De voorstellen van bank-verzekeraar Axa aan de mystery shopperDovnload 5.02 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte5.02 Kb.
De voorstellen van bank-verzekeraar Axa aan de mystery shopper

Onze mystery shopper werd de volgende portefeuillesamenstelling en de volgende producten aanbevolen:

Samenstelling van een neutrale typeportefeuille:

- 1/3 liquiditeiten;

- 1/3 Tak 21-levensverzekeringsproducten met gewaarborgd kapitaal;

- 1/3 Tak 23-levensverzekeringsproducten.

Specifieke producten:

      Spaarboekje op korte termijn: gratis; huidig nettorendement van 5,25%.

      Levensverzekeringscontract CREST30 of 40 op acht jaar (Tak 21). Gewaarborgd kapitaal, variabel rendement. Maximaal 30% of 40% van het kapitaal is belegd in aandelen. Rendement in het verleden: ongeveer 5 à 6% per jaar. Instapkosten: 1,5%. Vergoeding te betalen in geval van vroegtijdige opname. Geen roerende voorheffing op de einddatum.

      Tak 23-levensverzekeringscontract zonder gewaarborgd kapitaal en rendement, geen einddatum. Geen roerende voorheffing. Mogelijkheid om de spreiding van het kapitaal over de voorgestelde fondsen tijdens de loop van het contract te wijzigen. Instapkosten: 1,5%. Beheerskosten: “zie het beheersreglement van elk intern fonds”. Uitstapkosten te betalen bij opname in de eerste vier jaar.- Gamma Piazza:

a) Keuze uit zes dakfondsen van Axa en Carmignac die overeenstemmen met drie risicoprofielen. Deze zijn belegd in ‘huisfondsen’ (met aandelen, obligaties enzovoort) en bij Axa ook in diverse financiële instrumenten (termijncontracten enzovoort). Vooral de producten van Carmignac werden door de bankagent in de verf gezet. Ze bieden de beste prestaties met een gemiddeld jaarlijks brutorendement van 6,2%, 8,0% en 9,5% tussen 2002 en 2007 voor de defensieve, neutrale en agressieve dakfondsen.b) Keuze uit individuele fondsen (aandelen, obligaties, gemengd, liquiditeiten) van Petercam, Axa, BlackRock, Carmignac, CapitalatWork. Spreiding in functie van uw risicoprofiel. De kwaliteit van de beschikbare fondsen lijkt ons ongelijk en de keuze is beperkt tot 21 producten.

- Gamma Millefiori: Vier dakfondsen (Cash, Fixed Income, Equities en Total Return) beheerd door Axa volgens de principes van open architectuur. Spreiding in functie van uw risicoprofiel. Ter informatie: het product Equities was eind augustus samengesteld uit 12 fondsen van relatief hoge kwaliteit en met voldoende gediversifieerde mandaten (JPMorgan Global Natural Resources, Petercam Agrivalue of Carmignac Investissements enzovoort). Zijn prestatie sinds de lancering in november 2005 is teleurstellend: -5,05%. Dit is veel lager dan het gemiddelde van de beste globale aandelenfondsen (alle kapitalisaties), maar veel hoger dan dat van de referentie-index. Hetzelfde geldt voor het product Total Return. Het rendement van het obligatieproduct is negatief sinds zijn lancering eind 2005 en lager dan dat van de referentie-index.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina