De twee pluimen op de kop hebben niets met oren te maken. Het is slechts versiering



Dovnload 5.86 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte5.86 Kb.



Ransuil


Asio otus 36 cm

De twee pluimen op de kop hebben niets met oren te maken.Het is slechts versiering.

Ransuilen komen in het hele land voor.

Ze jagen ’s nachts en slapen overdag meestal tegen een boomstam.

Bij gevaar maken ze zich heel smal.

Als ze zo zitten schelden vaak allerlei kleine vogeltjes tegen ze.

Onder de roestboom vind je vaak braakballen.



Ze kunnen als ze opgewonden zijn met uitgespreide vleugels ,blazen en klapperen met de snavel.

In het broedseizoen maakt hij ook wel een keffend geluid.

Als de jongen zijn uitgevlogen , takkelingen zijn,maken ze piepend geluid dat doet denken aan het piepen van een roestig scharnier.




Nest : gebruikt meestal nest van ekster ,kraai, raaf of eekhoorn.

Broed soms op de grond.

Legtijd : maart – april

4 a 5 eieren worden door vrouwtje 25 a 28 dagen bebroed.

Jongen door beide ouders gevoerd.

Vliegen na 25 dagen uit. (takkelingen)

Voedsel :muizen,ratten,vogeltjes,kevers en andere insecten.


© Harry Leurmans





De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina