De antimeid voor leerkrachten secundair onderwijsDovnload 10.42 Kb.
Datum26.08.2016
Grootte10.42 Kb.
Lesmap DE ANTIMEID
VOOR LEERKRACHTEN SECUNDAIR ONDERWIJS
Geen enkele school is drugsvrij. Leerkrachten beseffen dat en doen vaak grote inspanningen om verslavingen te voorkomen. Op dat gebied bestaan al heel wat waardevolle initiatieven.
D
l e s m a p
e Lesmap De Antimeid wil het thema drugs op een bijzonder originele manier tot gespreksstof maken, nl. vanuit een jeugdboek (uitgegeven door uitgeverij Abimo). De literaire aspecten vormen het indirecte, maar daarom niet minder effectieve uitgangspunt om met leerlingen te reflecteren en te discussiëren over drugs, drugsgebruik en drugsbeleid. De map telt 80 pagina’s en is samengesteld door Ilona Plichart en Ilse Trimborn.
Na de inleiding door Jo Briels, auteur van het jeugdboek (geschikt voor lezers vanaf 14 jaar), volgt een bespreking van De Antimeid. De bespreking bestaat uit een samenvatting van het verhaal, de verklaring van de titel, aandacht voor de illustraties, de structuur en titels van de hoofdstukken, het einde, het tijdsverloop, het vertelstandpunt, de personages en hun karakter, de relatie tussen Kitty en de anderen, het grondmotief en informatie over drugs en drugsgebruik. De map bevat 2 lesontwerpen (één voor leerlingen die het boek niet en één voor leerlingen die het boek wel gelezen hebben). De bijlagen bevatten o.a. fragmenten, sleutelpassages, opdrachten tijdens de lectuur en recensiemateriaal. In de literatuurlijst zijn jeugdboeken, volwassenenboeken, strips, brochures, informatieve boeken en educatief materiaal opgenomen. Als achtergrondinformatie voor de leerkracht is er een bijdrage over verslaving en een overzicht van de hulpverlening, aangevuld met nuttige adressen van regionale preventiewerkers, verenigingen en centra, en websites.
De Lesmap De Antimeid kost 7,00 euro + 2,50 euro administratie- en verzendingskosten

(+ 5,00 euro voor buitenland) en is te verkrijgen bij:Leesweb (voorheen KCLB).

Louys Frarynlaan 75/3

B-2050 Antwerpen

e-mail: info@leesweb.be

tel.: 03 272 21 46

fax: 03 773 34 66

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bestelstrook
Naam:

Leveringsadres:

Facturatie-adres:

Telefoon (tijdens de kantooruren):Bestelt ...... (aantal) exemplaren van de Lesmap De Antimeid aan 7 euro/ex.+ 2,50 euro administratie- en verzendingskosten (+ 5,00 euro voor buitenland).
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina