De Kracht van de Volle MaanDovnload 8.98 Kb.
Datum21.08.2016
Grootte8.98 Kb.
De Kracht van de Volle Maan
Hebt u ooit genoten van een volle maan meditatie ? Zo ja , dan hoef ik u niets uit te leggen.

Zo neen, dan raad ik u aan het nu eens te proberen. U zult veranderingen in uw lichaam en geest voelen. U zult heelheid, kalmte , stilte en een diepe vrede ervaren.


Op de dag van de volle maan is de maan tot volle wasdom gekomen. Daardoor ziet men hem overal in het licht van zijn volle glorie. Zijn licht is als druppels nectar.
Er is een sterk verband tussen de maan en de aarde. Soms kun je dat waarnemen en soms ook niet. Een bekend voorbeeld is de dagelijkse getijdenwerking als gevolg van de beweging van de maan. Daardoor worden miljarden tonnen water dagelijks verplaatst. Evenzo beinvloedt de maan, ofschoon minder bekend, de oceaan van onze geest.
Het licht van de maan heeft een grote invloed op onze geest. De zieners zagen dat er een verband is tussen de geest en de maan. Evenals de maan licht ontvangt van de zon, krijgt de geest licht van de universele atman. De vloeistoffen in het lichaam en de hersens worden er ook door beinvloed, net zoals de oceanen van de aarde sterk worden beinvloed door de maan.

Dit effect op de hersenen en de geest wordt het sterkst gevoeld gedurende volle maan.


Iedereen ervaart het licht van de maan als koel. Deze koelte verdrijft de opwinding uit de geest. Deze kalmerende invloed op de geest wordt gezien door het effect dat de maan heeft op het linker neusgat. Sommigen merken dat het linkerneusgat langer openblijft gedurende volle maan. En we weten dat het linkerneusgat bekend staat als de “maan nadi” ; het is het kanaal dat opwinding verdrijft en het onwillekeurige zenuwstelsel activeert.
De volle maan helpt bij het kalmeren van de geest. Een kalme geest is een stille en vredige geest. En alleen een stille en vredige geest staat open voor de genade van de verlichting.
Door te begrijpen dat het universele veld van de geest altijd volledig en volmaakt is kunnen we op een andere manier naar dat wonderbaarlijke verschijnsel kijken. Wanneer de maan tot volle wasdom is gekomen wordt verbinding gemaakt met de volheid van het veld van de universele geest. Daarom voert de volle maan ons naar het gebied van de universele geest.
Daarom adviseert Swami Veda ons met hem te mediteren op deze veelbetekenende dag en te profiteren van de wereldwijde vloedgolf aan spirituele energie. Dat zal ertoe bijdragen de volheid van het ‘volle’ te ervaren. Laten we deze dag ervaren wat het is om bij volle maan te mediteren en te werken aan een leven dat de kracht van de volle maan in zich draagt.

Zelfrealisatie als Ideaal

Pag 98 en 99 Jnana yoga van Vivekananda: bewerkte versie

Zonder ideaal te leven is als het eten van ongezouten spijzen. En als wij ons een ideaal voor ogen houden, waarom dan niet het hoogste? Waarom het met minder doen? Maar ongelukkig genoeg zijn er zeer velen op deze wereld, die er geen of een zeer platvloers ideaal op nahouden — meer verdienen, een auto, een bontjas — en een duister leven leiden op deze donkere aarde. Ik ben ervan overtuigd dat, als een mens met een groot ideaal honderd fouten maakt, een mens zonder ideaal er honderd maal honderd zal maken.

Vervul daarom de geest met de meest verheven idealen, mediteer op ze en streef ze voortdurend na En als u eenmaal inziet dat Zelfrealisatie mogelijk is , zult u dat als uw hoogste ideaal kiezen.

Wees in het nastreven van uw ideaal niet bevreesd om fouten te maken; zij behoren bij het leven, ja, zij dragen bij tot ’s levens schoonheid. Wat zou het leven voor waarde hebben als we geen fouten maakten? De levensstrijd maakt het leven waard om geleefd te worden. Zonder strijd geen poëzie! Nimmer hoorde ik van een koe die een leugen vertelde. Maar een koe is en blijft een koe; een mens echter behoeft niet te blijven wat hij aanvankelijk is. Al struikelt u duizend maal, sta duizend maal weer op en hervat uw tocht. Doet u dat, dan zal uw hoogste ideaal op de duur als een levende vibratie gestalte in u nemen, waarop u continu mediteert totdat het Zelf gerealiseerd is.www.rajayogales.nl tel.: 020 6649442 email: info@rajayogales.nl

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina