De vkk gelderland beschikt over een aantal enthousiaste vrijwilligers die hun kennis en kunde beschikbaar willen stellen aan de vkk; de vkk-adviseurs. Mocht u advies nodig hebben over een bepaald onderwerp dan kunt u dat melden bij hetDovnload 5.7 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte5.7 Kb.
De VKK Gelderland beschikt over een aantal enthousiaste vrijwilligers die hun kennis en kunde beschikbaar willen stellen aan de VKK; de VKK-adviseurs. Mocht u advies nodig hebben over een bepaald onderwerp dan kunt u dat melden bij het VKK-kantoor. In deze Kleine Kernen Koerier stelt VKK-adviseur Gerard Roos zich aan u voor.
Op verzoek van het bestuur van de VKK Gelderland zal ik als adviseur van de Vereniging proberen kort en bondig de vragen beantwoorden “wie ben jij”. “wat doe je hier” en “waarom doe je dat”. Wat ik doe bij de VKK is al gemeld. Om maar direct de resterende uitvoering van het pr project ter uitvoering te nemen: mijn naam is Gerard Roos, ik woon met mijn gezin in Rekken in de Achterhoek en ben eigenlijk geen echte nieuwkomer in de VKK-gemeenschap. Ik ken de VKK, het werkgebied van de VKK en de met de VKK samenwerkende partners al jaren beroepshalve. De professionele relatie met de VKK was gekoppeld aan mijn functie bij de gemeente Berkelland. Tot aan mijn vertrek in juni 2006 (VUT) was ik coördinator reconstructie en plattelandsvernieuwing en vanuit die functie verantwoordelijk voor het landschapsontwikkelingsplan annex structuurvisie van Berkelland, de landinrichtingen en de leefbaarheid van zowel de grote als de kleine kernen en de buurtschappen. Ook was ik secretaris van het bestuurlijk overleg plattelandsvernieuwing van de gemeenten Winterswijk, Aalten-Dinxperlo, Oost Gelre en Berkelland, adviseur van de Gebiedscommissie Oost Achterhoek en lid van de ambtelijke werkgroep Streekcommissie Achterhoek en Liemers. Daarnaast was ik lid van vakgerichte werkgroepen op regionaal, provinciaal en landelijk niveau zoals de VNG, het (voormalige) Expertisecentrum LNV, Wageningen Universiteit en Regio Achterhoek.
Vóór mijn “VUT-gang” had ik al te kennen gegeven “iets te willen doen” bij de VKK Gelderland. De reden ligt voor de hand. De VKK opereert voor een groot deel in mijn oude werkgebied. Mijn persoonlijke missie: het behoud van de eigen identiteit van de kleine kernen en buurtschappen, het instandhouden en waar mogelijk verhogen van de leefbaarheid in de kleine kernen en buurtschappen, het versterken van de sociale infrastructuur, het verkleinen van de afstand tussen inwoners van de kleine kernen en buurtschappen en de verschillende overheden met als uiteindelijk doel: het behoud en waar mogelijk verhogen van de kwaliteit van de leefomgeving.
Naast adviseur van de Vereniging Kleine Kernen Gelderland ben ik ondermeer voorzitter van de Stichting Eibergse Molens, secretaris van de Raad van Toezicht van Staring Advies en adviseur van de Vereniging Agrarisch Natuurbeheer Berkel & Slinge.

Rekken, 2 november 2010


Gerard RoosDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina