De Leraar Reeks shoud 8: Schipper niet met Jezelf” met Tobias, gechanneld door Geoffrey HoppeDovnload 64.61 Kb.
Datum07.10.2016
Grootte64.61 Kb.
THE TOBIAS MATERIALS

De Leraar Reeks

SHOUD 8: "Schipper niet met Jezelf” - met Tobias, gechanneld door Geoffrey Hoppe


Gepresenteerd aan de Crimson Circle
3 maart 2007


www.crimsoncircle.com

www.crimson-circle-holland.com
Tobias: en zo is het, dierbare shaumbra, dat we samenkomen in dit klaslokaal van de Nieuwe Energie op aarde. Nieuwe energie van de hele kosmos. We nemen even een ogenblik om ieder van jullie in staat te stellen de energie van Ik, Tobias te voelen en de energie van al die shaumbra vanuit de hele wereld die zich op dit moment verbinden; en de energie van alle engelen die aan deze bijeenkomsten deelnemen. Zij bevinden zich in de tweede cirkel om jullie heen. Ze zijn waarnemers; ze observeren wat er op dit moment op de planeet aarde gebeurt. Er bestaat geen grootsere planeet, geen slimmere, geen meer ontwikkelde.

Weet je, soms kijken jullie vanuit een interessant gezichtspunt naar de dingen. Er is een uitdrukking voor die we zelfs in mijn tijd al gebruikten: het achtereind van een ezel. Jullie hebben de neiging te doen alsof je de antwoorden niet kent, dat je nietige mensjes bent en dat je op een soort zoektocht bent; zoals Mozes 40 jaar in de woestijn en voor sommige van jullie 40 of 400 levens; doen alsof je op zoek bent, zwervend over de aarde. Het is niet zo moeilijk. Het is een bewustzijn dat het moeilijk maakt. O ja, jullie hebben die rare zwaartekracht en magnetische krachten die het moeilijk lijken te maken, maar de reis hier is in feite erg eenvoudig. De reis draait om de ontdekking van jezelf en de relatie met jezelf en daarmee ook om de relatie met de andere energieën, de andere entiteiten die er zijn. Het is werkelijk eenvoudig en je hebt geen honderden of duizenden levens nodig om het tot stand te brengen. Vanuit een ander standpunt is er de keuze voor dit pad, waar we vandaag over gaan praten.


Maar neem nu even de tijd om het samenkomen van shaumbra te voelen. En inderdaad, er zijn interessante astrologische aspecten. Ze hebben geen macht over je; het zijn instrumenten. Het zijn instrumenten voor jou om op te pakken en te gebruiken in je leven. Energieën zoals van de maan, een eclips, of het maagd-vissen aspect zijn allemaal mogelijkheden en potentiëlen voor je. Als je vanaf het achtereind van de kameel kijkt is het net alsof ze je leven bepalen. Hoe zeg je dat, als of het Mercurius retrograde is. Je hoort voortdurende: het moet Mercurius retrograde zijn. En inderdaad, soms is het ook zo. Maar pak het op en gebruik het bij je scheppingwerk en je lerarenwerk op aarde. Het hoeft je niet negatief te beïnvloeden; het kan je sterk maken en het kan je zegenen.

Er gebeuren enorme dingen met wat jullie de sterren en de kosmos noemen. Jullie voelen die gebeurtenissen. Maar wat je eigenlijk voelt is niet de gebeurtenis zelf, maar het effect die ze hebben op de on-ontwaakten, de andere mensen. Hoe zij aan het achtereind van de geit of het schaap staan. Hoe zij de effecten voelen, in plaats van zich te realiseren dat ze een schepper zijn en dat dit instrumenten zijn. Zij voelen zich slachtoffer, menen dat er een soort lotsbeschikking is, dat zij verondersteld worden de zwaarte als een last te voelen of misschien juist de lichtheid van deze gebeurtenissen.

Het zijn instrumenten, die jij voor jezelf hebt gecreëerd. Ben je dat vergeten? Astrologie; een prachtig instrument voor je. Maar in de loop van de tijd, met de last van het bewustzijn, zijn vele mensen gaan denken dat het zaken zijn die je leven bepalen. Dat doen ze helemaal niet. Het zijn potentiëlen die jij op je pad gezet hebt om je te dienen. Pak ze op; neem de maansverduistering en je krijgt precies wat je nodig hebt. Een eclips is een tijd van verandering. Een tijd van schaduw; naar een nieuwe cyclus bewegen. Steek je hand uit en pak precies die energie die je nodig hebt in je eigen leven. Maar pas op. Deze energieën zijn erg krachtig. Omdat jij ze geactiveerd hebt en in je leven hebt gebracht. En ze werken wel degelijk.
Mmm, shaumbra, voordat we naar het hoofdonderwerp van vanavond gaan, nemen we een moment om wat biologisch balanswerk met jullie te doen. We moeten dan doen. De meeste van jullie hebben pijntjes in je lichaam en vragen je af wat er in je lichaam gebeurt. Je staat met één voet in de oude energie en met één voet in de Nieuwe Energie. Er komt een beeld bij me op. Heb je ooit gehad dat je met één voet in een roeiboot stond en met de andere voet in een tweede roeiboot? En soms lijkt de stroming in twee verschillende richtingen te gaan. En dat heeft natuurlijk zo z’n effecten. Dus hier zijn jullie, ontwaakte, bewuste mensen. Je bent je er van bewust dat de Nieuwe Energie aanwezig is in je leven. Niet ergens anders, niet verborgen onder een steen, niet verstopt in een geheime grot of in een speciale schatkist. Het is nu hier, recht voor je; beschikbaar om te gebruiken. Maar je hebt nog steeds te maken met de wereld van de oude energie, overal om je heen. Het heeft de neiging je omlaag te trekken en je energie weg te zuigen.

Dus we nemen hier met elkaar een moment om de biologie te revitaliseren. Laat je biologie in overeenstemming komen met je bewustzijn. Ze neigen uit balans te raken. Je bewustzijn snelt vooruit en je lichaam weet niet wat te doen. Gedeeltelijk om je nog niet een volledig uitgebalanceerde en harmonieuze relatie met je lichaam hebt. Gedeeltelijk omdat je lichaam nog steeds door z’n oude patronen loopt terwijl het de Nieuwe Energie assimileert. Gedeeltelijk omdat je gehele DNA, en andere kleine deeltjes uit je wezen, totaal veranderen. Dus we gebruiken dit prachtige moment tezamen met de energie van shaumbra – of je nu hier aanwezig bent, dit meemaakt via een elektronische verbinding of het later leest of hoort. We hebben heel speciale engelenwezens binnengebracht die werken met het balanceren van energieën tussen de fysieke en de andere dimensies. We nemen er een moment de tijd voor. Meer is ook niet nodig. Gewoon een moment om je lichaam de kans te geven op het niveau van je bewustzijn te komen.

Haal een keer diep adem. Je bewustzijn opent zich heel erg snel. Het is aan het expanderen, niet alleen in deze, maar ook in de andere dimensies. Je lichaam neemt de taak op zich jou in de fysieke vorm te laten bewegen; het voert de noodzakelijke, laag-bij-de-grondse taken uit voor je eigen entiteit. Je lichaam neemt grotendeels het energetische disfunctioneren op dat overal om je heen – en ook binnenin je – aan de gang is.

We nemen dit prachtig moment – in het gezelschap van zoveel shaumbra – om diep adem te halen. Laat het lichaam zijn achterstand inlopen. Het lijkt wel wat op samen een spiritueel bad nemen. Laat de energie van de entiteiten die ons vandaag komen helpen, je lichaam gladstrijken en alle vastzittende energie losmaken. Laat het lichaam zichzelf opnieuw in balans brengen. Er is veel energetische onbalans in je fysieke hart. We hebben het niet over een hartaanval, maar over de energie. De levenskrachtenergie die elke minuut en elk uur door je hart naar je lichaam wordt gepompt. Je hart pompt niet alleen bloed; het is levenskrachtenergie. Je hart laat het door je hele lichaam circuleren. We focussen de prachtige balancerende energieën hier in de hartstreek.

O ja, en je rug kan zeer doen, misschien heb je hoofdpijn of voel je iets in je buik, maar laten we het moment gebruiken om het hart te openen. Laat het opnieuw in balans komen. Laat het zijn helende, verzachtende energieën naar elk deel van het lichaam sturen.

Het werk van een Nieuwe Energie leraar is lastig voor het fysieke lichaam. Niet alleen de mind maar ook het lichaam heeft de neiging zoveel van de overtollige en de ongebalanceerde energie op te nemen. Laten we nog een keer diep ademhalen met elkaar. Laat het lichaam op het niveau je bewustzijn komen. En laat het gaan.


We hebben een hoop met shaumbra te bespreken vandaag. Er zijn een paar speciale gasten bij ons vandaag; één in het bijzonder. We gaan jullie vragen de energie te voelen. Het is hier geen quiz. Het is een gevoelservaring. We gaan geen namen raden. Voel de energie van deze entiteit die hier vandaag aanwezig is als onze hele speciale gast. De energie begon een aantal dagen geleden binnen te komen en speelt een belangrijke rol bij het doorgeven van de energie in de shoud van vandaag. De energie kwam binnen op wat we bijna een gevleugeld paard zouden noemen, tijdens de muziek. Een energie die jullie zouden associëren met het mannelijke, ook al weten we dat jullie zowel mannelijk als vrouwelijk zijn. Maar de associatie is mannelijk. Voel nu de energie van onze gast; ga niet zitten raden. Het is iemand die eerder op aarde is geweest; nog maar 70 jaar geleden. De energie was erg bepalend voor een stuk van jullie moderne wetenschappelijke vooruitgang. En het gaat erg veel betekenen voor sommige wetenschappelijke ontwikkelingen binnen de Nieuwe Energie.

De energie is inderdaad, zoals zo velen weten en al gevoeld hebben, die van Nicola Tesla. Hij komt vandaag binnen en blijft onze gast voor de komende shouds. Tesla loopt nu de zaal rond, bijna rennend, raakt aan, voelt en is er verrukt om een gast in deze shoud te zijn.

Tesla heeft een erg interessante achtergrond uit dat leven als Tesla. Geboren in Oostenrijk in een Servische familie. Met een onvoorstelbare mind én gevoel voor creëren. Hij was zijn tijd ver vooruit. Tesla kwam samen met twee andere wezens naar de aarde. In zekere zin stemden ze overeenkomsten in hun levens af, hoewel niet iedereen elkaar ontmoet heeft. Lesla was briljant, maar had een team nodig om het werk te doen dat toen nodig was. Voor een deel is dat nog steeds zo.
Tesla kwam op aarde ongeveer in dezelfde tijd als diegenen die jullie kennen onder de naam Thomas Edison. Ze kwamen met opzet tegelijk hier. O ja, ze hadden hun discussies met elkaar. Ze hadden samen de meest fantastische debatten over moderne wetenschappelijke vooruitgang. Wisselstroom versus gelijkstroom. Veel wat Tesla en Edison toen gedaan hebben, maakt het mogelijk je huidige leven te leven. De technologie die je nu kunt gebruiken gaat zelfs vaak de technieken van Atlantis te boven; dat geldt in ieder geval voor de mechanische of fysieke technieken.

Tesla werkte een tijdje voor Thomas Edison. In die tijd samen ontstonden in de laboratoria sommige van hun grootste innovaties op het gebied van het gebruik van energie, het gebruik van elektriciteit en de ontwikkeling van motortechniek. Maar ze wisten beiden dat ze niet konden blijven samenwerken. Het was geen deel van hun eerdere overeenkomst. Ze moesten ieder hun eigen weg gaan. Edison was een uitvinder – hoewel niet half zo briljant als Tesla –, maar droeg vooral zorg voor het manifesteren en implementeren. Edison was in staat om veel van de technieken die van Tesla kwamen, binnen te brengen, te gronden op aarde en ze dan beschikbaar te maken voor de hele mensheid. Hij was in staat om doelbewust de producten fysiek te distribueren; de producten die je vandaag nog gebruikt, zoals de gloeilamp, de film, de fonograaf, die weer tot andere uitvindingen en ontwikkelingen heeft geleid. Edison was meer commercieel en op de business georiënteerd. Kijk maar de bedrijven die hij toen heeft opgestart. Zij behoren nu tot de grootste bedrijven in de wereld; zij zorgen voor een stroom van energie die is gebaseerd op de oorspronkelijk uitvinding. Dus het was belangrijk voor Tesla en Edison om samen binnen te komen, elkaar te ontmoeten en feitelijke een tijdje samen te werken, voordat Tesla verder ging om ander werk te doen.


Er was een derde dat aspect dat als onderdeel van deze trilogie binnenkwam. Om het uit te balanceren. Zij hadden een derde persoon nodig die heel goed multi-dimensionaal kon gaan en tegelijk toch dingen makkelijk mee kon nemen naar deze dimensie. Het is diegene die jullie kennen onder de naam van Harry Houdini.

Zij kwamen ongeveer op hetzelfde moment binnen met een sterke energetische band naar elkaar. En ze hadden elkaar nodig om het te laten werken. Ze hadden Houdini’s inzicht in illusies nodig en ook zijn passie om te weten hoe zaken in de andere dimensies werken. Houdini bracht veel tijd door in de andere sferen. Op bewustzijnniveau natuurlijk. En hij gebruikte dan veel van de informatie die hij had; bracht het mee terug naar deze werkelijkheid. Hij had geen respect voor mensen die de zaak oplichtten of manipuleerden, want hij doorgrondde een paar basale waarheden.

Hij moest heel voorzichtig zijn, want hij wist meer dan hij liet blijken. Hij moest voorzichtig zijn om verschillende redenen. Het menselijk bewustzijn was er nog niet klaar voor. Hij wist dat hij gevangen gezet zou worden – of zelf geëxecuteerd – voor wat hij wist over hoe de andere dimensies werkten en hoe de fysica van de andere dimensies naar onze dimensie meegenomen kon worden. In plaats van de geheimen die hij doorgrondde te openbaren, maakte hij energetisch contact, met Tesla in het bijzonder. Hij stuurde de informatie en het bewustzijn die hij meekreeg via Tesla – terwijl deze zijn vooruitstrevend en erg esoterische werk deed in zijn latere jaren.
In dezelfde tijd verliet Tesla de laboratoria van Edison en begon voor zichzelf. Weinig zakelijk talent, maar een dijk van een uitvinder. Een genie. Tesla kwam naar deze streek en werkte lange tijd in zijn laboratorium in de bergen, hier in Colorado Springs. Onvoorstelbare uitvindingen werden daar gedaan. Hij was in staat door te dringen tot de energieën van de bergen in deze streek, die tot de dag van vandaag nog steeds erg krachtig zijn. Het is geen wonder dat die sterke energieën een grote aantrekkingskracht hebben op militairen en religieuzen. Maar zoals ook Tesla ontdekte, deze energieën zijn zo sterk dat – voor een tijdje lijken ze op een energetische steroïde; energetisch supervoedsel – maar je dient erg voorzichtig te zijn, want die energieën zijn zo krachtig, dat als ze niet worden behandeld met een zekere mate van respect en met een zekere mate van geaardheid, ze letterlijk terug kunnen slaan naar hen die proberen ze te misbruiken.

Tussen haakjes, voor diegenen die in deze streek wonen. Het is niet verwonderlijk dat je hiertoe aangetrokken wordt, door haar ongelooflijke energie toevoer die je gebruikt in je dagelijkse leven, maar ook voor je spirituele groei en ontwikkeling. Het is niet persé zo dat je daar altijd moet blijven, dat je daar op een spiritueel niveau aangesteld bent om energie vast te houden – want je bent daar al ver aan voorbij gegaan – maar dit gebied had en heeft nog steeds geweldige energieën.


Tesla werkte aan vele experimenten toen hij in Colorado Springs was. Hij wist hoe bepaalde golfvelden op te wekken, bepaalde lichtvelden die de huidige technologische kennis verre te boven gaan. Hij was in staat met de energie van licht zelf te werken – lichtdeeltjes en lichtgolven. Hij kon met magnetisme en elektromagnetisme werken en ontdekte dingen om met magnetisme te werken als een bron van energie en brandstof. Zaken die daarna nooit meer herhaald zijn.

Tesla was zelfs in staat een veld of een energiekracht op te wekken – het was geen machine – waarin hij letterlijk kon spelen met de beperking van tijd en ruimte. Hij deed letterlijk tijd warping en ruimte warping [vervormen of krommen van ruimte en tijd, vert] in zijn experimenten. Hij was ook in staat om ze te gebruiken als een soort van interdimensionale doorgang. Hij was natuurlijk zo ver zijn tijd vooruit en hij kende de implicatie van zijn werk goed genoeg, om – in het bijzonder toen de wereld zich opmaakte voor de grote oorlogen – zijn materiaal uit het zicht te houden. Hij liet zichzelf een beetje vreemd te worden; het liet het toe gezien te worden als een gestoorde wetenschapper, zodat hij niet zo serieus werd genomen. Hoewel hij van binnen wist wat hij met een deel van zijn werk tot stand had gebracht.


Tesla is sindsdien niet meer gereïncarneerd. Toen hij net het fysiek lichaam had verlaten, midden tijdens de Tweede Wereldoorlog, ging hij naar wat St. Germain de kristallijnen sferen noemt. Hij ging daar door met zijn creaties en ontdekkingen verder te onderzoeken. Zijn energie is in de laatste jaren op een erg directe en ‘aanwezige’ manier terug gekomen naar de aardse sferen. Hij werkt nu met een paar wetenschappers – in het bijzonder met één groep en met anderen individueel – aan sommige van de ontwikkelingen die hij in zijn leven tot stand heeft kunnen brengen. Sommige van die zaken gaan een effect hebben op energie en brandstof voor deze aarde. We willen niet zeggen dat hij het geheim kent, maar hij was in staat om voorbij de grenzen van dat moment te gaan en tot een heel diep begrip te komen van hoe energie in feite werkt. Energie werkt niet alleen op het niveau dat nu bekend is aan wetenschappers en natuurkundigen. Energie beweegt in en uit deze dimensie; in en uit de waargenomen werkelijkheid. Energie zelf is een continue stroom die altijd beschikbaar is, maar zelden wordt gebruikt. Energie is een serie potentiëlen die in de hoogste sferen worden gecreëerd en dan als instrumenten naar de aarde gebracht worden. Instrumenten voor hen die weten hoe ze binnen te brengen en hoe ze te gebruiken.
Jullie gaan nu de tijd van de Nieuwe Energie binnen. Dus Tesla komt nu terug om te werken met ontwikkelaars, wetenschappers en met wat jullie metafysici zouden noemen: shaumbra. Hij komt binnen om te helpen sommige van de zaden te planten en de mind van sommigen te inspireren. Om verder te gaan en buiten de bestaande kaders te denken. Niet alleen in wind, olie en zonne-energie naar antwoorden te zoeken voor jullie huidige energiecrises. Er zijn zaken die zo veel eleganter en efficiënter zijn dan waar jullie nu aan werken, omdat de mensen die onderzoek doen de neiging hebben zichzelf te sluiten en te beperken. Naast andere zaken, worden zij in hun budget en werkgebied ingeperkt door de eisen van financiers en hun werkgevers. Er is één groep wetenschappers – waarvan we de naam niet zullen noemen – die uit het oude energiesysteem gebroken is. Ze werken nu zelfstandig aan een aantal erg vernuftige maar in feite erg eenvoudige energieoplossingen. Tesla is van plan om enige tijd na de kwantum sprong in fysieke vorm terug te komen, maar op dit moment is hij hard aan het werk.

En in zekere zin heeft hij een verzoek aan jullie allemaal, aan alle shaumbra in de wereld – het verzoek om de aard van het werk te begrijpen dat hij en jullie aan het doen zijn. Jullie zorgen voor een bewustzijnsplatform, een bewustzijnsenergie en een bewustzijnsstroom. Weet je, hij kan op een niet-verbale manier communiceren met een paar van deze wetenschappers, natuurkundigen en uitvinders. Maar de meeste werken zo vanuit hun hoofd dat ze de energie niet horen of binnen voelen komen. Het is soms lastig, voor ons aan de andere kant van de sluier, om de verbinding te maken. We kunnen in een poging het te delen, roepen en schreeuwen wat wij weten, maar als de wezens er niet voor open staan, komt de informatie niet door. Anderzijds, als er een groep mensen op aarde is met een open bewustzijn, die geaard zijn in deze werkelijkheid en geëxpandeerd in de andere, dan kan dat een veel grotere, directe, positieve invloed hebben op de wetenschappers, dan wij in de andere sferen.

Nicola komt vandaag binnen met de vraag om je bewust te zijn van het werk dat hij aan het doen is met hen die nieuwe vormen van brandstof, voedsel en energie aan het ontwikkelen zijn voor deze wereld. Nicola vraagt jullie – als ervaren energie bewegers – om met hem samen te werken. Om de energie te helpen bewegen en te expanderen voor hen die op dit moment in de laboratoria werken. Om deze informatie die nu beschikbaar is, voor hen die eraan werken, terug te brengen naar de aardse sferen, om Nieuwe Energie in de wereld te brengen. Ze komen dichter en dichter bij, maar hebben toegestaan barrières te creëren. Ze begrijpen een aantal zaken van de multi-dimensionale natuurkunde niet. In feite zoeken ze te hard in hun hoofd; het antwoord is overal om hen heen. Ze zoeken te hard en ze zien het niet.

De bewuste erkenning van shaumbra, die samenwerken met de energie van Tesla, kan deze energie naar de aarde brengen. Het kan de grootse ‘aha’ bij sommige van deze uitvinders brengen. Het kan helpen om echte Nieuwe Energie en nieuwe brandstofbronnen binnen te brengen in de wereld. Want de wereld heeft het nodig. De bevolking groeit. De vraag naar energie is op alle niveaus snel aan het stijgen. We zijn in hoog tempo de energievoorraden aan het uitputten. Wat je ook hoort van een aantal wetenschappers – wij gaan niet in de grond kijken naar de olievoorraden – wij zien vanuit ons perspectief een energiepatroon. Wij zien hoeveel bruikbare fossiele brandstof er over is op de aarde. En het raakt snel op. Er is nog geen paniekknop maar wel een knipperend licht dat zegt: “de wereld, lieve mensen, raakt uitgeput”. Jullie hebben nog wel een twintig of dertig jaar de tijd, maar gedurende deze periode is er het potentieel, dat de situatie rondom de olie leidt tot meer oorlogen, conflicten en meer onbalans in de energiestromen, inclusief de financiële stromen.

Er zijn mensen die aan de nieuwe oplossingen werken, en jullie, shaumbra, kunnen daar vandaag in meedoen. Jullie zijn wel of niet diegene die feitelijk met een antwoord, met de oplossing komen. Maar het is niet zo belangrijk of je naam eraan verbonden is, of je de grote uitvinder bent. Het is belangrijk dat je een deel bent van het proces van revitaliseren en expansie op aarde, in deze periode van de Nieuwe Energie. Dus Nicola komt langs, praat tegen je, deelt zaken met je. Zijn energie is niet zo aanwezig geweest in het verleden; hij maakt het veel meer beschikbaar nu. Sommige van jullie die wetenschappelijk onderlegd zijn, zullen met plezier over zijn concepten komen discussiëren, vooral als de begrippen boven de conceptuele fase uitstijgen en in de manifestatiefase komen.
We hebben een aantal zaken te bespreken vandaag. We hebben een hoop informatie en we geven het door in vele lagen; niet alleen via het gesproken woord.

Laten we als eerste spreken over de illusie van tijd. We hebben er eerder over gesproken, maar het wordt nu meer relevant in het werk dat je doet. Je kunt zeggen dat je op een bepaalde manier terug in de tijd gaat. Je gaat terug in de tijd. Dat is een principe dat (de energie van) Merlijn begreep. Overigens was Merlijn vele personen; het was de titel voor tovenaar die in de loop der jaren aan meerdere mensen is verleend; Merlijn was niet één persoon; het is meer een energetische orde van Merlijn. Hij begreep het concept van terug gaan in de tijd. Het is een erg eenvoudig concept. In zekere zin kun je zeggen dat jullie al aangekomen zijn. We zeiden een aantal jaren geleden al dat jullie al verlicht zijn. Je bent al in de Nieuwe Energie aangekomen. Je bent al aangekomen in de totale integratie van al je aspecten. Je bent al aangekomen bij deze geheel nieuwe relatie tussen jezelf, je ziel, je fysieke lichaam en al je delen. Een nieuwe en holistische relatie. Je bent daar al aangekomen.

Maar je zult zeggen: “Tobias, als ik dat al bereikt heb, hoe kan het dan dat ik het de hele tijd probeer te vinden en te begrijpen?” Wel, er is een heel interessante dynamiek die de tijd overstijgt. Je maakt eerst de keuze. Je komt eerst naar de finish, omdat je het gekozen hebt. En dan ga je terug uit in de tijd om te ontdekken hoe het is om daar te komen. Een heel simpel principe. Je doet het voortdurend; je bent je er alleen niet van bewust. Je wordt ‘s ochtends wakker en je zegt: “ik ga op mijn werk aankomen.” Je maakt een keuze en het is in zekere zin al gecreëerd. Je zult op je werk aankomen. Maar nu, hoe gaat de ervaring om op je werk aan te komen er uit zien? Is het erg druk op de weg? Of is het een rustige en meditatieve rit? Wordt het de ervaring dat je met Tesla praat onderweg? Als je een reis wilt maken neem je de kaart en zeg je “ik wil van Coal Creek Canyon, naar Incline Village in Nevada.” Je bent al gearriveerd. Je bent er al. Je gaat nu terug in de tijd om het plezier te ervaren van naar het vliegveld te gaan. Om door de beveiliging te gaan. Om in die kleine, beperkte ruimte te zitten en kramp te krijgen in je lichaam. Hoe het is om over het prachtige landschap te vliegen. En om in turbulentie terecht te komen. Het vliegtuig schudt heen en weer en je vraag je of het gaat neerstorten en of je dood gaat. Allemaal stukjes van de ervaring: terug in de tijd lopen.
Dit is een heel belangrijk principe. Een heel essentieel principe. Als leraar en shaumbra dient ieder van jullie dit te begrijpen als je je eigen werk doet en het werk met andere mensen. Een deel van het probleem is dat de meeste mensen nooit een keuze maken waar ze gaan aankomen, dus zijn ze aan het ronddwalen in een tijdloze zone. Ze vragen zich af wat ze aan het doen zijn en waar ze naar toe gaan. Ze hebben geen idee van de eindbestemming en hoe het is om terug in de tijd te lopen. Dat zijn diegenen die ‘s nacht aan het ronddolen zijn in hun slaap. Shaumbra dolen meestal ‘s nachts niet rond: zij hebben plaatsen te bezoeken en hebben afspraken met engelen.

Dit is een heel belangrijk punt om te onthouden bij je eigen werk en het werk met anderen, als je hen in de ogen kijkt als je hen onderwijst, als je hen leidt door hun eigen ontwakingsproces. Het punt is dat ze op enig niveau – op een diep innerlijk of op het menselijk bewustzijnsniveau – de keus gemaakt hebben om te ontwaken, zoals jullie zeggen, of om bewust te worden, zoals wij het zeggen. En om de transformatie naar hun eigen Nieuwe Energie en het besef van hun eigen goddelijkheid te ervaren.

Nu hebben ze tot een bestemming geselecteerd: ze hebben een keuze gemaakt. De keuze kan soms gemaakt zijn op zielsniveau – wat jullie het hoger bewustzijn noemen –, maar het menselijk aspect, het spirit-aspect, verzet zich soms en wordt erg weerbarstig. Nu heb je een dolend mens. Doelloos dolend. Maar als een mens zegt: ik kies bewustzijn, verlichting, Nieuwe Energie, ascentie of hoe je het ook maar wilt noemen, zijn ze al aangekomen. Nu gaan ze door de ervaring hoe het is om daar te komen. Dat is wat we ‘terug wandelen in de tijd’ noemen. Het is een stukje fysica in het universum, maar niet persé een overtuiging of kennis op menselijk niveau. Eigenlijk bestaat tijd niet; het is een kunstmatige menselijke creatie, om te begrijpen hoe van het ene naar het volgende moment te gaan tijdens hun dagelijkse reis. Als jullie allemaal je horloges zouden afdoen en in een gesloten ruimte zaten waar je de zon en de maan niet kan zien, zou je het hele besef van tijd – het wegtikken van de minuten en uren – helemaal verliezen. En je zou begrijpen dat tijd slechts een systeem van overtuigingen is, waarmee je energie hebt ingedeeld. In werkelijkheid en zeker in de andere sferen, is wat jullie tijd noemen, een opeenvolging van gebeurtenissen die plaatsvinden, of een opeenvolging van wat wij noemen scheidingspunten die plaatsvinden. Het is een serie van keuzes of sequenties, die op elkaar voortbouwen. Maar omdat de uiteindelijk keuze al is gemaakt, is de sequentie van gebeurtenissen in feite niets anders dan terug in de tijd te lopen.
De zegening ligt erin dat, omdat jullie zelf kiezen hoe je je eigen ascentie (of verlichting, vert.) en herintegratie beleeft – en het vindt al plaats –, je nu als schepper en ‘kiezer’ begrijpt hoe je het wilt doen. Het is geen bestemming, er is geen voorgekookt pad voor je, je bent niet gebonden aan een voorouderlijk karma en je bent niet gebonden aan je eigen persoonlijke karma. De schepper kan kiezen hoe hij daar in eerste instantie is gekomen.

Dus hoe willen jullie het ervaren, shaumbra? Het is aan jullie. Het is aan jullie, jullie maken de keus. Wil je het in overvloed ervaren? Wil je het in goede gezondheid ervaren? Ervaar het dan zo. Kies het!

Of wil je in de valkuil stappen van dualiteit en oud bewustzijn en het met strijd doen? Op de moeilijk manier? Het is aan jullie. Ik geef je een aanwijzing. Ik heb het op de moeilijke manier gedaan. Ik deed het zo moeilijk als maar mogelijk was, afgezien van St. Germains manier natuurlijk. En ik heb het ook op de makkelijke manier geprobeerd. Met Sam gaan we het op de makkelijke manier doen. We blazen er doorheen. We gaan de hele wereld laten zien hoe het makkelijk kan.

Overigens is Sam niet buitengewoon slim. Hij zal geen briljant student zijn, meer iemand uit de middenmoot, zoals het er nu uitziet. Hij heeft geen IQ van 160, maar meer iets van …. nee, hij wil niet dat we dat vertellen. Sam heeft er voor gekozen niet intellectueel briljant te zijn, zodat hij briljant in bewustzijn kan zijn. Een behoorlijk verschil. Hij wil niet dat zijn mind in de weg zit bij alles dat tot stand gebracht kan worden. Met al dat intellectuele gedoe loop je alleen maar vast. Mensen hebben zo de neiging in hun mind gevangen te zitten.

Gedurende jouw huidige leven komen er enorme doorbraken in het begrijpen wat intelligentie is en dat het niet alleen met de mind te maken heeft, hoe je scoort op testen en hoe je feiten en cijfers onthoudt. Gedurende dit leven zul je zien dat bewustzijn het intellect overstijgt. Er is nu zo veel aandacht voor de intellectuele kant van het leven, de mensen met een sterke mind, de slimmeriken. Je zult zien dat nog tijdens dit leven bewustzijn belangrijker en meer gewaardeerd wordt dan intelligentie.

Er zullen mensen zijn die gaan proberen bewustzijn te meten. We zijn daar geen bepaald geen voorstander van, omdat het dan een spel wordt waarin men probeert elkaar te overtreffen. En bewustzijn ‘is’ alleen maar.

Dit is belangrijk om te onthouden, shaumbra: jullie lopen terug in de tijd. Niet terug naar vorige levens, nee, niet op die manier. Je heb de ervaring gehad en het potentieel gekozen van het hoogste niveau bewustzijn en nu ervaar je hoe je daar in eerste instantie bent gekomen.
Laten we nu praten over bewustzijn, hoe het in de wereld op het moment aan het veranderen is. Zoals jullie in de laatste paar jaar hebben kunnen zien, is er een hele snelle acceptatie van nieuwe gedachten. Ja, sommige van jullie krijgen nu de kriebels, want jullie zien tegelijk een beperking en een begrenzing door oude energie. Oude energie groepen en individuen die vasthouden, zoals lieve god, aan oude energie zaken. Ze noemen het terug naar de basis, maar het is vasthouden aan het verleden. Dat is een onderdeel van het uitbalanceren en een energetische dynamiek. Maar voor het overgrote deel zie je bewustzijn met een enorme snelheid opengaan. De acceptatie van alternatieve geneesmiddelen en alternatieve levensstijlen en tot op zekere hoogte zelfs de acceptatie van een andere spiritualiteit, vindt in hoog tempo in de hele wereld plaats. En dat moet ook. Jullie hebben geholpen de zaadjes te planten en de paden en deuren te openen voor andere mensen om zich te realiseren dat er meer in het leven zit dan ze geleerd is, 15 jaar geleden, 20 jaar geleden, 200 jaar geleden. Bewustzijn verandert op het moment in een enorm tempo.

Er zijn mensen die bewustzijnsniveaus of heilige energieniveaus meten en in essentie hanteren ze een schaal die loopt van 0 tot 1000, 1200 of wat dan ook. Bewustzijn groeit nu zo snel, dat er groepen en individuen zijn die helemaal uit de schaal lopen. Ze openen zo snel dat de oude meetmethode niet meer werkt. Dit zal zo doorgaan, shaumbra. Jij hebt geholpen hier mee te beginnen, je helpt geholpen deze paden te openen en dit gaat nu verder door op aarde. Nieuw bewustzijn en nieuwe inzichten breken door in vele, vele mensen.


Eén van de dingen waar we in dit verband op willen wijzen, is dat er de neiging bestaat voor de expansie van bewustzijn, om in het denken gevangen te raken. Gevangen te raken in het denken. Want mensen zijn op dit moment zo geprogrammeerd dat de mind de baas is. Ze zijn geprogrammeerd dat er niets buiten of voorbij de mind is. Vergeleken met het allesomvattend bewustzijn is de mind echter zo klein. Ze lopen dus vast in de mind en als een snel ontwikkelend bewustzijn gevangen raakt in de mind veroorzaakt dat enorme aanvaringen. Vele van jullie hebben dat in je eigen leven ervaren. Jullie probeerden het nieuwe bewustzijn te begrijpen en te analyseren. En dat werkte niet. Je raakte in de problemen. Je hebt jezelf de ervaring moeten geven van een inzinking of instorting om jezelf voorbij je oude mentale beperkingen te laten komen. Landen – in ieder geval in de ontwikkelde wereld – gaan dit ook ervaren. Als bewustzijn zo snel ontwikkelt, terwijl de mind het tegenhoudt, gaat iets het begeven.
Eén van de problemen en uitdagingen op aarde op dit moment zijn de psychiatrische en psychologische overtuigingen. De instellingen, de artsen en het hele bewustzijn ten aanzien van psychologische en psychiatrische zorg zijn heel erg verouderd. Ze zijn gebaseerd op erg oude uitgangspunten en het houdt bijvoorbeeld geen rekening met alle aspecten van de mens. Psychologie gaat slechts over één aspect. Dat is alles wat ze weet; ze kent slechts één dimensie. Ze probeert alles in verband te brengen met gebeurtenissen in de eerste levensjaren. Ze probeert dingen te verklaren uit de ervaring met ouders, broertjes en zusjes en wat er in die eerste tijd gebeurde. Dat is net zoiets als vuur bestrijden met benzine. Dat werkt doorgaans niet. En wat gebeurt er dan? Als psychologen of psychiaters de oplossing niet kunnen vinden, raken ze gefrustreerd en schrijven ze de patiënten medicijnen voor. En de medicijnen veroorzaken een nieuwe terugval in de energie die zich probeert te openen. Psychologie en psychiatrie proberen vandaag de dag alles te analyseren. Zij zitten in de mind. Het is belangrijk voor diegenen die aangetrokken worden tot dit veld, om aan de nieuwe systemen, de Nieuwe Energie manier te gaan werken. We willen het niet eens meer psychologie noemen. Het is de Nieuwe Energie manier om de relatie met Zelf te ontwikkelen. Dat is alles wat het is.

Dit hele veld dient te worden vernieuwd. Er dient een nieuwe oplossing te komen. Het is mijn stellige overtuiging en ook van St. Germain, Kuthumi en Kwan Yin, dat het shaumbra zijn – niet een andere groep of een huidige organisatie – die de nieuwe psychologie en psychiatrie gaan ontwikkelen: het nieuwe inzicht in de relatie met Zelf. Het zal in de vorm van methode, technieken, concepten of een curriculum gegoten moeten worden, of hoe je ook noemt, maar het zal zo veel meer bevatten dan de dingen die nu gedaan worden. Er is een energiedynamiek die erom roept, omdat de huidige systemen niet aan de behoeften van het ontwikkelend bewustzijn van de mensheid voldoen. Er is een roep van mensen die een andere manier willen: we willen geen religie, geen oude psychologie en ook geen mechanische zelfhulp boeken. Wij hebben de nieuwe psychologie nodig voor het begrijpen en werken met Zelf.

En dat komt van shaumbra. Het kunnen een paar individuen zijn of het kan een groep zijn. Het maakt niet zoveel uit hoe het zich ontvouwt, maar wij zeggen jullie dat het er nu de tijd voor is. Door de groep die jullie bij elkaar brengen – het is de Crimson Circle New Energy Company – kan het nu naar de aarde komen. Er zijn mensen die er om zitten te springen. De leraren in bewustzijn, shaumbra, jullie zijn diegene die het naar de aarde kunnen helpen brengen. Je zult het voor hen die het nodig hebben op een begrijpelijke en verteerbare manier moeten brengen. Maar het komt eraan.
Eén van de tekenen van het nieuwe bewustzijn is dat zij zich van een heleboel zaken gewaar worden waar jullie shaumbra om moeten lachen, omdat je dat vijf of tien jaar geleden ook hebt meegemaakt. Een van de dingen die de wereld in hoog tempo veroveren is het focussen van gedachten. Dat is een goed teken, hoewel het ook een mogelijk keerzijde heeft.

Het concentreren van gedachten: dat kennen we al een tijdje. Sommige noemen het gedachtebeheersing [mind control, vert.]. Sommigen hebben geleerd dat positief denken – goede positieve gedachten – een effect op je leven zullen hebben. En tot op zekere hoogte is dat ook zo … tot op zekere hoogte. Het heeft aanvankelijk positieve gevolgen en daarna lijkt het wel het ongekeerde effect te krijgen. Het krijgt een negatief effect omdat de persoon zich alleen op gelukkige gedachten concentreert; goede gedachten, positieve gedachten. Gedachtebeheersing of concentreren van gedachten houdt geen rekening met wat we slechte gedachten noemen. Afgelopen maand hebben we gesproken over het vermogen om te falen en het vermogen om te slagen. Als je die twee combineert, krijg je ware expansie.

Dus er gaan vele mensen met gedachtebeheersing werken. Je zult dat meer en meer zien. Jij bent daar zelf ook doorheen gegaan. Je hebt er 10 of 20 jaar geleden mee gespeeld en je weet dat het om zaken gaat die voorbij het concentreren van gedachten liggen. Het kan hier en daar wat opleveren, maar doorgaans laat het je met lege handen achter. Jullie weten dat allemaal. Je hebt het ook gedaan. Jullie affirmaties werkten niet. Misschien de eerste twee maanden wel. Er waren een paar interessante resultaten en daarna zakte het in elkaar. Overigens verloor je op dat moment een beetje vertrouwen in jezelf. We komen daar in een andere shoud nog op terug.

Je hebt visualisaties en affirmaties uitgeprobeerd en ze werkten niet. Waarom niet? Omdat ze voortkwamen uit de beperking van de mind. Ze kwamen uit dezelfde bron die je lange tijd in een soort hypnotisch overtuigingssysteem heeft vastgehouden. Positief denken is alleen maar denken. Het heeft zijn beperkingen. Echt bewustzijn stijgt ver uit boven wat de mind zich vandaag kan voorstellen.


We hebben niets tegen de mind. We zeggen alleen dat er veel grootsere dingen zijn: bewustzijn, je heelheid, je gecentreerdheid, je zijn of hoe je het ook wilt noemen, stijgt boven de mind uit. En de mind vindt dat niet erg. Hij verzet zich niet. Hij probeert niet te zeggen dat hij de hoogste vorm is.

Je zult de interessante trend zien plaatsvinden, dat als het bewustzijn zich gaat openen, mensen het in hun mind beperken. En wat je ook gaat zien is, dat als de energie tegengehouden wordt, het ertoe neigt in zichzelf te exploderen. Daarom zeggen we nogmaals tegen jullie hoe jullie werk als leraar, het werk dat je doet als energie-beweger en het werk dat je als shaumbra doet, zo van vitaal belang is. Want zij hebben het nodig. Zij hebben het nodig.


Dat brengt ons op het derde onderwerp voor vandaag: het ontwikkelen van een relatie met Zelf. Jullie zijn daar meesters in. Meesters daarin. Je hebt er elke dag aan gewerkt in dit leven. Doorgaans beginnen mensen op het laagste niveau van louter overleven. Wanneer het overleven bereikt is, gaan ze aan de slag om de menselijke levensomstandigheden te verbeteren: grotere auto, groter huis, een paar extra dollars op de bank – en daar gaat hun energie naar toe. Ze proberen een grotere, dikkere en groenere rups te zijn. Ze willen meer comfort. Maar als een aantal van die behoeften zijn bevredigd, ontdekken ze dat ze toch nog steeds niet tevreden zijn. Dat is erg verontrustend, want ze hebben zichzelf laten geloven dat ze gelukkig zouden zijn zodra ze een zeker welgesteldheid hadden bereikt. Maar in feite zijn ze ongelukkiger dan ooit tevoren. Dat komt omdat ze gedeprimeerd raken. Ze weten niet meer wat ze willen of hoe ze daar moeten komen. Ze dachten dat ze het antwoord kenden – geriefelijkheid, rijkdom of hoe je ook wilt noemen – maar dat bleek niet zo te zijn. En dus raken ze in een depressie. Ze schieten in de angst. Vaak gaan ze de weg op van zelfvernietiging.
Op het volgende niveau gaan ze meer bewustzijn verwerven, meer spirituele gewaarwording, het verlangen om te begrijpen hoe zaken buiten de gewone menselijke omstandigheden werken. Jullie zijn allemaal door dit proces gegaan. Wat is het volgende antwoord? Vele van jullie hebben overvloedige vorige levens gehad. Sommige van jullie zijn eerder dit leven welvarend geweest en vervolgens heb je de energie toegestaan te vertrekken, zodat je je op spiritueel bewustzijn kon concentreren. Jullie hebben een behoorlijke lange tijd met die energie gewerkt.

Uiteindelijk komen mensen op een punt dat ze een relatie met Zichzelf willen ontwikkelen. Het is een neveneffect van het spirituele ontwaken. Ze gaan op zoek naar wie ze zijn. Shaumbra, jullie weten precies waar ik het over heb. Want dit is opnieuw jullie verhaal. Maar dan komen ze vaak vast te zitten. Er bestond geen opleiding om een relatie met Zelf te ontwikkelen, een relatie met je lichaam, een relatie met je identiteit in dit leven. Jullie hebben een erg, erg zonderlinge relatie met jezelf. We hebben het niet alleen tegen jullie, shaumbra, maar tegen de mensheid in het algemeen.

Shaumbra hebben een enorme klus geklaard in het ontwikkelen van je eigen relatie met Jou. Je bent in vele opzichten nog aan het worstelen, omdat je de volgende grote stap nadert, waar we zo dadelijk over gaan praten … na de reclame.

Zo shaumbra, jullie beginnen de relatie met Zelf te ontwikkelen en andere mensen gaan dezelfde kant op. We zeggen jullie dit, zodat je weet wat er gaande is. Het is jouw pad, maar soms weet je niet hoe het onder woorden te brengen.


Een van de eerste dingen die je leert te doen, is een relatie met je lichaam te gaan ontwikkelen. Dat is best moeilijk, want er is een verbinding met het lichaam, maar tegelijk ook een afkeer en de wens om los te komen van het fysieke. Je vervloekt je lichaam omdat het je hier op aarde houdt. Je hebt zware bevallingen meegemaakt. Je hebt auto-ongelukken gehad. Je bent een paar keer geslagen en je geeft je lichaam de schuld. Dat leidt tot een erg ontwrichte relatie. Je ziet jezelf als een lichaam, maar om vele, vele redenen heb je geen bewondering voor je lichaam. Dus start een deel van het totale proces van een relatie te ontwikkelen, bij het lichaam.
Leraren, als je mensen zo ver krijgt dat ze met hun lichaam gaan praten, in plaats van weg te lopen voor hun lichaam, heb je een grote stap gezet. Als je ze in hun lichaam laat ademen, heb je een enorme stap gezet. Mensen verzetten zich tegen ademen. We zien dat voortdurend. Ze ademen een paar keer en zeggen dan “OK, ik ben klaar”. “Dat was genoeg Andra voor vandaag”. (Andra of Norma is de adem-expert van de Crimson Circle, vert.) Want echt ademen vraagt erom in het nu aanwezig te zijn en zo veel mensen zijn buiten hun lichaam. Het vraagt om in het nu, in deze realiteit te zijn. Met echt ademen gaat het bewustzijn open. En hoewel dat jullie aangenaam in de oren mag klinken, hebben de meeste mensen al moeite genoeg om te gaan met het beperkte bewustzijn waarin ze verkeren. Zij willen niet nog meer bewustzijn. Voor hen is het in alle opzichten overweldigend.
Als mensen een relatie met Zichzelf ontwikkelen, gaan ze ook een relatie ontwikkelen met hun mind, tot het moment dat de mind niet langer de baas is. De mind is niet langer de verleider, het spel draait niet langer om de mind. Ze begrijpen wat hun mind is: een deel van hen, maar niet alles van hen. De mind is niet langer het strijdveld. De mind is niet langer het ding dat ze constant desoriënteert. De meeste mensen geven de mind de schuld. Maar dat klopt niet. De mind heeft een heilig en gezegend doel. Het is niet de mind die de desoriëntatie veroorzaakt. Daarom zeggen wij dat mensen op een zeker moment in het zich ontwikkelend bewustzijn zullen vastlopen, omdat het mind-gericht is. Zij kennen niets dat de mind te buiten gaat. Ze hebben nooit hun ziel of hun spirit gevoeld. Ze praten er wel over – luister eens hoe sommige over hun ziel praten – maar ze weten niet waar ze het over hebben. Het komt van de mind en de mind weet het niet, want heeft het nog niet ervaren.

Als mensen een relatie met hun lichaam en mind gaan ontwikkelen, is de volgende stap het ontwikkelen van een relatie met wat je noemt hun spirit of goddelijkheid. Dat is waar jullie nu staan, shaumbra. Jullie beginnen de volle relatie met je Zelf of wat jullie je ziel zouden noemen – we gaan in een volgende shoud die naam veranderen; we zullen later uitleggen waarom we dat doen – te ontwikkelen. Het gaat verder dan de identiteit die je nu hebt. De relatie ontwikkelen met je Volledige Zelf is niet wat je dacht dat het zou zijn. Het gaat iets worden dat je nu in de verste verte nog niet kunt voorstellen. Je Zelf – het Goddelijke – en je ziel zijn heel verschillende zaken. Je bent bezig er een relatie mee op te bouwen. Soms lijkt het alsof je het nooit zult vinden, dat je niet synchroon loopt, dat je er niet mee in balans bent of misschien is je ziel wel ergens anders heen. Nou, in feite is dat ook zo geweest. Maar nu ben je een nieuwe relatie aan het opbouwen met je Zelf, met je ziel, met je spirit of hoe je ook wilt noemen. Het overstijgt de menselijke relatie die je hebt. Het overstijgt wat je dacht dat het zou zijn.

We gaan hier nog meer over zeggen in de volgende shouds en je zult een interessant verband ontdekken tussen deze nieuwe relatie met Zelf en de voortgang en evolutie in de technologie – precies de reden waarin Tesla vandaag bij ons is. Je zult ongelofelijke inzichten over jezelf ontdekken: wat je zou kunnen noemen interdimensionale kennis, als deze nieuwe relatie met Zelf wordt opgebouwd.
Het vierde en laatste onderwerp van deze shoud gaat een hoop discussie opleveren en enorm onbegrip. Enorm. Aanvaringen en al het andere dat we kunnen bedenken gooien we erin, want we houden ervan energie te zien bewegen! Je zult intellectuele debatten zien, maar zonder echte gevoelens of echt begrip. Wij zien het aankomen: we zien de stormen aan de horizon.

We gaan iets met jullie delen dat we onlangs aan een kleine groep shaumbra hebben verteld. Iets dat tegen de draad van het huidige bewustzijn ingaat. We gaan jullie, shaumbra, vragen geen compromissen meer te sluiten. Sluit geen compromissen meer. Eén van de redenen voor de scheiding tussen de menselijke zelf en de ziel-zelf, is de menselijke neiging om altijd maar compromissen te sluiten. Je energieën en je lichaam zijn in hoge mate gecompromitteerd. De energieën en je mind zijn zo gecompromitteerd, dat je zelf niet meer weet of je herinnert wie je bent. Je hebt met jezelf geschipperd.

Nou, dit is waar de discussie begint. Er is een verschil tussen koppig zijn en geen compromissen sluiten. We hebben het over jou en je Zelf, met je kernwaarden, je kernovertuigingen, je essentie. Schipper daar niet mee in relatie tot jezelf of anderen. We hebben het er hier niet over als je in het dagelijks leven voor een stoplicht staat en je zegt: “ik doe geen compromissen vandaag en rij gewoon door.” In zo’n situatie is aanpassing nodig.

We hebben het er over wanneer je je kernwaardes geweld aandoet door óf andere mensen ter wille te zijn óf – meer waarschijnlijk – als je te bang bent om je eigen IK BEN te zijn of als je je Zelf, je bewustzijn, bij andere mensen of buiten jezelf zoekt. Je compromitteert als je het buiten jezelf zoekt. Punt. Ik wil dat je dat op een pen afdrukt, want om de een of andere reden houden mensen van pennen.

Linda: we zorgen er voor dat er volgende week een pen is.

Tobias: Inderdaad! Je compromitteert jezelf als je antwoorden buiten jezelf zoekt. Je compromitteert jezelf als je altijd zwicht voor andere mensen en hen laat komen en zich aan jou laat voeden. Je compromitteert jezelf als je een kernovertuiging of een kernpassie hebt – iets dat je opwindt – maar te bang bent om het aan de wereld te laten zien en je 20 versnellingen terugschakelt. Je compromitteert jezelf als je iets weet, maar dan de twijfel laat toeslaan. Je houdt je in.

Weet je wat er gebeurt als je energie inhoudt in de Nieuwe Energie? Het komt sowieso naar buiten. Het explodeert. Het maakt niet uit. Het wil de vreugde van de expressie. Het wil de vreugde van de expansie. En als je het tegenhoudt omdat je jezelf compromitteert, komt het zonder meer toch naar buiten. St. Germain en in moeten dan komen om de scherven te verzamelen en om te proberen jou weer in elkaar te zetten. Humpty Dumpty.
Geen concessies. Doe geen concessies aan je kernwaarden. Dit betekent niet dat je je niet aanpast aan andere mensen. Maar wij hebben in de laatste jaren veel te vaak gezien – als we jou gadesloegen, als we ons afstemden op jou – dat je enthousiast was, zo opgewonden, zo in het weten, maar op het moment dat je je huis uitstapt compromitteer je jezelf. Waarom? Misschien omdat je niet genoeg in jezelf gelooft! Wellicht heb je die relatie met jezelf niet ontwikkeld. Misschien wantrouw je jezelf. Misschien ben je bang dat de wereld om je heen korte metten met je maakt of je belachelijk maakt. Nou, ze maken je toch al belachelijk, dus wat maakt het nog uit? Dit heeft te maken met trouw zijn aan jezelf. Trouw zijn aan je Zelf.
Nou wordt het interessant om te zien hoe je hierover de discussie aangaat; wat je ervaart als jezelf compromitteren. Je huiswerk voor deze maand is na te gaan hoe vaak je schippert met jezelf. Hoe vaak je afstand doet van je energie. Hoe vaak je de antwoorden buiten jezelf zoekt of hoe vaak je je vertrouwen stelt op andere dingen of andere mensen – inclusief op ons engelenwezens.

Let dan goed op wat het doet met je energie, elke keer als je jezelf compromitteert. Kijk hoe energie snel afneemt, hoe energie instort en hoe je terugvalt in oud bewustzijn. Je vlucht naar oude en onbeduidende overtuigingen; je verschuilt je erachter zoals een lafaard zich achter een boom verschuilt.Geen compromissen, shaumbra.
En zo is het!Bij overnemen, kopiëren en verspreiden van deze teksten het vriendelijke verzoek om de onderstaande referenties ook op te nemen.Tobias van de Crimson Council wordt gepresenteerd door Geoffrey Hoppe, ook wel bekend als ” Cauldre”, in Golden, Colorado. Het verhaal van Tobias, uit het apocriefe boek Tobit, is te vinden op de website van de Crimson Circle: www.crimsoncircle.com. Het Tobias materiaal wordt sinds augustus 1999 gratis verspreid onder alle lichtwerkers en Shaumbra over de hele wereld. Vanaf deze tijd, vertelt Tobias, is de mens voorbij gegaan aan de mogelijkheid van totale vernietiging en is de Nieuwe Energie in gegaan.

De Crimson Circle is een wereldwijd netwerk van menselijke engelen die zich onder de eersten bevinden die de overgang maken in de Nieuwe Energie. Terwijl zij de vreugde en de uitdagingen meemaken van ascensie, helpen zij andere mensen op hun reis, door delen, zorgen en begeleiden. Meer dan 50.000 bezoekers bezoeken de website van de Crimson Circle iedere maand om het laatste materiaal te lezen en te discussiëren over hun eigen ervaringen.

De Crimson Circle komt iedere maand bij elkaar in Denver, Colorado, waar Tobias de nieuwste informatie geeft via Geoffrey Hoppe. Tobias stelt dat hij en de anderen van de hemelse Crimson Council in werkelijkheid de mensen channelen. Volgens Tobias lezen zij onze energie en geven ons onze eigen informatie terug zodat we het van buitenaf kunnen waarnemen, terwijl we het van binnen voelen. De “Shoud” is het deel van de channeling waarin Tobias opzij stapt en hij Geoffrey Hoppe de energieën van de mensen direct door te geven.

Bijeenkomsten van de Crimson Circle staan open voor publiek. De Crimson Circle ontvangt haar overvloed door de liefde en giften van Shaumbra over de hele wereld.

Het uiteindelijke doel van de Crimson Circle is te dienen als menselijke gidsen en leraren voor degenen die hun pad lopen van spiritueel ontwaken. Dit is geen evangelische missie. In plaats daarvan zal het innerlijk licht mensen naar jullie voordeur brengen op zoek naar jouwe compassie en zorg. Je zal in dat moment weten wat je moet doen en onderwijzen, wanneer die unieke en dierbare mens, die op het punt staat om de reis te beginnen over de Brug van Zwaarden, naar je toekomt.

Wanneer je dit leest en dit voelt voor jou als de waarheid en je voelt verbinding hiermee, dan ben je inderdaad Shaumbra. Je bent een leraar en een menselijke gids. Sta toe dat het zaad van Goddelijkheid in je kan ontkiemen, nu en voor altijd. Je bent nooit alleen, want er is familie over de hele wereld aanwezig en er zijn engelen in de koninkrijken om je heen.

Verspreid deze teksten alsjeblieft op niet commerciële basis, zonder er kosten voor te rekenen. We vragen je deze informatie ook toe te voegen aan je teksten, tezamen met de voetnoten. Als je op een andere manier gebruik wilt maken dan moet je daarvoor schriftelijke toestemming hebben van Geoffrey Hoppe, Golden, Colorado.

© Copyright 2003 Geoffrey Hoppe, P.O. Box 7328, Golden, CODe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina