De revolutie in de bouw van datacenters Rittal introduceert RiMatrix S, ’s werelds eerste concept voor de bouw van standaard datacentersDovnload 10.76 Kb.
Datum23.07.2016
Grootte10.76 Kb.

Persinformatie

Rittal België
Lokeren, september 2013

Rittal RiMatrix S - gestandaardiseerde modules

De revolutie in de bouw van datacenters

Rittal introduceert RiMatrix S, ’s werelds eerste concept voor de bouw van standaard datacenters. Gebaseerd op vooraf geplande, voorgeconfigureerde en gecoördineerde datacentermodules, kunnen beide nieuwe RiMatrix S datacenters snel, gemakkelijk en op ieder moment worden geconstrueerd of aangebouwd aan bestaande datacenters.

In het verleden waren de individuele planning en de configuratie van datacenters complex en tijdrovend. Door erg variabele vereisten op vlak van beschikbaarheid en veiligheid, alsook door tal van structurele en budgettaire voorwaarden, waren een maandenlange planning en constructiefase onvermijdelijk.

Met RiMatrix S creëert Rittal nu een paradigma shift in de IT. Nooit tevoren was een compleet datacenter verkrijgbaar onder één enkel artikelnummer. RiMatrix S is het antwoord op IT-vereisten als snelheid, efficiëntie, beveiliging en flexibiliteit. Geen lange planning en levertijden meer; RiMatrix S kan binnen zes weken na bestelling worden geleverd. Door het gebruik van gestandaardiseerde datacentermodules en perfect gecoördineerde onderdelen, haalt RiMatrix S bovendien een zeer lage PUE-waarde (Power Usage Effectiveness) van 1.15.
Complete servermodules

RiMatrix S is een volledig datacenter met volgende standaardcomponenten: een bepaald aantal TS IT-servers en netwerkracks, klimatisatie, stroomtoevoer en functies voor back-up en monitoring.

Rittal ontwikkelde het nieuwe ZUCS-klimatisatiesysteem (Zero-U-space Cooling System), geïmplementeerd met valse vloer, in functie van een dichtere plaatsing van server- en netwerkcomponenten in de RiMatrix S. De lucht/water warmtewisselaars bevinden zich vlak onder het serverframe. De verbonden ventilatoren blazen de koele lucht rechtstreeks door een geperforeerde vloerplaat voor de servers. Omdat deuren en zijpanelen, en de serverracks, de luchtstroom enkel zouden hinderen, werden enkel frames geïnstalleerd. De warme en koude zones worden gescheiden door schotten tussen frame, dak en het 19”-niveau.
Nadruk op klantvoordeel

Ook een ononderbroken stroomtoevoer staat voorop. Stroomtoevoer en -verdeling zijn al gepreconfigureerd, zodat ofwel de bestaande UPS van de klant ofwel een nieuwe UPS kunnen worden gebruikt.

De stroomtoevoer in RiMatrix S is ontworpen voor redundante A- en B-toevoer, waarbij het B-pad door een UPS-systeem wordt ondersteund. UPS is een rackgemonteerd, modulair systeem en volgt het n+1 redundantieprincipe. Wanneer de ‘Rittal PDU Managed’-stroomverdeler wordt geïnstalleerd, kan zelfs voor elke individuele sokkel het verbruik worden gemeten. Het Rittal CMC III-systeem staat in voor de volledige monitoring. Het bestaat uit een processing unit en tot 32 verbonden sensoren, en het registreert parameters als temperatuur, vochtigheid en rook. Alle waarden worden via de RiZone-software getoond. Deze kan trouwens ook worden gebruikt voor interventies. Een brandblussysteem is optioneel.
Grotere units door combineren

Single 6 is de kleinste variant van RiMatrix S en bestaat uit 6 racks om servers en een extra frame voor netwerktechnologie onder te brengen. De grotere versie, de Single 9, heeft 9 serverracks. Belangrijk aspect is de compatibiliteit van de servermodules met grotere units. Zowel een gespiegelde opstelling als de plaatsing van servers in lange rijen wordt vlot geïmplementeerd.

RiMatrix S is geschikt voor de constructie van nieuwe datacenters in permanente gebouwen, maar ook voor installatie ervan in hoge containers buiten. Ook de uitbreiding van bestaande datacenters is mogelijk.

RITTAL

Rittal GmbH & Co. KG met hoofdzetel in Herborn, Hessen (D) is een wereldwijd toonaangevende systeemaanbieder voor behuizings- en schakelkasttechnologie, stroomverdeelsystemen, systeemklimatisering en IT-infrastructuur. Systeemoplossingen van

Rittal worden toegepast in alle sectoren van de industrie, in de machine- en installatiebouw, alsook in de IT- en telecomsector.

Tot het ruime assortiment behoren ook totaaloplossingen voor modulaire en energie-efficiënte datacenters, van innovatieve beveiligingsconcepten tot de fysieke data- en systeembeveiliging voor IT-infrastructuren. Het toonaangevende softwareplatform van Eplan en de automatiseringsoplossingen van Kiesling - dochterondernemingen van Rittal - vullen de Rittal systeemoplossingen aan met interdisciplinaire engineeringoplossingen.Rittal werd opgericht in 1961 en is momenteel wereldwijd actief vanuit 11 productiesites, 64 dochterondernemingen en 40 vertegenwoordigingen. Met een totaal van 9000 medewerkers is Rittal het grootste bedrijf van de Friedhelm Loh Group, gevestigd in Haiger, Hessen (D). De groep stelt in totaal meer dan 10000 mensen tewerk. Meer informatie op www.rittal.com en www.friedhelm-loh-group.com.

pagina /

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina