De God van het Evangelisch Christendom is een MonsterDovnload 14.99 Kb.
Datum23.07.2016
Grootte14.99 Kb.


Auteur van The Shack /De Uitnodiging:
“De God van het Evangelisch Christendom
is een Monster”


http://www.lighthousetrailsresearch.com/newsletters/2010/newsletter20100628.htm
& http://solasisters.blogspot.com/; 29-6-2010

Alle Schriftaanhalingen komen uit de Statenvertaling (1977 of HSV)


Vertaling, links en plaatjes door M.V.

Verleden vrijdag woonde Ray Yungen een lezing bij aan de Concordia University in Portland, Oregon, om te luisteren naar de auteur van The Shack1 William Paul Young. De titel van Young’s toespraak was: “Kan God werkelijk zo goed zijn?”2. Tijdens die toespraak vertelde Young het publiek: “de God van het evangelisch Christendom is een monster”. Hij verwees naar het evangelische geloof dat God een God van oordeel is en de ongelovigen zal oordelen. Young wijst ook de bijbelse zienswijze van verzoening af (waarin Jezus voor ons stierf als plaatsvervanger om de prijs te betalen van onze zonden). Deze visie van Young werd duidelijk in een radio-interview van een jaar gele-

Volg deze link voor recensies over dit waardeloos boekden, waar hij de bijbelse leer van de verzoening afwees. Hij echoot de aspiraties van William Shannon en Brennan Manning, die beiden zeggen dat de God Die Zijn eigen Zoon straft om te betalen voor de zonden van anderen, niet bestaat:

“Hij is de God die de laatste druppel bloed eist van Zijn Zoon, opdat Zijn rechtvaardige woede, uitgelokt door zonde, kan verzoend worden. Deze God wiens stemmingen wisselen tussen goedgunstigheid en onstuimige woede - een God waarmee maar al te veel christenen vertrouwd zijn - is een karikatuur van de ware God. Deze God bestaat niet” (Shannon, Silence on Fire, p. 110, zie ook Brennan Manning die precies hetzelfde stelde in Above All, pp. 58-59)

Young vertelde zijn publiek dat van zijn boek nu 14 miljoen exemplaren zijn verkocht. Hij zei dat hij gelooft dat zijn boek een “god thing” is geweest om de mensen hun zielen te genezen omdat zovelen besmet werden door deze evangelische God. Young zei ook dat zijn boek zo effectief is omdat het in verhaalvorm is geschreven en men daardoor “past mental defenses” krijgt.

Young’s klaarblijke minachting van het Christendom (op een denigrerende manier zei hij dat er in de evangelische kerk “1,4 miljoen” regels zijn) wordt in zijn boek duidelijk getoond. Zie bv. daar waar de “Jezus” van The Shack zegt:

“Ik verlang er niet naar hen [mensen van alle religies en politieke achtergronden] christen te maken, maar ik wil wel met hen samengaan in hun transformatie tot zonen en dochters van mijn Papa” (p. 184).

Tijdens de lezing stelde Young een retorische vraag aan “evangelicals”: “Wilt u vasthouden aan uw duisternis?” (hij bedoelt de “engheid” en “intolerantie” die geassocieerd wordt met het evangelicalisme). Hij antwoordde daarna voor hen: “Nee, jullie willen ervan verlost worden”.Lees over “The Shack” - “De Uitnodiging”:

De “Jezus” waarvan de wereld houdt - naar aanleiding van The Shack /De Uitnodiging (NL)

http://www.wayoflife.org/files/04db089be4292aa04b5166482a3fccf2-259.html

http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/BookReviews/shack.htm

http://www.thebereancall.org/node/6994

http://lighthousetrailsresearch.com/blog/index.php?p=1123&more=1&c=1

http://lighthousetrailsresearch.com/blog/index.php?cat=50

http://www.alittleleaven.com/2008/05/the-shack.html

http://www.crossroad.to/articles2/08/shack.htm

http://herescope.blogspot.com/2008/10/shack-and-universal-reconciliation.html

http://herescope.blogspot.com/2008/10/sin-separates.html

http://herescope.blogspot.com/2008/10/universal-reconciliation.html

http://herescope.blogspot.com/2008/07/shack-elousia-mythical-mystical-black.html

http://herescope.blogspot.com/2008/08/relationship-on-rocks.html

http://www.leadingtheway.org/site/PageServer?pagename=sto_TheShack_Uncovered

http://apprising.org/2008/09/stay-away-from-the-shack/

The Plumbline 5-12-2008: http://www.deceptioninthechurch.com/orrel32.pdfhttp://www.spiritual-research-network.stirsite.com/theshack.html

http://nl.youtube.com/watch?v=YBLGxur9hss

dd. 19-3-2009: Shack-auteur ontkent de bijbelse plaatsvervangende verzoening!

dd. 08-9-2009: The Shack & Have You Read “The Shack” - I Have. Unfortunately

E-mail: verhoevenmarc@skynet.be

Homepage: www.verhoevenmarc.be of users.skynet.be/fa390968

Ga hier naar de Nieuwste Artikelen of www.verhoevenmarc.be/NieuwsteArtikelen.htm1 The Shack: letterlijk “De Hut”; NL-uitgave: “De Uitnodiging”.

2 “Can God Really Be That Good?”De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina