De inschrijving voor De Lokale Omroep Awards 2016 is geopend!Dovnload 17.22 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte17.22 Kb.

De inschrijving voor De Lokale Omroep Awards 2016 is geopend!
Doe mee met De Lokale Omroep Awards en laat zien wat jouw lokale omroep doet en kan!

Én maak met deelname bovendien je radio- en/of televisieprogramma (nog) beter met de tips en aanbevelingen die je voor ieder ingezonden programma krijgt in een persoonlijk juryrapport.


1. Wedstrijdbeschrijving De Lokale Omroep Awards 2016

In deze wedstrijdbeschrijving staat in welke categorieën Lokale Omroep Awards te winnen zijn, wat de beoordelingscriteria zijn, de werkwijze van de jury en een definitie van wat we onder ‘crossmediaal gebruik’ verstaan.

In de ‘wedstrijdvoorwaarden’ staan de spelregels voor deelname aan De Lokale Omroep Awards uitgebreid omschreven. Wij raden je aan om deze te lezen voor inzending, zodat je precies weet hoe je de uitzending moet aanleveren.
Er zijn Lokale Omroep Awards te winnen in de volgende categorieën:

- Radioprogramma (hieronder vallen programma’s in de volgende categoriën: varia, muziek, culturele programma’s, doelgroepprogramma’s, documentaires)

- Televisieprogramma (hieronder vallen programma’s in de volgende categoriën: varia, muziek, culturele programma’s, doelgroepprogramma’s, documentaires)

- Nieuws & Actualiteiten (alle nieuws- en actualiteitenprogramma’s)

- Crossmediaal gebruik*

- Presentatietalent


Jury

De jury van De Lokale Omroep Awards 2016 bestaat uit:

Juryvoorzitter: Toine van Peperstraten (presentator FOX tv, SBS6)

Onderdeel Programma’s: Bart Jan Cune (Radio538 Nieuws) Astrid de Jong (radiopresentator), Timo Kamst (opleidingscoördinator 3FM), Jeroen Overbeek (presentator NOS Journaal) en Liesbeth Staats (journalist, oa Brandpunt).

Onderdeel De Lokale Omroep van het Jaar: Mezen Dannawi (NPO, Strategie en Beleid), Sieb Kroeske (docent Radiomanagement Hogeschool InHolland), Frits Lintmeijer (Adviseur strategie, organisatie, communicatie, politiek), Jan Westerhof (Directeur Audio NPO) en Michiel Bosgra (directeur Studio040).
*Toelichting Lokale Omroep Award voor crossmediaal gebruik
Om verwarring over de term ‘crossmediaal gebruik’ te voorkomen, geven we hier aan wat we hieronder verstaan:

Het gebruik van meerdere media (TV, internet, mobiel, evenementen, print, radio etc.) rond 1 hoofdonderwerp. Het gaat er bij crossmediaal programmamaken om dat hetzelfde onderwerp via verschillende media aan bod komt, waarbij de omroep het via ieder medium op zijn eigen manier aanpakt. Het inzetten van ieder medium staat op zichzelf en is aanvullend ten opzichte van elkaar.  De specifieke eigenschappen van de verschillende media zijn terug te vinden in de keuzes die gemaakt zijn als het gaat om welke content voor welk medium, waar kunnen de verschillende media elkaar versterken en hoe verhouden de verschillende media zich tot elkaar. Een crossmediale aanpak gaat verder dan een multimediale aanpak en is ook meer dan het gebruik van sociale media.
Voorbeelden van crossmediale inzendingen/winnaars:
- 2012: A Meezing Messiah van TV Enschede:
https://www.youtube.com/watch?v=zU5u-vcl6sY
Of zoeken op Youtube OLONederland: A Meezing Messiah
- 2013: 24 uur Stichtse Vecht van RTV Stichtse Vecht
: http://www.24stichtsevecht.nl/home
Of zoeken via google: 24 uur Stichtse VechtBeoordelingscriteria

De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury. Voor de Awards geldt: allemaal anders, allemaal lokaal. De lokale omroepen hebben veel gemeen, maar er zijn natuurlijk ook verschillen (bijv. budget, personeel, faciliteiten). De jury zal hier in haar beoordeling rekening mee houden. De uitdaging voor de jury is dan ook om de inzendingen te beoordelen in de context van de middelen waarmee ze gemaakt zijn. Daarnaast let de jury onder meer op de

volgende aspecten:

1. Lokale verbondenheid

2. Originaliteit/creativiteit

3. Techniek

4. Muziekgebruik

5. Inhoud/kwaliteit van het programma

6. Vorm
Werkwijze jury

Voorselectie

Jurybijeenkomst (week 21/22)

Nominaties De Lokale Omroep Awards (week 21/22 bekendmaking)

Prijswinnaars (vrijdag 10 juni 2016 uitreiking Lokale Omroep Awards in Hilversum)

Persoonlijk juryrapport voor elke inzending (met tips en adviezen)


Spelregels in vogelvlucht

De eerste inzending is GRATIS. Iedere deelnemende omroep dingt automatisch mee voor:

“De Lokale Omroep van het Jaar 2016”. Voor elke volgende inzending bedraagt het inschrijfgeld

€ 27,50 ex btw (= € 33,25 incl. btw). Per omroep zijn er dus meerdere inzendingen mogelijk.

Er kunnen alleen programma’s worden ingezonden die zijn uitgezonden tussen 1 maart 2015 en 1 maart 2016. Alle inzendingen dienen uiterlijk 1 maart 2016 in het bezit te zijn van de OLON.
Inschrijven gaat als volgt:

a. ga naar www.olon.nl en volg de instructies m.b.t. deelname aan de Lokale Omroep Awards;

b. upload het programma;

c. vul het online deelnameformulier Lokale Omroep Awards in;

d. vul per inzending een nieuw inschrijfformulier in;

e. via de mail ontvangt uw omroep een bevestiging van deelname.


Alleen hele programma’s kunnen worden ingezonden, dus geen compilaties. Voor Presentatietalent is het wel mogelijk om een showreel in te sturen.

Een inzending mag maximaal 1 uur duren. Bij inzendingen langer dan 1 uur wordt alleen het eerste uur geüpload.

Lees voor inzending de ‘Wedstrijdvoorwaarden Lokale Omroep Awards’. Alle inzendingen uit voorgaande jaren zijn ook te bekijken via Youtube: www.youtube.com/OLONederland.

2. Wedstrijdbeschrijving De Lokale Omroep van het Jaar 2016
De Lokale Omroep van het Jaar

Vanaf 2013 heeft deze Award een nieuwe opzet gekregen. Deze prijs heeft een eigen jury die gaat bepalen welke omroep deze titel verdient. Welke omroep heeft zich dit jaar onderscheiden?


Selectiecriteria De Lokale Omroep van het Jaar
Alle omroepen die een programma inzenden voor De Lokale Omroep Awards 2016 doen mee aan de voorselectie voor De Lokale Omroep van het Jaar 2016.

Deze omroepen krijgen allemaal een vragenformulier waarop ze zelf moeten aangeven waarom zij de titel De Lokale Omroep van het Jaar 2016 verdienen. Op basis van deze verzamelde gegevens worden de omroepen aan een nadere selectie onderworpen.


Deze omroepen moeten :

- dagelijks lokaal nieuws brengen via diverse platforms (radio, televisie, website, social media);

- voldoen aan het LTMA (lokaal toereikend media-aanbod);

- samenwerken met andere lokale omroepen en andere lokale media;

- gericht zijn op maatschappelijke doelen en werken samen binnen de lokale gemeenschap (bijv. met bedrijfsleven, scholen, verenigingen).

Tevens wordt er gekeken hoe deze omroepen hun beschikbare geld, middelen en mensen inzetten om een professionele borging van journalistiek en bedrijfsvoering te borgen.


Uit deze omroepen worden door de jury de 6 beste omroepen geselecteerd die in aanmerking komen voor de titel De Lokale Omroep van het Jaar 2016.
Pitch

Geselecteerde omroepen krijgen max. 15 minuten de tijd om hun lokale omroep te presenteren om aan de jury te laten zien waarom hun omroep De Lokale Omroep van het Jaar moet worden. De juryleden krijgen gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezige vertegenwoordiger(s). Per omroep wordt er 30 minuten gereserveerd. Uitgebreide info over de pitch ontvangen de omroepen via de mail bij het vragenformulier waarop de omroep zelf moet aangeven waarom zij de titel Lokale Omroep van het Jaar verdient en wat andere omroepen van de lokale omroep kunnen leren.


Welke omroep wordt de opvolger van Studio040?

De genomineerde omroepen voor de titel De Lokale Omroep van het Jaar worden gedurende het jaar gepresenteerd als de visitekaartjes van de sector. De OLON betrekt deze omroepen bij projecten die een uitstraling hebben voor de gehele lokale omroepsector.

De Lokale Omroep van het Jaar 2015 neemt ook plaats in de jury van De Lokale Omroep van het Jaar 2016 om mede te bepalen wie hun opvolger wordt. In 2016 neemt dan ook een vertegenwoordiger van De Lokale Omroep van het Jaar 2015, Studio040 uit Eindhoven, plaats in de jury.

Hilversum, 22-12-2015


Postbus 62 1200 AB Hilversum

t (035)8200383 info@olon.nl www.olon.nlDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina