De camino del suresteDovnload 109.98 Kb.
Pagina1/3
Datum19.08.2016
Grootte109.98 Kb.
  1   2   3
DE CAMINO DEL SURESTE

In 2007 en 2008 liep ik de Camino del Sureste van Alicante naar Benavente, waar hij na ongeveer 775 km aansluit op de Via de la Plata of vanwaar je kunt doorsteken naar Santa Marta de Tera, 30 km verder op de Camino Mozárabe. De route verloopt vrijwel uitsluitend op verkeersvrije onverharde wegen. Op de Spaanse hoogvlakte zijn die breed, in de berggebieden zijn het veelal smalle voetpaden. De route is nergens gevaarlijk of extreem moeilijk.

De overnachtingsmogelijkheden in albergues zijn eerder beperkt, maar daar zal op den duur wel verbetering in komen. Comfortabele albergues zoals op de Camino Francés zijn er maar heel weinig. Soms stellen gemeentes een sportcentrum of een primitief zaaltje ter beschikking en een enkele keer kun je in een parochiezaaltje slapen. Eenvoudige hostals zijn er echter voldoende. Ikzelf heb daar veelal gebruik van gemaakt en omdat ik denk, dat er meerdere pelgrims onderweg zijn die wat meer comfort op prijs stellen, heb ik ook de hostals die je onderweg kunt gebruiken, vermeld.

Slechts één keer eindigde mijn dagetappe in een dorp zonder hostal. Dat was in Rielves, 25 km voorbij Toledo. Daar heb ik de bus genomen, terug naar Toledo. De volgende dag ben ik per bus teruggereisd naar de plek waar ik gestopt was.

Tweemaal heb ik de Camino del Sureste even verlaten om een overnachtingsplek te bereiken. De volgende dag ben ik teruggewandeld om de route weer op te pakken. Dat was in de buurt van Mora en nog eens in de buurt van Nambroca. Deze mogelijkheden zijn veneens beschreven.

De Camino del Sureste is nog echt in de ontwikkelingsfase. De route is redelijk goed bewegwijzerd met gele pijlen. Ik ben in totaal slechts drie andere pelgrims tegengekomen, de route is dus nog zeer rustig.

Hieronder volgt de beschrijving van de route die ik gevolgd heb.

Camino del Sureste


De Camino del Sureste begint in Alicante, bij de Iglesia Santa María.

Vanaf de kerk afdalen (calle Villaviega) en rechtdoor (calle Mayor en Plaza Sanctissima Fez). De Rambla en het Portal de Elche kruisen en rechtdoor (calle de San Francisco), de Plaza Calva Sotelo kruisen en rechtdoor tot de Avenide Frederico Soto. Oversteken en rechtdoor (Avenida Maisonave en calle Dos Reyes Catolicos) naar de Avenide de Oscar Espla. Deze naar rechts volgen tot een plein met een fontein. Daar linksaf (Avenide Aguilera). Bij een bocht naar rechts de richting Madrid/Albacete nemen (Avenida de Orihuela). Via een rotonde de Gran Vía kruisen en rechtdoor. Voorbij de Plaza de la Luna de tweede straat rechts nemen (Calle de las Cypreses) naar de ingang van het kerkhof van Alicante. Daar staat aan de overkant de eerste gele pijl. Voor deze eerste 6,5 kilometer door de stad kun je eventueel bus 04 nemen. Deze stopt voor de ingang van het kerkhof.6,5 km, kerkhof van Alicante

Linksaf, voor het kerkhof langs (camino de la Alcoraya). Onder de autobaan door en vervolgens linksaf op een asfaltweg. Rechtdoor, over een klein colletje en vlak daarna linksaf op een onverhard pad. Een verkeersweg oversteken en de asfaltweg nemen in de richting van een fabriek. Daar rechtdoor op een bredere asfaltweg. Bij de splitsing, even voorbij de ingang van cementfabriek Folcin, rechts aanhouden. Nog steeds op asfalt. Als na enkele cementfabrieken de weg scherp naar links buigt, rechtdoor gaan op een onverharde weg. Steeds rechtdoor, zijwegen negeren, op een kruising rechtdoor en voorbij een paar huisjes de onverharde weg met een haakse bocht naar rechts volgen.

Bij de verkeersweg Rebolledo - La Alcorraya rechtsaf en 200 m verder linksaf op een rustig asfaltwegje. In een bocht naar links rechtsaf op een onverharde weg. Op de kruising rechtdoor. Bij een rustige verkeersweg (Carretera del Fardacho) rechtsaf en 100 m verder, in een bocht naar rechts, linksaf op een onverharde weg. De verkeersweg naar Alcorraya kruisen en rechtdoor, alle zijpaden negeren. Op een nieuwe asfaltweg met een viaduct een autobaan in aanleg oversteken en even verder weer onverhard verder. (Dit deel zal misschien in de toekomst veranderen)

Bij een splitsing bij een waterbassin links aanhouden, het smallere pad. Hier begint een gebied met canyons. Bij de volgende splitsingen achtereenvolgens rechts, links en weer links aanhouden. Het smalle pad daalt steil de kloof in, gaat over een beekje en klimt aan de overkant weer naar boven, langs een tweede kloof. Bij een huisje komt het pad op een breder pad. Daar rechtdoor.

Bij een splitsing links aanhouden en even verder, bij de volgende splitsing, rechts. Bij een T-kruising rechtsaf (naar boven) en dit pad met een paar grote lussen volgen naar de verkeersweg van Orito naar de Cueva van Pascual.

Via de cueva (grot) naar Orito: Op de verkeersweg rechtsaf naar de Cueva de San Pascual. (kapelletje, picknickplaats, camping, vooraf aanmelden bij de gemeente Monforte del Cid, waar Orito bij hoort, tel. 965 620 025) Links van de Cueva op een paadje langs de steile helling afdalen naar een asfaltwegje. Daar rechtsaf. Bij de splitsing, even verder, links aanhouden en deze weg volgen naar het centrum van Orito.

Rechtstreeks naar Orito: Op de T-kruising linksaf, bij de volgende T-kruising rechtsaf op een asfaltwegje. Bij de splitsing, even verder, links aanhouden en deze weg volgen naar het centrum van Orito.

20 km. Orito. Geen voorzieningen, alleen een bar. Jeugdherberg, alleen voor groepen, sleutel bij het gemeentehuis van Monforte del Cid (Tel 965 620 025).

Het centrale plein linksaf via de trappen verlaten en links aanhouden (Avenida de San Pascual Bailón). Steeds rechtdoor, onder de autobaan door tot de rotonde bij Monforte del Cid.4 km. Monforte del Cid. Alle voorzieningen. Hotel de Asociaciones, tel 965 620 043).

Bij de rotonde tweede straat links (Calle de Agost), eerste straat links (Calle Cervantes - overdekte markt) en meteen rechtsaf (Calle de los Reyes Católicos), Avenida de Alicante oversteken en rechtdoor (Calle Casto Richart). Tweede straat rechtsaf naar Plaza de España met gemeentehuis en kerk. Rechtsaf (Calle La Iglesia), linksaf (Calle Ramón y Cajal) naar Plaza del Parador. Daar schuin/rechts oversteken (Calle Jorge Juan) en Monforte del Cid verlaten.

Bij een grote rotonde linksaf (richting Novelda) op een nieuwe asfaltweg. (Hier waren in 2007 wegeniswerken) Bij een nieuwe rotonde rechtsaf en dan eerste weg links. Bij de T-kruising schuin rechtdoor op de onverharde weg.

4 km. Novelda. Alle voorzieningen. Pelgrimsherberg (een dag vooraf opbellen naar Paco Serra tel 965 600 842 of 629 668 829). Hostal Pasaje** (tel 965 601 250), Hostal Suiza* (tel 965 601 996).

Linksaf, de rivier oversteken en steeds rechtdoor (Calle Sargenio Navarro en Calle Travesía), rechtsaf (Calle José Luis Gómez Navarro) naar de Plaza Vella met gemeentehuis en kerk. Rechtdoor (Calle Mayor - op nr. 14 heeft Paco Serra zijn kantoor - en vervolgens Calle Victor Pradera, Plaza Santa Maria Magdalena en Paseo de los Molinos).

Vlak voor een brug rechtsaf op een onverhard pad. Dit pad zonder afslaan volgen langs een fabriek, over en langs een riviertje, onder een groot aquaduct door (links op de heuvel kasteel la Mola) en onder hoge pilaren van de hoge snelheidstrein (AVE) door. Bij splitsingen steeds rechtdoor.

Na ruim 7 km onder een blauw gekleurd treinviaduct door en 300 m verder op de splitsing links aanhouden. De rivier oversteken en rechtsaf op een smaller pad, links van de rivier. Steeds rechtdoor, door een gebied met struiken en later langs een industriegebiedje, onder een verkeersweg door en langs de rivier. Een paar honderd meter verder de rivier op stapstenen oversteken en aan de overkant in dezelfde richting verder lopen. Bij een asfaltweg linksaf. Deze weg wordt een onverhard dijkje, rechts van de rivier. 100 m voor een muur rechtsaf en meteen weer links. Dit pad blijven volgen langs een omheining, een olijfboomgaard, achter de huizen van Elda langs, een speeltuintje, het huis ‘Los Pinos’ en dan via een asfaltweg en een verkeersweg Elda binnengaan.13 km Elda. Alle voorzieningen, hostal Santa Ana* (tel 965 380 419)

Door het parkje rechts van de rivier tot de brug. Daar rechts (San José de Calasanz) en de derde straat links (Avenida Novo Hamburgo). Voor de hostal de eerste rechts, (calle Huerto) nemen.

Avenida Novo Hamburgo verder vervolgen en ter hoogte van het kasteel linksaf de rivier oversteken (Avenida de Sax). Met een bocht naar rechts en één naar links onder de treinrails door. Verderop heet de Avenida de Sax Carretera de Sax. Op deze weg Elda uitlopen en net voor het ziekenhuis rechtsaf slaan (Calle Malva). Bij de verkeersweg (Carretera de la Toreta – CV 833) linksaf en vlak daarna rechts op een onverhard pad om een paar bochten in de verkeersweg af te snijden. Al heel snel dit pad rechtsaf verlaten en in een soort ‘vrije klim’ tegen de steile helling naar boven klauteren. Er is geen pad maar het traject is goed bewegwijzerd met gele pijlen. Op het vage pad, een stuk hoger, rechtsaf. Dit pad komt bij kilometerpaal 2 (Puerta de Torreta) terug bij de autoweg CV 833.

Oversteken en linksaf langs de weg. (Verderop oversteken is levensgevaarlijk, doordat je daar geen zicht hebt op het verkeer). Een klein stukje verder de weg rechtsaf verlaten op een geasfalteerd dalend pad. Bij een splitsing, vlak daarna, links aanhouden op een smal onverhard dalend pad langs een hek. Bij de splitsing voorbij dat hek nogmaals links (het smalste van de twee paadjes). Dit pad komt uit bij een breder onverhard pad. Daar linksaf.

Een smal asfaltwegje kruisen en een huisje passeren. Vlak na een zijwegje naar rechts, linksaf op een smal paadje door een olijvenboomgaard. Bij de verkeersweg rechtsaf. Na ca 100 m kun je rechts naast de nieuwe weg een klein stukje op de oude lopen. Even voorbij het einde van die oude weg, naast een huis dat ‘Louisa’ heet, schuin/rechts een smal onverhard wegje nemen.

Op de splitsing bij een stallencomplex links aanhouden. Het pad buigt naar links, tussen de struiken door en wordt even verder een soort dijkje met rechts een riviertje. Na ca 2 km het watertje op stapstenen oversteken en aan de overkant in dezelfde richting verdergaan. Vlakbij Sax wordt het pad een asfaltwegje. Bij een T-kruising linksaf en met een brug het riviertje oversteken naar Sax.8 km Sax. Alle voorzieningen, hostal El Almendros (tel. 965 475 032)

Rechtdoor (Calle San Sebastian), over de rotonde en verder in de Calle San Sebastian. Een paar honderd meter verder rechtsaf naar het centrum (Gran Via). Steeds rechtdoor op de verkeersweg langs het kasteel. Even verder linksaf, onder het kasteel langs op een verkeersweg. Even verder rechts afslaan op een dalende, slingerende asfaltweg naar Santa Eulalia.5 km Santa Eulalia. Geen voorzieningen, alleen een restaurant

De asfaltweg wordt een onverharde vee trekweg. Na 700 m rechtsaf een brugje oversteken en meteen links afbuigen. Na ca 1.300 m op een middeleeuwse oversteekplaats de rivier oversteken en paar honderd meter verder, bij een volgende middeleeuwse oversteekplaats, rechts afslaan naar een dennenbosje.

Voorbij het bosje en een verlaten huis (Finca Maria del Carmen) bij de splitsing links nemen en op de splitsing meteen erna rechts. Eigenlijk is dat gewoon met de weg meedraaien. Na ca 2 km, bij een asfaltwegje, rechts afslaan en het wegje volgen tot bij de treinrails. Deze (voorzichtig!) oversteken en steeds rechtdoor naar Villena.

13 km Villena. Alle voorzieningen, hotel Salvadora* (tel.965 800 950)

Villena binnengaan in de Camino de la Rajá, bij het stoplicht rechtdoor (Calle San Benito), rechtsaf (Calle El Hilo) en verder rechtdoor, langs de Iglesia de Santa María, de Plaza Mayor. Nog steeds rechtdoor (Calle Teniente Hernández Menor. de Calle Ramón y Cajal, de Puerta de Almansa, en de Avda. de la Constitución). Dan linksaf langs de Iglesia de María Auxiliadora en weer rechtdoor (Calle La Virgen). De treinrails oversteken en de verkeersweg richting Yecla nemen.

Bij een benzinestation van Repsol linksaf op de verkeersweg richting Pinozo. Een eindje verder deze weg verlaten op de onverharde Via Verde del Chichara, een vroegere treinbedding. Deze ruim 10 km blijven volgen. Bij een wit huis iets naar rechts en meteen weer naar links, evenwijdig met het tracé van een hoogspanningslijn. Steeds in dezelfde richting verdergaan tot bij een asfaltweg in een industriegebiedje. Even naar rechts en dan links over een soort parkeerplaats. In de hoek van deze parkeerplaats gaat de Via Verde verder langs de achterkant van de fabrieken van Yecla.

Aan het eind van de fabrieksgebouwen een haakse bocht naar rechts maken langs een olijfboomgaard, in de richting van een verkeersweg. Een karrenspoor door de uiterste punt van de olijvenboomgaard brengt je op een halfverharde weg. Daar linksaf in de richting van een volgend gebouw, waar een rij hoogspanningsmasten met drie kabels begint. (Eigenlijk steeds ongeveer dezelfde richting aanhouden).

Het pad slingert achter de industriegebouwen langs. Op asfalt gekomen, even naar links en meteen weer naar rechts op een onverharde weg, weer langs de achterkant van de fabrieken en onder de drie hoogspanningsleidingen. Uiteindelijk kom je uit bij de verkeersweg. Het kruispunt oversteken en in de berm naast de drukke autoweg verder naar een rotonde. Bij een benzinestation schuin/rechts een brede laan met rechts een parkje nemen en Yecla inlopen.

24 km Yecla. Alle voorzieningen, hotel Avenida* (Tel. 968 751 215), hostal La Paz (Tel. 968 751 350)

Bij een T-kruising rechtsaf (Avda Literato Azorín), vervolgens rechtdoor (Calle Camino Real), langs het Parque de la Constitución en linksaf (Calle Miguel Golf en Calle Murillo) naar de Plaza Mayor. Daar steeds rechtdoor (Calle Corbalán, Plaza. de la Purísima, Plaza de España, Calle San Francisco en Parque de la Constitución. Daar linksaf (Calle del Carmen), rechtdoor (Calle San Luis) en rechtsaf op de Avenida de Córdoba (richting Almansa) tot een rotonde. Daar linksaf (richting Fuente Álamo – Jumilla).

Bij de stoplichten rechtsaf op een asfaltpad dat uitloopt op een onverharde weg. Bij een splitsing links aanhouden en bij de volgende splitsing rechts. Het aardewegje loopt langs een autoweg en komt na een tijdje uit op een bredere onverharde vee trekweg. Daar rechtsaf. Dit pad geruime tijd volgen. Het verwijdert zich van de verkeersweg en gaat er later evenwijdig mee lopen. Een zijpad naar links negeren. Steeds richting noordnoordwest aanhouden, over een pasje (Alto de Pulpillo) en dan steil naar beneden naar een pad dat van rechts komt. Daar linksaf (richting de weg en de Pupillo, een Romeinse villa met kapel).

Bij de splitsing, vlak daarna, rechts aanhouden (langs een landbouwschuur) en ca 200 m verder linksaf. Bij een kruising rechtdoor en op een pad dat van links komt (vlak bij de autoweg) rechtsaf, langs een paar huisjes (links) en ca 100 m verder, bij een schuur linksaf. Op de asfaltweg, even verder, rechtsaf. Een paar honderd meter verder, bij de Casas de Almansa, de verkeersweg oversteken en rechtsaf op een pad evenwijdig ermee. Bij de splitsing, vlak daarna, rechts aanhouden.

Na ca 2 km op de kruising met een asfaltbaantje, rechtsaf en de verkeersweg oversteken. Ca 200 m verder het asfaltbaantje naar links verlaten op een onverhard wegje. Driemaal bij een splitsing links aanhouden, een heuveltje over en bij een T-kruising rechtsaf door een eenzaam heuvelachtig gebied. Weer een heuveltje over en nu rechtdoor over leisteenplaten tot vlakbij een groepje huisjes.

Op de splitsing bij die huisjes rechts aanhouden (grote stenen platen als wegwijzers) en een eindje verder bij een volgende splitsing linksaf. Bij een T-kruising rechtsaf op een breder pad. Nu rechtdoor blijven gaan, over een heuvel en het dal in. Later wordt het pad geasfalteerd en 600 m voorbij dat punt op een splitsing rechtsaf, net zoals op de volgende splitsing. Dan verder rechtdoor tot in Montealegre del Castillo.


30 km. Montealegre del Castillo. Alle voorzieningen, geen hostal, nieuwe pelgrimsherberg in de vroegere slachterij (feb. 2009).

Bij het benzinestation aan de kruising van de verkeersweg naar Almansa en die naar La Higuera de weg naar La Higuera nemen en deze rustige verkeersweg ruim 7 km volgen tot La Higuera.7 km La Higuera. Geen voorzieningen. Bron langs de weg.

Bij de bron rechtsaf op een verkeersweg en kort daarna, bij kilometerpaal CV17, linksaf op een brede onverharde weg. Na ca 4 km rechts om een groepje huizen (Casas Nuevas) heen gaan. Voorbij het volgende groepje huisjes (Casas de la Puerta) rechtsaf een heuveltje op, in de richting van de windturbines.

Dwars door het windmolenpark lopen en op de T-kruising daarna rechtsaf op een rechte brede onverharde weg. Een (nieuwe) verkeersweg oversteken en op de oude verkeersweg verder. Net voor de eerste huisjes van Pétrola de carretera naar links verlaten, richting centrum.

16 km Pétrola. Café Manolo (waar je ook kunt eten), winkeltje, primitieve refugio in de parochiezaal naast de kerk.

Vanaf de refugio rechtdoor in de Calle Cecilia en de Calle Nueva (geen straatnaambord) in de richting van een bord ‘doodlopende weg’. Bij de splitsing aan het einde rechts aanhouden naar de verkeersweg. Oversteken en rechtdoor op een onverharde weg. Op de splitsing bij een Finca links aanhouden, tussen de gebouwen van de finca door en rechtdoor blijven gaan naar Horna.5 km Horna. Geen voorzieningen

Voor het dorp naar rechts buigen en de onverharde weg links van de asfaltweg nemen. Deze onverharde weg die zich van die asfaltweg verwijdert, bijna 5 km volgen tot vlak voor een verkeersweg. Daar rechts buigen op een pad tussen de bremstruiken.

Na 2 km komt dit pad op de verkeersweg CM 3255. Daar rechtsaf. Net voorbij kilometerpaal 3, na ongeveer 2 km, de weg bij een bocht naar rechts linksaf verlaten op een aardepad. Dit splitst zich meteen in een duidelijk pad (links) dat rechtstreeks naar Albacete gaat (deze etappe is dan ruim 33 km vanaf Pétrola) en een vaag graspad (rechts), dichter bij de autoweg, dat naar Chinchilla voert. Wij hebben het laatste pad genomen.

Het komt uit op een breder pad dat in dezelfde richting verder loopt. Met een tunneltje onder een treintracé door en schuin rechtdoor op een vaag pad naar een tweede tunneltje dat onder een volgend treintracé door gaat.

Voorbij dit tweede tunneltje vóór de volgende treinbedding naar rechts buigen op een paadje erlangs. Het komt uit op een zwarte assenweg. Rechtdoor lopen en over de verwaarloosde rails van het vroegere stationnetje klimmen, langs zwart/wit gestreepte spoorbomen. Bij de asfaltweg even naar rechts en dan linksaf, met een tunneltje onder de autobaan door.

Op de T-kruising, even voorbij het tunneltje (‘Sierra Procommunal’) linksaf en met de weg meebuigen naar rechts in de richting van ‘Campo Maniobras’. De weg wordt onverhard. Bij een kruising linksaf, in de richting van een groepje witte huizen.

Het wegje buigt terug in de richting van de autobaan en komt na bijna 2 km bij een landbouwweg. In dezelfde richting door blijven gaan naar een dienstweg naast de autobaan. Bij de verkeersweg, even verder, zijn hostals, het centrum van Chinchilla de Montaragón ligt hoger tegen de heuvel.

15,5 km Chinchilla de Montaragón. Alle voorzieningen. Hostal El Volante aan de oude carretera, vóór het binnengaan van het dorp (tel. 967 260 059).

De weg naar boven volgen in de richting van Chinchilla de Montaragón. Steeds rechtdoor (Avenida de la Guardia Civil en Calle del Arenal), dan linksaf (Calle Virgen de las Nieves) en deze straat met een bocht naar rechts volgen naar de Plaza de la Mancha.

Het plein verlaten via de boog onder het gemeentehuis en deze weg met een paar grote slingers naar beneden volgen via de Plaza de Pilar naar de Avenide de Albacete. Daar linksaf en een paar honderd meter verder rechtsaf op een smaller asfaltbaantje in de richting van het kerkhof.

Het kerkhof aan de linkerkant passeren op een onverharde weg en voorbij het kerkhof rechtdoor blijven gaan (niet meebuigen naar rechts). Vlakbij een fabriek komt het pad uit op de verkeersweg CV-B12. Daar rechtsaf. Voorbij kilometerpaal 12 en een hoogspanningsleiding linksaf op een onverhard pad. Op de splitsing meteen daarna rechts aanhouden.

Op een kruising met een ander onverhard pad (na ca 1 km) linksaf en op de T-kruising een eind verder, weer naar links. Op een splitsing bij een groepje witte huizen rechts aanhouden (de Camino de Levante komt van links zich vervoegen). Steeds ongeveer evenwijdig aan de autobaan en de spoorbaan blijven. Na ca 3 km, op een splitsing voorbij een onbewoond huis, links aanhouden en vervolgens rechtdoor tot de dienstweg van de autobaan.

Daar rechtsaf. Als de dienstweg van de autobaan afbuigt, niet de gele pijl naar links, de brug over, nemen (Dat is de Camino de Levante) maar op de dienstweg blijven. Na 200 m het middelste van de drie wegjes nemen en bij de volgende splitsing links aanhouden. Het pad draait naar links en komt terug op de dienstweg van de autobaan. Deze naar rechts volgen. Bij de volgende verkeersweg rechtsaf en deze weg met een wijde bocht naar links volgen naar een andere autoweg. Met deze weg over de spoorweg de stad inlopen.18 km Albacete. Alle voorzieningen. Vele hostals, o.a. hotel Altozano (tel. 967 210 462)

Bij binnenkomst van Albacete op de rotonde de eerste straat links nemen (Calle Conzales Rubio). Bij de T-kruising naar links (Calle Fasco Luss de Bilboa) en bij het volgende kruispunt naar rechts (Calle Frederico Garcia Lorca). Deze straat volgen tot het busstation en even verder het treinstation.

Tegenover het treinstation linksaf (Avenide de la Estación), bij de rotonde rechtdoor (Paseo Libertad). De vierde straat naar rechts (Calle Martinez Valena) brengt je in het centrum en bij de kathedraal.

De stad verlaten via de Paseo de Cuba tot bij een paar grote silo’s. Daar rechtsaf en met de verkeersweg mee op een viaduct over de treinrails en later over de autobaan. Beneden aan de brug scherp linksaf op een onverhard pad. Op de rotonde rechtsaf (richting Requeña) en ter hoogte van een groot parkeerterrein voor vrachtauto’s oversteken. Langs de geparkeerde vrachtwagens tot bij de fabriek van Renault Trucks. Daar een onverhard pad nemen dat naar de dienstweg van de autobaan voert.

De dienstweg ca 3 km volgen tot een brede grindweg die een bocht naar rechts maakt. In die bocht rechtdoor op een aardeweg. Nu steeds rechtdoor Na ca 3 km, als de weg naar links buigt om met een viaduct over een tracé van de AVE (hoge snelheidstrein) te gaan, rechtsaf op een onverhard wegje. Ca 1 km verder bij een T-kruising linksaf en met een viaduct over het treintracé heengaan.

Na het viaduct terug naar rechts buigen en de brede onverharde weg steeds blijven volgen. Na 6,5 km loopt het wegje dood op het talud van de autobaan. Daar rechtsaf op de dienstweg. Bij een stopbord kom je uit op een verkeersweg. Met die weg mee naar links buigen en met een tunnel onder de autobaan door.

Waar deze verkeersweg naar links draait, rechtsaf op een onverharde weg door een vierkante tunnel La Gineta binnenlopen.

18,5 km La Gineta. Alle voorzieningen, geen hostal, wel een primitieve refugio in het sportcomplex van het dorp. Vóór 14u aanmelden bij de ayuntamiento (tel. 967 275 002)

Voorbij de tunnel naar links afbuigen en de tweede straat rechts nemen (Calle San Juan). Rechtdoor in de Calle Real (met gemeentehuis) en linksaf (Calle Lope de Vega). Na ca 800 m, bij de kruising rechtsaf, langs het zwembad en onder de autobaan door (weg naar Tarragona).

Na een paar honderd meter linksaf op een kaarsrechte brede onverharde weg. Bij twee kruispunten rechtdoor, bij het derde (waar het pad smaller wordt) rechtsaf. Ca 1 km verder op een kruising linksaf en later (bij een ingestort huis) rechtsaf langs de autoweg, maar meteen het eerste wegje linksaf. (Camino rural de Romanos).

Bij een kruising rechtdoor, een paar zijpaden passeren en even verder op een groot kruispunt linksaf. Vervolgens het eerste pad rechts nemen (een soort karrenspoor) en dit pad geruime tijd volgen, over een afwateringskanaal en met een paar grote slingers in de richting van La Roda. Bij de dienstweg van de autobaan rechtsaf, met een bocht naar links over de autobaan en La Roda binnenstappen.
  1   2   3


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina