De VakantieSportWeek voor groep 7 en 8 en klas 1 en 2Dovnload 47.77 Kb.
Datum21.08.2016
Grootte47.77 Kb.

De VakantieSportWeek voor groep 7 en 8 en klas 1 en 2

Als je een beetje sportief bent en eens echt een sport wilt leren, dan is de VakantieSportWeek iets voor jou! In de eerste en tweede week van de zomervakantie worden er cursussen gegeven in verschillende sporten. Een cursus duurt 6 uur, verdeeld over 3 dagen. Dus telkens 2 uur achter elkaar op 1 dag (er zijn een aantal uitzonderingen). Het doel is dat je aan het eind van de cursus zelf de sport kan beoefenen, dus genoeg weet over spelregels, technieken en veiligheid.Waar worden de cursussen gegeven?

De sporten vinden plaats in de gemeenten Medemblik. Het kan zijn dat de sport die je leuk vindt niet in jouw plaats wordt aangeboden. Natuurlijk ben je overal van harte welkom. Je kan dan misschien met iemand afspreken om samen te fietsen of vragen of je ouders om beurten willen rijden.


Wat kost het?

Meedoen kost € 5,- euro per cursus. Je mag je voor maximaal 2 cursussen inschrijven. Afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen word je ingedeeld bij 1 of 2 sporten. Je kunt ook een reserve sport aangeven voor als je niet geplaatst kan worden bij je eerste of tweede keuze.


Welke sporten?

Op de volgende bladzijden staat welke sporten je kan doen en wat je kunt leren tijdens een cursus. Bij elke sport staat een code, de locatie (waar het is), de datum en de tijd. Als je zelf nog voor spullen moet zorgen staat dat er ook bij. Inschrijven gaat via het inschrijfformulier wat je op school of thuis hebt gekregen.


Bij sommige sporten staat dat alleen kinderen uit bepaalde groepen mee mogen doen of dat zij voorrang krijgen. Dat is om de cursus zo goed mogelijk te kunnen afstemmen op de leeftijd of omdat er heel veel aanmeldingen verwacht worden.
Veel plezier!
Beachvolleybal

Beachvolleybal is een volleybalvariant, die steeds populairder wordt in Nederland. Het is sinds een aantal jaar zelfs een Olympische sport geworden. Zoals de naam al verklapt, speel je op een volleybalveld met zand als ondergrond. Je kan je daardoor wat minder makkelijk bewegen, maar het wordt makkelijker om te duiken naar de bal. Op de laatste dag zal er een beachvolleybaltoernooi gehouden worden. Zon, zee, zand en lekker sporten. De cursus wordt verzorgd door volleybalvereniging V.V.W. uit Wervershoof (www.vvw-volleybal.nl). Nodig: buitensportschoenen, eten en drinken.


Code 01

Locatie Recreatieterrein Vooroever (Koopmanspolder), Kagerdijk in Wervershoof

Data 15, 17, 19 juli

Tijd 12.30-14.30 uur


Bootcamp “Outdoor Fitness”

Bootcamp training is een concept van trainen die zijn oorsprong kent in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse leger traint al jaren volgens dit principe wat eigenlijk inhoud dat er veel gewerkt wordt met het eigen lichaamsgewicht en de focus ligt op het complete lichaam verbeteren op alle punten. Punten zoals souplesse, uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen, kracht, cardio, lenigheid etc. Allemaal vaardigheden die het lichaam een stuk fitter maken. Daarbij is het ook erg leuk om te doen! De lessen worden verzorgd door ervaren lesgevers van The Bootcamp Company (www.bootcampcompany.nl). Nodig: sportkleding voor buiten, eten en drinken.


Code 02

Locatie Veldje nabij sporthal De Tripkouw, Tripkouw 28 in Midwoud

Data 8, 10, 13 juli

Tijd 09.30-11.30 uur


Duikintroductie

Tijdens de oriëntatie-les wordt kennis gemaakt met het persluchtduiken Na een korte theoretische uitleg trekken we de duikmaterialen aan en verkennen we de onderwaterwereld. Eén van de dingen die we onder water doen is bellen blazen door je ademautomaat. Wat dacht je van frisbeeën onder water, torpedo’s gooien en door hoepels duiken? Wil je meedoen, geef je dan snel op! Dit is een éénmalige oriëntatieles van ruim uur. Neem mee: zwemkleding, oud t-shirt, handdoek. Zwemdiploma A en B zijn verplicht. De les wordt verzorgd door Duikvereniging Active Diving Mola Mola (www.activediving.nl).


Code 03

Locatie Zwembad De Spetter, Essenlaan 3, 1657 AK Abbekerk

Data 6 juli

Tijd 09.00-10.15 uur


Code 04

Locatie Zwembad De Spetter, Essenlaan 3, 1657 AK Abbekerk

Data 6 juli

Tijd 10.30-11.45 uur


Code 05

Locatie Zwembad De Spetter, Essenlaan 3, 1657 AK Abbekerk

Data 13 juli

Tijd 09.00-10.15 uur


Code 06

Locatie Zwembad De Spetter, Essenlaan 3, 1657 AK Abbekerk

Data 13 juli

Tijd 10.30-11.45 uur


Code 07

Locatie Zwembad ‘t Molenbad, Oosteinderweg 85, 1687 AB Nibbixwoud/Wognum

Data 8 juli

Tijd 19.00-20.15 uur
Code 08

Locatie Zwembad ‘t Molenbad, Oosteinderweg 85, 1687 AB Nibbixwoud/Wognum

Data 15 juli

Tijd 19.00-20.15 uur


Hip Hop

Hiphop is een leefwijze, die zich uit in muziek (Rap, R&B, Funk), in kleding, manier van praten en manier van bewegen. Hip Hop dance is in veel videoclips te zien. De bewegingen die je daar ziet, worden tijdens de Hip Hop lessen aangeleerd. Van eenvoudig naar ingewikkeld. Kortom, wordt jij de nieuwe videoclip-ster? De cursus wordt verzorgd door Dansstudio Dazzling (www.dazzling.nl). Nodig: handdoek, binnenschoenen en iets te eten/drinken.


Code 09 (alleen groep 7+8)

Locatie Sport- & Welnesscenter De Dars, Europasingel 114-116 in Wervershoof


Data 8, 10, 12 juli
Tijd 15.00-17.00 uur
Code 10 (alleen klas 1+2)

Locatie Sport- & Welnesscenter De Dars, Europasingel 114-116 in Wervershoof


Data 15, 17, 19 juli
Tijd 15.00-17.00 uur

Kanoën

Een ervaren instructeur leert je alle kneepjes van het kanoën in een 1-persoons kano. Hoe stap je het makkelijkst in, hoe houd je de peddel vast, wat is de beste techniek om vooruit te komen en hoe stuur je je kano de bocht in? Je leert het allemaal. Heb je altijd al eens met een kano willen varen? En lijkt het je leuk om in de zomer actief op het water bezig te zijn? Dan is dit de cursus voor jou. Eet wel genoeg spinazie, want het is best wel een beetje zwaar. De cursus wordt verzorgd door Fun2Sport uit Hoorn (www.fun2sport.com). Nodig: handdoek, extra kleding, eten en drinken. Zwemdiploma verplicht!


Code 11

Locatie Hazeweel, Oostwoud

Data 11, 16, 18 juli

Tijd 10.00-11.45 uur


Code 12

Locatie Hazeweel, Oostwoud

Data 11, 16, 18 juli

Tijd 12.00-13.45 uur


Code 13

Locatie Hazeweel, Oostwoud

Data 11, 16, 18 juli

Tijd 14.00-15.45 uurRoeien

Roeien is een watersport waarbij je achterste voren in de boot zit. Je rijdt op een bankje op wieltjes heen en weer, zodat je lange halen kan maken. Hoe je dat allemaal kan doen zonder ergens tegen aan te botsen of in het water te vallen, leer je tijdens deze cursus. Het gaat deze lessen vooral om techniek. Als het weer goed meewerkt en er kan goed geoefend worden, dan kunnen we misschien afsluiten met een wedstrijdje. Er wordt gebruik gemaakt van boten voor twee en vier roeiers met stuurman/ -vrouw. Er is ook nog een hele smalle boot, genaamd skif, waar je in je eentje mee kan roeien. Door het roeien kan je erg sterk worden, maar je kan ook gaan roeien om van de zon te genieten terwijl je door een mooi landschap vaart. De cursus wordt verzorgd door Roeivereniging De Kogge (www.roeiverenigingdekogge.nl). Nodig: draag soepele, aansluitende kleding en smalle gym- of waterschoenen, een handdoek, setje droge warme kleren, eten en drinken. Zwemdiploma verplicht!


Code 14

Locatie Roeivereniging De Kogge, Onderdijk 201 in Wervershoof

Data 8, 10, 12 juli

Tijd 09.30-11.30 uur


Rugby (voorrang groep 8 en klas 1+2)

Op een speelse manier wordt het spel Rugby eigen gemaakt. Tijdens de lessen, een sport & spel, wordt aandacht gegeven voor: de regels, techniek, veiligheid en het respect bij het contact. Deze punten die iedere les voorbij komen worden met veel plezier en op een leuke manier aangeleerd aan de deelnemers. De cursus wordt verzorgd door Fun n Fit club (www.funnfitclub.nl). Nodig: sportkleding, eten en drinken.


Code 15

Locatie sv Spartanen, Sportlaan 19 in Wognum

Data 8, 10, 15 juli

Tijd 12.30-14.30 uurSkeeleren

Op een speelse manier wordt de techniek van het skeeleren eigen gemaakt met o.a. aandacht voor: het recht op skeelers staan, de afzet, overstappen (bocht) en verschillende remtechnieken. Verder komen er behendigheidsoefeningen aan bod die samen met tips over verkeersveiligheid maken dat je veilig op straat kunt skeeleren. Heb je zelf skates/ skeelers, helm en bescherming voor knie, pols en elleboog? Neem die dan mee, want die zitten altijd het prettigst. Heb je dit niet, dan regelen wij dit voor je. Zorg ervoor dat je sokken hebt voor in je skates. De cursus wordt verzorgd door instructeurs van Skeelervereniging Radboud (www.radboudskating.nl). Nodig: skates + bescherming (als je die in bezit heb), eten en drinken.


Code 16

Locatie Skeelerbaan, Opperdoezerpad 2, 1671 NB in Medemblik

Data 8, 9, 10 juli

Tijd 09.30-11.30 uur


Theater Show Musical

In deze lessen wordt door middel van dans inhoud gegeven aan diverse musicals, waarbij dans en spel belangrijk zijn. De deelnemers worden op een creatieve wijze gestimuleerd om tot een goede prestatie te komen. Een zeer leuke en boeiende les. De thema’s in de lessen zullen zoveel mogelijk worden aangepast aan de leeftijden. De lessen worden verzorgd door Dansstudio Dazzling (www.dazzling.nl). Nodig: Makkelijk zittende sportkleding, binnenschoenen, eten en drinken.


Code 17 (alleen groep 7+8)

Locatie Multifunctioneel Centrum De Muiter, Admiraliteitsweg 6a in Medemblik


Data 8, 10, 12 juli
Tijd 15.00-17.00 uur

Code 18 (alleen klas 1+2)

Locatie MC De Muiter, Admiraliteitsweg 6a in Medemblik
Data 15, 17, 19 juli
Tijd 15.00-17.00 uur

Voetbalgames

Voetbalgames kan overal worden gespeeld. Tijdens de cursus worden er diverse voetbalactiviteiten gehouden. Zo zal er straatvoetbal gespeeld worden, waar je gaat sparren met je tegenstander. Bij het voetvolley zal er gewerkt worden aan de technische vaardigheden van het hele lichaam. Voetballen doe je namelijk niet alleen met je voeten. Tenslotte zal er met voetbalgolf een uitdagend parcours worden afgewerkt waar ieder zijn skills kan testen. De les wordt verzorgd door Ricardo Appelman van Sportservice West-Friesland (www.sportservicewestfriesland.nl). Nodig: sportkleding voor buiten, straatschoenen, voetbalschoenen en iets te eten/drinken.


Code 19 (voorrang groep 7 en 8)

Locatie sv Spartanen, Sportlaan 19 in Wognum

Data 9, 10, 11 juli

Tijd 12.30-14.30 uur


Code 20

Locatie avv Andijk, Kleingouw 93 in Andijk

Data 16, 17, 18 juli

Tijd 12.30-14.30 uur
Windsurfen voor beginners

De lessen bestaan uit een stukje theorie en een groot deel praktijk. Je leert de verschillende windrichtingen en koersen en hoe je zelf een zeil op moet tuigen. Op het water leer je de koersen varen, oploeven, afvallen, overstag gaan en gijpen. De surflessen worden verzorgd door Noord-Holland windsurfing (www.leerwindsurfen.nl). Nodig: zwemspullen en oude schoenen of surfschoenen. Neem ook iets te eten en te drinken mee. Voor de rest wordt gezorgd. Een zwemdiploma is vereist !!!


Code 21

Locatie Vooroever Vlietsingel, Medemblik

Data 9, 10, 11 juli

Tijd 09.00-11.00 uur


Code 22

Locatie Vooroever Vlietsingel, Medemblik

Data 9, 10, 11 juli

Tijd 11.15-13.15 uur

Code 23

Locatie Vooroever Vlietlanden, Medemblik

Data 9, 10, 11 juli

Tijd 13.30-15.30 uur


Code 24

Locatie Vooroever Vlietsingel, Medemblik

Data 9, 10, 11 juli

Tijd 15.45-17.45 uur

Code 25

Locatie Vooroever Vlietsingel, Medemblik

Data 16, 17, 18 juli

Tijd 09.00-11.00 uur


Code 26

Locatie Vooroever Vlietsingel, Medemblik

Data 16, 17, 18 juli

Tijd 11.15-13.15 uur

Code 27

Locatie Vooroever Vlietsingel, Medemblik

Data 16, 17, 18 juli

Tijd 13.30-15.30 uur


Code 28

Locatie Vooroever Vlietsingel, Medemblik

Data 16, 17, 18 juli

Tijd 15.45-17.45 uur


Zwemvaria

Tijdens de lessen van het zwemvaria komen de deelnemers in aanraking met een drietal activiteiten in het water. Zo zal er Aqua-dance, bewegen en dansen op top 40 muziek, gegeven worden. De andere lessen bestaan uit snorkelen en Aqua Bootcamp. Aqua Bootcamp is een power zwemtraining waarbij zowel de conditie als de kracht wordt verbeterd middels een mix van diverse zwemvormen en oefeningen. Aqua Bootcamp staat voor actie, snelheid, afwisselende oefeningen en samenwerking De cursus wordt verzorgd door instructeurs van Zwembad De Zeehoek (www.zwembaddezeehoek.nl). Nodig: handdoek en zwemkleding.


Code 29

Locatie Zwembad De Zeehoek, Dorpsstraat 179 in Wervershoof

Data 9, 11, 12 juli

Tijd 10.30-12.30 uur

Code 30

Locatie Zwembad De Zeehoek, Dorpsstraat 179 in Wervershoof

Data 16, 18, 19 juli

Tijd 10.30-12.30 uur
Opgeven
In de schema’s vind je naast de omschrijving van de sportcursus van elke sport gegevens over data, tijden en locatie. Sommige sporten staan meerdere keren vermeld, omdat zij op meerdere tijden worden aangeboden. Kijk dus goed op welke dagen en tijden je kunt, zodat je geen dubbele sporten hebt op dezelfde tijd en dag.
Elke sport heeft een eigen code. Op het inschrijfformulier vul je de sport in die je wilt doen en de code die daarbij hoort.
Voorbeeld.

Ik wil me voor de volgende sport opgeven:.

  1. Rugby……………. code: 15

  2. Bootcamp……….. code: 2

Je mag je voor maximaal twee sporten opgeven. Geef je wel alleen op voor iets dat je echt leuk lijkt. Je kunt ook een reservesport aangeven, voor als je 1e en 2e keus vol zijn. Zorg ervoor dat ook de machtiging juist is ingevuld. De kosten zijn per sport € 5,-. Voor elke sport geldt een maximum aantal deelnemers. Het kan dus zijn dat je niet geplaatst wordt. In dat geval wordt er niks afgeschreven.


Lever het inschrijfformulier vóór 10 mei in op de basisschool of stuur het op naar: Sportservice West-Friesland, Dorpsstraat 84a, 1688 CH Nibbixwoud. Zit je op het speciaal onderwijs? Dan even per post.
Dus.

→ Kijk welke sport je wilt doen en op welke tijd en locatie

→ Vermeld de code en sport op het inschrijfformulier

→ Vul het inschrijfformulier helemaal in

Let op. Als je niet alles invult kan het zijn dat we je niet kunnen plaatsen

→ Laat je vader of moeder de machtiging invullen en het formulier ondertekenen

→ Lever het inschrijfformulier in op de basisschool of stuur het op (als je op het voortgezet of
speciaal onderwijs zit, even opsturen)

→ Als je graag met iemand samen wilt, dan graag de blaadjes aan elkaar nieten

→ Je krijgt bericht voor welke cursus je bent geplaatst
En verder?

Over de plaatsing voor een cursus krijg je bericht. Je krijgt dan meer informatie over hoe laat je waar aanwezig moet zijn en wat je mee moet nemen.


Heb je vragen? Mail of bel dan gerust!

Je kunt mailen naar rappelman@sportservicewestfriesland.nl of bellen naar Sportservice West-Friesland, 0229-287700, en vragen naar Ricardo Appelman.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina