De Caverne van Artimara Open van woensdag tot en met zondag van 11 tot 17 uur



Dovnload 15.21 Kb.
Datum24.07.2016
Grootte15.21 Kb.

De Caverne van Artimara Open van woensdag tot en met zondag van 11 tot 17 uur.



 1. Het bord Home Deco Marokko langs de weg schuin t/o de nieuwe Albert Heyn en naast de Bloemenwinkel van Parijs en een blik op de winkelruimte. Onze openingsuren zijn aangekondigd op de site, de FB pagina en hangen aan de deur.(foto) - De rode planken maakten de vorige huurders over heel het gebouw. Ze schilderden de muren wit de buitenramen en daklijsten rood en omkaderden de ramen binnen met gips, waarvan ze de rotte vervingen op eigen kosten.-

 2. Voor groothandel zouden we op maandag moeten open zijn, de dag waarop winkeliers inkopen doen omdat hun winkel dicht is. We zijn op maan - en dinsdag gesloten. We maken ook geen afspraken op die dagen.



 1. We kopen houten kasten, kussens en vele dingen uit andere landen dan Marokko aan bij groothandelaars met een fair trade stempel (One World, Hadaya, ….) . zie facturen in Bijlage

 2. Niets is verpakt in dozen zoals in een groothandel: alles staat open en is geprijsd.

 3. Wij nemen deel aan beurzen voor particulieren.

2016 januari Wonen Nekkerhal Mechelen Bati-bouw Brussel 2012 Artisan-art Brussel 2011



Zie overzicht facturen leveranciers 2014 / 15 in bijlage waaruit blijkt dat:

 1. Wij doen geen vakbeurzen zoals in Parijs of Frankfurt. Geen facturen

 2. We plaatsen advertenties in de Rondom en allerlei lokale kranten om onze winkel aan bewoners in de omgeving bekend te maken. Zie bijlagen van kranten en facturen.

 3. Onze Btw verleggingsregeling op invoer is al drie jaar vervallen.

 4. Er is in t laatste jaar geen enkele container uit Marokko ingevoerd

 5. Er is bijna geen enkele factuur van transportfirma’s die paletten vervoeren.

De ingang. Er is geen gelijkvloers….. Op het Bord staat: Caverne van Artimara. Vrij entree van woe t/m zondag.11 tot 17 uur. Op de deur de openingsuren A4 zie boven. Houtwerk buiten is vers geverfd door de vorige huurders.



 1. Het gebouw is ongeschikt voor groothandelsactiviteiten.Je kan niet binnenrijden met paletten met goederen..voor een brute ruimte van 300m2=onwerkbaar.

 2. Wij installeerden een raam in de winkel deur en een laad brug voor rolstoelen waar de verhuurder erg boos over is. Ze is in licht paletten hout en staat volledig los van het gebouw. Je kan er niet met een transpallet over, wel met een inkoop karretje en rolstoelen. Dat is geschikt voor particulieren niet voor groothandel.

 3. Onze pallet rekken zijn onbruikbaar in dat gebouw. Een Vorkheftruk kan er niet binnen.

 4. Het woord “Groothandel “ dat we soms gebruiken is te vergelijken met de Makro Mythe. Dat heeft een commerciële bedoeling. Onze winkelinrichting bestaat uit rekken en dozen en is heel basic, sober. Klanten krijgen het gevoel ‘achter de schermen’ te mogen kopen en krijgen een betere prijs ondanks dat ze maar enkele stuks kopen . Ze neuzen graag in kisten en dozen. We zijn minder duur, doen veel stock verkopen en hebben veel producten van elke soort. Er wordt de laatste jaren ook verhuurd aan particulieren voor decoratie van 1001 nacht feestjes.

Je kan er een mooie winkel van maken”

Bij de kennismaking met Meneer van Dessel (Vadesco) en het charmante gebouw moedigde hij mij aan om het te huren. Hij kende ons van Leuven en zei ‘Je kan er een mooie winkel maken , het past bij uw spullen en er is een nieuw kantoortje ‘.De vorige huurders verbouwden het als winkel, als dekmantel, op hun kosten. Ze kweekten marihuana in de kelder op 200 m2 - in aarde bakken met lampen .De rest was een bouwval. De kelder liep onder water en is er kortsluiting en brand ontstaan waarop ze vluchtten.

Ik twijfelde om allerlei redenen om te huren; het nivo verschil, allemaal trappen, onhandig voor onze zware goederen, er is geen water, toilet en elektriciteit installatie - Enkel een Electra kast door de vorige huurder geïnstalleerd-, geen deuren, een kelder nog onder water. Meneer van Dessel liet me weten dat het was te nemen of te laten aan 1200 euro; dat hij de kelder al moest laten opruimen met veel kosten. Daarvoor hakten ze een gat in de muur naar buiten… omdat je niet langs die smalle trappen kon leeg halen. Hij raadde mij aan het huurcontract te laten registreren omdat ‘zijn kinderen’ ons er anders misschien voortijdig uit zouden zetten en voegde de zin in het contract toe van “het gebouw enkel te gebruiken voor commerciële doeleinden” Dat gaf me vertrouwen. Ik zou mijn plan trekken in het charmante gebouw. We maakten geen staat op van het gebouw.

Twee jaar werken aan het gebouw om ons te installeren

f

We plaatsten deze drie deuren en ramen in open gaten…. De tuin deur was een niet afsluitbare kapotte garagepoort. Al deze zaken knn we gewoon terug wegnemen bij vertrek. Het gebouw kreeg wel meer huur / waarde. Ik vermoed soms dat de verhuurder zijn huur te laag vind nu….na al onze moeite en investeringen en die van e voorganger. Wij repareren regelmatig dakgoten en pijpen om de kelder droog te houden. Wij hebben overal stopcontacten gemaakt. We verkopen lampen uit 1001 nacht en hebben veel stopkontakten nodig.



foto tentoonst

Wij vergrootten de toegang tot de kelder en maakten een mooie tuin.Het gat in de muur is nooit gedicht en wij maakten dus een deur.Voor particulieren heb je een proper gebouw en tuin nodig.Voor groothandel niet. We hebben een tentoonstelling hangen over Marokko als lokaas.



We plaatsten 2 ramen in de lege gaten… de keuken,het toilet met regenwater uit een tank in een ruimte waar het plafond deels was ingestort waar vroeger toiletten waren geweest. Anders zaten we zonder…en konden dieven binnen… via het plat dak. Hij wilde dat niet in orde maken en verwijt ons dat we ons plan trekken….

Ik wil de rechtbank ook zeggen dat wij reeds 2 keer verhuisd zijn met al die zware goederen (telkens 70 dagen werk met een ploeg van 8 mensen! ) en dat meneer van Dessel weet hoe hard we er gewerkt hebben en dat we lang willen blijven. Het is onmenselijk ons na 2 ½ jaar de huur op te zeggen. We waren nog niet eens geïnstalleerd met het vele opknap werk aan zijn gebouw. Het gebouw was niet af te sluiten. Meneer van Dessel ontkent veel en doet alsof hij t niet wil weten en verwijt ons de goede zorgen voor zijn gebouw. Hij wilde echter niet meer kosten maken na de ramp in de kelder die hij op kosten van de verzekering liet leeg maken en opkuisen! De deuren vond hij overbodig….

Deze fotos en reacties kregen we van klanten via facebook doorgestuurd om ons te steunen in ons verweer dat we weldegelijk aan particulieren verkopen



Leen Celis Ik wil ook wel de glaasjes die ik bij jullie kocht tonen. Wat is dat nu voor bs!

Khadija Darrag Ik vind de uitspraak jammer laatst nog mooie spullen gekocht bij jullie ;-)

Anne Hesemans Als foto's kunnen helpen, geef je maar een seintje. Hier hangt/staat wel wat van bij jullie.

Meris Martine Aarschot



Soledad Mezquida

D



Marc Allaerts Indien jullie niet zouden verkopen aan particulieren, hoe zou ik dan aan al die leuke spullen gekomen zijn die mijn woonkamer opfleuren ?





De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina