is 4 december 2002. De ratings die gebruikt worden voor de uitnodigingen voor Pro Tour-Chicago 2003 zijn de ratings van woensdag 4 december.

4 REGELS VOOR UITNODIGING

Uitnodigingen die worden toegekend zoals beschreven in dit document worden officieel toegekend na verificatie van toernooiresultaten en rapportages die worden verzorgd door toernooiorganisatoren in de bestanden en formulieren van Wizards of the Coast, Inc.


Uitnodigingen die beschreven worden in dit document mogen niet worden doorgeschoven van de ene speler of van het ene team aan de andere speler of team behalve daar waar dit document dat specifiek beschrijft. Uitnodigingen gelden voor toernooien waarvoor ze uitgeschreven worden en mogen niet uitgesteld worden naar toernooien in de toekomst. Een speler heeft het recht om deel te nemen aan een toernooi indien hij of zij voldoet aan de voorwaarden die aan het toernooi voor deelname gesteld zijn en indien een ondertekend deelnameformulier is ingeleverd.
Wizards of the Coast houdt zich het recht voor om uitnodigingen toe te kennen, te beperken of in te trekken op ieder moment en naar eigen inzicht.
5 PRO PUNTEN

Pro punten worden toegekend aan spelers op basis van hun resultaten op Pro Tours, Grand Prix en WK’s. Pro punten worden gebruikt om de Pro ranglijst te berekenen, Pro Speler van het Jaar en Nieuwkomer van het Jaar te bepalen en om uitnodigingen voor bepaalde toernooien toe te kennen.


Pro punten worden officieel toegekend op de laatste dag van betreffende toernooien nadat de definitieve stand bekend is gemaakt, maar, indien van toepassing voordat uitnodigingen doorgeschoven worden. Alleen spelers die daadwerkelijk deelnemen aan een betreffend toernooi zullen Pro punten ontvangen voor dat toernooi.
Pro punten worden toegekend op basis van het volgende schema. Op team toernooien ontvangt ieder teamlid het aantal genoemde punten.


Plaats

Grand Prix

Individueel

Grand Prix

Team

Pro Tour

Individueel

Pro Tour

Team

WK

Individueel

WK

Team

1

6

4

32

24

32

6

2

5

3

24

18

24

5

3–4

4

2

16

12

16

4

5–8

3

1

12

8

12

3

9–12

2

1

8

6

8

2

13–16

28

6

8

1

17–24

17

4

725–32

16

3

633–48

5

2

549–64

4

2

465–128

3

2

3129+

2

2

2

Voorbeelden

 • Ieder lid van een team dat als vierde eindigt op een team Pro Tour toernooi ontvangt 12 Pro punten;

 • Spelers die op een 129ste plaats of lager eindigen op een Pro Tour toernooi ontvangen 2 Pro punten;

 • Spelers die op de 33ste plaats of lager eindigen op een individuele Grand Prix ontvangen nul Pro punten;

 • Elk van de drie leden van een nationaal team dat op de achtste plaats eindigt bij de teamcompetitie op het WK ontvangt 3 Pro punten.6 PRO RANGLIJST

Na ieder Pro Tour toernooi of WK krijgen spelers een plaats op de ranglijst doordat alle Pro punten worden opgeteld vanaf het voorgaande WK en de vijf Pro Tour toernooien inclusief de Grand Prix toernooien die gehouden worden voor het betreffende Pro Tour toernooi of WK en na het voorgaande Pro Tour toernooi of WK (degene die het meest recent is.) Aan deze ranglijst, die Pro ranglijst wordt genoemd, wordt gerefereerd met de naam van het Pro Tour toernooi of het WK dat meegeteld is voor deze ranglijst. Een Grand Prix toernooi telt direct voor de volgende Pro Tour ranglijst; daarbij maakt het niet uit voor welk Pro Tour toernooi de Grand Prix uitnodigingen uitgeeft. Als een Grand Prix toernooi en een Pro Tour toernooi in hetzelfde weekend plaatsvinden, wordt de Grand Prix beschouwd als voorafgaand aan het Pro Tour toernooi of WK in datzelfde weekend.


De Pro ranglijst wordt gebruikt om byes te bepalen voor Grand Prix toernooien en uitnodigingen voor bepaalde andere toernooien.
De volgende Pro ranglijsten worden berekend tijdens het toernooiseizoen 2002-2003.Pro Standing

Periode per toernooi

2002 Pro Tour–Boston

10 september 2001 tot en met 29 september 2002

2002 Pro Tour–Houston

5 november 2001 tot en met 17 november 2002

2003 Pro Tour–Chicago

14 januari 2002 tot en met 5 januari 2003

2003 Pro Tour–Italië

18 maart 2002 tot en met 23 maart 2003

2003 Pro Tour–Yokohama

6 mei 2002 tot en met 11 mei 2003

2003 Wereldkampioenschap

19 augustus 2002 tot en met 10 augustus 2003


Voorbeeld

De Pro standing van Pro Tour-Boston 2002 wordt berekend op basis van de toernooien die plaatsvonden vanaf de dag na Pro Tour-New York (10 september 2001) tot en met de laatste dag van Pro Tour-Boston 2002 (29 september 2002). Alle Pro punten die een speler verdient op Grand Prix en Pro Tour toernooien en/of het WK tijdens dit interval tellen mee voor de Pro Tour-Boston 2002 standing.7 PRO SPELER VAN HET JAAR

De speler met de meeste Pro punten over een seizoen wordt Pro Speler van het Jaar genoemd. Naast deze titel ontvangt de Pro Speler van het Jaar uitnodigingen voor bepaalde toernooien tijdens het volgende seizoen. De speler ontvangt tevens reiskosten en accommodatie voor ieder Pro Tour toernooi en het WK in het volgende seizoen.


8 NIEUWKOMER VAN HET JAAR

De speler met de meeste Pro punten aan het einde van het seizoen die nog niet eerder in een vorig seizoen heeft deelgenomen aan een Pro Tour toernooi of een WK wordt de Nieuwkomer van het Jaar genoemd. Naast deze titel ontvangt de Nieuwkomer van het Jaar reiskosten en accommodatie voor één van de Pro Tour toernooien of het WK (waarvoor de speler een uitnodiging heeft) van het volgende seizoen naar zijn of haar keuze.


9 BEROEP AANTEKENEN

Als een speler denkt dat een toernooiuitnodiging of een bye ten onrechte niet is toegekend, mag hij of zij formeel beroep aantekenen bij de DCI.


Klachten met betrekking tot uitnodigingen op basis van ratings of Pro punten moeten in schriftelijke vorm minimaal vier weken voor de startdatum van het betreffende toernooi in het bezit zijn van de DCI.
Klachten met betrekking tot byes op basis van ratings voor Grand Prix toernooien moeten in schriftelijke vorm minimaal vier weken voor het eerste Grand Prix toernooi dat mogelijkheid biedt tot plaatsing voor een Pro Tour in het bezit zijn van de DCI. Bijvoorbeeld het eerste Grand Prix toernooi dat de mogelijkheid biedt tot plaatsing voor Pro Tour-Houston 2002 is Grand Prix-Milwaukee. De eerste dag van Grand Prix-Milwaukee is 11 mei; dit betekent dat alle klachten over byes voor alle Grand Prix toernooien die plaatsing mogelijk maken voor Pro Tour-Houston – inclusief Milwaukee, Sao Paulo, Taipei, Sapporo, London, Buenos Aires, Cleveland en Hamburg – voor 12 april 2002 binnen moeten zijn.
Spelers in Noord Amerika, Latijns Amerika, het Verenigd Koninkrijk en de regio Azië/Pacific moeten hun klachten sturen naar hun eigen DCI contactpunt. Andere spelers kunnen hun klachten indienen bij hun locale coördinator (zie appendix B voor informatie).

Klachten mogen niet gebaseerd zijn op toernooien die niet goed doorgegeven zijn aan de DCI voor de periode waarover de rating is bepaald. Complete informatie over de wedstrijdhistorie is te vinden op thedci.com.


10 AMATEURSTATUS

Een speler heeft de amateurstatus als hij of zij nog nooit Pro punten heeft gehaald. Als aan een speler ooit enige Pro punten zijn toegekend van een Grand Prix, Pro Tour of een WK heeft deze speler niet langer de amateurstatus en mag hij of zij niet meer deelnemen aan amateurkampioenschappen of Junior Super Series toernooien en kan hij of zij geen amateurprijzen op Grand Prix en andere toernooien meer ontvangen. Individuele Grand Prix toernooien hebben een prijzenpot van $7.500 voor amateurprijzen. De spelers met de amateurstatus (aan het begin van het toernooi) die als hoogste eindigen komen in aanmerking om deze prijzen te ontvangen. Sommige Pro Tour kwalificatietoernooien hebben ook amateurprijzen.


Een team heeft de amateurstatus als alle individuele leden van het team de amateurstatus hebben. Dat wil zeggen dat alle teamleden nog nooit een Pro punt hebben verdiend. Team Grand Prix toernooien hebben een prijzenpot van $5.000 voor amateurprijzen. De teams met de amateurstatus die als hoogste eindigen komen in aanmerking om deze prijzen te ontvangen.
11 WERELDKAMPIOENSCHAPPEN

Het wereldkampioenschap is het Magic: The Gathering toernooi met het hoogste niveau en het vindt plaats aan het einde van ieder seizoen. Het wordt gehouden onder Rules Enforcement Level (REL) 5, het moet geleid worden door een level 4 head judge en het is goedgekeurd met een K-waarde van 48. Dit is een toernooi waaraan men alleen op basis van uitnodiging deel kan nemen.


Uitnodigingscriteria

De uitnodigingslijst voor een WK bestaat uit de volgende personen:
 • De huidige Wereldkampioen;

 • De huidige Pro Speler van het jaar;

 • De drie leden van ieder nationaal team en de door dat team aangestelde reserve;

 • Spelers met 20 of meer Pro punten volgens de Pro ranglijst voor het WK;

 • De top 50 DCI Composite ranglijst spelers die nog niet eerder uitgenodigd zijn;

 • De top 8 DCI Composite ranglijst spelers van het Latijns Amerikaanse continent die nog niet eerder uitgenodigd zijn;

 • De top 8 DCI Composite ranglijst spelers van de APAC regio die nog niet eerder uitgenodigd zijn;

 • De top 8 DCI Composite ranglijst spelers van de regio Noord Amerika die nog niet eerder uitgenodigd zijn;

 • De top 8 van het Europese Kampioenschap.


12 EUROPEES KAMPIOENSCHAP

Het Europees Kampioenschap (EK) is het toernooi van het hoogste niveau voor een bepaalde groep landen in Europa en de regio er omheen. Het wordt gehouden onder REL 4, het moet geleid worden door een level 4 head judge en het is goedgekeurd met een K-waarde van 40. Dit is een toernooi waaraan men alleen op basis van uitnodiging deel kan nemen.

  1   2   3   4   5


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina