De GerardusschoolDovnload 46.29 Kb.
Datum21.08.2016
Grootte46.29 Kb.
Weekbrief

De Gerardusschool

Meerkreuk 2

2377 VA Oude Wetering

http://www.gerardusschool.nl/

de.gerardus@ssba.net

Schooljaar: 2013 – 2014

Nummer 11 / 29-11-2013
ALGEMEEN:

Algemeen nieuwsBeste ouders,

De Sint sfeer zit er goed in op school, de geur van de pepernoten, de spanning of hij wel zal komen. De Pieten hadden er afgelopen woensdag een aardig rommeltje van gemaakt, de gezellige toon is gezet! Wat een gezelligheid op school. De foto’s hiervan kunt u zien op onze Facebook pagina. Op 5 december hopen wij natuurlijk dat Sinterklaas een bezoekje brengt aan onze school. De dag zal beginnen met een feestelijke optocht. Niets is leuker dan dat deze optocht zo groot mogelijk is. U loopt toch ook mee? Wie weet komen wij de Sint en zijn Pieten onderweg wel tegen? U bent van harte welkom om mee te lopen. Ook de jongste kinderen die nog niet op school zijn van harte welkom.

M.i.v. 1 december zal ik gebruik gaan maken van ouderschapsverlof. Ik heb er voor gekozen om mijn verlof op woensdag op te nemen, dit gedurende dit hele schooljaar. Dit betekent dat ik op 4 december mijn eerste verlof dag heb.

In deze nieuwsbrief wil ik u informeren over het volgende: Juf Adri heeft haar ontslag ingediend. Na een periode van twijfel en overwegen wat het beste is, heeft zij hiervoor gekozen. Het werken in de groep en alle vergaderingen, overleg, administratie en verdere werkzaamheden kosten haar teveel energie. Natuurlijk zal zij de groep goed overdragen aan haar opvolger, zodat de overgang soepel zal verlopen en de kinderen er zo min mogelijk hinder van zullen ondervinden. Het ontslag zal ingaan per 1 februari 2014. Nu het ontslag bij iedereen bekend is, maakt dat het op zoek gaan naar een geschikte opvolger makkelijker. Indien hier meer over bekend is, zal ik u hierover informeren.

Ik wens u een goed weekend.

Met hartelijke groet,Karin Dol, directeur De Gerardusschool
Nieuwsflits Intern begeleider:Effectieve leertijd groepen 1/2 en 2/3.

Het komt regelmatig voor dat kinderen en /of ouder(s) en/of verzorger(s) onder schooltijd de school in- of uitgaan. Deze activiteit zorgt ervoor dat de leerkrachten van de groepen 1/2 en 2/3 vaak de deur moeten openen en of sluiten. Daarom twee vragen:  • Wil iedereen bij het verlaten van de school de schooldeur goed sluiten?

  • Willen alle kinderen en /of ouder(s) en/of verzorger(s) van de groepen 4 tot en met 8 het in- of uitgaan van de school zo veel mogelijk beperken? Indien mogelijk kan er in samenspraak met de leerkracht worden afgesproken dat bijvoorbeeld bij een tandartsbezoek het kind op de afgesproken tijd bij de schooldeur zal staan.

Bovenstaande vragen zullen er hopelijk voor zorgen dat de leertijd in de groepen 1/2 en 2/3 effectief besteed kan worden.
Leesatelier.

Maandag 9 december 2013 start een nieuw leesschema in het leesatelier. Mochten er nog ouders zijn die kunnen begeleiden op de maandag-, dinsdag-, woensdag- en/of donderdagochtend van 8:45 uur tot en met 9:15 uur, meld dit bij de betreffende leerkracht van uw zoon(s)/dochter(s). Alle hulp is welkom!


Profilering Gerardusschool.

Wellicht heeft u via Facebook , de website van de school, etc. gezien dat we dit schooljaar werken aan de profilering van onze school. Karin Dol heeft u al eerder geïnformeerd over dit ontwikkelingspunt voor dit schooljaar. Mocht u ideeën/vragen/opmerkingen/etc. hebben over de manier waarop wij ons profileren, dan horen wij dit graag.


Afgelopen week stond Facebook vol van allerlei activiteiten rondom Sinterklaas. Wat een leuke berichtgevingen en reacties vanuit verschillende kanten! Een mooi voorbeeld van profilering. Dank aan de enthousiaste mensen die hierop reageren!

Met vriendelijke groet,Piet Keijzer, Intern Begeleider De Gerardusschool

pietkeijzer@ssba.netNieuws van binnen de school
Goede-doelen-actie ‘’Filipijnen’’

Er zijn veel flessen opgehaald. Donderdag brachten de kinderen van groep 7-8 de laatste flessen weg. We hebben voor een bedrag van ruim 80 euro opgehaald. Namens de mensen in de Filipijnen: hartelijk dank voor jullie bijdrage!Sinterklaasnieuws

Nog maar één weekje en dan is het al 5 december!

Wat is het allemaal spannend! Zal alles op tijd in orde zijn met de cadeautjes???
Creamiddag groep 1 t/m 4

Donderdagmiddag hebben de kinderen hun tweede activiteit gedaan: wat een leuke mutsen zijn er weer geknutseld en er zijn weer bergen kruidnootjes gedraaid. Dankzij alle hulp van enthousiaste ouders liep het gesmeerd. Zelfs de zakjes met namen erop voor de kruidnootjes zijn meegeleverd aan de bakouders. Daardoor konden ze heel handig uitgedeeld worden en in de zelfgemaakte bakjes worden gedaan!

Alle ouders, die ons zo enthousiast geholpen hebben: héél hartelijk bedankt!
Sintfeest op 5 december

Alle kinderen gaan eerst naar hun eigen groep en vandaar gaan we Sint inhalen: we lopen in een optocht richting marktplein.

Op 5 december hoeven de kinderen geen tussendoortje mee te nemen. Wel moeten zij eten en drinken bij zich hebben voor de lunch. Wij zullen met elkaar lunchen op school en om 14.00 u. gaat de school uit!
Op vrijdag 6 december mogen de kinderen van groep 1 t/m 4-5 hun nieuwe speelgoed meenemen om op school te laten zien en ermee te spelen. Zorgt u ervoor dat het speelgoed is dat meekan en niet iets met allerlei kleine onderdeeltjes of techniekjes. Het zou zonde zijn als het kwijt raakt of stuk gaat! Groep 5-6 mag gezelschapsspelletjes meenemen (geen games). Groep 7-8 heeft een techniekochtend.

Sinterklaasnieuws: de Rommelpiet (of was het de Sorrypiet?)

Woensdagochtend kwamen de kinderen de school in onder de vrolijke klanken van het draaiorgel van meester Piet. De sinterklaassfeer zat er direct al goed in. Maar wat was dat schrikken in de klas zeg! Wat een rommel! De rommelpiet had goed zijn best gedaan! Alles, maar dan ook alles, was overhoop gehaald. De kinderen waren erg nieuwsgierig of er iets in hun schoen zat, maar om daar achter te komen moest er wel eerst worden geruimd! Gelukkig maken vele handen licht werk en was de klus redelijk snel geklaard. Uiteindelijk was er voor alle kinderen een leuk cadeautje. En……. omdat Piet er zo een vreselijke rommel van had gemaakt, was er nog een extra cadeautje: voor alle kinderen vingerpoppetjes van de Sint, zijn paard en twee zwarte Pietjes. Dank je wel Rommelpiet (of was het Sorrypiet?), met zo’n cadeautje waren we de rommel snel vergeten!Nieuws uit de groepenGroep 1-2:
Sinterklaas is de Gerardusschool niet vergeten. Hij is op zijn paard naar de Meerkreuk gekomen.

Het paard moest blijkbaar nodig, er lag een grote paardenvijg naast de school. Als de hortensia’s het volgend jaar goed doen dan weten wij dat het van de paardenmest komt. Sint had ook een rommelpiet gestuurd en die had overal rommel gemaakt en onze cadeautjes verstopt. Gelukkig kunnen de kinderen van groep 1 en 2 heel goed opruimen. Binnen de kortste keren was alles weer aan kant en konden ze hun pakje gaan uitpakken. Voor alle kinderen was er nu een leuk cadeau.

Of het goed gaat komen met de pakjes voor pakjesavond vragen wij ons af, we volgen met spanning het Sinterklaasjournaal.
Er wordt op de fruitdagen heel veel fruit gegeten, het gaat erg goed. Het fruit schillen of pellen is nog wel eens een probleem. Wilt u als u kind het echt niet kan het fruit schoongemaakt in een bakje meegeven? Om een banaan te kunnen pellen is het makkelijk als u er bij het steeltje met een mes een klein sneetje in maakt. Dan breekt de banaan heel gemakkelijk open.
De letter van de week blijft de F van Feest.
In de Engelse les leren we heel veel. Iedereen is enthousiast en betrokken. Deze week luisterden we naar een klein verhaaltje met plaatjes. De kinderen van groep 2 konden al prima vertellen waar het over ging. Knap hoor!
Wij hebben gemerkt dat champignons erg langzaam groeien op school. De champignons die nodig zijn voor een pannetje soep hebben we niet kunnen oogsten maar zijn gekocht in de Digros.
Juf Adri en juf MarianGroep 2-3:
Afgelopen week stond natuurlijk weer in het teken van Sinterklaas.

We hebben een blokjes-piet gemaakt. Daarbij moesten we eerst goed en netjes 16 vierkantjes vouwen, die daarna uitknippen en daar moest een piet van gemaakt worden. Ook hebben we het pietenhuis getekend.

Groep 2 is bezig geweest met het maken van een stoomboot van een melkpak en keukenrol. Daarbij moest én het pak én de keukenrol beplakt worden, wat nog best lastig was.

Ook hebben we gewerkt in een werkboekje van Sint, waarmee we alvast met de vraagstelling van de CITO toets (straks in januari) geoefend hebben. De letters van de week blijven de s en de p.

Groep 3 heeft de toets van rekenen gemaakt. Dit blok ging voornamelijk over splitsen, wat een aantal kinderen nog erg lastig vindt. Kijkt u maar naar de foto wat ermee bedoeld wordt. U kunt dit thuis ook goed oefenen, bijvoorbeeld met pepernoten en dan een aantal onder een bekertje stoppen. Volgende week zullen we met rekenen extra werkbladen doen, in het thema van Sinterklaas.
Deze week hebben we met taal de woorden huis (h) en weg (w) herhaald en volgende week zullen we bos (o) en tak (a) herhalen.
Woensdag was het een enorme rommel door de hele school! Gelukkig was alles snel opgeruimd en konden de pakjes uitgepakt worden. Wat zijn we verwend, ontzettend leuk! Voor foto’s hiervan, kijk op Facebook (als u ze nog niet gezien heeft).

Er rest ons nog 1 week met het thema Sint!

Verder hopen we natuurlijk dat hij 5 december onze school zal bezoeken!


juf Linda en juf Melanie
Groep 4-5:
Clothes!
Met Engels zijn we begonnen aan een nieuw thema: ‘Clothes’.
Inmiddels weten we al wat een jacket, trousers, shoes, socks boots en a coat zijn.
We gaan in dit thema nog veel meer woorden leren.
Het liedje dat we leren gaat ook over kleding. Dit is het nummer ‘New shoes’ van Paolo Nutini.
Een leuk nummer om thuis ook nog eens te luisteren!

Boekbespreking
Ook deze week hebben we weer geluisterd naar verschillende spannende verhalen. Katie, Lot en Alexander hebben hun boekbespreking gehouden. Dit was best een beetje spannend, maar het ging gelukkig goed!
Volgende week zijn Lisa, Mike en Bas aan de beurt.

Tafels oefenen
Elke week besteden we aandacht aan een nieuwe tafel.
Deze week zullen we de tafels 1, 2, en 10 herhalen.
Oefen thuis lekker met je vader, moeder broer of zus!


Pietje Pienter pakt uit
Aan de hand van het voorleesboek Pietje Pienter pakt uit hebben we deze week een nieuwe woordparachute gemaakt!
Juf Nikki

Groep 5 samen met groep 6:
De komende weken hebben de kinderen van groep 5 en 6 gym op de maandagochtend van meester Frank. Meester Frank is in dienst van de gemeente als “combinatiefunctionaris”. Hij heeft als taak diverse vormen van sport aan te bieden aan de kinderen en een brug te slaan met de verenigingen. Bewegen is gezond en heel belangrijk voor onze kinderen!

In de weken dat meester Frank op maandag met de kinderen gymt, vervalt de gymles op vrijdagmiddag. De kinderen volgen dan bij juf Conny een ander programma in de groep.


Juf Jenny en juf Conny
Groep 5 - 6:
Maandag hadden wij een creatieve middag. De groepen 4 tot en met 8 hadden groepsdoorbroken les. Er was een keuze uit: schoenen pimpen, zwarte piet pimpen, een zwarte pietenhoofd tekenen met wasco, een glas-in-lood piet knutselen, een grachtenhuis voor op het raam knutselen en een rap maken voor Sinterklaas.

Het was een erg geslaagde middag. De kinderen waren hard aan het werk en konden elkaar waar dat nodig was helpen.

Dinsdag hebben wij een toets voor Engels gemaakt en daarmee de derde les afgesloten. We zijn verder aan de slag gegaan om meer te weten te komen over De Nieuwe Wildernis. Naar aanleiding van stukjes van de film over de natuur in de Oostvaardersplassen, zijn we aan de slag gegaan om te ontdekken hoe dieren en planten met elkaar samenhangen.

En we hebben aan het einde van de middag een mooie slinger gemaakt voor juf Karin en juf Marlies. Deze slinger hangt in het kantoor van Karin.
Woensdagochtend was erg rommelig (zie nieuws uit de school).

Donderdag hebben de kinderen nagedacht over de vraag waarom lezen en voorlezen zo belangrijk is. We hebben er een relatiecirkel en causale lussen over gemaakt. En wat blijkt ?


Hoe meer plezier in lezen, hoe meer je gaat lezen.

Hoe meer je leest, hoe beter je gaat lezen.

Hoe beter je leest, hoe groter je woordenschat.

Hoe groter je woordenschat, hoe meer plezier in leze.n

Hoe meer plezier…….

En zo is het cirkeltje rond. We kunnen hem ook andersom lezen: we hebben een causale lus gemaakt. De kinderen kwamen zelf met het argument dat een grote woordenschat belangrijk is om de wereld om hen heen te begrijpen! Hoezo, lezen belangrijk?

We hebben met elkaar afgesproken dat de kinderen gaan proberen om het voorlezen thuis te stimuleren. Werkt u mee?
juf Jenny en juf Conny


Agenda


november

26-11 alle kinderen schoen zetten


december

5 -12 viering Sinterklaas, kinderen 14.00 uur vrij

10-12 oud papier

19-12 kerstviering van 19.00 – 20.00 uur

20-12 start kerstvakantie om 12.00 uur: alle kinderen ‘s middags vrij
Januari 2014

6-1 eerste schooldag

22-1 voorleesontbijt

8 dec Julia groep 5-6

18 dec Wessel groep 1-2

19 dec Travis groep 1-2

24 dec Dio groep 2-3

28 dec Amelia groep 1-2

6 jan Evy groep 7-8

7 jan Jens groep 5-6

8 jan Raoel groep 5-6

10 jan Loïs groep 5-6

13 jan Elisah groep 5-6

15 jan Jay groep 4-5

30 jan Madelief groep 5-6

gezonde traktatie

banaan


kiwi

aardbei


kers

satéprikkers

Gerarduskoerier 11, 29-11-2013
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina